Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «βιαστές» της ψυχολογίας των διαιτητών έπιασαν δουλειά

Οι «βιαστές» της ψυχολογίας των διαιτητών έπιασαν δουλειά
Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 - 17:37

Οχι ότι δεν ήταν εξαρχής στα μυαλά τους, αλλά εντάξει, πριν ξεκινήσει μία έντονη και εκτεταμένη επικοινωνιακή πίεση, πρέπει να περιμένεις και τις εξελίξεις. Ολα, λοιπόν, από προχθές το βράδυ αμέσως μετά τη λήξη του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, όλα μα όλα, προγραμματίστηκαν και μεθοδεύονται για τον αγώνα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, του πρωταθλητή με την ΑΕΚούλα. Ο Νιάου τους έχει βάλει όλους να δουλεύουν για την πάρτη του. Ολοι στη γραμμή παραγωγής αθλιοτήτων. Ολα τα ΑΡΔοΜΜΕ βασικά, αλλά και διάφορα... «φυσικά πρόσωπα», που απ’ την ώρα που θα ξυπνήσουν μέχρι τη στιγμή που θα κοιμηθούν, ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το πώς θα κακολογήσουν, πώς θα μειώσουν, πώς θα απαξιώσουν τον Ολυμπιακό. Βεβαίως, αυτό δεν γίνεται, κανείς τους δεν μπορεί να το κάνει, αλλά τις προσπάθειες τις κάνουν, για να φανούν αρεστοί.

Συνεχίζεται, λοιπόν, η «Δημητροπουλιάδα», παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής αυτός ήταν ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ επηρεασμένος ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. Εκμεταλλεύονται την υποκειμενική τους άποψη για δύο-τρεις απομονωμένες φάσεις και τον εμφανίζουν περίπου σαν... «ευεργέτη» του Ολυμπιακού και βεβαίως... υπεύθυνο για την ήττα του ΠΑΟΚ.

Αυτή η φάμπρικα με τον Δημητρόπουλο θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι τον ορισμό του διαιτητή για το ντέρμπι του Σαββάτου. Εκεί θα σταματήσει ο θόρυβος για τον Δημητρόπουλο και θα ξεκινήσει νέος κύκλος δημοσιογραφικής (βασικά) αλητείας, με τον... «άτυχο» που θα επιλεγεί. Αυτή η φάμπρικα δεν σταματάει και δεν τελειώνει ποτέ, όσο στο ποδόσφαιρο θα υπάρχουν οι... «εξυγιαντές» με τα... παχουλά μητρώα.

Μηνύματα γεμάτα... «Σταυρούς» και «Παναγίες»!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μέχρι να ξεκινήσει το ντέρμπι του Σαββάτου θα δούμε πολλά να συμβαίνουν, προκειμένου ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να επηρεαστεί ο ΟΠΟΙΟΣ διαιτητής! Δεν υπάρχει δηλαδή ούτε μία στο εκατομμύριο να οριστεί κάποιος και να μην αρχίσει η εναντίον του ψυχολογική βία, η φθορά της αυτοκυριαρχίας του και η βίαιη προσπάθεια ποδηγέτησής του.

Αν σήμερα-αύριο καλούσε κάποιος τον νταλαβεριτζή της Κούλας και του ζητούσε να ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ έναν οποιονδήποτε διαιτητή από τους σχεδόν τριάντα του πίνακα για να διευθύνει το ντέρμπι, είναι βέβαιο πως θα συναντούσε κατηγορηματική άρνηση! Διότι το παιχνίδι της διαιτησίας, όπως το παίζουν αυτοί, δεν είναι θέμα ΠΡΟΣΩΠΟΥ, αλλά θέμα γενικότερου ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ των διαιτητών! Και τον Χριστούλη τον ίδιο να τους έβαζαν, πάλι θα έβρισκαν τον τρόπο να του ασκήσουν ψυχολογικό πόλεμο! Θα έβρισκαν τον αριθμό του κινητού του (που λέει ο λόγος) και θα άρχιζαν τα ανώνυμα, με μηνύματα γεμάτα... καντήλια, «Σταυρούς» και... «Παναγίες». Εντάξει, από μια μεριά ο καλός Χριστούλης μπορούμε να πούμε ότι είναι και... τυχερός, αφού ούτε γυναίκα ούτε παιδιά έχει για να τον... «προειδοποιήσουν» πως έτσι και δεν σφυρίξει καλά θα δει τι θα πάθουν!

