Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το παρακράτος της... «υγείας» παίζει το τελευταίο του χαρτί!

Το παρακράτος της... «υγείας» παίζει το τελευταίο του χαρτί!
Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 - 17:44

Ψυχραιμία, νηφαλιότητα, σύνεση, επιφυλακή. Αυτό είναι το τετράπτυχο μιας ιδανικής για τον Θρύλο κατάστασης, ενόψει των δύσκολων αγώνων των προσεχών εβδομάδων.

Οι επιθέσεις είναι πολλές, προέρχονται από διαφορετικούς πόλους και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, το ΜΑΥΡΟ παρασκήνιο οργιάζει ενορχηστρωμένο, υπό τις εντολές του ΓΝΩΣΤΟΥ σε όλους μας ποδοσφαιρικού παρακράτους.

Οσα αναφέρω μέχρις εδώ, προέρχονται κυρίως από συλλογισμούς μου και λογικά συμπεράσματα. Τα ερεθίσματα είναι πολλά και όλα συμφωνούν στο γεγονός ότι έχει εξαπολυθεί ένας γενικευμένος πόλεμος εναντίον του Ολυμπιακού, από ΕΝΑ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κέντρο αποφάσεων.

Ξεκαθαρίζω καταρχήν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι το κέντρο όπου λαμβάνονται οι επιμέρους αποφάσεις, διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι, ελλείψει άμεσου συμφέροντος. Ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή είναι ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό και έτσι όπως είναι, δεν έχει καμία τύχη όχι να διεκδικήσει πρωτάθλημα, αλλά ούτε καν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις! Για την τέταρτη ή πέμπτη, όλα παίζονται, αν και νομίζω ότι θα του είναι εξίσου δύσκολο. Ο Πανιώνιος έχει αισθητά καλύτερη ομάδα, ο δε Παναιτωλικός (με την προϋπόθεση ότι θα ξεφύγει από την... «κηδεμονία» της Κούλας) έχει ενισχυθεί αρκετά στις μεταγραφές, με σχετικά ποιοτικούς παίκτες.

Πάμε παρακάτω. Με το που ορίστηκε ο διαιτητής του αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οι ΠΑΟΚτζήδες ξεκίνησαν τον γνωστό πόλεμο νεύρων, όπως κάνουν κατά σύστημα ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Μόνο που αυτή τη φορά, μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν γκρινιάζουν τόσο για την πάρτη τους, αλλά για τον γνωστό «κιτρινόμαυρο» εκπρόσωπο του υποκόσμου.

Οι επιθέσεις εναντίον του Δημητρόπουλου είναι και ενορχηστρωμένες, αλλά και συγχρονισμένες: Τρία αλλεπάλληλα δημοσιεύματα διάβασα μόνο στο γνωστό site της προπαγάνδας. Με διαφορά λίγης ώρας μεταξύ τους αναρτήθηκαν «σκουληκορεπορτάζ» με τίτλους: «Κοντονή, έβαλαν κατηγορούμενο να σφυρίξει το ντέρμπι», «Με Δημητρόπουλο πάντα κερδίζει ο Ολυμπιακός» και, τέλος, το πιο... «επίσημο», «Ασέβεια για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην επιλέγεται διεθνής διαιτητής»!

Με διεθνή το... κλύσμα με τζατζίκι!

Το τελευταίο προήλθε από... «ανθρώπους του ΠΑΟΚ», που βεβαίως δεν μας λέει ποιοι είναι να τους απονείμουμε το παράσημο της ανοιχτής παλάμης. Διότι αν το να μην ορισθεί διεθνής διαιτητής είναι... «ασέβεια προς τον ΠΑΟΚ», γιατί να μην είναι συγχρόνως και ασέβεια προς τον... Ολυμπιακό; Μαζί δεν παίζουνε οι δυο τους; Ή ο ΠΑΟΚ παίζει... μόνος του;

Τρίχες κατσαρές τα λέω εγώ αυτά και είμαι σίγουρος ότι και εσείς, αγαπητοί αναγνώστες, κάπως έτσι τα βλέπετε. Μήπως δηλαδή ο ΠΑΟΚ δεν θα διαμαρτυρόταν αν του όριζαν και διεθνή; Διεθνής δεν ήταν και ο Παππάς που του όρισαν στο προηγούμενο με τον Ατρόμητο και όλες τις ημέρες μετά τον ορισμό του οι... «άνθρωποι του ΠΑΟΚ» (διότι ως φαίνεται υπάρχουν και... ζώα στην πανίδα) διαμαρτύρονταν που είχε οριστεί; Δεν υπάρχει, και αυτό είναι επίσης γνωστότατο τοις πάσι, περίπτωση ορισμού διαιτητή, που να μην αρχίσει ο ΠΑΟΚ τις διαμαρτυρίες! Ακόμα και τον κουμπάρο του Σαββίδη να όριζαν, πάλι κάτι θα έβρισκαν να γράψουν και να πουν.

