Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κατανόηση και συμπόνια για τα θύματα του Θρύλου!

Κατανόηση και συμπόνια για τα θύματα του Θρύλου!
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 - 16:31

Εδώ που τα λέμε, φίλοι μου, και για να λέμε και του... λαγού το δίκιο, αυτοί που χαίρονται για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού έχουν βάσιμη και στέρεα επιχειρηματολογία. Για να τους καταλάβετε, ελάτε στη θέση τους και προσπαθήστε να μπείτε στην ψυχολογία τους.

Επί 364 ημέρες τον χρόνο, περιμένουν πότε θα έρθει η... 365η! Την περιμένουν με αγωνία και λαχτάρα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Εστω και μία ημέρα να επιβιώσουν, καλό τους κάνει. Ολο τον υπόλοιπο χρόνο ζουν και αναπνέουν για την ημέρα που θα χάσει, που θα αποκλειστεί ο Ολυμπιακός. Το σκέφτεστε, λοιπόν, αν αυτή η ημέρα δεν ερχόταν καθόλου; Αν δεν τους καθόταν; Τι θα έκαναν; Πώς θα επιβίωναν; Ποιο θα ήταν το «μετά» γι’ αυτούς; Νομίζω τραγικό, φίλοι μου. Η μόνη εξέλιξη σε τέτοιες απελπιστικές καταστάσεις είναι η αυτοκτονία! Θα έβαζαν τέρμα στη βασανισμένη τους ζωή, τη γεμάτη στεναχώρια, βάσανα και λύπες.

Και έτσι δηλαδή, μόνο με συμπόνια να το δείτε, φίλοι μου, θα τους καταλάβετε. Δεν λέω να... συμπάσχετε κι εσείς μαζί τους, λέω να τους κατανοήσετε. Είναι τραγικές καταστάσεις, ικανές να κινήσουν συναισθήματα κατανόησης και συμπόνιας. Ως εκ τούτου και για να προχωρήσουμε την ψυχολογική ανάλυση, μπορώ να χαρακτηρίσω τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και σαν μία... προσφορά στο πρασινοκιτρινόμαυρο οπαδικό σύνολο. Η ήττα του και ο αποκλεισμός του από την Αρσεναλ απέτρεψε μία αλληλουχία ψυχικών τραυμάτων και παθολογικών επιπτώσεων.

Φαντάζεστε, αλήθεια, πόσα... εγκεφαλικά δεν έγιναν, πόσα εμφράγματα αποσοβήθηκαν, πόσες νευρολογικές εκτροπές δεν υλοποιήθηκαν; Τι θα έκανε ο πράσινος οπαδός που όλο τον χρόνο έχει πάθει νευρολογική καθίζηση, έτσι και κέρδιζε ο Ολυμπιακός και προκρινόταν στους «16»; Ο,τι και να βάλετε στο μυαλό σας, μέσα θα είστε. Αλλος θα πλάκωνε τη γυναίκα του στο ξύλο, άλλος θα έβαζε το παιδί του στο φουρνάκι μικροκυμάτων και θα γύριζε τον διακόπτη στο 10. Αλλος θα πάθαινε αμόκ κοιτάζοντας και μόνο τη φωτογραφία της πεθεράς του.

Σε τέτοιες καταστάσεις, αγαπητοί φίλοι, όλα είναι πιθανά, όλα μπορούν να γίνουν, ακόμα και τα πιο απίθανα, και δεν είναι καθόλου αστείο. Ο οπαδός που περιμένει έναν ολόκληρο χρόνο να έρθει η ημέρα που θα απολαύσει την αποτυχία του μισητού αντιπάλου του, αν δεν του κάτσει είναι ικανός για τα πάντα. Και βεβαίως, από αυτή την οπτική, ο Ολυμπιακός προσέφερε τεράστια κοινωνική υπηρεσία, σώζοντας αμέτρητα δυστυχισμένα όντα από την ψυχική και, όχι μόνο, ολοσχερή εξαθλίωση.

Η καταδικασμένη άμα τη γενέσει της «αποχή» και η θέση της ΕΠΟ

Τα πράγματα, σχετικά με την αποχή που αποφάσισε το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) δεν είναι ακριβώς έτσι όπως παρουσιάζονται από τα γνωστά, έτοιμα να... επιτεθούν στην ΕΠΟ, ΜΜΕ. Η ΕΠΟ, λοιπόν, ούτε «απείλησε» κανέναν με κυρώσεις ούτε «έσπασε» την αποχή ούτε καν ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ μ’ αυτή! Τι έκανε η ΕΠΟ; Πολύ απλά, ΟΡΙΣΕ τους παρατηρητές των αγώνων Κυπέλλου που ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ για την προσεχή εβδομάδα, όπως ακριβώς είχε καθήκον και υποχρέωση να πράξει, σαν διοργανώτρια αρχή.

