Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το έγκλημα των 20 εκατομμυρίων ολοκληρώνει σήμερα η Περιφέρεια

Το έγκλημα των 20 εκατομμυρίων ολοκληρώνει σήμερα η Περιφέρεια
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 - 18:41

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί, αν θυμάμαι καλά, η συνεδρίαση στην Περιφέρεια Αττικής για την έγκριση των 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ που ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ στον Μελισσανίδη (μέσω της εταιρείας που ο ίδιος έχει συστήσει) και των 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ που προορίζονται για τα... «έργα στη Λεωφόρο», δηλαδή έμμεσα για ΕΝΙΣΧΥΣΗ της ομάδας του Αλαφούζου. Αυτό δηλαδή είχε ανακοινωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες, αν έχει αλλάξει η ημέρα της συνεδρίασης δεν έχει και τόση σημασία, η ΟΥΣΙΑ είναι που δεν αλλάζει με τίποτα. Ειδικά για την ΑΕΚούλαν, να ξεκαθαρίσω κάτι: Κανείς δεν θέλει να ΜΗΝ κάνει γήπεδο η ΑΕΚούλα. Ουδείς έχει εκφράσει αντίρρηση γι’ αυτό, ουδείς επιθυμεί να μην έχει δικό της γήπεδο μια ομάδα της Σούπερ Λίγκας και δη μια ομάδα στην οποία προ ετών το κράτος και οικόπεδο της είχε δώσει για να χτίσει γήπεδο και είχε βοηθήσει στο χτίσιμό του. Και βέβαια να κάνει γήπεδο η ΑΕΚούλα, ιδιόκτητο γήπεδο, όπως και όλες οι ομάδες που δεν έχουν δικό τους γήπεδο.

Αλλο όμως αυτό και ΑΛΛΟ, εντελώς άλλο, αυτό που ΑΠΑΙΤΕΙ η ΑΕΚούλα από το ΚΡΑΤΟΣ. Τι θέλει η Κούλα; Πρώτον, το γήπεδο που θα γίνει να είναι μεγαλύτερο, ψηλότερο και... φαρδύτερο απ’ όσο ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ και ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στον συγκεκριμένο χώρο. Δεύτερον, επειδή ακριβώς οι διαστάσεις που απαιτούν οι άνθρωποι της Κούλας είναι πέρα από τα όρια, απαιτεί να πάρει και... μέτρα από το Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Τρίτον, η Κούλα έχει παραχωρήσει το όλο έργο σε εταιρεία του Μελισσανίδη. Που αυτομάτως –για όσους ξέρουν και καταλαβαίνουν– τίθενται σε αμφισβήτηση και η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ και η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ του γηπέδου! Τέταρτον και σημαντικότερο όλων, για να γίνει αυτό το γήπεδο, έστω και σε φυσιολογικές διαστάσεις, έστω και με νόμιμες προδιαγραφές, απαιτούνται ΧΡΗΜΑΤΑ! Απαιτούνται ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, τα οποία δεν έχει γίνει γνωστό ΑΠΟ ΠΟΥ θα εξευρεθούν, ποιος θα τα δώσει, από ΠΟΙΑΝΟΥ τα χέρια θα περάσουν και ένα σωρό άλλες... μικρολεπτομέρειες, που όμως αρκούν για να ΜΗ ΓΙΝΕΙ, ούτε καν να ΑΡΧΙΣΕΙ αυτό το έργο!

Να γελάς με γοερό κλαυσίγελο!

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, λοιπόν, συμπεριλαμβάνονται τα δύο κονδύλια που προαναφέραμε, που και μόνον η αναφορά τους αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Το ένα είναι ύψους ΕΙΚΟΣΙ εκατομμυρίων και προορίζεται για το χτίσιμο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας – κατ’ άλλους του γηπέδου Μελισσανίδη! Το δεύτερο σκανδαλώδες κονδύλι, ύψους ΕΠΤΑ εκατομμυρίων, αφορά... «έργα αναβάθμισης» του γηπέδου της Λεωφόρου! Εδώ είναι να γελάει κανείς με... γοερό κλαυσίγελο! Εργα αναβάθμισης ενός γηπέδου που κάθε λίγο και λιγάκι «αναβαθμίζεται» από το οπαδικό κοπάδι προς το… καλοκαιρινότερο.

Βεβαίως, όλοι αντιλαμβανόμαστε ποιον σκοπό εξυπηρετεί το δεύτερο κονδύλι: Πολύ απλά, έτσι κλείνει το στόμα του Αλαφούζου, που θα είχε πολλά να καταμαρτυρήσει στην περίπτωση που δίνονταν τα εκατομμύρια στον Μελισσανίδη και σ’ αυτόν... τίποτα! Αν δηλαδή η Περιφέρεια της κυρίας Δούρου δεν έδινε τα εκατομμύριά ΜΑΣ στον Μελισσανίδη, δεν θα τα έδινε ούτε στον Αλαφούζο – αυτό είναι σαφές και αναμφισβήτητο.
Πάμε παρακάτω. Στην περίπτωση που αυτά τα λεφτά ΜΑΣ δοθούν στον Μελισσανίδη και στον Αλαφούζο, θα υπάρξουν δύο δεδομένα που δεν πρόκειται να μεταβληθούν. Το ένα, ότι τα είκοσι εκατομμύρια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ δεν φτάνουν για να γίνει το γήπεδο, ούτε για μαγιά. Επομένως, θα επαναληφθεί το φαινόμενο που ζήσαμε όλοι με το γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αλλά και αργότερα, σε τεράστια έκταση, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004! Τα έχω ζήσει από κοντά –ως ρεπόρτερ της ΓΓΑ– και τα δύο και ΞΕΡΩ πολύ καλά τι έγινε. Αρκεί να σας πω ότι ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν τον ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο Γιώργος Λιάνης (ήταν ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού), μετά βίας έφτανε στα... οκτακόσια εκατομμύρια! Φυσικά, το ότι μέχρι τους Αγώνες είχε φτάσει σε μερικά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ήταν μια ΜΟΙΡΑΙΑ εξέλιξη, την οποία όμως ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ όλοι μας!