Ή μήπως, δηλαδή, με διεθνή διαιτητή ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να... κερδίσει τον Ολυμπιακό; Διεθνής δεν ήταν και ο Γιάχος, στο παιχνίδι της Τούμπας στον πρώτο γύρο, όπου η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΟΜΑΔΑΡΑ τούς έκανε ΚΛΥΣΜΑ με μπόλικο ΤΖΑΤΖΙΚΙ, 0-2; Από τον διαιτητή χάσανε και τότε οι ΑΙΩΝΙΟΙ κομπλεξικοί;

Δεν εννοεί να χωνέψει τις σφαλιάρες που τρώει!

Οχι βέβαια. Δεν είναι ΕΚΕΙ το θέμα. Το θέμα είναι τετρακόσια πενήντα... χιλιόμετρα μακριά. Το θέμα είναι ότι η Κούλα, η ομάδα της... εξυγίανσης και του μεγάλου... εξυγιαντή, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ βαθμολογικά ΟΦΕΛΗ από τον ΠΑΟΚ! Εντάξει, θα μου πείτε, κι αυτή είναι ΔΕΚΑΕΞΙ βαθμούς πίσω, τι ελπίδες να έχει;

Κι εγώ σας λέω ότι ΟΛΟΙ αυτοί απεργάζονται διάφορα σχέδια και έχουν το μυαλό τους ΜΟΝΟ στο πώς θα γίνει η ζημιά στον Ολυμπιακό. Κοιτάνε, λοιπόν, να εκμεταλλευτούν την ΚΑΘΕ αχτίδα ελπίδας που μπορεί να τους δοθεί από ένα ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού. Και βεβαίως, είναι και το επικοινωνιακό στη μέση, αλλά το βάζω σε δεύτερη μοίρα. Για μένα το ΜΕΙΖΟΝ θέμα είναι ένα: Ολοι τους μαζί, ναι, ΟΛΟΙ τους και μέσω του ΟΠΑΠ, ΟΧΙ μόνο οι γνωστοί τρεις, αλλά ΟΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ το μακρύ χέρι του καραγκιόζη, εναντίον του Ολυμπιακού με ΚΑΘΕ τρόπο και κάθε μέσο (και... Μέσο).

Εγώ, λοιπόν, με το φτωχό μου το μυαλό πίσω απ’ ΟΛΑ όσα διαδραματίζονται καθημερινά στην έντονη και επίμονη ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του Ολυμπιακού, ΕΝΑΝ βλέπω από πίσω. Αυτόν που ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ να χωνέψει τις ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ που τρώει από τον Βαγγέλα, από το ξεκίνημα σχεδόν της περιόδου!

Λες και... εκτελούσαν κανένα «συμβόλαιο»!

Και για να είμαι πιο σαφής και αναλυτικός στην επιχειρηματολογία μου, εντάσσω στον ίδιο ΥΠΟΥΛΟ και ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΟ σχεδιασμό του ΜΑΥΡΟΥ παρασκηνίου, τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΚΛΗΡΟ, τον εν πολλοίς ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ τρόπο που αντιμετώπιζαν ορισμένα τσουτσουροπαιχτάκια του ΠΑΣ την περασμένη Κυριακή, αλλά και μερικοί ΓΝΩΣΤΟΙ για το (ποδοσφαιρικό τους) «ήθος» τους παίκτες του Ολυμπιακού!

Η κλοτσιά στο κεφάλι του πεσμένου Ζντιέλαρ, τα γεμάτα ΜΙΣΟΣ κλαδέματα του Φορτούνη από έναν Τσουκαλά (πρώην ΠΑΟΚτζή), ή ακόμα και το ανατριχιαστικό ΚΛΑΔΕΜΑ του Μαζουακού από το... «θεριστικό» των γηπέδων Νικολιά (τι... σύμπτωση, πρώην της Κούλας κι αυτός), δεν ήταν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ φάσεις ποδοσφαιρικού αγώνα. Ηταν (πάντα κατά την άποψή μου) ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ προσπάθειες αχρήστευσης διά τραυματισμού βασικών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού!

