Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η απόλυτη γελοιότητα μιας «στημενολογίας»

Η απόλυτη γελοιότητα μιας «στημενολογίας»
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 - 20:31

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Θα μπορούσαμε να βάλουμε άλλο τίτλο, παρεμφερή. Όπως π.χ. η γελοιοποίηση των κατευθυνόμενων ΜΜΕ. Επειδή όμως δεν θα επρόκειτο για πρωτοφανές, ούτε καν για σπάνιο γεγονός, προτίμησα να αποδώσω την γελοιότητα μόνο στην στημενολογία, σαν σύμπτωμα. Όπως ακριβώς εμφανίζεται στην «έκθεση της BFDS. Τι εστί BFDS ;Είναι μία εταιρεία πού συνεργάζεται με την ΟΥΕΦΑ – και πληρώνεται ηγεμονικά απ’ αυτή – για να αξιολογεί και αναλύει αποτελέσματα αγώνων πού εμφανίζουν «περίεργη» στοιχηματική κίνηση.

Η συγκεκριμένη εταιρεία λοιπόν, συνέταξε έκθεση σχετικά με τον αγώνα Κυπέλλου Χανιά – ολυμπιακός 1-4, όπου, όπως διευκρινίζει, «η συστηματική αξιολόγηση των αποδείξεων δείχνει αξιόπιστες ενδείξεις χειραγώγησης σχετιζόμενης με τον στοιχηματισμό». Και γιατί αυτό ; Διότι, όπως συνεχίζει, «κανονικοί αθλητικοί παράγοντες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον ύποπτο στοιχηματισμό πού παρατηρήθηκε, όσον αφορά στο γεγονός ότι τα Χανιά θα χάσουν τον αγώνα με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ, σε ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ».

Αυτές είναι οι πρώτες... «ενδείξεις» πού εντόπισαν τα σαΐνια της εταιρείας, η οποία κατ’ εμέ, το μόνο πού «παράγει» και «εμπορεύεται», είναι αέρας κοπανιστός ! δηλαδή, κατά την πρώτη αυτή εκτίμηση της εταιρείας, όταν παίζει ο πρωταθλητής και πρώτος της βαθμολογίας της μεγάλης κατηγορίας, με τον 14ο της Β’ Κατηγορίας, είναι ... περίεργο να στοιχηματίζουν στη νίκη του και μάλιστα με μεγάλο σκορ ! Ναι, για τέτοιους καραγκιόζηδες αεριτζήδες μιλάμε.

Πάμε παρακάτω και ας δούμε και τις άλλες «ενδείξεις» πού παρουσιάζει αυτή η ΓΕΛΟΙΑ έκθεση. «Καθένα από τα δύο τελευταία γκολ του αγώνα, συνιστούν ύποπτη αμυντική συμπεριφορά από τα μέλη της ομάδας των Χανίων. Τοπ τρίτο γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από οκνηρή αμυντική συμπεριφορά εκ μέρους ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας ( αναφέρει το όνομά του, αλλά τα ΜΜΕ πού πρόβαλαν την έκθεση δεν το έγραψαν, για να αποφύγουν την ΒΕΒΑΙΗ κατάθεση ΜΗΝΥΣΕΩΣ και ΑΓΩΓΗΣ από τον συγκεκριμένο ) μετά από εφαρμογή της παγίδας του οφσάϊντ ! Το τελευταίο γκολ, προήλθε από χαλαρή αμυντική συμπεριφορά ολόκληρης της αμυντικής γραμμής των Χανίων, η οποία αντέδρασε καθυστερημένα στην προσπάθειά της να ανακτήσει μια χαμένη μπαλιά»!!!

Αυτό το εντελώς ΗΛΙΘΙΟ κείμενο, αποτελεί ... έκθεση εξειδικευμένης εταιρείας, πού τάχατες, αντιμετωπίζει τους χειραγωγημένους αγώνες. Και αυτή την εντελώς ΓΕΛΟΙΑ έκθεση, έχουν και την ... απαίτηση να την δεί κάποιος σοβαρά, να της δώσει σημασία!

