Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φωνάζει τάχα για τον Σελίμο, απευθυνόμενος στον... Δελφάκη!

Φωνάζει τάχα για τον Σελίμο, απευθυνόμενος στον... Δελφάκη!
Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015 - 20:42

Τη μια ο Στραπατσάδας, την άλλη η ανακοίνωση της Θ.13 ότι θα... αναλάβει το κόστος των ζημιών στη Λεωφόρο, την τρίτη η εξαγγελία της... ενίσχυσης της ομάδας με την επαναφορά του Παναγόπουλου, για να διώξει αυτός τους Φυσσοβοκόλους, καλά την πάει τη δουλειά ο Αλαφούζος. Σιγά-σιγά, δηλαδή, όλο και προσανατολίζει την προσοχή του κοπαδιού προς άλλες κατευθύνσεις και άλλους στόχους. Η τιμωρία, οι αντιδράσεις που «θα έφερνε», το «συλλαλητήριο» κ.λπ. δηλαδή, όλα αυτά περνάνε σιγά-σιγά στο παρελθόν, όπως ακριβώς μία ηχηρή πορδή: Κάνει κρότο, αφήνει ίχνη, αλλά πολύ γρήγορα εξανεμίζεται και δεν τη θυμάται κανείς.

Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με το πρωτάθλημα. Το ιδιαίτερα οδυνηρό για τον Παναθηναϊκό πρωτάθλημα που συνεχίζεται... απτόητο. Και που η συνέχειά του μόνον αγωνία, άγχος και απαισιοδοξία μπορεί να φορτώνει την «πράσινη» ομάδα. Μην ξεχνάτε, φίλοι μου, ότι για τον Πόα το πρωτάθλημα φέτος αφήνει τραυματικές εμπειρίες και πως όλα, μα ΟΛΑ είναι ξεκρέμαστα αυτή τη στιγμή. Και θα προσθέσω ότι ίσως είναι η ΠΡΩΤΗ φορά που ο Παναθηναϊκός πριν από τη λήξη του πρώτου γύρου βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, αντιλαμβανόμενος ότι όσο πάει και βυθίζεται στα βάθη της αβύσσου.

Προσπαθώ να μη φαίνομαι υπερβολικός και αυτά που γράφω δεν τα γράφω με καμία απολύτως διάθεση υπερβολής. Την Κυριακή ο Πόα παίζει στη Βέροια. Δύσκολο το παιχνίδι; Πολύ δύσκολο, αν λάβουμε υπ’ όψιν την απόδοση της Βέροιας μέχρι φέτος. Ισως όμως και όχι τόσο δύσκολο, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι στον πάγο της Βέροιας υπάρχει ένας Γ. Χ. Γεωργιάδης. Επομένως;

Επομένως, το θεωρώ ένα από τα πιο αμφίρροπα και δυσκολότερα παιχνίδια της περιόδου για τον Παναθηναϊκό, που ΤΩΡΑ θα αρχίσει να βλέπει και να ΜΕΤΡΑΕΙ τους φίλους του! Τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα δηλαδή.

Αρχισε τις τσιριξιές για τον Δελφάκη

Πείτε, λοιπόν, ότι ο Πόα χάνει στη Βέροια! Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό, έτσι; Μένει στους 22 βαθμούς, οπότε ανάλογα με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (το ντέρμπι της αγωνιστικής για μένα) θα κινδυνέψει ακόμα και η θέση του στην ΠΕΝΤΑΔΑ των πλέι οφ, χώρια από τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του Καναλάρχη που θα φουντώσουν και θα του κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη. Και μην κοιτάτε που βρήκε την αδύναμη Παναχαϊκούλα και κέρδισε έστω και με το ζόρι. Για τη συνέχεια τον περιμένουν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Πάνθραξ, όπου τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο... εύκολα.