Ο γνωστός για το παρελθόν του Ιγκλέσιας, ο περίεργης κατασκευής και προελεύσεως Ζμπούτσαμ, που κάθε του μαρκάρισμα ήταν και επικίνδυνο φάουλ, και μερικοί ακόμα έπαιζαν τόσο αντιαθλητικά, που γεννούσαν πολλές απορίες. Ειδικότερα εντύπωση μου έκανε το απίστευτο και απίθανο «κυνηγητό» στον Κασάμι, τον οποίο από την αρχή προσπαθούσαν να ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ να χάσει την ψυχραιμία του, να δημιουργήσει επεισόδιο και να ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ. Ευτυχώς, όμως, ο συνήθως ευέξαπτος παίκτης του Θρύλου αυτήν τη φορά δεν τσίμπησε! Πιθανολογώ ότι ήταν ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΣ από αυτούς που είχαν ΜΥΡΙΣΤΕΙ την ΠΑΓΙΔΑ των... εκπροσώπων της υγείας.

Η... πουτάνα η Αθήνα!

Τι σκάρωσε πάλι η πουτάνα η Αθήνα και το κράτος του νότου στον λαοφιλή ΠΑΟΚ, ε; Μείωσε την ποινή του Μπερμπάτοφ από τρεις σε δύο αγωνιστικές για να παίξει εναντίον του Ολυμπιακού! Και ο Ολυμπιακός, βεβαίως, έχει κάθε λόγο να... πανηγυρίζει γι’ αυτή την εξέλιξη! Για σκεφτείτε, όμως, να γινόταν κάτι τέτοιο... αντίστροφα! Να γλίτωνε δηλαδή μία αγωνιστική «ερυθρόλευκος» παίκτης για να μπορεί να παίξει εναντίον του ΠΑΟΚ! Οχι μόνο αυτή, αλλά τουλάχιστον τρεις γενεές ΠΑΟΚτζήδων θα είχαν να σκούζουν διαχρονικά. Χώρια οι πύρινοι λόγοι για... «ισονομία» από τους κατά περίπτωση «Κοντονήδες».

*** Αλήθεια, με πόσα τον πήρε τον Βαγγελίτσα ο Πόα; Πόσα ΠΛΗΡΩΣΕ δηλαδή για να τον κάνει δικό του, ρωτάω γιατί δεν είδα ΠΟΥΘΕΝΑ να αναγράφεται ΑΝΤΙΤΙΜΟ απόκτησης! Ρε, μπας και... δεν πλήρωσε καθόλου; Θα επανέλθω μόλις επιβεβαιώσω κάποια πληροφορία μου.

*** Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο κ. Αγγελίδης. Γιατί παραιτήθηκε; Και τι μας... νοιάζει εμάς; Μήπως μας εξήγησε κανένας όταν προσλήφθηκε, για ποιο λόγο προσλήφθηκε; Πολύ απλά, τότε άρεσε η φάτσα του στον Ιβάν, τώρα δεν αρέσει. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.

*** Εχω παρακολουθήσει τον Δημητρόπουλο σε αρκετούς αγώνες και, όπως έχω ξαναγράψει, τον θεωρώ παλικάρι. Οτι δηλαδή «δεν ιδρώνει το αυτί του» από ύπουλες προπαγάνδες και εμετικές προσπάθειες επηρεασμού. Και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που απαιτούν οι συνθήκες ενός ΔΥΣΚΟΛΟΥ, όχι αγωνιστικά, αλλά «ψυχολογικά» αγώνα. Πιστεύω ότι ακριβώς γι’ αυτό του το προτέρημα τον όρισε η ΚΕΔ.

*** Ολες οι διαμαρτυρίες των ΠΑΟΚτζήδων απευθύνονται στον... Κοντονή! Τον έχουν πάρει χαμπάρι και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν.

*** Ταπώνοντας τον έναν, θα ταπώσει... τρεις μαζί ο «ερυθρόλευκος» μόνιμος πρωταθλητής!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στο ντέρμπι βάζει ο ανεκδιήγητος Κοντονής με άγαρμπη και χονδροειδή παρέμβαση για τον... διαιτητή του αγώνα!

Φωτιά στο ντέρμπι βάζει ο ανεκδιήγητος Κοντονής με άγαρμπη και χονδροειδή παρέμβαση για τον... διαιτητή του αγώνα!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για τις άνευ προηγουμένου δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, με τις οποίες απειλεί να τινάξει στον αέρα το ματς του Θρύλου με τον ΠΑΟΚ.