Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πήγε για τα... «συχαρίκια» μετά τη διάλυση του ΠΑΟ;

Πήγε για τα... «συχαρίκια» μετά τη διάλυση του ΠΑΟ;
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015 - 17:25

Εκλεκτόν επισκέπτη είχε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού. Τον Δημήτρη Μελισσανίδη! Κάτι που, λογικά, θα πρέπει να τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Δεν είναι δα και εύκολο, τη σήμερον ημέραν, να συναντάει κανείς τον Μελισσανίδη... εκτός κότερου! Αλλο δηλαδή να είσαι υφυπουργός και να σε φωνάζει στο κότερο, άλλο να σου δίνει το τσάρτερ του να κάνεις ταξιδάκια ή να σε καλεί για τριήμερες εκδηλώσεις σε τουριστικούς προορισμούς, κι άλλο, εντελώς διαφορετικό, να έρχεται εκείνος στο γραφείο σου, ολοζώντανος!

Νομίζω ότι θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος ο Κοντονής, που του συνέβη στη ζωή του ένα τέτοιο χάπενινγκ! Ποιος να του το έλεγε δηλαδή, όταν ήταν δικηγόρος τοπικής εμβέλειας στην «κουνημένη» (ως σεισμοπαθή) Ζάκυνθο, ότι θα ερχόταν μία ημέρα των ημερών που θα ερχόταν στο γραφείο του, ως υφυπουργός (!), ένας Μελισσανίδης! Εγώ τον καταλαβαίνω δηλαδή και δεν τον παρεξηγώ, όπως τον είχα παρεξηγήσει όταν τόλμησε να σηκώσει το τηλέφωνο και να συνομιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εκείνο πια... ήταν απαράδεκτο!
Τέλος πάντων, μία επίσκεψη και μάλιστα μεσημβρινή ώρα στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, δεν μπορεί να ήταν επίσκεψη φιλοφρονήσεως, ή γνωριμίας. Κάποιο άλλο σκοπό θα είχε, κάποιον άλλο λόγο, όχι κατ’ ανάγκη σπουδαίο (...για όλους εμάς) αλλά σίγουρα σπουδαιότατο (για τον... Κοντονή). Αποφάσισα, λοιπόν, ως ανεξάρτητος και ακάματος ερευνητής παραφυσικών υποθέσεων του ποδοσφαίρου, να εντρυφήσω στην ουσία -και όχι στη συνουσία- της υπόθεσης.

Μάρτυράς μου η κυρία Ειρήνη!

Με ποια ιδιότητα πήγε ο Μελισσανίδης στη συνάντηση με τον υφυπουργό; Οχι βέβαια ως πρόεδρος, ιδιοκτήτης, μεγαλομέτοχος, παράγων, ηγέτης, νταλαβεριτζής κ.λπ. της ΑΕΚούλας, διότι με την ΑΕΚούλα δεν έχει ουδεμίαν σχέσιν. Αυτό μάλιστα το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους στην Επιτροπή Κοντονή, που είναι περισσότερο γνωστή ως ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού). Εκεί παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως επίσης (μάρτυράς μου και η κυρία Ειρήνη Μαρούπα, αν λέω ψέματα) και αφού τους διαβεβαίωσε πως μπορεί να γνώρισε πολλές Κούλες στη ζωή του, αλλά τη συγκεκριμένη ούτε καν την είχε ακουστά, τους έβρισε και αποχώρησε. Η αλήθεια, πάντως, είχε κατατεθεί.

Βεβαίως, σύμφωνα με την επίσημη ΑΡΔοεκδοχή, ο Μελισσανίδης πήγε στον Κοντονή με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της εταιρείας «Δικέφαλος 1924», αυτής δηλαδή που έχει αναλάβει ( ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, αφού το ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν έχει ουδεμία σημασία, το έχει λύσει η νομική υπηρεσία του Μελισσανίδη) το χτίσιμο του γηπέδου με την ανίερη και βλάσφημη ονομασία «Αγια-Σοφιά» (αλλά ούτε και αυτό έχει σημασία, διότι το έχει λύσει ο Δημητράκης με τη «Σίσσυ», στην Κωνσταντινούπολη).

Να ρίξει... κρασί στο νερό του!

Εν πάση περιπτώσει, με αυτή την ιδιότητα επισκέφθηκε τον υφυπουργό μας ο Μελισσανίδης μας, μας αρέσει-δεν μας αρέσει. Και πάλι, όμως, εγείρονται μερικά ερωτήματα. Να κάνει ΤΙ, να πει ΤΙ, να ενεργήσει ΤΙ ο υφυπουργός ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ σχετικά με το χτίσιμο του γηπέδου «Μελισσανίδη». Ούτε έχει τέτοια αρμοδιότητα ούτε και μπορεί να βοηθήσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ σε κάτι σχετικό με την ανέγερση (ούτε καν με την μη ανέγερση).

Το μόνο που θα μπορούσε, ίσως, να κάνει ο Κοντονής, θα ήταν «να μιλήσει» στον απτόητο και ανυποχώρητο μέχρις ΗΡΩΙΣΜΟΥ δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Βασιλόπουλο. Να του πει, για παράδειγμα, ότι πρέπει να αρχίσει να κάθεται καλά, να μην αυθαδιάζει όταν τον παίρνουν τηλέφωνο και τον απειλούν, να ρίξει όσο περισσότερο νερό στο κρασί του, τόσο ώστε να λέμε μετά ότι έριξε κρασί στο νερό του!

