Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προσοχή, γιατί θα βαφτίσουν τα κομφετί... χειροβομβίδες

Προσοχή, γιατί θα βαφτίσουν τα κομφετί... χειροβομβίδες
Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016 - 18:17

Επαναλαμβάνω τα χθεσινά. Σύνεση, ψυχραιμία, νηφαλιότητα, επιφυλακή.
Προς Θεού, να μη γίνει ΤΙΠΟΤΑ που να μπορεί (δυνητικά) να προκαλέσει πρόβλημα στην ομάδα, αύριο το βράδυ στο γήπεδό μας. Να μην πέσει ΤΙΠΟΤΑ στον αγωνιστικό χώρο. Και όταν λέω τίποτα, εννοώ ούτε... χαρτοπόλεμος να μην πέσει, γιατί αυτοί είναι ικανοί και το κομφετί να το βαφτίσουν... «χειροβομβίδα».

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ σαν αντίπαλος ικανός να μας δημιουργήσει αγωνιστικό πρόβλημα. Ομάδα μικρομεσαίων δυνατοτήτων είναι, με παίκτες υπερεκτιμημένους, που ΠΑΝΤΑ προσπαθεί να ΚΛΕΨΕΙ, όχι να πάρει βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Με διάφορους τρόπους. Η καλύτερη τιμωρία γι’ αυτού του είδους τις ομάδες είναι τα ΓΚΟΛ!

Γκολ, πολλά γκολ. Τα γκολ πονάνε περισσότερο από κάθε τι άλλο. Είναι η καλύτερη, η πιο αποτελεσματική ΤΙΜΩΡΙΑ, η πιο οδυνηρή ταπείνωση, αλλά και ένα καλό μάθημα για το μέλλον.

Με... «τζιχαντική» αγριότητα!

Ο Ολυμπιακός είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει όχι μία ποιοτική, αλλά μία ομάδα που θα έχει προετοιμαστεί ψυχολογικά για κάτι που θα μοιάζει με... «τζιχάντ» περισσότερο, παρά με ποδοσφαιρικό αγώνα. Οτι θα αντιμετωπίσει από το ΠΡΩΤΟ λεπτό, ένα όχι απλά σκληρό, αλλά ΑΓΡΙΟ, «τζιχαντικής» αγριότητας παίξιμο. Και ακριβώς ΕΔΩ, ακριβώς σε ΑΥΤΟ τον τομέα, είναι που απαιτείται η ψύχραιμη και αντικειμενική διαχείριση από τον διαιτητή.

Εκείνο που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να γίνει εμφανές από τον διαιτητή κ. Δημητρόπουλο πως οι μαγκιές, οι κουτοπονηριές, τα δήθεν «τυχαία» χτυπήματα και οι τσαμπουκοκουραδιές τύπου «Τζαβελίτας», ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ.

Και επανέρχομαι στο αγωνιστικό κομμάτι: Υπό απολύτως φυσιολογικές αγωνιστικές συνθήκες, ο ΠΑΟΚ είναι αδύνατον να μη φάει τουλάχιστον όσα έφαγε ο Αστέρας στο Κύπελλο. Και αυτό, διότι ο Αστέρας είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ σαν ομάδα από τον σημερινό ΠΑΟΚ. Η πρόβλεψη, λοιπόν, ξεκινάει από τα ΠΕΝΤΕ, με τάση... ανοδική.

Μηχανισμοί της Κούλας

Επιμένουν ακόμα, αυτοί που έχουν λόγους να επιμένουν, ότι «ο ΠΑΟΚ φωνάζει» για τον Δημητρόπουλο. Και εγώ επαναλαμβάνω και επιμένω: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ που φωνάζει! Δεν υπάρχει ΕΠΙΣΗΜΗ τοποθέτηση του ΠΑΟΚ, ή επώνυμη δήλωση κάποιου από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, που να διαμαρτύρεται για τον ορισμό του Δημητρόπουλου! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δηλαδή κάποια επίσημη καταγεγραμμένη διαμαρτυρία. Τα περί σεβασμού και οι υπόλοιπες παπαριές αποδίδονται μεν σε... «υψηλά ιστάμενα διοικητικά κλιμάκια του ΠΑΟΚ», αλλά δεν αναφέρουν ονόματα, ή επίσημη θέση της ΠΑΕ.