Τέλος πάντων, όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, δεν τα λέω καθόλου τυχαία. Υπάρχουν ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ που «έχουν πολλά να πουν», αλλά ποιος τα ακούει!

Αυτός, λοιπόν, που θα οριστεί, είναι βέβαιο ότι θα ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ μέχρι μεδούλι! Και οι απειλές που θα δεχτεί δεν θα είναι ΜΟΝΟΝ «ψυχολογικές», αλλά ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ τι άλλου είδους «πιέσεις» θα υποστεί.

Η αυτοκριτική του κ. Τζαβέλλα!

Να μιλήσουμε λίγο για τον κ. Τζαβέλλα, ο οποίος μετά τον αγώνα άσκησε με περίσσιο θάρρος μία εξαιρετικά αποκαλυπτική αυτοκριτική.

«Θα είμαι πάντα ο αλήτης που προκαλεί», είπε και υποθέτω ότι με τη λέξη «αλήτης» σκιαγραφούσε τον ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ εαυτό του και δεν το γενίκευε στα περαιτέρω. Είπε, λοιπόν, ο Τζαβέλλας πως «ό,τι και να πει, ό,τι και να κάνει, ξέρει τι θα διαβάσει το πρωί». Βεβαίως και ξέρει, αφού ο ίδιος έχει σφυρηλατήσει τόσα χρόνια αυτά που ΞΕΡΕΙ ότι θα διαβάσει. Και πώς να μην ήξερε, δηλαδή.

Συμφωνώ επίσης με τον κ. Ιβάν Σαββίδη, ότι ο Τζαβέλλας «έπρεπε να σηκωθεί και να φύγει». Εγκρίνω και επαυξάνω. Επειδή ΗΞΕΡΕ τι θα ακούσει (διότι όπως είπαμε, ο ίδιος έχει οικοδομήσει την εικόνα του) δεν έπρεπε να κατέβει καθόλου στο Φάληρο. Δεν έπρεπε να παίξει καθόλου και πιστεύω ότι, επειδή τον έχω για ξύπνιο παλικάρι, ήρθε για να δημιουργήσει ΕΠΙΤΗΔΕΣ καταστάσεις, να «βοηθήσει» δηλαδή απ’ τη μεριά του να γίνει το παιχνίδι μπάχαλο με τη συμπεριφορά του.

Οι «μπουνιές» και η ατυχία

Ο Τζαβέλλας κατηγορεί τον Μιλιβόγεβιτς ότι του έχωσε μπουνιά (ή μπουνιές). Είναι αλήθεια ότι στη ΣΥΜΠΛΟΚΗ που είχαν οι δυο τους ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (έχει σημασία) ο Μιλιβόγεβιτς απέδειξε πως ούτε θα τον φοβόταν τον αρχιτσαμπουκά διεθνή αμυντικό ούτε θα κώλωνε στα ΑΓΡΙΑ ΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ του. Αυτό που είδα, όμως, ήταν μία εκατέρωθεν ανταλλαγή απωθήσεων και τραβολογημάτων, σαν αυτές που συνηθίζονται ΣΕ ΚΑΘΕ παρόμοια φάση μέσα στην περιοχή, μεταξύ επιθετικών και αμυντικών.

Παράλληλα, ο Τζαβέλλας είχε και την ΑΤΥΧΙΑ να έχει προσωπικό αντίπαλο ένα παιδί από την ΚΟΛΟΜΒΙΑ, που αντιπάλους σαν αυτόν τους έχει μια χαψιά. Οπως ο ίδιος παραδέχτηκε, ο Πάρντο «πολύ έξυπνα κέρδισε την κάρτα» και... «μπράβο του».