Δεν ξέρω αν δέχτηκε αυτό τον ρόλο ο Κοντονής (για τη Δούρου λένε ότι οι αντοχές της έχουν ήδη καμφθεί, εδώ και αρκετό καιρό), όπως και δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα δεχτεί ο Βασιλόπουλος να υποκύψει (η Δούρου, είπαμε, θρυλείται ότι ήδη υπέκυψε).

Αρες, μάρες, κουκουνάρες!

Εν ολίγοις... δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, θα τα δείξει όλα η συνέχεια. Γι’ αυτό ας πεταχτούμε σε άλλη απορία και προβληματισμό μου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ίδια ΑΡΔορεπορτάζ, των ΑΡΔοδημοσιευμάτων, οι Κοντονής και Μελισσανίδης «συνομίλησαν και για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα»!

Ωωωπ! Τόμπολα! Να το πιστέψουμε; Μα πώς είναι δυνατόν να συζητούν για τα γενικότερα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου δύο ΑΣΧΕΤΟΙ με αυτό! Δύο ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ, δύο ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΙ σε ό,τι αφορά αυτό το καταταλαιπωρημένο άθλημα;

Τι να πει δηλαδή ένας άνθρωπος που «δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ», με έναν υφυπουργό που έμαθε ότι η μπάλα του ποδοσφαίρου είναι στρόγγυλη και περιέχει αέρα κοπανιστό, μετά την πανηγυρική εκλογή του; Μια πρώτη, πρόχειρη απάντηση στο ερώτημα αυτό, θα ήταν το δημοφιλές, «άρες, μάρες, κουκουνάρες».

Εδώ είναι, όμως, που χάνουμε την ΟΥΣΙΑ και αναλωνόμαστε σε ανόητη παραφιλολογία. Γιατί συγγνώμη δηλαδή, αλλά πρέπει να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να τα δούμε τα ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ρεαλιστικά. Ιδού, λοιπόν, τα ερωτήματα:

Τι είναι ο άνθρωπος, πουλί είναι ο άνθρωπος…

ΠΟΙΟΣ είναι ο περισσότερο ωφελημένος από την ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ του Παναθηναϊκού; Μη βιαστείτε να αφήσετε να περάσει η βλακοειδέστατη ιδέα απ’ το μυαλό σας, ότι ωφελήθηκε ο... Ολυμπιακός ! Από πού κι ως πού, μωρέ, ωφελήθηκε ο Ολυμπιακός, που πήγε ο Πόα έκτος στη βαθμολογία; Οκτώ βαθμοί ήταν η διαφορά μεταξύ τους πριν από την απόφαση και με τον Ολυμπιακό να ΚΑΛΠΑΖΕΙ κυριολεκτικά αήττητος και ασυναγώνιστος.
Καμία ωφέλεια δεν είχε ο Ολυμπιακός από την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του Πόα, αντίθετα με την ΑΕΚΟΥΛΑ, η οποία είχε ΣΑΦΗ και τεράστια ωφέλεια!

Σαν να βλέπω μπροστά μου την εικόνα του Μελισσανίδη, να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση για τον Παναθηναϊκό. Δεν θα έλεγα ότι άνοιγε και σαμπάνιες, διότι είναι δύσκολο, οι σαμπάνιες στοιχίζουν. Ομως, η ικανοποίησή του ήταν αφάνταστη. Πραγματικό δώρο από το πουθενά, για την ομάδα του, την ΑΕΚούλα, όχι μόνον η ποινή, αυτή καθαυτή, αλλά περισσότερο το ευρύτερο ΠΛΗΓΜΑ στον ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ Παναθηναϊκό, που δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να συνέλθει.

Φυσικά, από την ΠΑΕ Κούλα δεν υπήρξε η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ αντίδραση για την ποινή. Ούτε αν ήταν σωστή ούτε αν ήταν λανθασμένη. «Ακρα του Νιάου σιωπή», που λέγανε οι αρχαίοι. Εύγλωττη σιωπή, όμως, για κάποιους από μας.

Και βέβαια, η τακτική είναι εξίσου εύγλωττη. Ο Νιάου μπορεί να παίζει άνετα δύο ρόλους. Τον ρόλο του «τεθλιμμένου συγγενούς» και τον ρόλο του αδιάφορου σχολιαστή, ταυτόχρονα:

- «Πάει, τον χάσαμε τον μακαρίτη».

- «Ναι, είδες; Τι είναι ο άνθρωπος... Πουλί είναι ο άνθρωπος…».

Τώρα βέβαια, το ερώτημα παραμένει: Τι δουλειά έχει ο ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ όσα αναλύσαμε Κοντονής;

Ενας... Θεός ξέρει.

Θρίαμβος της εξυγίανσης η επίσκεψη Μελισσανίδη στο γραφείο του Κοντονή

*** Επιτέλους, ο Αλαφούζος αποφάσισε να προχωρήσει σε ουσιαστική ενίσχυση του ΠΑΟ, χωρίς να υπολογίσει την οικονομική δαπάνη. Απέκτησε νέο διευθυντή, αυτόν που είχε και παλιά και τον είχε διώξει σαν ανεπαρκή

*** Απολύτως ικανοποιημένος αποχώρησε από τη συνάντησή του με τον Κοντονή ο Μελισσανίδης. Ο υφυπουργός υποσχέθηκε να του δώσει τα είκοσι εκατομμύρια για την Αγια-Σοφιά. Από την τσέπη του. Κι αν χρειαστεί κι άλλα, θα τα βάλει ο Φλαμπουράρης.

*** Σε τρείς βασικούς άξονες θα στηριχτεί η έφεση του Παναθηναϊκού. Ο μεσαίος θα είναι ο μακρύτερος.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στη 04/12/2015)

Διαβάστε επίσης