Τι είναι, λοιπόν, όλα αυτά; Επαναλαμβάνω ότι αυτοί που φωνάζουν ή ΒΑΖΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ από τον ΠΑΟΚ να φωνάζουν, είναι οι ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ της Κούλας. Οι ίδιοι μηχανισμοί που ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ την... «προεδρία της ΕΠΟ» σε ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΑΟΚτζήδες «εντός και εκτός» της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Για να τα λέμε ΟΛΑ και να τα λέμε και ΣΩΣΤΑ, δηλαδή...

Για να είναι... «γαϊδουροδεμένο»

Προσέξτε τώρα. Φωνάζουν, κραυγάζουν, σκούζουν για τον ορισμό του Δημητρόπουλου και από πίσω... περνάνε τα δικά τους! Οργια με τους διαιτητές που ορίζονται στα δικά τους παιχνίδια. Εκατόν... εξακόσιες φορές έχει οριστεί ο Κομίνης σε αγώνες της Κούλας και κυρίως σε εκτός έδρας, για να... «γαϊδουροδεθεί» το επιθυμητόν! Ούτε με... εκατόν οκτώ να τον είχε χρεωθεί τον Κομίνη η γατότρυπα. Κι εγώ βέβαια δεν λέω ότι... «διέταξε ο Νιάου» και ικανοποιήθηκε η προσταγή του. Λέω απλά ότι ΜΟΝΟ τον Νιάου εξυπηρετεί αυτός ο ορισμός. Πάπαλα.

ΥΓ.: Ολα, μα ΟΛΑ, ακόμα και το πέτσινο «οφσάιντ» που εφηύραν τα καλόπαιδα του ΟΤΕ και αναπαρήγαγαν τα άλλα... καλόπαιδα του συγκροτήματος Αλαφούζου, υπάγονται στο ίδιο πλαίσιο εντολών: Συνεχής και επίμονη προσπάθεια απαξίωσης και επικοινωνιακής αποδυνάμωσης του Ολυμπιακού. Με στόχο, βεβαίως, πάντα τη δημιουργία κλίματος που θα βοηθάει τους μελλοντικούς σχεδιασμούς των... «εξυγιαντών». Αυτά.

ΥΓ.2: Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι η άκρα σιωπή του Γιώργου του Σπανού. Τσιμουδιά δεν βγάζει, ανάσα, που λένε και οι Λαμιώτες. Οπως δεν μίλησε καθόλου και για το κάρφωμα του Αλαφούζου για τη φωτοβολίδα, που στοίχισε μία αγωνιστική. Τι συμβαίνει, άραγε;

ΥΓ.3: Δεν του αξίζει του Σιδηρόπουλου αυτή η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς το πρόσωπό του. Διότι είναι φως-φανάρι, διότι κραυγάζει, πως η αναφορά σε διεθνείς που δεν ορίστηκαν, αφορά ΑΥΤΟΝ και μόνον αυτόν.

Είναι βεβαίως κοινό μυστικό, είναι ηλίου φαεινότερο, η «εμπιστοσύνη» που δείχνουν ορισμένοι κύκλοι, βασικά από τον ΠΑΟΚ, προς το πρόσωπο του ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΑ διεθνούς διαιτητή. Ομως, το «κράξιμο» με τόσο ευθύ τρόπο και το «κρέμασμα ταμπέλας» ειδικά στον Τάσο Σιδηρόπουλο, το μόνο που αποδεικνύουν είναι έλλειψη ΣΕΒΑΣΜΟΥ προς το πρόσωπο και το ήθος του.

Ο Λέτο, η Λανούς και η... Κατάν(τ)ια!

*** Με ρωτάει ο φίλος Σωτήρης Μπάγκας: «Θα ήθελα να ρωτήσω ποια ήταν η τελευταία ομάδα του Λέτο, η Λανούς ή η Κατά(ν)τια;». Ευχαρίστως να το εξετάσουμε. Και βέβαια, «τελευταία» ομάδα του Λέτο ιδιοκτησιακά ήταν η Κατάνια (ή... Κατάντια, όπως την αποκαλεί ο φίλος). Ομως αγωνιστικά, τελευταία ομάδα που έπαιξε ο Λέτο ήταν η Λανούς, στην Αργεντινή, όπου είχε παραχωρηθεί ΔΑΝΕΙΚΟΣ.

