Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε λάθος ανθρώπους για λάθος θέματα...

Σε λάθος ανθρώπους για λάθος θέματα...
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 - 17:53

Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι πράγματι ο Κοντονής κάλεσε στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Γιώργο Γκιρτζίκη. Οπως αλήθεια είναι ότι ο κ. Γκιρτζίκης πήγε, κάθισε και άκουσε τον υφυπουργό και αντάλλαξαν διάφορες απόψεις. Ολα έγιναν σε τόνο ήπιο, συγκαταβατικό και αρκετά οικείο. Δεν υπήρξαν δηλαδή ούτε «συστάσεις του Κοντονή στον Γκιρτζίκη» ούτε φυσικά και εκείνο το... «άγρια γκάζια» του Κοντονή στον πρόεδρο της ΕΠΟ!

Ολα αυτά είναι τρίχες κατσαρές. Πρόκειται για μία συνάντηση ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ και σημασίας, απλά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Να δείξει ο Κοντονής ότι... υπάρχει, ότι... ενδιαφέρεται, ότι... μπορεί να κάνει τα τσαλιμάκια του στο ποδόσφαιρο. Και επαναλαμβάνω: Τρίχες κατσαρές!

Ποιος ήταν μπροστά στη συζήτηση του Κοντονή με τον Γκιρτζίκη, να μας μεταφέρει τι ακριβώς ειπώθηκε; Θα σας πω εγώ ποιος ήταν. Ηταν ο κ. Φιλιππούσης! Ποιος είναι ο κ. Φιλιππούσης; Πρόκειται για τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή και τηλεπεριγραφέα (όπως σωστά παρατηρήσατε, αποφεύγω να χρησιμοποιήσω τη λέξη «δημοσιογράφος», διότι απλά ξέρω να ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ τις ιδιότητες), ο οποίος (κ. Φιλιππούσης) τελευταία απασχολείται, όπως έμαθα, στο υφυπουργείο Αθλητισμού και είναι πολύ κοντά στον υφυπουργό.
Αυτός, λοιπόν, ο κ. Φιλιππούσης θα μπορούσε να μεταφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ το τι ειπώθηκε και τι θέσεις υποστήριξε ο καθένας, αν έκανε σωστά τη δουλειά του.

Αλλο είναι, όμως, αυτό που θεωρώ εγώ σημαντικό. Για ποιο πράγμα... «ευαισθητοποιήθηκε» ο κ. Κοντονής; Φυσικά, εξαιτίας της επιστολής Αλαφούζου, η οποία είναι η ΠΟΛΛΟΣΤΗ επιστολή που ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ο απελπισμένος μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Κάθε μέρα σχεδόν, επιστολές ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ο Αλαφούζος. Είναι ο τελευταίος, ο μόνος τρόπος αντίδρασης που του έχει μείνει, για να ΣΩΣΕΙ «το τομάρι του». Και τι στοιχίζει στο φινάλε η ανοιχτή επιστολή; Απολύτως τίποτα! Αρκεί βεβαίως να έχεις πάντα έτοιμα τα ΜΜΕ να σου την προβάλουν. Και απ’ αυτά, ο Αλαφούζος έχει άφθονα. Ομάδα δεν έχει.

Ούτε γραμματόσημο ούτε κούριερ!

Ούτε γραμματόσημο πληρώνει ο Αλαφούζος για τις επιστολές του ούτε λογοδοτεί ούτε και αντιμετωπίζει πρόβλημα ταχυδρομείων, ή κούριερ. Εντελώς τζάμπα είναι και γι’ αυτό έχουν πάρει τη θέση εκείνου του φανταστικού δήθεν περιοδικού-απάτη, του «Παράγκα και όραμα». Οι ανοιχτές επιστολές δηλαδή είναι η μετεξέλιξη του «Παράγκα και όραμα». Αυτό είναι.