Τα ίδια θυμάμαι ότι είχαν γίνει και με το γήπεδο του μπάσκετ του ΠΑΟΚ! Για κάτι λίγα, πολύ ολίγα εκατομμύρια μίλαγε στην αρχή ο Λιάνης, ο οποίος επεσήμανε ότι θα είναι ένα γήπεδο για όλη τη... αθλούμενη νεολαία της Θεσσαλονίκης που απλώς θα χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ κ.λπ. Οταν όμως η τελικά δαπάνη έφτασε κοντά στο ένα δισεκατομμύριο, ο... ευρών Λιάνης αμειφθήσεται!

Ενας και μοναδικός χρηματοδότης: Ο ελληνικός λαός!

Τέλος πάντων, τα είκοσι που θέλει να ΧΑΡΙΣΕΙ η Δούρου στον Μελισσανίδη δεν φτάνουν ούτε για αρχή. Για να γίνει αυτό το ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ που ΑΠΑΙΤΕΙ ο Νιάου, απαιτούνται ΠΟΛΛΑ, ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια, που ίσως και να ξεπεράσουν τα εκατό! Ποιος θα τα βάλει αυτά; Εχετε δηλαδή ακούσει εσείς για κανένα όνομα χρηματοδότη και δεν έχω ακούσει εγώ;

Δεν υπάρχει, κύριοι, χρηματοδότης. Ή μάλλον... υπάρχει! Και ξέρετε ποιος είναι; Ο ελληνικός λαός είναι, φίλοι μου! Οι φορολογούμενοι πολίτες! Εγώ και εσείς, όλοι μας, που είμαστε οι πιο σταθεροί, οι ΣΙΓΟΥΡΑΤΖΕΣ να... «βοηθήσουμε» να φτάσει το έργο στην ολοκλήρωσή του, ΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ!
Η μέθοδος είναι γνωστή, πιο παλιά και από τα... ρηχά τα πιάτα! Τελειώνουν τα λεφτά και βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, οπότε ξαναζητείται βοήθεια από το κράτος, από την Περιφέρεια, από οτιδήποτε κρατικό τέλος πάντων. Με το επιχείρημα ότι τώρα που ξεκίνησε το έργο και έφτασε σε ένα σημείο, είναι κρίμα να σταματήσει ελλείψει άλλης κρατικής χρηματοδότησης, κινητοποιούνται οι χαρτζιλικάτοι, φωνάζουν για την... προσφυγιά και την... καταστροφή της Σμύρνης (!!!), ανεμίζουν πανό, μπουκάρουν σε συνεδριάσεις, απειλούν με συλλαλητήρια του κώλου και τελικά... καταφέρνουν να... «δικαιωθούν», αυτοί, η Κούλα και ο αγώνας τους για να αποκτήσει η προσφυγιά γήπεδο.

Οπως είπαμε, με δικά μας λεφτά! Ετσι ακριβώς πάει το πράγμα, φίλοι μου, και θα έρθει η ώρα που θα με δικαιώσετε.
*** Διαβάζω: «Αλλα πέντε εκατομμύρια βάζει ο Αλαφούζος»! Ναι, και εγώ... άλλα δεκαπέντε!

*** Το 7% των προβλεπόμενων επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής για το 2016 καλύπτουν τα είκοσι εκατομμύρια που έβγαλε η Δούρου για το γήπεδο Μελισσανίδη. Και μαζί με τα άλλα επτά εκατομμύρια για τα «έργα» στη Λεωφόρο, πάει στα 10% του συνόλου!

*** Ετσι όπως το πάνε, σιγά-σιγά θα μας πουν ότι ήταν και... «προαπαιτούμενο» να δοθούν τα είκοσι εκατομμύρια στον Μελισσανίδη!

*** Πρέπει να το πάρουν απόφαση τα γατάκια της Κούλας: Οσο δεν έρχεται το τζάμπα 100%, μπουλντόζα στη Ν.Φ. δεν μπαίνει!

*** ΕΙΠΕ: «Στόχος μας είναι πρώτα η δεύτερη θέση και μετά το Κύπελλο» (Νίκος Βεζυρτζής, νέος αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ).
ΣΧΟΛΙΑΣΕ: Η δεύτερη θέση πού ακριβώς; Στη βαθμολογία ή στα πλέι οφ; Αν είναι για την κανονική βαθμολογία, διόλου απίθανο. Είναι, πράγματι, στόχος εφικτός. Αν πρόκειται όμως για τα πλέι οφ, λυπάμαι, αλλά πάλι θα είστε πίσω από Αλαφούζο. Οπως συμβαίνει πάντα δηλαδή (Γερούν Πατάτενμπλουμ).

*** Η Ελλάδα της ακραίας φτώχειας, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, ιδανικός τόπος για να θριαμβεύουν τα λαμόγια!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/12/2015)

Διαβάστε επίσης