Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι παλινωδίες του Αλαφούζου και η «μπόμπα» στην ΕΠΟ

Οι παλινωδίες του Αλαφούζου και η «μπόμπα» στην ΕΠΟ
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 - 16:55

Επιτέλους, νομίζω ότι τα πράγματα πλέον έχουν μπει σε ένα λούκι. Οτι έχει αρχίσει να κυλάει το νερό στ’ αυλάκι, σχετικά με τον κυκεώνα των εξελίξεων μετά τη ματαίωση του ντέρμπι. Και η παρεξήγηση μεταξύ Κοντονή και Αλαφούζου έληξε (αν και μ’ αυτούς τους δύο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα) και οι εκβιασμοί ξεκίνησαν, με απειλές για μπόμπα στην ΕΠΟ. Και εδώ, επιτρέψτε μου μία σκέψη: Γιατί στην ΕΠΟ η μπόμπα και όχι στα γραφεία της Superleague; Δηλαδή οι υπάλληλοι της Λίγκας δεν... έχουν ψυχή, να σχολάσουν κι αυτοί λίγο πιο νωρίς;

Τέλος πάντων, αυτοί οι «πράσινοι» είναι γεμάτοι αντιθέσεις και παλινωδίες. Εχετε μετρήσει, για παράδειγμα, τις παλινωδίες των αμέσως μετά το ντέρμπι ημερών; Ιδού:

* Ανακοινώθηκε ότι η ομάδα θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Και προτού προλάβει να στεγνώσει η μελάνη, που λέγαμε παλιά, εκδόθηκε μονολεκτικό ανακοινωθέν: «Ακυρα τα περί αποχωρήσεως»!

* Υπήρξε συγκεκριμένη δήλωση-τοποθέτηση του ίδιου του πανάγαθου προέδρου: «Παραιτούμαι»!

Την επόμενη ώρα, γνωστοποιήθηκε αρμοδίως: «Δεν υπάρχει θέμα παραιτήσεως του προέδρου! Πρόκειται περί... προβοκάτσιας»!

* Η απόφαση του Δ.Σ. ήταν κατηγορηματική: «Την Τετάρτη θα διοργανωθεί συλλαλητήριο με σύνθημα το “έως εδώ”»!

Μετά από λίγες ώρες, τα περί συλλαλητηρίου είχαν ατονήσει: «Οχι, το συλλαλητήριο αναβάλλεται και θα γίνει εν ευθέτω, διότι υπάρχουν... πληροφορίες ότι θα έχουμε προβοκάτσιες»!

Η βόμβα είναι η επικαιροποιημένη μορφή του περιοδικού!

Κάπου εδώ, βεβαίως, ένας συνετός αναγνώστης θα ανέκραζε: «Εως... εδώ η κοροϊδία»! Ποιος είπε, όμως, ότι στη χώρα της Τριφυλίας υπάρχουν και συνετοί αναγνώστες της στήλης; Και μόνο που τη βλέπουν... τυπωμένη από μακριά, ολοφύρονται εναντίον της!

Βεβαίως, αγαπητοί φίλοι, η τοποθέτηση βόμβας είναι συνέχεια του... περιοδικού «Παράγκα και όραμα», αν το θυμάστε. Είναι μάλλον η επικαιροποιημένη μορφή εκείνου του περιοδικού, στην ουσία το ίδιο πράγμα, για δύο λόγους!

1 ) Ηταν όσο και εκείνο φανταστική, άρα ανύπαρκτη.

2 ) Απέβλεπε όσο και εκείνο στον διά κατατρομοκράτησης επηρεασμό των αρμοδίων οργάνων, προκειμένου να... ενορχηστρωθούν με τις απόψεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κάθε άλλη ενέργεια, θα θεωρηθεί αιτία κι άλλων τρομοκρατικών τηλεφωνημάτων!

Δεν τον πίστευε από τηλεφώνου!