Στη Λανούς, ο Λέτο έπαιξε σε μόλις τέσσερα παιχνίδια, σε ΟΛΑ ως ΑΛΛΑΓΗ και για την ακρίβεια:

Με Ουρακάν (0-0) στις 23 Αυγούστου, όταν μπήκε αλλαγή στο 58’ στη θέση κάποιου Στρακουαλούρσι (αν δεν κάνω λάθος στη μεταφορά του ονόματος).

Με τη Νουέβα Σικάγκο (1-0) την 1η Σεπτεμβρίου μπήκε στο 63’ αλλαγή του Οσκαρ Μπενίτεζ.

Με την Αλντοσίβι (1-3) στις 6 Οκτωβρίου μπήκε αλλαγή στο 80’.

Τέλος, στις 18 Οκτωβρίου έπαιξε πάλι ως αλλαγή στο Λανούς -Βελέζ Στάρσφιλντ 1-1. Αντικαταστάθηκε στο 80’ και... πάπαλα! Ηταν και η τελευταία του εμφάνιση ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ σε επίσημο αγώνα.

Με τη φανέλα της Κατάνια ο Λέτο αγωνίστηκε δύο περιόδους. Το 2013-14 είχε 27 συμμετοχές, εκ των οποίων τις επτά ως... ΑΛΛΑΓΗ, και πέτυχε ΤΡΙΑ γκολ.

Την περίοδο 2014-15 έπαιξε στη Serie B, όπου είχε υποβιβαστεί η Κατάνια και είχε 14 συμμετοχές, τις έξι ως αλλαγή και δύο γκολ.

Περιττό να σημειώσω ότι... έφαγα τον κόσμο να βρω πού διάολο παίζει σήμερα η Κατάνια. Μετά κόπου την ανακάλυψα στον 3ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής Ιταλίας (Lega Pro), όπου κατέχει επάξια τη... 12η θέση στη βαθμολογία! Πραγματική... κατάντια, δηλαδή.

Αυτά, φίλε μου, και ελπίζω να σε ικανοποίησαν οι πληροφορίες μου. Οσο για τον Σεμπάστιαν... του έπεσε και η μπάρα στο κεφάλι, έπαθε και αποσυντονισμό βολβών... Ασ’ τα, χέσ’ τα και κατούρα τα...

*** Περίπου είκοσι λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα του με την Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει το νέο ταχυδακτυλουργικό του κόλπο. Εννέα φύκια θα παρουσιαστούν ως... μεταξωτές κορδέλες!

*** Εδιωξαν τον Φύσσα και τον Βόκολο, διότι αυτοί, λένε οι καραγκιόζηδες, «φταίνε για όλα» !
Μπα; Ωστε, λοιπόν, δεν φταίει η... διαιτησία και το... στημένο πρωτάθλημα, έτσι δεν είναι, καραγκιόζηδες;

*** Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για τον «ανοιχτομάτη» που αναφέρεται στην ανακοίνωση του... «ανοιχτοσούφρη»

*** Μου αρέσει που ομιλούν για έλλειψη σεβασμού προς τον ΠΑΟΚ, ποιοι; Αυτοί που διόρισαν πρόεδρό του έναν Τσέχο πρώην διαιτητή!

*** Για να δούμε, θα «σπρώξει» καθόλου ο Σπανός αύριο; Είναι και ο Τραϊανός στη μέση, είναι και ο Γροντής... Πιστεύω ότι κάτι θα γίνει.

*** Οχι για ανακοίνωση, αλλά για... «διαρροή» ομιλεί ο Πόα σχετικά με το «ανοιχτομάτης».
Εντάξει, τότε. Το μόνο που χρειάζεται, είναι μία καλή... τάπα!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στο ντέρμπι βάζει ο ανεκδιήγητος Κοντονής με άγαρμπη και χονδροειδή παρέμβαση για τον... διαιτητή του αγώνα!

Φωτιά στο ντέρμπι βάζει ο ανεκδιήγητος Κοντονής με άγαρμπη και χονδροειδή παρέμβαση για τον... διαιτητή του αγώνα!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για τις άνευ προηγουμένου δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, με τις οποίες απειλεί να τινάξει στον αέρα το ματς του Θρύλου με τον ΠΑΟΚ.