Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέφτουν βροχή οι σφαλιάρες στο αντι-Ολυμπιακό μέτωπο

Πέφτουν βροχή οι σφαλιάρες στο αντι-Ολυμπιακό μέτωπο
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 - 18:12

Φάααπ! Φουπ! Ζβουπ! Ζντουν! Ζβούιπς! Φλαπ! Πουτς!

Οι καρπαζιές πέφτουν σύννεφο! Οι φάπες έχουν σκοτεινιάσει τον ουρανό. Τα χαστούκια έχουν καλύψει τον ορίζοντα. Οι χλέμπες πέφτουν βροχή. Δεν σταματάνε να μετράνε οι δυνάμεις της… «υγιεινής συμμαχίας» και οι υποστηρικτές τους τις φάπες που τρώνε από όλα τα θεσμικά όργανα και κυρίως, από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Μαύρα χάλια ο Κοντονής, ο υφυπουργός που καταφέρνει σε κάθε του πρωτοβουλία και να εκτίθεται, και τελικά να μην του... γίνεται το κέφι!

Και δεν ομιλώ μόνον για τον Ολυμπιακό ή τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που σε καθημερινή βάση παίρνουν τις δικές τους ρεβάνς, για τις κάθε λογής ασχήμιες, συκοφαντίες και κακοήθειες που έχουν κατά καιρούς εξαπολυθεί ΑΔΙΚΩΣ εναντίον τους! Αναφέρομαι στις υπουργικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, που ναυαγούν όποτε έρχονται στην κρίση των θεσμικών οργάνων.

Μόλις προχθές, η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ -δηλαδή στην ουσία ΑΠΕΡΡΙΨΕ- την «κοινή υπουργική απόφαση» των υπουργών Πολιτισμού, Οικονομικών και Εσωτερικών που είχε ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ και αφορούσε την «περιβόητη» Κάρτα Φιλάθλου. Δηλαδή, μία... έμπνευση του Κοντονή, που ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΤΕ, δεν κατάλαβε ΣΕ ΤΙ εξυπηρετεί και ΠΟΙΑ προβλήματα λύνει! Την Κάρτα Φιλάθλου, που ΗΔΗ έχει προκαλέσει ΚΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ, ενώ επαπειλούνται περισσότερα και πιο σοβαρά, στην περίπτωση που θα έφτανε στην πλήρη εφαρμογή της.

Ευτυχώς, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, πριν καν υλοποιηθεί.

Η «ηχηρή καρπαζιά» από τον Εισαγγελέα

Αυτή, ναι, ήταν μία ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΟΛΚΗΣ στον σβέρκο των στελεχών της κυβέρνησης που εμπνεύσθηκαν και υπέγραψαν αυτή την ανόητη, αδικαιολόγητη και εν πολλοίς ανεφάρμοστη εφαρμογή.

Χθες, όμως, έπεσε άλλη μία ΚΑΡΠΑΖΙΑ στον Κοντονή, που ήταν μάλιστα και αρκετά... θορυβώδης! Καρπαζιά με πάταγο, δηλαδή!

Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, κ. Στέφανος Μπαξεβάνης, άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, με την οποία είχε «αθωωθεί» η ΑΕΚ για την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ηθικά ανακοίνωσή της εναντίον της διοίκησης της ΕΠΟ. Που σημαίνει ότι η υπόθεση αυτή θα ΞΑΝΑΔΙΚΑΣΤΕΙ, αυτή τη φορά, όμως, ΟΧΙ από την ίδια επιτροπή Δεοντολογίας (όπως έγραψαν χθες κάποια γνωστά site ασχέτων με το... άθλημα), αλλά από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ! Και αυτή η απόφαση θα είναι η ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ.

Η έφεση του κ. Μπαξεβάνη κατατέθηκε «υπέρ του Καταστατικού και των Κανονισμών της ΕΠΟ», που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως το θέμα είναι καθαρά ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ και όχι εν γένει «νομικό».