Αυτή ακριβώς η κρισιμότητα του αγώνα του στη Βέροια είναι που τον έχει οδηγήσει στην ασφυκτική πίεση την οποία ασκεί προς τον διαιτητή, τον Δελφάκη!
Ναι, δεν έκανα κανένα λάθος. Προς τον κ. Δελφάκη ασκεί ΠΙΕΣΗ ο Πόα, διαμαρτυρόμενος συνεχώς και εντόνως εναντίον του κ. Σελίμου, του διαιτητή του αγώνα του με την Παναχαϊκή. Σιγά μην άρχιζε τις τσιριξιές για τον διαιτητή ενός αγώνα που κέρδισε και για τον οποίο, στο κάτω-κάτω, είχε τρομερά παράπονα και η αντίπαλη ομάδα! Ούτε τη ΦΑΟΥΛΑΡΑ που έκανε ο Κλωναρίδης πριν από το πρώτο γκολ ούτε το ΠΕΝΑΛΤΙ που έκανε ο Κουτρουμπής πριν από το 0-2 καταλόγισε.

Τον Σελίμο, λοιπόν, αναφέρουν οι πράσινες κραυγές, αλλά ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ προς αυτόν. Προς τον Δελφάκηαπευθύνονται και αυτό είναι σαφέστατο και βεβαίως συγκαταλέγεται στην κλασική τακτική του Παναθηναϊκού.

Τι κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις με τον ξυλοδαρμό Βασάρα;

Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε η είδηση ότι η αστυνομία συνέλαβε τον περιζήτητο κακοποιό «θαμνάκια», που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση εναντίον του Κύρου Βασάρα στις 30 Οκτωβρίου 2010, στα Καμίνια.

Την είδηση δημοσίευσε το dikisports.blogspot.gr, που ανήκει στον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη. Οπως μάλιστα αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο «θαμνάκιας» περιγράφεται ως αρχηγικό μέλος της μαφίας των εκβιαστών και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για σωρεία εκβιάσεων κ.λπ., κ.λπ.

Μέχρις εδώ, δεν έχω ουδεμίαν ένσταση περί της ορθότητας και ακριβείας του θέματος. Ελα, όμως, που έχω την κακή συνήθεια να κρατάω αρχείο, τουλάχιστον ορισμένων περιπτώσεων που με ενδιαφέρουν.

Ανοίγω που λέτε τα κιτάπια μου και τι βλέπω. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της 10ης Μαρτίου του 2011, ο κακοποιός με τα αρχικά Γ.Μ. που είναι ευρύτερα γνωστός με το παρατσούκλι «θαμνάκιας», ήταν πλέον στα χέρια των αρχών και φέρεται να είναι ένας εκ των τεσσάρων δραστών που προέβησαν στον ξυλοδαρμό του Βασάρα, αλλά και ο οργανωτής της επίθεσης.

Ποιος «θαμνάκιας» είναι, λοιπόν, αυτός πού πιάσανε τώρα; Ο «θαμνάκιας»... Νο 2; Και αν είναι αυτός ο «θαμνάκιας», ο... προηγούμενος ποιος είναι; Κανένας «θαμνάκιας»... κίβδηλος; Διότι δεν μπορεί και οι τέσσερις να είναι ευρύτερα γνωστοί με την ίδια προσωνυμία. Κάποιος είναι ο αυθεντικός και οι άλλοι πλαστοί, ψεύτικοι, σαν τους Αγιοβασίληδες που κυκλοφορούν με το χέρι τεντωμένο στις πλατείες.

Τέλος πάντων, δεν έχω καμία πρόθεση τώρα στα γεράματα να μεταβληθώ σε... «Αγγελική Νικολούλη» στην αρσενική της βερσιόν. Ομως θα παραθέσω και ένα άλλο στοιχείο που σίγουρα προσδίδει κι άλλο μυστήριο στην υπόθεση: Μέσα στον Γενάρη, έχει καθοριστεί η δικάσιμος για τον κ. Κάβουρα «κ.λπ.», όπως αναφέρεται στο πινάκιο. Ο κ. Κάβουρας δικάζεται ακριβώς για την επίθεση στον Βασάρα, χωρίς βεβαίως το δικόγραφο να... διευκρινίζει αν ο συγκεκριμένος είναι και αυτός... «θαμνάκιας»!