Πάμε στο διά ταύτα, τώρα. Τι -λέγεται ότι- είπε ο Κοντονής στον Γκιρτζίκη; Οτι πρέπει να υπάρχει ενιαία εφαρμογή του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, με αφορμή τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στη Βέροια και του Ατρομήτου με τον Πανιώνιο. Ο,τι δηλαδή έγραφε στις επιστολές του ο Αλαφούζος!

Και εδώ προκύπτει ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα, από την απάντηση του οποίου αξιολογείται η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ πάνω απ’ όλα του δημόσιου άρχοντα Κοντονή:

Δεν μου λες, υφυπουργέ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ και ανακατεύεσαι, όπου δεν σου πέφτει λόγος; Και τι δουλειά έχει και ο Γκιρτζίκης, για να του ζητάς... «ενιαία εφαρμογή»; ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ δεν είναι οι ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ; Εσύ δεν ΕΠΕΜΕΝΕΣ για τους «τακτικούς δικαστές»; Εσύ δεν σκιζόσουνα για να προσληφθεί ο Σιμιτζόγλου και αθλητικός εισαγγελέας; Γιατί, λοιπόν, ζητάς από τον Γκιρτζίκη την «ενιαία εφαρμογή» του πειθαρχικού κώδικα, τον οποίον ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να εφαρμόζουν ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ και οι ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;

Πώς το βλέπεις δηλαδή, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ούτε οι τακτικοί δικαστές, που τόσο πολύ επέμενες να περάσεις από τη Βουλή για τα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ δικαιοδοτικά όργανα; Δηλαδή, αν η εφαρμογή του πειθαρχικού κώδικα δεν είναι ενιαία, όπως ισχυρίζεσαι εσύ και ο Αλαφούζος, μπορεί να έχει ευθύνη ο... Γκιρτζίκης και ΟΧΙ αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ, που είναι μέσα στα ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ τους να εφαρμόζουν ΙΣΟΝΟΜΑ τον πειθαρχικό κώδικα;

Απ’ έξω από το Ειρηνοδικείο Ζακύνθου!

Ο Γκιρτζίκης, τον οποίο γνωρίζω εδώ και μερικές... δεκαετίες, δεν είναι από εκείνους που ανακατεύονται όπου δεν τους σπέρνουν. Δεν επεμβαίνει στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων και των επιτροπών της Ομοσπονδίας του. Δεν κάνει τον έξυπνο, δεν υποκαθιστά τα όργανα ούτε στην απονομή της Δικαιοσύνης ούτε πουθενά αλλού. Ο Γκιρτζίκης, κύριε Κοντονή, διηύθυνε τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων στη Βόρεια Ελλάδα με προσωπικό ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ανθρώπων, όταν εσύ ακόμα περνούσες έξω από το Ειρηνοδικείο Ζακύνθου, διότι ακόμα δεν μπορούσες να μπεις μέσα.

Αν τον έχεις περάσει για ανθρωπάκι, που μπορείς να κάνεις παιχνίδια μαζί του, πολύ απλά θα σου πω ότι... είσαι βαθειά νυχτωμένος. Τώρα που εσύ πας, ο Γκιρτζίκης έρχεται.

Και με την ευκαιρία, επειδή στην πιάτσα έχει «βρομίσει» η... «διακριτική υποστήριξη» που δείχνεις σχετικά με την υποψηφιότητα του Σπύρου, για την προεδρία της ΕΠΟ, θα σου πω ένα πράγμα και να το βάλεις καλά στο μυαλό σου.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης στις εκλογές της ΕΠΟ, τον Οκτώβριο του 2016, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ακόμη στα πράγματα. Εσύ, όμως, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!...

