Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «προφητεία», οι διαιτητές και τα τρένα που... φεύγουν

Η «προφητεία», οι διαιτητές και τα τρένα που... φεύγουν
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 - 17:31

Ο υπέρτατος νταλαβεριτζής της ΑΕΚούλας, Δημήτρης Μελισσανίδης, είναι ένας άνθρωπος που φημίζεται για την ιδιότυπη αισθητική του, όσον αφορά το χιούμορ. Εκείνο που προτιμάει πάντα, είναι οι ατάκες. Δηλαδή τα απολύτως απλοϊκά, σύντομα αστειάκια ή ολιγόλογες εξυπναδούλες, αυτές που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τον άλλο να χαμογελάσει, χωρίς να προβληματιστεί.

Το συνήθειο του Μελισσανίδη είναι να ακούει τις ατάκες, να τις επιλέγει και να τις χρησιμοποιεί όταν και όποτε επιλέγει. Ενώ δεν θα τον χαρακτήριζα ιδιαίτερα επικοινωνιακό τύπο, κάθε φορά που έχει επιλέξει μια ατάκα, δεν διστάζει να την πετάξει, ακόμα και αν χρειαστεί να πάρει τον λόγο μόνος του, για να το κάνει αυτό! Ακριβώς αυτό συνέβη και σε εκδήλωση κάποιας εταιρείας του, όταν αναφέρθηκε από μόνος του στη διαιτησία του αγώνα με τον Ηρακλή: «Να πω κάτι και για την ομάδα μας. Ενα μπράβο στην ΑΕΚ που κέρδισε με δέκα παίκτες και έναν διαιτητή περίεργο. Απλώς να ξέρουν ότι σε λίγους μήνες αυτοί οι διαιτητές θα σφυρίζουν στα τρένα»!

Να τη, λοιπόν, η ατάκα που προφανώς από κάποιον άλλο άκουσε ο Μελισσανίδης, του άρεσε και την πέταξε για δική του, διότι δεν μπορούσε, ήταν αδύνατον να την κρατήσει αποκλειστικά δικιά του. Και την πέταξε όχι με τη μορφή «προφητείας», αλλά με τη σιγουριά εκείνου που «ξέρει» και που ό,τι και να πει είναι αναμφισβήτητο! Δεν αμφισβητείται. Οι μεγαλύτερες ανακρίβειες, οι μεγαλύτερες φαντασιώσεις, λέγονται με αυτού του είδους τη βεβαιότητα, τη σιγουριά εκείνου που τάχατες «ξέρει», αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρει ούτε την τύφλα του.

Λέει, λοιπόν, ότι «ξέρει» πως σε δέκα μήνες ο Δελφάκης (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ σε βάρος της Κούλας και απέβαλε ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ τον Μπακάκη) δεν θα σφυρίζει στα γήπεδα, αλλά στα τρένα. Ισως και με σταθμάρχη τον Παπασταμάτη, αλλά αυτό δεν το είπε.

Για να γελάνε όπως οι επιτελείς του Βορειοκορεάτη Κιμ

Αλλο, όμως, θέλω να πω εγώ. Εκείνος είπε, πέταξε μία ατάκα που έχει ακούσει και του άρεσε, προσαρμοσμένη στα σχέδιά του. Και προφανώς είναι πεπεισμένος ότι έτσι θα γίνουν τα πράγματα, μετά από δέκα μήνες. Καλά κάνει και το πιστεύει. Το ερώτημα, όμως, είναι τι θα κάνει έτσι και ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ έτσι τα πράγματα, έτσι δηλαδή και η πραγματικότητα τον διαψεύσει. Τι θα γίνει τότε; Τι θα κάνει; Τι θα λέει στους φανατικούς που τον ακούνε με ανοιχτό το στόμα και γελάνε με τις ξεκαρδιστικές του ατάκες, με τον ενθουσιασμό του λαού της Βόρειας Κορέας στα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν;