Και γιατί αναφέρθηκα σε ΗΤΤΑ-ΚΑΡΠΑΖΙΑ στον Κοντονή; Πολύ απλά διότι θυμάμαι τους ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ του την ημέρα που ανακοινώθηκε η αθωωτική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. «Δικαιώνει απόλυτα τις επιλογές μας», πανηγύριζε ο Κοντονής και καυχιόταν ότι επρόκειτο για μία... «θετική επίπτωση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης»!

Κοντονής vs... Γαβαθιώτη!
Είναι αδύνατον για μένα να εντρυφήσω αναλυτικά στα κατά καιρούς λεγόμενα του κ. Κοντονή. Ούτε καν με ενδιαφέρουν, θα έλεγα, πλην των όσων ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ. Προχθές, για παράδειγμα, ο κ. Κοντονής έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του sport FM, που ως γνωστόν ανήκει στον Αλαφούζο και στους δημοσιογράφους Βέργη και Λιβάνιο, που ως γνωστόν δεν... ανήκουν σε κανένα, λόγω έκδηλης και κραυγαλέας... «αντικειμενικότητος».

Εκεί, λοιπόν, μεταξύ πολλών και άνευ ενδιαφέροντος δηλώσεών του, ο κ. Κοντονής είπε κάτι που ΜΕ ΑΦΟΡΑ: «Συνάδελφός σας έγραψε ότι συγκάλεσα στο γραφείο μου σύσκεψη των αθλητικών δικαστών και πως στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή είναι η σύντροφός μου. Δεν ντρέπονται!».

Εδώ, όμως, ο κ. Κοντονής ασχολείται με ΔΙΚΟ ΜΟΥ δημοσίευμα, καταλήγοντας στο ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ «δεν ντρέπονται». Επομένως, είναι αναπόφευκτη η απάντησή μου.

Ο κ. Κοντονής αναφέρεται σε δύο, από τα άνω των... πεντακοσίων θέματα που έχω κατά καιρούς δημοσιοποιήσει σχετικά με τα υφυπουργικά του πεπραγμένα: Το θέμα της επίσκεψης τακτικών δικαστών απ’ αυτούς που μετέχουν σε επιτροπές της ΕΠΟ στο γραφείο του και το θέμα της συμμετοχής της Πρωτοδίκου κυρίας Σαλάπα στη Νομοπαρασκευαστική του Επιτροπή. Αρχίζω από το δεύτερο και πρέπει να ομολογήσω ότι πράγματι, η κυρία Σαλάπα δεν μετέχει στην Επιτροπή αυτή. Δεν θα ήταν βεβαίως κακό, αντίθετα θα ήταν τιμητικό το γεγονός της συμμετοχής της. Ομως, δεν μετέχει και η αναφορά αυτή προέρχεται από ΔΙΚΗ ΜΟΥ κακή διατύπωση. Η πληροφορία μου ήταν ότι η κυρία Σαλάπα ΘΑ ΜΕΤΕΙΧΕ στη νέα σύνθεση της Νομοπαρασκευαστικής, δεδομένου ότι, όπως απεκάλυπτα, η θητεία της παλαιάς έχει λήξει. Το «θα μετέχει» το εξέλαβα και το διετύπωσα ως «μετέχει», που όμως νομίζω πως ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ κανένα, άρα δεν βλέπω και το ΓΙΑΤΙ θα πρέπει να ντρέπομαι.

