Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ένας στο Champions League, ο άλλος... στο σκαμνί!

Ο ένας στο Champions League, ο άλλος... στο σκαμνί!
Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015 - 16:01

Η Τετάρτη που θα ξημερώσει αύριο, θα είναι μία από τις κρισιμότερες μέρες της χρονιάς που κοντεύει να φτάσει στο τέλος της, για τους δύο «αιώνιους».

Ο ένας παίζει Champions League εναντίον της σπουδαίας Αρσεναλ, για να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους «16» του θεσμού, ύστερα από μία μέχρι τώρα ένδοξη πορεία, γεμίζοντας τις καρδιές και τις ψυχές των αμέτρητων φιλάθλων του με απίστευτη υπερηφάνεια και ανεπανάληπτα συναισθήματα.

Ο άλλος θα... στηθεί ενώπιον των δικαστών της ΕΠΟ, προκειμένου να υποστηρίξει την έφεσή του για την ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ποινή που του έχει επιβληθεί.

Νομίζω ότι και μόνον από αυτήν τη «δραστηριότητα ΜΙΑΣ μέρας», η ΧΑΩΔΗΣ διαφορά μεταξύ τους είναι πασιφανής και αναμφισβήτητη.

Δεν είναι, όμως, μόνο μία μέρα, αλλά σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Ειδικότερα μετά από κάθε αγωνιστική, η σύγκριση ανάμεσα στις αντιδράσεις των δύο είναι εξίσου κατατοπιστική και οδηγεί στα ίδια συμπεράσματα για τη ΧΑΩΔΗ διαφορά μεταξύ των δύο, σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς.

Με τι ασχολούνται όλη την εβδομάδα πριν από τους αγώνες στον Παναθηναϊκό; Με τον... διαιτητή που θα τους ορίσουν, έχοντας φτάσει στο σημείο να αναφέρονται... εκ των προτέρων στους διαιτητές που... «δεν θέλουν», με σκοπό να «καθοδηγήσουν» την ΚΕΔ σε άλλους διαιτητές, που θεωρούν... «του χεριού τους». Και όταν έρθει η ώρα και οριστεί ο «αρεστός» διαιτητής; Αρχίζουν νέο γύρο, προκειμένου να του ΘΥΜΙΣΟΥΝ, ότι «μην τυχόν και τους αδικήσει», γιατί θα τον... κράζουν μήνες μετά τον αγώνα!

Δικαιωθήκαμε και για τον Δελφάκη

Τα είδατε τι έγινε με τον Δελφάκη, έτσι; Τι σας έγραφα το περασμένο Σάββατο; Οτι τα έχουν βάλει με τον Σελίμο, για έναν ασήμαντο αγώνα Κυπέλλου που ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ σκανδαλωδώς από τη διαιτησία, με στόχο τον... ΔΕΛΦΑΚΗ, τον διαιτητή του ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟΥ αγώνα τους στο πρωτάθλημα εναντίον της Βέροιας. Και τι έκανε ο Δελφάκης; Πολύ απλά... ό,τι μπορούσε έκανε! Ο,τι μπορούσε δηλαδή για να ΜΗ ΧΑΣΕΙ ο Παναθηναϊκός. Δύο πεναλτάρες δεν έδωσε ο Δελφάκης σε βάρος του Πόα και όταν λέω πεναλτάρες, εννοώ το ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΧΕΡΙ του Μαρινάκη στον Γιαννούλη και τη ΧΕΡΟΥΚΛΑ που ΔΕΝ ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΝ στο σώμα του Τελάντερ.

Το περίμενα το «σπρώξιμο» από τον Δελφάκη, γι’ αυτό και έγραψα αυτά που έγραψα την παραμονή. Οχι δηλαδή τίποτ’ άλλο, αλλά κάποτε θα πρέπει να αντιληφθούν τα πάσης φύσεως τσατσόνια ότι δεν καταπίνουν όλοι τις βρομιές τους τόσο εύκολα.

