Ντουντούκα
Το όνειρο δεν τελειώνει ποτέ... Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ούτε κουβέντα για μεταγραφές από τους δύο «εξυγιαντές»

Ούτε κουβέντα για μεταγραφές από τους δύο «εξυγιαντές»
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 - 15:50

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το σκηνικό που διαμορφώνεται βαθμιαία στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται ορατό, από τις δηλώσεις των «συμμαχικών δυνάμεων της εξυγίανσης». Ο Μελισσανίδης, πέρα από τον καθιερωμένο... εξάψαλμο κατά της διαιτησίας, αποκάλυψε αυτό που έκρυβε επί μήνες, προσπαθώντας να εξαπατήσει ακόμα και τα μέλη της κρατικής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού: Οτι όχι μόνον ασχολείται με την ΑΕΚ, αλλά είναι και το μεγάλο, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ της αφεντικό! Μάθαμε μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο –με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας– και ποια ακριβώς είναι η... ιδιότητα του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ: Είναι ο... ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ! Ναι, έτσι ακριβώς αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ: Ως διοικητής!

Τι άλλο είπε ο Μελισσανίδης; Οτι... «σε δέκα μήνες θα δείτε», υπονοώντας τις εκλογές της ΕΠΟ. Το αφήνουμε στην άκρη αυτό και προχωράμε στον έτερο… εξυγιαντή, Αλαφούζο. Τι είπε ο Αλαφούζος; Οτι θα υπάρξουν δικαστικές εξελίξεις από τις οποίες θα προκύψει τιμωρία του Ολυμπιακού (για... ποιο θέμα, άραγε;), επομένως ο Πόα θα πρέπει να είναι έτοιμος να έχει τη δεύτερη θέση και ούτω καθ’ εξής.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε: ΚΑΝΕΙΣ εκ των δύο ΤΖΑΜΠΑ «ΕΞΥΓΙΑΝΤΩΝ» δεν ανέφερε κάποια εκ των φράσεων «θα γίνουν μεταγραφές», «ενίσχυση της ομάδας με νέους παίκτες», «αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας του ρόστερ» και πάει λέγοντας. Ακρα του τάφου σιωπή για αυτό που θέλει να ακούει ο κόσμος από το στόμα ενός ηγέτη ποδοσφαιρικής ομάδας, ότι θα την ενισχύσει με μεταγραφές.

Και καλά για τον Μελισσανίδη αυτή η κατάσταση δεν είναι τωρινή, χρόνια είναι, παραδοσιακή. Σιγά μη βάλει λεφτά, από τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ, να ενισχύσει την ομάδα του. Και για ποιον λόγο να το κάνει, δηλαδή, όταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Η βάσανος του ελέγχου

Καμία κουβέντα λοιπόν ο Αλαφούζος για μεταγραφές, ειδικά τώρα, πριν από τον Γενάρη, που σχεδόν έχει φτάσει. Μόνο για τα λεφτά που... «έβαλε» μίλησε, τα δήθεν «23 εκατομμύρια», που κανείς, μα κανείς –με πρώτους τους οπαδούς της ομάδας του– δεν πιστεύει ότι έχει βάλει!

Θα μου πείτε, γιατί τότε δεν βγήκε κανένας να ζητήσει να γίνει οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στην ΠΑΕ ΠΑΟ, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως έχουν μπει αυτά (ή... άλλα!) τα χρήματα;

Μα είναι πολύ λογικό. Τι να βρει ο έλεγχος, δηλαδή, και τι θα βγει έτσι και βρει ή δεν βρει; Θυμάμαι ότι πριν από τον Αλαφούζο είχε γίνει κάποιος έλεγχος και βρέθηκε να μη δικαιολογείται ποσόν τριάντα περίπου εκατομμυρίων! Οταν λοιπόν ερωτήθηκε ο τότε πρόεδρος, κ. Νίκος Πατέρας, τι συνέβη με αυτά τα χρήματα, άφησε να εννοηθεί ότι διατέθηκαν για το καλό της ομάδας, ή κάτι τέτοιο. Σιγά λοιπόν μη δεχτεί τώρα ο Αλαφούζος να υποστεί την βάσανο ενός ελέγχου.

Να οδηγήσει τον Πόα στο λιμάνι της επιτυχίας

Είπα όμως «Πατέρας» και η σκέψη μου φτερούγισε σε άλλα μονοπάτια. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αλαφούζος δέχτηκε ένα εφιαλτικό ερώτημα: «Θέλει ο Πατέρας να γυρίσει στην ΠΑΕ και να αναλάβει πρόεδρος, ώστε να οδηγήσει το πράσινο καράβι στο λιμάνι της επιτυχίας;».

Ο Αλαφούζος ξεκαθάρισε με τη σαφήνεια που τον διακρίνει, λέγοντας επί λέξει: «Εμένα ο Πατέρας δεν μου άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να γίνει πρόεδρος»!

Ο άνθρωπος του «δίνω»

Προσωπικά, το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό. Ο Νίκος Πατέρας δεν είναι από τους παράγοντες του «παίρνω». Του «δίνω» είναι! Οταν έχει, δίνει. Μέχρι μηχανές και περιπολικά έχει δώσει, έχει χαρίσει, έχει δωρίσει, στα σώματα ασφαλείας και δημοσίας τάξεως, την εποχή που είχε για να δίνει. Για να μη θυμηθώ τα λάπτοπ στους διαιτητές, τα κινητά και... να κάτι καλάθια στις γιορτές εκείνη την εποχή. Την εποχή που έχει καταγραφεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως εποχή Πατέρα.

