Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ξέχασαν» την απόφαση για την έφεση του ΠΑΟ;

«Ξέχασαν» την απόφαση για την έφεση του ΠΑΟ;
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015 - 17:06

Χρόνια Πολλά σε όλους, με την ευχή και του χρόνου να είμαστε... όρθιοι και υγιείς. Εγώ να γράφω κι εσείς να με διαβάζετε.

Προς το παρόν, είμαστε στα τελειώματα του χρόνου και τέτοιες μέρες πάντα είναι οι ενδεδειγμένες για ένα «ταμείο», μια γενική σούμα, ας το πούμε, της χρονιάς, προκειμένου να θυμηθούμε και τις εκκρεμότητες, αυτά δηλαδή που μένουν από τον παλιό χρόνο, «προίκα» για τον καινούργιο.

Υπάρχουν, λοιπόν, εκκρεμότητες, μεγάλες και σοβαρές στον ποδοσφαιρικό χώρο. Για παράδειγμα, τι γίνεται με εκείνη την απόφαση επί της έφεσης του Παναθηναϊκού για την ποινή που του επιβλήθηκε εξαιτίας των γεγονότων του ντέρμπι; Ακόμα την περιμένουμε, όχι για τίποτ’ άλλο, αλλά για να αποκατασταθεί η τάξη και να νοικοκυρευτεί η βαθμολογία. Θα έλεγα, μάλιστα, περισσότερο για τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία. Να ξέρει δηλαδή πόσους βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό βρίσκεται, διότι έτσι όπως πάει το θέμα, ίσως και ο ίδιος να έχει χάσει τον λογαριασμό!

Αλλο πράγμα η διαφορά των 14 πόντων που έχει διαμορφωθεί χωρίς να υπολογίζεται η ποινή και άλλο η διαφορά των... ΕΙΚΟΣΙ βαθμών, από τον πρώτο κιόλας γύρο, που είναι η ΚΑΝΟΝΙΚΗ διαφορά μεταξύ των δύο, αν υπολογιστεί η ποινή του Πόα.

Θα μου πείτε, δηλαδή αν αλλάξει η απόφαση και μείνει η διαφορά έτσι όπως είναι, στους 14 βαθμούς, έχει καμιά ελπίδα ο Πόα να πάρει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού;

ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΑ... ΣΚΕΛΙΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ!

Να σας απαντήσω, λοιπόν, με πλήρη ειλικρίνεια:

Περίπτωση να πάρει κάτι ο Παναθηναϊκός «μέσα απ’ τα χέρια του Ολυμπιακού» δεν υπάρχει. Να πάρει κάτι μέσα από τα... σκέλια του Ολυμπιακού, ναι, υπάρχουν άφθονες πιθανότητες!

Πάμε παρακάτω και ετοιμαστείτε για την αποκάλυψη: Πότε ήταν να γίνει το ντέρμπι που δεν έγινε, λόγω των πράσινων επεισοδίων; Στις 21 Νοεμβρίου. Ηδη δηλαδή πέρασαν 38 ημέρες, μεθαύριο έχουμε τα... σαράντα και ακόμη δεν τον έχουμε κλάψει τον μακαρίτη!

Ερώτηση: Αυτή είναι η... ισονομία που εντελώς ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ευαγγελίζεται ο Κοντονής; Για άλλους κι άλλους οι αποφάσεις να τελεσιδικούν σε δύο, άντε τρεις εβδομάδες, σε ακραίες περιπτώσεις, και γι’ άλλους να τραβάνε στο διηνεκές; Γιατί έτσι όπως πάει, όχι μόνο τα... σαράντα θα περάσουν, αλλά ίσως και τα... εννιάμηνα!

Πότε συνεδρίασε η Επιτροπή Εφέσεων, θυμάστε; Στις 9 Δεκεμβρίου, κύριοι! Δηλαδή πριν από ΕΙΚΟΣΙ ημέρες και απόφαση δεν έχει βγει! Και... κόκαλα να είχε, θα είχε βράσει, ρε παιδιά! Τύφλα να ’χει ο... Σκαρμούτσος, με τέτοια μαγειρέματα.

«ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ» ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Πάμε, όμως, παρακάτω. Αργεί η Εφέσεων να αποφασίσει, αργεί και ο... Κοντονής! Τι λέει η ΗΛΙΘΙΑ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ διάταξη που έχει περάσει με τον ΗΛΙΘΙΟ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ και εν πολλοίς ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ του νόμο; Οτι «και ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει δικαίωμα να επιβάλει χρηματική ποινή» στις ομάδες που ευθύνονται για πράξεις βίας των οπαδών τους. Κάτι τέτοιο δεν λέει; Βεβαίως και όχι μόνο έτσι λέει, αλλά έτσι έχει ΗΔΗ ΣΥΜΒΕΙ κιόλας! Υπάρχουν δηλαδή προηγούμενα επιβολής ποινής από τον Κοντονή σε ομάδες, άλλο που ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να πληρώσει αυτά τα ΚΟΡΟΪΔΙΣΤΙΚΑ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ εμπνεύσεως πρόστιμα.

Θυμάμαι πρόχειρα ότι πριν από λίγες ημέρες επέβαλε στον ΠΑΟΚ πρόστιμο 70.000... «εκδικούμενος» τους οπαδούς του για τα επεισόδια με την Ντόρτμουντ! Ξαναλέω ότι όποιος πάει και πληρώσει πρόστιμα του Κοντονή δεν θα είναι απλά ΚΟΡΟΪΔΟ, θα είναι ΠΡΟΘΥΜΟ ΚΟΡΟΪΔΟ, που είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Ολο αυτό, όμως, το σκηνικό δεν αναιρεί το γεγονός ότι όπως ακριβώς επέβαλε ποινή προστίμου στις άλλες ομάδες, πρέπει να επιβάλει ΚΑΙ στον Πόα, για λόγους... «ισονομίας» (Σημείωση: «Ισονομία» είναι μία λέξη, αόριστης έννοιας, που περιλαμβάνεται στο καθημερινό λεξιλόγιο του Κοντονή, κατά την προσφιλή μέθοδο του κυβερνητικού σχήματος, να «πετάει» στον αέρα γενικόλογες λέξεις, κενές περιεχομένου και κυρίως κενές ΟΥΣΙΑΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ).

ΣΚΟΝΙΣΜΕΝΗ!

Τέλος πάντων, έτσι όπως κάθομαι και τα κοιτάω, την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που... ακόμα βράζει και το πρόστιμο του Κοντονή που ακόμα... δεν έχει επιβληθεί, το μυαλό μου ξέρετε πού πάει; Βρε, λέω, μπας και... «ταιριάζουν» αυτά τα δύο; Μπας και είναι ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ; Μπας και ο Κοντονής περιμένει να βγάλει η Εφέσεων την απόφασή της, ή το αντίθετο, η Εφέσεων περιμένει να ανακοινώσει ο Κοντονής το πρόστιμό του;

Νομίζω ότι το «φιλολογικό» αυτό ερώτημα ομοιάζει με το προπατορικό... «η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα»! Δηλαδή, εν ολίγοις, «μην την πολυψάχνετε και την πολυτινάζετε, γιατί βγάζει σκόνες»!

Οπως και να το κάνουμε, για τη ΜΗ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΙΑ της υπόθεσης της ματαίωσης του ντέρμπι ευθύνεται μεν η αθλητική Δικαιοσύνη, αλλά ΠΑΝΩ απ’ αυτήν ο ίδιος ο Κοντονής! Ετσι τουλάχιστον το βλέπει η ΜΗ ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΜΕΝΗ από το δημοσιογραφικό συγκρότημα του Αλαφούζου, Κοινή Γνώμη.

«ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΣ;»

Και για του λόγου το αληθές, ιδού η επιστολή ενός πολύ καλού φίλου-αναγνώστη, του κ. Γιάννη Παπαδόγιαννη:

«Αν αποκαλέσεις τον μπάρμπα Γιάννη τον γείτονά σου γελοίο, δεν τρέχει τίποτα. Αν τύχει να είναι υπουργός και έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Σταύρος Κοντονής, απαγορεύεται διά ροπάλου. Γιατί ενίσταται και διαμαρτύρεται ο υπουργός για την κριτική που δέχεται από δημοσιογράφους και σάιτ; Κορδώνεται ο υπουργός ότι αντικατέστησε όλα τα αθλητικά όργανα με εν ενεργεία δικαστικούς απομακρύνοντας δικηγόρους και συνταξιούχους δικαστές. Αν κατάλαβα καλά, οι δικηγόροι και οι συνταξιούχοι δικαστικοί έχουν παραβατικές συμπεριφορές ενώ οι τακτικοί όχι. Αλλά και γιατί να υπάρχουν, αλήθεια, και οι δικηγόροι στα δικαστήρια; Aφού δικάζουν τακτικοί δικαστικοί, δεν χρειάζονται. Αλλά ούτε οι τακτικοί δικαστές φτάνουν για να επιβάλουν ποινές. Ερχεται και ο υπουργάρας ο Σταύρακας να βάλει και τη δική του ποινή, όχι παίζουμε. Αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ο ίδιος ο υπουργός να επιβάλλει ποινές και όχι το αρμόδιο όργανο. Κάποιο απωθημένο από την παιδική του ηλικία θα είχε ο καημένος ο Σταύρος ας του το αναγνωρίσουμε. Βέβαια η ποινή που ο ίδιος βάζει ακυρώνει όλο τον νόμο που ο ίδιος έφτιαξε γιατί δεν είναι τακτικός δικαστής, αλλά δικηγόρος νομίζω. Τελικά ποιος είναι πιο γελοίος, εγώ που γράφω αυτά, ή ο υπουργός;».

Νομίζω, φίλε, ότι η σύγκριση είναι άνιση. Αλλη η (πολιτική) γελοιότητα που εκπέμπει ένας κυβερνητικός αξιωματούχος και άλλη η εντύπωση που αναδύεται από μία επιστολή - mail αναγνώστη. Εστω και αν η δεύτερη είναι πολύ πιο ΣΟΒΑΡΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ από την πρώτη.

*** Αρχισε, λέει, τις μεταγραφές ο Πόα. Φαίνεται ότι τα λεφτά της Περιφέρειας «για έργα» στη Λεωφόρο... πιάνουν τόπο. Επτάμισι εκατομμύρια είναι αυτά, φτάνουν για όλα.

*** Δεν αμφισβητώ ότι ο Μπουμάλ ήταν πολύ καλός ως παίκτης του Πανιωνίου εναντίον του Παναθηναϊκού. Αμφισβητώ, όμως, ότι θα είναι το ίδιο καλός ως παίκτης του Παναθηναϊκού εναντίον του Πανιωνίου. Θυμηθείτε εμένα, που έλεγε κι ο Γκμοχ.

*** Αλήθεια, την άποψη των κ.κ. Φύσσα και Βοκόλου για τον Μπουμάλ την έλαβε κανείς υπ’ όψιν του;

*** Για τους ένδοξους ήρωες του... «έπους» του 1971: «Περασμένες δωροδοκίες και διηγώντας τες να κλαις» (Red Apple)

Πρώτη φορά αργεί τόσο μία απόφαση: Αύριο θα έχουμε τα σαράντα από το ντέρμπι που ματαιώθηκε και απόφαση ακόμα δεν έχει βγει! Αισίως πάμε για τα... εννιάμηνα!
Κατά τ’... άλλα, ο Κοντονής ομιλεί για «ισονομία»!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/12/2015)

Διαβάστε επίσης