Για ποιους λόγους θα ντρεπόμουν αφάνταστα

Πάμε τώρα στο δεύτερο για το οποίο ο κ. Κοντονής θεωρεί ότι θα πρέπει να αισθάνομαι ντροπή. Το θέμα της επίσκεψης δικαστών στο γραφείο του. Και εδώ, σεβόμενος το αξίωμά του, δεν θα γράψω ότι ο υφυπουργός λέει ψέματα, αλλά απλά ότι... δεν λέει αλήθεια! Η επίσκεψη ΕΓΙΝΕ και υπάρχουν ΚΙ ΑΛΛΕΣ λεπτομέρειες, πολύ ΖΟΥΜΕΡΕΣ, γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να εκθέσω κανένα αποκαλύπτοντας ονόματα. Ετσι όμως και ο κ. Κοντονής αποφασίσει να το ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, θα αναλάβει και τις ευθύνες. Ο κ. Κοντονής θα έπρεπε να σκεφτεί ΠΟΛΥ και να μετρήσει τα λόγια του, πριν αναφερθεί υποτιμητικά σε έναν δημοσιογράφο σαν τον Γαβαθιώτη, με πάνω από ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ στον χώρο και ΑΡΙΣΤΟ ΓΝΩΣΤΗ προσώπων και πραγμάτων. Θα έπρεπε, επίσης, να γνωρίζει έναν ΒΑΣΙΚΟ κανόνα των παλιών δημοσιογράφων (και όχι των ΑΡΔομεΜΜΕδων με τους οποίους συνήθως περιστοιχίζεται στις συνεντεύξεις του). Ο κανόνας που λέει ότι ο δημοσιογράφος γράφει ΠΑΝΤΑ το ένα δέκατο των όσων γνωρίζει, διότι στον κόσμο που ζούμε, πρέπει πάντα να «ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΙΣΙΝΗ».

Από κει και πέρα, όσον αφορά το άτομό μου δεν έχω κανένα λόγο να ντρέπομαι γι’ αυτά που γράφω. Θα είχα ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ να αισθάνομαι βαρύτατη ντροπή, αν ήμουν, π.χ. μέλος κυβερνήσεως που έχει ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ τρεις φορές έως τώρα τον ελληνικό λαό, παραπλανώντας τον με τα ΨΕΜΑΤΑ της ώστε να της δώσει την εξουσία. Θα ντρεπόμουν αφάνταστα αν ήμουν μέλος μιας κυβερνήσεως που οδηγεί τη χώρα μου σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Θα ντρεπόμουν αφάνταστα αν ήμουν μέλος μιας κυβέρνησης που ΧΑΡΙΖΕΙ τα ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα χέρια των τοκογλύφων, μιας κυβέρνησης που -για να πάμε στα δικά μας- δεν διστάζει ακόμα και να ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ με λαθρέμπορους και άλλα πρόσωπα με ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ποινικό μητρώο, προκειμένου να ικανοποιήσει κάποιες ιδεοληπτικές της εμμονές.

Θα ντρεπόμουν αφάνταστα, τέλος, κύριε Κοντονή, αν, προβάλλοντας την... «αριστερή» μου τοποθέτηση, προσπαθούσα να περάσω από τη Βουλή νόμους με έντονα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χαρακτήρα.

Αυτά για σήμερα και δεν έχω καμία αντίρρηση να τα επαναλάβω και σε ζωντανό διάλογο με τον υφυπουργό, εάν και όποτε μου το ζητήσει. Ακόμα και σε... ΑΡΔοπεριβάλλον της επιλογής του.

*** Αναλυτικότατο και επιστημονικά τεκμηριωμένο είναι το πολυσέλιδο σκεπτικό του εισαγγελέα κ. Μπαξεβάνη, για την έφεση που άσκησε κατά της αθωωτικής για την ΑΕΚ απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Είμαι βέβαιος ότι ακόμα και ο υφυπουργός θα συμφωνήσει μαζί του, αρκεί, πρώτον, να το διαβάσει και, δεύτερον, να το... καταλάβει.

*** Η ατάκα της χρονιάς!
Μελισσανίδης σε Κουκουλάκη: «Μα γιατί μας παίζεις πενήντα-πενήντα»!

*** Να τα λέμε κι αυτά. Πριν πάει στον Πόα, ο Βλαχοδήμος είχε απορριφθεί από τον Ηρακλή, τον Μπάουγκ, τον Αρη και τον Αγροτικό Αστέρα.

*** Λίγο πάνω από τα ΔΥΟ εκατομμύρια θα πληρώσει η Γκενκ για τον Καρέλη. Οχι τρία. Με αυτά θα κάνει μερικές πολύ φτηνές έως ανέξοδες μεταγραφές και θα του μείνουν και γύρω στο ενάμισι. Αυτά μαθαίνω εγώ δηλαδή.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/01/2016)

Διαβάστε επίσης