Ο Βασάρας έχει κληθεί να καταθέσει στη δίκη αυτή, που βεβαίως θα έχει ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Το... μυστήριο, όμως, δεν παύει να είναι μυστήριο. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις με μεγάλη ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ, γιατί το μυαλό μας πάει σε ΠΟΛΛΑ πράγματα και ΦΥΣΙΚΑ θα επανέλθουμε.

Η πυραμίδα του Χέωπος και η «πυραμίδα»... του Κούφωτου!

Να μιλήσουμε λίγο για την καινούργια «υπόθεση» που ανακάλυψαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι και που -δυστυχώς- απασχολεί ΚΑΙ την ελληνική Δικαιοσύνη: Την υπόθεση της «πυραμίδας» που σκέφτηκαν κάποιοι, προώθησαν άλλοι και προβάλλουν με δυσανάλογα μεγάλες διαστάσεις άλλοι. Αν θελήσουμε να το δούμε και από την... ιστορική του πλευρά, νομίζω ότι... πυραμίδα από «πυραμίδα» έχει τεράστιες διαφορές.

Οπως για παράδειγμα:

* Η πυραμίδα του Χέοπος, στη Γάζα, είναι η αρχαιότερη. Η «πυραμίδα» του Κούφωτου στο ΣΚΑΪ είναι η πιο πρόσφατη.

* Για να χτιστεί η πυραμίδα του Χέοπος, χρειάστηκαν 2.300.000 πέτρες! Για να κατασκευαστεί η «πυραμίδα» του Κούφωτου (αρχαίος ήρωας) χρειάστηκαν μερικοί τόνοι λάσπης.

* Η πυραμίδα του Χέοπος χτίστηκε ως αιώνια κατοικία του Φαραώ. Η «πυραμίδα» του Κούφωτου στήθηκε ως προσωρινή κατοικία του Σαγόνια.

* Η πυραμίδα του Χέοπος συγκαταλέγεται στα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Η «πυραμίδα» του Κούφωτου συγκαταλέγεται στις 627 καταγγελίες των «εξυγιαντών» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

* Για την κατασκευή της πυραμίδας του Χέοπος εργάστηκαν περίπου 100.000 εργάτες. Για την κατασκευή της «πυραμίδας» του Κούφωτου, αναμένεται να απασχοληθεί καμιά... ντουζίνα δικαστικοί (εισαγγελείς, ανακριτές κ.ά.).

-Καταρχήν και πριν απ’ όλα, οι συνάδελφοι της «Sportday» είναι κατακριτέοι, διότι έπρεπε να λάβουν υπ’ όψιν τους το... ιατρικό απόρρητο.

-Θορυβημένος, προφανώς, από τις κραυγές του Αλαφουζαίικου περί... «προβοκάτσιας», ο Κοντονής έστειλε στην Πάτρα για να... «επιβλέπει» τον γενικό του γραμματέα Συναδινό. Ο ίδιος, βλέπετε, δεν μπορούσε. Περίμενε την επίσκεψη Μελισσανίδη. Τι δηλαδή, να άφηνε τον... «γάμο», να πάει για... «πουρνάρια»;

-Για τις αρχές του 2017 προσδιορίζουν τα ΜΜΕ τη δίκη της υπόθεσης που χειρίστηκε ο ανακριτής Ανδρεάδης. Περιμένω, λοιπόν, με αγωνία την άποψη του αρχιψεύτη της ΑΕΚούλας για τη νέα περίοδο:

Θα... παίξει στο Champions League ο Ολυμπιακός, Αλέξη;

-Ακόμα και για τον Σελίμο γκρινιάζει και μεμψιμοιρεί ο Πόα. Τελικά, ρε παιδιά, μετά τη «Μάρθα Βούρτση» του, το ελληνικό ποδόσφαιρο απέκτησε και τον δικό του... «Βασιλάκη Καΐλα»!

-Για λύπηση οι βάζελοι, που άρχισαν πάλι τις κραυγές για τη διαιτησία...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/12/2015)

Διαβάστε επίσης