Οσο για τη Βέροια, τώρα, όπως σίγουρα θα διαπιστώσατε δεν έδειξε να... ενοχλείται ιδιαίτερα από τη διαιτησία του Δελφάκη. Εκατσε και έχασε αμίλητη και συνοφρυωμένη. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, γιατί να φωνάξει, γιατί να διαμαρτυρηθεί; Εφτά βαθμούς πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού είναι, συμπαθής σε πολλούς ομάδα είναι, και τι έγινε δηλαδή που έχασε από τον Πόα; Αυτές οι ήττες είναι «προϋπολογισμένες» εξαρχής. Ας... πάει κι αυτό στην ευχή του Θεού, λοιπόν.

Το πέναλτι στον Φινμπόγκασον και το απατηλό ριπλέι

Και μια και ο λόγος για πέναλτι, να πω κι εγώ την άποψή μου για το πέναλτι που έγινε στον Φινμπόγκασον, το οποίο προκάλεσε και πάλι το γενικό σκούξιμο των ΑΡΔοΜΜΕμέδων.

Την πιο ειλικρινή κριτική τη διάβασα σε έναν εξ αυτών -δεν θυμάμαι το όνομά του αυτήν τη στιγμή. Εγραψε, λοιπόν, ο εν λόγω: «Μπορεί στο ζωντανό να φάνηκε πέναλτι, αλλά τον διαιτητή δεν τον δικαιώνει το ριπλέι»!

Στέκομαι σ’ αυτό ακριβώς. Ο διαιτητής ΔΕΝ ΕΧΕΙ μπροστά του οθόνη τηλεόρασης, να δει το ριπλέι και να αλλάξει την απόφασή του. Ο διαιτητής βλέπει, κρίνει, αποφασίζει σε κλάσματα του δευτερολέπτου, από ΜΙΑ και μόνη «ΖΩΝΤΑΝΗ» στιγμιαία εικόνα. Ο συγκεκριμένος διαιτητής κ. Καλογερόπουλος είδε τι; Αυτό ακριβώς που είδαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ακόμα και οι... ΑΡΔοΜΜΕμέδες. Οτι ο παραμύθας του Πανθρακικού μπλόκαρε τα πόδια του Φινμπόγκασον, τον σταμάτησε πάνω στην προσπάθεια και τελικά τον ανέτρεψε. Πέναλτι άνευ ετέρας, δηλαδή.

Φυσικά, το ριπλέι δείχνει αυτό που ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ο καθένας μας! Αλλος βλέπει ανατροπή, άλλος βλέπει επαφή, άλλος δεν βλέπει επαφή, άλλος βλέπει «θέατρο» και πάει λέγοντας. Αυτό, όμως, που τελικά μετράει και ισχύει, είναι το τι είδε Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, εκείνη ακριβώς τη χρονική στιγμή. Ολα τα άλλα, είναι για να έχουμε να λέμε...

ΤΟ «ΛΑΘΟΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Καλύτερος της τελευταίας ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ ο σημερινός Ολυμπιακός!

Δεν κρύβω ποτέ την άποψή μου. Ούτε και αυτήν τη φορά βεβαίως, που αφορά την εντυπωσιακή δήλωση ενός παλιού δοξασμένου άσου. Εν ολίγοις, νομίζω ότι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, στη δήλωσή του μετά το παιχνίδι στην Κομοτηνή, έκανε λάθος. Λάθος αθέμιτο, φυσικά, όχι ηθελημένο. Σίγουρα, πάντως, έκανε λάθος.

Τι είπε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος; «Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος της τελευταίας εικοσαετίας».

Πού έγκειται η ένστασή μου; Οχι βεβαίως στο ότι αυτός ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος της τελευταίας εικοσαετίας, που σίγουρα ΕΙΝΑΙ και αυτό δεν ήταν και... «ανάγκη» να μας το πει ο μεγάλος αυτός τερματοφύλακας, που δόξασε την ερυθρόλευκη ομάδα και δοξάστηκε σ’ αυτή. Εγκειται στη ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. Και εξηγούμαι: Οχι «της τελευταίας εικοσαετίας», που είπε ο Μήτσος.