Την ΕΠΟ δεν την ενδιαφέρει αν και πώς θα γίνει η απεργιακή κινητοποίηση, ούτε και ασχολείται με το να προσπαθεί να πείσει τις ομάδες να κατέβουν, για να σπάσει την απεργία. Δεν την ενδιαφέρει η απεργία. Το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι η ΣΩΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του θεσμού. Εκείνη ορίζει τους αγώνες και όλα τα απαραίτητα για τη διεξαγωγή τους. Από κει και πέρα, το αν κάποιες ομάδες θελήσουν να μην κατέβουν, πρόβλημά τους. Υπάρχουν και κανόνες και διατάξεις κανονισμών, που βεβαίως και θα εφαρμοστούν στην περίπτωση που μία ή περισσότερες ομάδες δεν κατέβουν να παίξουν.

Με λίγα λόγια, δικαίωμα των ποδοσφαιριστών η αποχή, αλλά δικαίωμα και της ΕΠΟ η φροντίδα για τη σωστή διοργάνωση. Οσο για τις ομάδες και το τι θα κάνουν με τους ποδοσφαιριστές τους, και αυτό πρόβλημα δικό τους. Ολες γνωρίζουν ότι έτσι και δεν κατέβουν, θα υποστούν τις συνέπειες που είναι εξαιρετικά σοβαρές. Μέχρι αφαίρεση βαθμών από το φετινό και από το επόμενο πρωτάθλημα προβλέπεται.

Ας κάνουν, λοιπόν, ό,τι θέλουν, ας πάνε να κόψουν τον λαιμό τους. Η ΕΠΟ απλά ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.

Ο βόθρος του εκβιαστή και η δικαιοσύνη του ξεχαρβαλωμένου κράτους

Ασθενείς εξέταζε ο γιατρός Γιώργος Σαρρής, την ώρα που χτύπησε το κινητό του. Η κλήση ήταν με απόκρυψη, αλλά για έναν ΓΙΑΤΡΟ αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί στην άλλη άκρη της γραμμής να είναι κάποιος ασθενής, κάποιος που έχει την ανάγκη του και ο γιατρός δεν έχει το δικαίωμα να μην απαντήσει.

Πριν προλάβει καλά-καλά να ρωτήσει ποιος είναι, ακούστηκε η φωνή του εκβιαστή: «Πρόσεχε μωρή κ...λα, έτσι και δεν βγεις αύριο να μιλήσεις για τον Μαρινάκη, θα σε βρούνε σε χαντάκι. Και θα σου....». Μέχρι να συνέλθει από τον αιφνιδιασμό ο γιατρός-πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, ο κακοποιός είχε αδειάσει τον βόθρο του. Το μόνο που πρόλαβε να ψελλίσει, ήταν μία ερώτηση: «Τι να πω για τον Μαρινάκη δηλαδή;».

Ηταν, όμως, αργά. Ο εκβιαστής είχε κλείσει, αφήνοντας τις απειλές του να αιωρούνται. Ρωτήθηκε ο Σαρρής αν αναγνώρισε τη φωνή. Απάντησε αρνητικά. Το τηλεφώνημα, όμως, είναι καταγεγραμμένο. Θα μου πείτε και ευλόγως θα απορήσετε, «και τι θα γίνει που το τηλεφώνημα είναι καταγεγραμμένο; Και την άλλη φορά, με τον Χριστόφορο Ζωγράφο, καταγεγραμμένα ήταν όχι ένα, αλλά πολλά τηλεφωνήματα. Και επώνυμα. Επενέβη ο εισαγγελέας (ο κ. Σιμιτζόγλου). Ε, και; Και τι έγινε; Ενα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ, με μπόλικο... καθόλου».

Σωστά όλα αυτά, αλλά από την άλλη, και τι μπορεί να κάνει ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ο ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΣ στη Χίο ΓΙΑΤΡΟΣ Γιώργος Σαρρής; Ο,τι περιθώριο του δίνουν οι ΝΟΜΙΜΕΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες, το εξαντλεί.
Αυτά που μπορεί να κάνει, αυτά έκανε. Και στην αστυνομία πήγε, και στην ασφάλεια, και στην εισαγγελία. Θα βγει τίποτα αυτήν τη φορά, ή θα έχουμε πάλι μία απ’ τα ίδια, σ’ αυτό το ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΟ κράτος που ζούμε;
Θα δείξει...

Αυτό που δεν περίμενα ποτέ, ήταν το Καραϊσκάκη να γίνει η... «Ζιρούπολη» του Ολυμπιακού!

Κι άλλο Τζακ Ποτ στο Τζόκερ! Λογικό είναι. Πώς αλλιώς δηλαδή θα αντισταθμιστεί η χασούρα από τα τέλη που έβαλε η κυβέρνηση;

Εναν Ούκρα, λέει, θέλει να πάρει η ΑΕΚούλα. Σωστή επιλογή. Θα φτιάξουν φοβερό δίδυμο με τον Λούγκρα.

364 ημέρες περιμένουν πότε θα έρθει η... 365η για να επιβιώσουν οπαδικά!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/12/2015)

Διαβάστε επίσης

Εμείς συνεχίζουμε και αυτό μετράει

Εμείς συνεχίζουμε και αυτό μετράει

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για το χθεσινό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ και την εμπειρία του από τους φετινούς αγώνες του Champions League, η οποία θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για τη συνέχεια.