«Ιδια μούρη οι πονεμένοι βάζελοι»

Μου γράφει: «Μανώλη, δεν προλαβαίνεις τον Κοντονή και να τρέχεις με χίλια. Μίλησε και στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ, αναφέρθηκε στη διαιτησία, ήταν απειλητικός και ότι δεν θα ανεχθεί αδικίες και αν δεν πάρουν μέτρα οι αθλητικές αρχές θα πάρει ο ίδιος. Ηταν σαν να άκουγες τον Αλαφούζο στο ίδιο μοτίβο. Εδώ ισχύει η παροιμία ότι “όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη”. Την ίδια μούρη έχουν όλοι οι πονεμένοι βάζελοι. Αναφέρθηκε γενικά στα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου και δεν βγήκε μία λέξη για τη δολοφονική επίθεση στον άτυχο Αργύρη Λίβα. Πρέπει να κηρυχθεί ανεπιθύμητος επίσημα σε όλο τον οργανισμό Ολυμπιακός. Και όποια συγχαρητήρια στέλνει να του τα επιστρέφουν στα μούτρα. Γιατί μόνο ο Ολυμπιακός έχει επιτυχίες» (Γιάννης Παπαδογιάννης).

Εκδήλωση του Κοντονή, μέσω... ψατ

*** Λοιπόν, φίλε, να σου πω κι εγώ ορισμένα πράγματα. Πρώτον, η εκδήλωση του ψατ είναι εκδήλωση του εκάστοτε υφυπουργού Αθλητισμού, διότι ΑΥΤΟΣ βάζει τα λεφτά για τα έξοδα. Οχι βέβαια τα ΔΙΚΑ του λεφτά, από τον δημόσιο κορβανά εννοώ. Επομένως, ο κάθε Κοντονής έχει δικαίωμα να λέει αυτά που θέλει να πει, εκεί πέρα, χωρίς να υπάρχει φυσικά ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ από κάποιον. Δεύτερον, οι προσπάθειες του Κοντονή να «μιμηθεί» σε δυναμικότητα τον συγχωρεμένο Κωνσταντίνο Ασλανίδη, είναι κωμικές και δεν έχουν καμία τύχη. Ηδη πολύς κόσμος ξεκαρδίζεται στα γέλια όταν τον ακούει να «απειλεί». Τρίτον, ο Λίβας κατά τη λογική του... «εξυγιαντικού μπλοκ», στο οποίο ο Κοντονής κατέχει επιφανή θέση, είναι «χρεωμένος» στους μη αρεστούς. Αν στη θέση του ήταν κανένας από το... «εξυγιαντικό σύστημα», θα χορταίναμε πρωτοσέλιδα και πελώριους τίτλους. Οσο για τον υφυπουργό, μπορεί και να... διέκοπτε το πρωτάθλημα για να το... εξυγιάνει! Τέλος, το τι πολιτική θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός, το ξέρει και το αποφασίζει μόνον ο πρόεδρος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτός ξέρει και σε μας δεν πέφτει λόγος. Το βέβαιο είναι ένα: Οτι Κοντονήδες έρχονται και παρέρχονται. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι ΑΙΩΝΙΟΣ.

*** Γεύμα στους βετεράνους του Γουέμπλεϊ παραχώρησε, λέει, ο κ. Νίκος Πατέρας. Είχαν κληθεί να παραστούν και οι παλιοί μεγάλοι άσοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, απ’ αυτούς που φόρεσαν τις ένδοξες φανέλες της Ζενές Ες Λουξεμβούργου και της Μπρατισλάβα

*** Δεν είναι τυχαίο που απ’ όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ο ψατ «τίμησε» τον Κατσουράνη. Θα είχε πάντως μεγάλο ενδιαφέρον αν την απονομή της σχετικής πλακέτας την έκανε ο διεθνής διαιτητής Σιδηρόπουλος! Ενας εξ αυτών που θα είχαν να πουν πολλά για το... ήθος του Κατσουράνη

*** Απονομή στον Κατσουράνη θα μπορούσε να κάνει και ο Φάνης Γκέκας, ο συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα. Δεν ξέρω, όμως, αν θα του απένειμε πλακέτα, ή... τίποτ’ άλλο

Ο Κοντονής για να κάνει το χατίρι του Τουίτι... φώναξε τον πρόεδρο της ΕΠΟ για θέματα που αφορούν τους «δικούς του» τακτικούς δικαστές!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/12/2015)

Διαβάστε επίσης