Και σε δημοσιογράφους (λένε ότι...) έδινε εκείνη τη χρυσή εποχή της πολυμετοχικότητας. Δηλαδή, για να γίνουμε πιο κατανοητοί, την εποχή ΠΡΟ ΒΑΓΓΕΛΑ, γιατί τώρα, επί Βαγγέλα, δεν γίνονται τέτοια πράγματα.

Ιδανικός είναι ο Νίκος Πατέρας για να του δίνεις λεφτά, να τα διαχειρίζεται και να σου φέρνει τίτλους. Και συνάμα, είναι και ανιδιοτελής. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ως πρόεδρος και ως αντιπρόεδρος και ως απλός φίλος της ομάδας. Κάτι σαν Θεοδωρόπουλος δηλαδή, στο πιο απέριττο.

No money, no honey

Το μόνο πρόβλημα για να μπορέσει να προσφέρει είναι τα λεφτά. Αν του δώσεις λεφτά να διαχειριστεί, είπαμε, καλώς. Αν δεν του δώσεις, νάδα! Απολύτως τίποτα. No money, no honey, που λένε και στο Αμέρικα. Με ίδια κεφάλαια, μαγιά δεν γίνεται, δηλαδή.

Είναι όμως και το άλλο. Η προσεκτική διατύπωση της απάντησης Αλαφούζου: «Δεν μου άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να γίνει πρόεδρος» είπε! Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι... δεν τον ρώτησε ευθέως να του πει αν θέλει να γίνει πάλι πρόεδρος «Αλήθεια, φίλε Νίκο, θέλεις να ξαναγυρίσεις, να σε ξανακάνω πρόεδρο στην ΠΑΕ;». Αν το έκανε αυτό, θα εισέπραττε ή ένα «ναι» ή ένα «όχι» και ανάλογα θα κανόνιζε την πορεία του. Αλλο αυτό και άλλο, εντελώς άλλο, το «δεν μου άφησε να εννοηθεί»! Μα αφού δεν τον ρώτησες. Τι ήθελες να σου αφήσει; Θα ήσουν ικανοποιημένος με καμιά πορδή;

Και σιγά, πονηρούλη μου Αλαφούζε, μην επέτρεπε ο Πατέρας να ανιχνεύσεις τις προθέσεις του. Αν πράγματι το πιστεύεις αυτό, τότε ένα από τα δύο συμβαίνει: ή υποτιμάς τον εαυτό σου ή υποτιμάς τον Πατέρα. Διαλέγεις...

Ατακτη υποχώρηση του ΠΣΑΠ

Είναι όμως και γκαντέμης, συν τοις άλλοις. Μόλις ο Αλαφούζος εκδήλωσε τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των ποδοσφαιριστών, ο ΠΣΑΠ αναγκάστηκε να αναστείλει την αποχή που (ανοήτως, όπως έχω ξαναγράψει ) είχε εξαγγείλει. Οι ποδοσφαιριστές τα παράτησαν μόλις παρενέβη η ΕΠΟ, που ήταν τελικά και η μεγάλη νικήτρια της υπόθεσης. Φυσικά, δεν υπήρξε καμία... «συμφωνία». Υποχώρηση άτακτη του ΠΣΑΠ υπήρξε και τίποτ’ άλλο.

Απελπισμένοι οι οπαδοί της ΑΕΚούλας και του Πόα, καταριούνται τους δύο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΝ ηγέτες τους

*** Απίστευτος τύπος αυτός ο Κυριακίδης, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού. Πρώτα έκανε τον σταυρό του θεαματικά, ύστερα φίλησε κάτι εικονάκια που είχε στο βάθος της εστίας του, και μετά, την ώρα που έβγαινε, «τα έδειξε» στους φιλάθλους!

*** Εναντίον του Παναθηναϊκού, στον αγώνα της 18ης αγωνιστικής, ορίστηκε από τη διοίκηση του Πανιωνίου να εκτίσει την ποινή του ο Μπουμάλ! Ναι, τόσο πολύ «πολεμάει» τον Πόα το «παράρτημα» του Ολυμπιακού!

*** Με μεταγραφές «εκ των έσω» θα ενισχυθεί ο Πόα τον Γενάρη. Ηδη, οι φήμες περί θριαμβευτικής επιστροφής των «τεσσάρων Μπου» στην ομάδα προκαλεί φρενίτιδα ενθουσιασμού στα μέλη του πράσινου κοπαδιού: Μπαϊράμι, Μπούι, Μπερίσα και βεβαίως ο εμβληματικός Μπούρμπος!

*** Μεγάλο φαβορί για την εκλογή του προέδρου της Παναθηναϊκής Συμμαχίας είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος. Εχει συγκινήσει αφάνταστα το εκλογικό σώμα με την ευγλωττία του και την επικοινωνιακή του χάρη.

*** Από την πρόσφατη γενική συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας:
- (Ερώτηση προς τον Αλαφούζο) «Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν άφησαν τίποτα, ούτε τουαλέτα. Εσείς θα αφήσετε κάτι;».
- (Αλαφούζος) «Μα ήδη έχω αφήσει κάτι... Στην τουαλέτα»!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/12/2015)

Διαβάστε επίσης