Με εκτιμήσεις σαν αυτή του... οκνηρού παίκτη, πού ανάθεμα ( στοιχηματίζω ) αν ο συντάκτης της ήξερε τι θα πεί «οκνηρός» και πως θα μπορούσε αυτός ο χαρακτηρισμός να αποδοθεί σε ποδοσφαιριστή, την ώρα ενός αγώνα !

Τέλος πάντων, παρά το ασήμαντο και την γελοιότητα πού υπερεκχειλίζει από το κείμενο της έκθεσης, γεννώντας άλλα θέματα, ερωτηματικά και προβλήματα, πού είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μας απασχολήσουν. Και κατ’ αρχήν, το πώς διέρρευσε και ΓΙΑΤΙ διέρρευσε αυτό το ηλίθιο κείμενο.

Φυσικά, διέρρευσε διότι αφορά αγώνα του Ολυμπιακού. Βεβαίως, η έκθεση υποδεικνύει σαν «ύποπτο» τον ΑΟ Χανιά, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, για τα ΓΕΛΟΙΑ ΜΜΕ του γνωστού αντιολυμπιακού μπλόκ. Αρκεί πού στους τίτλους θα υπάρχει και η λέξη «Ολυμπιακός», για να κατασταθεί βέβαιη η αναγνωσιμότητα και ακόμα πιο βέβαιος, ο σχηματισμός συμπερασμάτων από το εξ ίσου ή και περισσότερο ηλίθιο κοινό. Η συνταγή είναι γνωστή και επιτυχημένη : Όταν βάζεις «Ολυμπιακό» στον τίτλο, η εντύπωση μένει, όπως και οι «υποψίες». Και το ζητούμενο πάντα είναι να σηκωθεί επικοινωνιακός θόρυβος, ειδικά για τον Ολυμπιακό ! Αν επρόκειτο φερ ειπείν για αγώνα Χανιά – Καλλονή, ούτε πού θα έδινε κανένας σημασία σ’ αυτή την έκθεση.

Πάμε παρακάτω. Και στο πλαίσιο της αέναης προσπάθειας να στοχοποιείται ο Ολυμπιακός πάση θυσία και σε κάθε ευκαιρία, πρέπει να αποκαλύψουμε ότι υπεύθυνη για την διαρροή είναι η ΕΕΑ ! Ναι, ομιλώ για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στην οποία, βάση του νόμου, καταλήγουν οι εκθέσεις οι οποίες στέλνονται εκεί από την ΕΠΟ.

Δεν ξέρω αν γι’ αυτή την ΑΠΡΕΠΕΙΑ υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο κ. Παπαλάκης, ή άλλος ( ή άλλη ) ΜΕΛΟΣ της Επιτροπής, πού ΔΙΑΡΡΕΕΙ συστηματικά παρόμοια έγγραφα. Επειδή όμως έχω ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και όχι απλά ... «ενδείξεις» ή «εκτιμήσεις», όπως η γελοία αυτή έκθεση, το γράφω και το υπογράφω : Η έκθεση αυτή, ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία εδρεύει και λειτουργεί ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Φυσικά, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτός πού ΔΙΝΕΙ τις εκθέσεις ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ κι’ όλας, ή αν το κάνει απλά για να τα έχει καλά με την συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου. Όπως και να έχει, την ΒΡΟΜΙΑ του την κάνει.

Δεύτερο σημείο, το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ μου ότι αυτή η εταιρεία ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ, οι οποίοι της παρέχουν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στοιχεία, τα οποία ουδείς στην Αγγλία ( έδρα της εταιρείας ) θα μπορούσε ποτέ να γνωρίζει ή εν πάση περιπτώσει να έχει κάποια ιδέα. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι κάποιοι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα έχουν αναλάβει να παρακολουθούν τους αγώνες και να ενημερώνουν την εταιρεία της ΟΥΕΦΑ. Φυσικά, είναι άγνωστο το ΑΝ και ΠΩΣ ελέγχεται η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και οι ΓΝΩΣΕΙΣ των συγκεκριμένων, ειδικά αν πρόκειται για ανθρώπους πού έχουν σχέση με επικοινωνιακά συγκροτήματα.