Νομίζω ότι μέσα στα ίδια πλαίσια, της προσπάθειας επηρεασμού των δικαιοδοτικών οργάνων, θα πρέπει να τοποθετήσουμε και μερικά ενσταντανέ από τη συνάντηση Κοντονή - Αλαφούζου (αυτή τη φορά... δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του υφυπουργείου, το οποίον θεωρώ ως λίαν ενθαρρυντικό μήνυμα: Ναι, η κυβέρνηση Σύριζα μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι κάνει σταθερά βήματα προς την ποιοτικά επιλεκτική ενημέρωση του πολίτη).

Τι ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση, για τη συνάντηση;

Ιδού μερικά αποσπάσματα: «Ο κ. Αλαφούζος ενημερώθηκε και διά ζώσης από τον υφυπουργό -και συμφώνησε- ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στις αποφάσεις των αρμοδίων παραγόντων του εν λόγω αγώνα»! Ποιος ακριβώς... «συμφώνησε», δεν μας το ξεκαθαρίζει. Ετσι, όμως, όπως το βλέπω εγώ, ο κ. Αλαφούζος πρέπει να συμφώνησε, διότι αυτός ήταν που... δεν πίστευε στους όρκους και τα δάκρυα του υφυπουργού, ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στη ματαίωση του αγώνα! Και επειδή δεν τον πίστευε από τηλεφώνου, του ζήτησε να έρθει στο γραφείο του να τα πούνε, για να καταλάβει ότι του έλεγε την αλήθεια!

Μια φανταστική ντεκλαρασιόν

Και η ανανέωση των σχέσεων επικυρώθηκε με τι λέτε; Με το έμπρακτο και λίαν συγκινητικό ενδιαφέρον του υφυπουργού για το ενδεχόμενο να χάσει τον καλό του καναλάρχη, ξαφνικά, τώρα που τον είχε ανάγκη: «Κάνε μου τη χάρη, σε θερμοπαρακαλώ. Μην παραιτηθείς! Μη μου το κάνεις αυτό, διότι έτσι και φύγεις εσύ και τα κανάλια σου, η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη! Σε ποια εκπομπή θα με φιλοξενούν πλέον, μεταμεσονύχτιες ώρες, να κηρύσσω τον λόγο του Τσίπρα περί κάθαρσης και εξυγίανσης του ποδοσφαίρου; Κανένα άλλο κανάλι δεν μου έχει δείξει τόση τηλεοπτική φροντίδα και στοργή και κανένας άλλος τηλεπαρουσιαστής δεν μου έχει κάνει τόσο αβανταδόρικες ερωτήσεις όσο οι δικοί σου! Εγκλημα θα κάνεις εναντίον της ομάδας σου, του ελληνικού ποδοσφαίρου και του... υφυπουργού Αθλητισμού, αν παραιτηθείς και μας αφήσεις σύξυλους, με τη ρετσινιά ότι εμείς σε ρίξαμε, γιατί τα βρήκαμε με τον Μαρινάκη και την παράγκα του. Μείνε, λοιπόν, σε εξορκίζω, μείνε. Και πρόσεξε, αν μείνεις, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει και με την αθλητική Δικαιοσύνη. Τώρα που έχουν τοποθετηθεί τακτικοί δικαστές, όλα μπορούν να γίνουν, όλα μέσα είναι, όλο και κάποιο “παραθυράκι” θα βρεθεί να πέσετε στα μαλακά, άσ’ το στους ειδικούς αυτό».

Φυσικά, ο παραπάνω μονόλογος είναι φανταστικός και αυτός: Οπως ακριβώς το περιοδικό «Παράγκα και όραμα». Οπως ακριβώς και η... μπόμπα στην ΕΠΟ.

Φανταστικός, αλλά όχι και... απίθανος, έτσι;

ΥΓ.: Οπως δεν έγραψα λέξη πριν από τον αγώνα στο Μόναχο, δεν πρόκειται να γράψω ούτε μετά, διότι απλά, δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω τίποτα, σε όσα έχουν γραφτεί κατά κόρον. Οταν δεν έχω να γράψω κάτι καινούργιο, απλά δεν γράφω τίποτα.

ΥΓ.2: Φυσικά, όπως όλοι μας, περιμένω την ΑΡΣΕΝΑΛ! Εκεί θα... κουρευτεί ο γαμπρός, που λένε στο χωριό μου.