Προσωπικά δεν ξέρω τι θα γίνει σε δέκα μήνες! Δεν ξέρω δηλαδή ούτε καν τι θα γίνει... αύριο, σ’ αυτή τη ρευστή γενικότερα κατάσταση! Πώς είναι δυνατόν για κάποιον να εκφράσει βεβαιότητα για πράγματα που ενδέχεται να γίνουν μετά από δέκα μήνες; Μπορεί να γίνουν πράγματα που ξέρουμε, μπορεί και πράγματα που δεν ξέρουμε. Μπορεί να δούμε ξαφνικά να φεύγουν από τον ποδοσφαιρικό χώρο άνθρωποι με ποινικό μητρώο και παρελθόν λαθρεμπόρου. Μπορεί να διωχθούν από το άθλημα οι φοροφυγάδες, οι δημιουργοί των φανατικών παθών και της βίας, οι φοροφυγάδες, οι ανίκανοι και οι τζάμπα παράγοντες. Ποιος τα ξέρει αυτά;

Ούτε ο Πιτ Παπαδάκος, που είναι και του επαγγέλματος, δεν μπορεί να τα ξέρει όλα. Κι εγώ βεβαίως, που δεν είμαι παρά ένας απλός αρθρογράφος, αποποιούμαι τον ρόλο του απογόνου των σπουδαίων μάντεων, του Κάλχα και του Τειρεσία.

Οχι, δεν ξέρω τι θα γίνει σε δέκα μήνες, κάτι μου λέει όμως ότι και τότε, πάλι τα ίδια λόγια θα ακούμε, από τα ίδια στόματα. Γιατί Ο,ΤΙ και να γίνει, Ο,ΤΙ και να αλλάξει, ένα είναι το ΣΟΥΠΕΡ ΒΕΒΑΙΟ: Οτι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα τους παίρνει ΟΛΟΥΣ τους τίτλους και ο Βαγγέλας θα τους... «αγαπάει» ! Και γι’ αυτά δεν χρειάζεται να είσαι ούτε... μάντης ούτε προφήτης ούτε βοηθός φακίρη για να τα γνωρίζεις...

ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

«Προβληματίστηκαν», λέει, οι ΑΡΔοβάζελοι, επειδή πριν τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο ο Γκιρτζίκης κάλεσε στο γραφείο του τους διαιτητές και τους έκανε συστάσεις. Τους φάνηκε... παράξενο, δηλαδή.

Ιδού, λοιπόν, το γιατί έκανε συστάσεις στους διαιτητές ο Γκιρτζίκης: Πολύ απλά, επειδή προηγουμένως του είχε κάνει συστάσεις ο... Κοντονής! Του είχε πει ότι θα πρέπει να κάνει συστάσεις στους διαιτητές «να τα γράφουν όλα» στο φύλλο αγώνα και «να υπάρχει ισονομία» και όλες τις άλλες απιθανολογίες που κυριαρχούν στο λεκτικό του.

Και τι να κάνει ο Γκιρτζίκης; Εδωσε για άλλη μια φορά τόπο στην οργή και έκανε αυτή την ενέργεια που κανονικά ίσως να μην έπρεπε να κάνει, ακριβώς για να μην έχει να λέει τίποτα ο περίεργος υφυπουργός. Αλλά τι άλλο να περιμένει κανείς από τους ανίκανους, τους αποτυχημένους και τους κομπλεξικούς, εκτός από μίσος, μένος, πρόκληση; Οταν κάνει συστάσεις ο Κοντονής στον πρόεδρο της ΕΠΟ, όλα είναι καλά, σωστά και πρόσβαρα! Οταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κάνει τις συστάσεις που του... συνέστησε ο υφυπουργός, είναι... ύποπτο και κατακριτέο!