Η τελευταία εικοσαετία αφορά βεβαίως την περίοδο από το 1995, έως το 2015. Και θυμίζω: Το 1995, ανάμεσα στα 1994 και 1996, ο Παναθηναϊκός πήρε δύο πρωταθλήματα, κολλητά. Αυτό ήταν και το τέλος των χαρακτηριζόμενων από όλους μας (τους Ολυμπιακούς) «πέτρινων χρόνων». Τα πέτρινα χρόνια είχαν ξεκινήσει άλλα ΕΙΚΟΣΙ περίπου χρόνια ΠΡΙΝ, και συγκεκριμένα, από την εποχή του τέλους του Μπούκοβι και της θρυλικής του ομάδας (1967), με δύο φωτεινά διαλείμματα, ένα της εποχής Γουλανδρή (τρία πρωταθλήματα), για τα χρόνια μεταξύ 1972 και 1975 και ένα της εποχής Νταϊφά (τέσσερα πρωταθλήματα), για τα χρόνια από το 1979 έως το 1983.

Με μία ένσταση όσον αφορά την ομάδα του Μπούκοβι, πιστεύω ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ όλης αυτής της (σχεδόν) πεντηκονταετίας! Διότι αν δεχτούμε ότι η φετινή ομάδα είναι η καλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας, κατά την οποία φυσικά κατέκτησε και δεκαοκτώ πρωταθλήματα (!) θα πρέπει να δεχτούμε και πως είναι επίσης ΠΟΛΥ καλύτερη και της τριακονταετίας που ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ της τωρινής, με οκτώ συνολικά πρωταθλήματα!

Τι έχουμε, λοιπόν; Εχουμε σχεδόν ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ, σχεδόν τη μισή ζωή του Θρύλου, που προηγήθηκε αυτής της πολύ μεγάλης, της σίγουρα ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ομάδας, ίσως και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, βάσει των ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, μέσα στα οποία βεβαίως περιλαμβάνονται και οι επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τα νταμπλ κ.ά.

Βεβαίως, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι πολύ μικρός σε ηλικία για να έχει δει και ζήσει εκείνες τις ΑΛΛΕΣ, τις πολύ παλιές εποχές, ώστε να τις αξιολογήσει. Ως εκ τούτου, πολύ καλά έκανε και αναφέρθηκε στην τελευταία εικοσαετία, δηλαδή στη ΔΙΚΗ ΤΟΥ εποχή. Και σίγουρα έχει απόλυτο δίκιο.

*** Τι... έγινε, λέει; Νέα κρούση έκανε η Γκενκ για τον Καρέλη; Αυτό πια δεν είναι κρούση. Παράκρουση είναι!

*** Εχουν καμία σχέση τα ΕΦΤΑ εκατομμύρια της Περιφέρειας για... «έργα αναβάθμισης στη Λεωφόρο», με τη ΜΑΤΑΙΩΣΗ του πράσινου «συλλαλητηρίου»;
Ξέρει τίποτα να μας πει ο πολύφερνος υφυπουργός Αθλητισμού;

*** Και βέβαια, τώρα που τους έβγαλαν τα ΕΦΤΑ εκατομμύρια (υπ’ όψιν, για ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ) τσακώνονται ποιος θα... πρωτοαναλάβει τα έξοδα: Ο Πόα για τις ζημιές στη Superleague και η Θ.13 για τις ζημιές στη Λεωφόρο!

*** ΕΙΠΕ: «Ο ΠΑΟ δέχεται πόλεμο, μας χρειάζεται όλους» (Ιωάννης Αλαφούζος)
Απάντησε: «Και βέβαια ο ΠΑΟ τους χρειάζεται ΟΛΟΥΣ. Να πληρώνουν ΟΛΟΙ, για να κάνει τον πρόεδρο, ιδιοκτήτη και γενικό κουμανταδόρο, ο... ένας!» (Γερούν Πατάτενμπλουμ)

Αυτή είναι η κλάση μας, αυτή είναι η κλάση τους - Αυτό είναι το ΧΑΟΣ που μας χωρίζει σε όλους τους τομείς!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 08/12/2015)

Διαβάστε επίσης

Εμείς συνεχίζουμε και αυτό μετράει

Εμείς συνεχίζουμε και αυτό μετράει

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για το χθεσινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ και την εμπειρία του από τους φετινούς αγώνες του Champions League, η οποία θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για τη συνέχεια.