Τι τους κάνει ο Βαγγέλας;

Μου γράφει ο φίλος Γιώργος Πλουμάκης: «Να σας κάνω δυο ερωτήσεις. Ο ΠΑΟ ζητά να γίνει το παιχνίδι που δεν άρχισε. Πρώτη ερώτηση. Θα ισχύσουν τα εισιτήρια; Αυτοί που ήταν μέσα προχθές με τα καδρόνια, τα πολεμοφόδια και τα φονικά στιλό, θα ξαναμπούν για να τελειώσουν το θεάρεστο έργο τους μη στενοχωρηθούν τα καλόπαιδα και έχουμε ψυχικά τραύματα; Δεύτερη ερώτηση. Δεν ξεκίνησε το παιχνίδι και τα αντικειμενικά δημοσιογραφάκια έχουν χαλάσει τον κόσμο για το γιατί. Αν ξεκινούσε και είχαμε επεισόδια υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως δεν θα χαλούσαν τον κόσμο κατά του διαιτητή γιατί το ξεκίνησε; Δημοσιογραφία υψηλού επιπέδου. Να τους χαιρόμαστε. Και περιμένουμε απ’ αυτούς ενημέρωση. Μονά-ζυγά, μαύρο-άσπρο μέσα είμαστε. Υστερα έχουν παράπονο γιατί τους βρίζει ο κόσμος. Πώς το λέει ο κ. Γαβαθιώτης; Τι τους κάνει ο Βαγγέλας; Ευχαριστώ».

*** Απάντηση: Αγαπητέ φίλε, για το πρώτο, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί εξαρχής ότι κανείς από τους μπαχαλάκηδες δεν είχε εισιτήριο. Αυτά τα αλητρόνια είναι ξέμπαρκα, χαρτζιλικάτα και το θεωρούν ξεφτιλίκι να αγοράσουν εισιτήριο για να δουν την ομάδα τους. Υποχρεωμένη θεωρούν τη διοίκηση να τους εξασφαλίζει ΚΑΙ την είσοδο στους αγώνες. Επομένως, πρόβλημα... επαναχρησιμοποίησης των εισιτηρίων, δεν υφίσταται γι’ αυτούς.

Τώρα, για το άλλο που ρωτάς, σχετικά με το τι τους κάνει ο Βαγγέλας, πράγμα που... φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει. Απλά, τους... γλεντάει!

Η «ντεκλαρασιόν» και αλλά «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ» από τον πράσινο βιότοπο

Την αλήθεια έλεγε ο ανώνυμος που τηλεφώνησε στις εφημερίδες για τοποθέτηση βόμβας στην ΕΠΟ. Δεν ήταν φάρσα, τους είπε, και όντως δεν ήταν φάρσα. Μια απάτη ήταν, άλλη μια απάτη μεταξύ των πολλών του πιο ξεφτιλισμένου συλλόγου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι ξεκάθαρη και η άλλη απάτη που ετοιμάζεται διά του... ειρηνικού συλλαλητηρίου: Αν δεν γίνει τίποτα, θα προβληθεί σαν επίτευγμα της διοίκησης Αλαφούζου, που κατάφερε να διοργανώσει ένα πραγματικά... «ειρηνικό» συλλαλητήριο.
Αν, όμως, γίνουν αυτά που ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι θα γίνουν, τότε τα πάντα θα οφείλονται σε... προβοκάτσια! Η διοίκηση Αλαφούζου δηλαδή δεν θα φταίει σε τίποτα.

Ηταν συγκινητική η προσπάθεια του Κοντονή να πείσει τον έξαλλο σαν... απατημένο σύζυγο Αλαφούζο, ότι... «δεν έγινε τίποτα με τον Βαγγέλη». Τελικά μάλλον τα κατάφερε, αφού ο... μεγαλόψυχος καναλάρχης τού έδωσε το χέρι και τον συγχώρεσε.

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, σε λίγες μέρες ο Αλαφούζος θα ηγηθεί συλλαλητηρίου που θα έχει στόχο την κυβέρνηση της οποίας μέλος είναι ο άνθρωπος που του έσφιγγε χθες το χέρι;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 26/11/2015)

Διαβάστε επίσης