Το κουνάει καλά ο Βαγγελίτσα

Ετσι όπως τον είδα, μια χαρά θα τα πάει ο Βαγγελίτσας στον βάζελο. Εχει άριστη τεχνική κατάρτιση στο... τσάρλεστον! Το... κούναγε μια χαρά! Αλλο ένα... άντε το πολύ δύο παιχνίδια ακόμη του δίνω. Μετά θα πάει να βρει τον... Ατζαγκούν!

Με μία συμβουλή, ένα παικτάκι

Αν ψάχνετε να βρείτε πόσα λεφτά... έδωσε ο Κομπότης για να πάρει δανεικό τον Ατζαγκούν από τον Πόα, τζάμπα κόπο θα κάνετε. Δεν αποκτώνται όλα με λεφτά σ’ αυτή τη ζωή. Καμιά φορά αρκεί και μία... «συμβουλή»!

Και αυτό που έδωσε ο Κομπότης στον Αλαφούζο στη Λιβαδειά, ήταν... μία πολύτιμη συμβουλή. Για τη διαιτησία, φυσικά.

Και τσουπ! Το τσίμπησε το παικτάκι...

Ολοι κι όλοι!

Τετάρτη εργάσιμη, με ανοιχτά τα μαγαζιά ο αγώνας Κυπέλλου του Ολυμπιακού και κόπηκαν 14.980 εισιτήρια. Περισσότερα από όσα δήλωσε η Κούλα για το ντέρμπι της με τον Μπάουγκ! Οσο για τον βαζελάκο, μόλις... 5.911 με Ατρόμητο και με προαναγγελία ότι θα έπαιζε και ο Βαγγελίτσα!

Αυτοί είναι όλοι κι όλοι οι... «ενωμένοι σε μια χούφτα»!

Ενα ακόμη απίθανο ερυθρόλευκο ρεκόρ

Ενα ακόμη ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ρεκόρ του Ολυμπιακού, που ίσως και να μην έπεφτε στην αντίληψή μου αν δεν το αποκάλυπτε ο καλός φίλος Γιώργος Βασσάλος.

Με τη νίκη του, λοιπόν, επί του Αστέρα Τρίπολης, ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΝΑΝ αγώνες Κυπέλλου ΑΗΤΤΗΤΟΣ σαν γηπεδούχος!

Η τελευταία του ήττα ως γηπεδούχος στο θεσμό, έγινε στις 12 Μαρτίου 2003 στη Ριζούπολη που χρησιμοποιούσε τότε σαν έδρα, από τον ΠΑΟΚ. Από τότε, σε σαράντα μία συνολικά αναμετρήσεις έχει 33 νίκες και οκτώ ισοπαλίες, με τέρματα 109 υπέρ και 22 κατά. Απίστευτα επιτεύγματα, που ούτε στα πιο τολμηρά όνειρά τους μπορούν να δουν οι αλλόθρησκοι.

*** Απάντηση στα πράσινα τραμπουκοειδή που τσαμπουκαλεύονται ότι... «είναι όλοι μια γροθιά», για να τους... φοβηθούμε:
Το ανάποδο της γροθιάς είναι... η χούφτα! Μήπως, λοιπόν, βλέπετε τον κόσμο... ανάποδα;

*** Το ότι η ΑΕΚούλα έπαιζε με δέκα είναι απολύτως εξακριβωμένο. Το με πόσους... έπαιζε ο Ηρακλής είναι το ζητούμενο!

*** «Χακόμπο», λέει. Τι εστί... «Χακόμπο»; Μάρκα από πουράκια μου θυμίζει, σαν αυτά που καπνίζει ο Μελισσανίδης.

*** Τον έβριζαν και τον απειλούσαν όλη την εβδομάδα οι ΑΡΔοβάζελοι τον Στυλιαρά και τώρα λένε ότι... «καλά τα πήγε». Εχουν δίκιο. Και έτσι και πέταγε έξω τον Αμπέιντ θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/01/2016)

Διαβάστε επίσης