Η συνέχεια αυτού του ανερμάτιστου, χωρίς αρχή, μέση και τέλος κειμένου, είναι ακόμα πιο ΗΛΙΘΙΑ απ’ την αρχή της ! Αναφέρει ( επίσης σαν ... ένδειξη !!! ) ότι ο Ολυμπιακός «επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες γι’ αυτό τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των δύο κορυφαίων σκόρερ του αυτή την περίοδο, την ίδια στιγμή πού μόνο σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια του επετεύχθησαν συνολικά περισσότερα από τρία γκολ» !!!
Τι ... λέτε, μωρέ απίθανοι ! Σοβαρολογείτε, ή να βάλουμε τις φωνές ; Τα πιστεύετε αυτά πού γράφετε ; Τι δουλειά έχει η επιλογή του Ολυμπιακού ( πού έχει πάνω από είκοσι οκτώ παίκτες ΙΣΑΞΙΟΥΣ για να καλύπτουν ΟΛΕΣ του τις γραμμές ) να ξεκουράσει μερικούς βασικούς, με τις ... ενδείξεις περί χειραγώγησης ; Πού κολλάει, μωρέ ελεεινοί αυτή η ... «διαπίστωση» ; Τι αποδεικνύει, ρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ της διεθνούς και ΝΤΟΠΙΑΣ ( κυρίως αυτής ) ποδοσφαιρικής μαφίας ;

Κι’ όμως, αυτή η παρατήρηση, δεν είναι η κορυφαία των ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΩΝ της έκθεσης των αεριτζήδων. Το ... καλύτερο μας το άφησαν για τη συνέχεια. Προσέξτε τι γράφουν :

«Είναι ευκρινές (;;;) ότι οι παίκτες του στοιχήματος ήταν ... παράλογα πεπεισμένοι ότι τα Χανιά θα δεχτούν τουλάχιστον δύο συναπτά γκολ στα τελευταία λεπτά» !

Ναι, ρε ΗΛΙΘΙΟΙ αεριτζήδες ! Κι’ εγώ, πού ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ στοίχημα, ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ, αν στοιχημάτιζα στο δεύτερο ημίχρονο θα ποντάριζα σε δύο ή και περισσότερα γκολ από τον Ολυμπιακό, αφού η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ των Χανίων είχε πλέον ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ από την υπερπροσπάθεια να αποφύγουν την ήττα, μέχρι το 1-2. Κι’ αν ο αγώνας διαρκούσε λίγα λεπτά ακόμα, θα στοιχημάτιζα για άλλα τόσα γκολ !

Αλλά τι να πείς όταν ένα ολόκληρο σύστημα πού αποβλέπει στην καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων, στηρίζεται σε ανθρώπους σαν τους συγκεκριμένους πού συνέταξαν την έκθεση αυτή ; Τι να πείς για ανθρώπους πού είτε δεν έχουν γνώσεις ποδοσφαιρικές, είτε ΕΠΙΤΗΔΕΣ δημιουργούν σκιές και υπόνοιες, για να «αποδείξουν» την «χρησιμότητά» τους;

Τι να πεί κανείς για τον ΗΛΙΘΙΟ συντάκτη πού χαρακτήρισε ... «οκνηρό» ένα ποδοσφαιριστή επειδή προφανώς αυτός δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τον ερυθρόλευκο αντίπαλό του. Δηλαδή, ρε κορυφαίε πανίβλακα, το να μη μπορεί ένας μετρίων δυνατοτήτων αμυντικός του ΑΟ Χανιά να προλάβει ένα ταχύτατο ποδοσφαιριστή ( π.χ. τον Πουλίδο) σημαίνει ότι... «είναι οκνηρός» και μάλιστα... ύποπτα οκνηρός ;

Τρίχες κατσαρές, αγαπητοί, αλλά ... σημαίες για τους ανθρώπους των συγκεκριμένων ΜΜΕ, πού έμμεσα ή άμεσα συνδέονται με την λεγόμενη «συμμαχία των τριών», Αλαφούζου, Μελισσανίδη, Ιβάν Σαββίδη.

Αυτή ακριβώς είναι και η σημαία και το έμβλημά τους : Οι τρίχες οι κατσαρές, περιχυμένες με αρκετή δόση εμπάθειας, κακοήθειας και ζηλοφθονίας.

Διαβάστε επίσης