Ξέχασε να πει ότι από τον Πάρντο, τον προσωπικό του αντίπαλο, ξεκίνησε και το γκολ του Ελαμπντελαουί, που μπήκε από τη δική του πλευρά. Αυτά για τον Τζαβέλλα, που βεβαίως ΤΩΡΑ ετοιμάζεται για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς και ο ιδιοκτήτης της ομάδας του, ο Ιβάν Σαββίδης. Και οι δύο ξέρουν ότι οι πιθανότητες πλέον να βρούνε μπροστά τους τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο είναι πάνω από 75% και ακριβώς σ’ αυτό οφείλονται και τα καραγκιοζιλίκια του Ρώσου. Φτιάχνει από τώρα το κλίμα για τους αγώνες Κυπέλλου, να είναι σαν εκείνο πριν από δύο χρόνια. Βεβαίως, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει απαραιτήτως να περάσει τον σκόπελο του Πανιώνιου. Και μετά, βλέπουμε...

ΥΓ.: Επειδή οι αριθμοί μπορεί να μην τα λένε πάντα όλα, αλλά αυτά που λένε είναι αναμφισβήτητα, ιδού τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αγώνα Παναθηναϊκός - Ξάνθη.
(Πρώτα αναφέρονται τα στοιχεία της γηπεδούχου)

Τελικές προσπάθειες: 7 (2)-11 (7)
Αποκρούσεις: 6-2 / Δοκάρια: 0-1 / Κόρνερ: 6-5 / Οφσάιντ: 1-2 / Φάουλ: 15-10 / Κατοχή μπάλας: 46%-54%.

Αυτή είναι η συνολική εικόνα. Ας δούμε τώρα πώς ήταν η εικόνα των τελικών προσπαθειών στο 63’ (ο Ζέκα αποβλήθηκε στο 51’): Παναθηναϊκός = 2 (καμία στο τέρμα), Ξάνθη = 9 (6 στο τέρμα)!
Και μετά απ’ αυτά... διαμαρτύρονται κιόλας!

*** Παράπονα και για τη φιλοξενία και για τη διαιτησία εξεδήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης. Και... λοιπόν; Υπήρχε δηλαδή περίπτωση να... μην εκδηλώσει παράπονα;

*** Οχι, δεν συμφωνώ ότι ο ΠΑΟΚ «είχε μόνο μία τελική» σε ολόκληρο το ματς. Δεν είχε ΜΙΑ τελική, αλλά... ΜΙΣΗ! Ενα σουτ απελπισίας από τον Πέλκα δεν λογίζεται βεβαίως ως... ολόκληρη τελική.

*** Οπως τα λέγαμε, βρέθηκαν αντιμέτωποι ο «πολύς» Βιγιαφάνιες με τον Μανώλη τον Μπέρτο. Και ο Βιγιαφάνιες έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.

*** Εγώ, πάντως, αν ήμουνα... Αλαφούζος (φτου, φτου, φτου) δεν θα με απασχολούσε καθόλου το «μείον 23» από τον πρώτο, αλλά το «μείον 4» από τον δεύτερο και το «συν 4» από τον τέταρτο! Σ’ αυτά τα επίπεδα θα κινείται πλέον!

*** Οποιανού περάσει απ’ το μυαλό καμιά σαχλαμάρα πάλι περί... «διακοπής του πρωταθλήματος λόγω βίας» θα πρέπει να ξέρει ότι θα κληθεί να πληρώσει απ’ την τσέπη του τις ΡΗΤΡΕΣ των συμβάσεων που υπάρχουν, καθώς και τα διαφυγόντα κέρδη όλων όσων μετέχουν στο πρωτάθλημα. Επιτέλους κάποτε θα πρέπει να τελειώνουμε με αυτή τη γελοία απειλή και τους ανεύθυνους που την επικαλούνται.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στο ντέρμπι βάζει ο ανεκδιήγητος Κοντονής με άγαρμπη και χονδροειδή παρέμβαση για τον... διαιτητή του αγώνα!

Φωτιά στο ντέρμπι βάζει ο ανεκδιήγητος Κοντονής με άγαρμπη και χονδροειδή παρέμβαση για τον... διαιτητή του αγώνα!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για τις άνευ προηγουμένου δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, με τις οποίες απειλεί να τινάξει στον αέρα το ματς του Θρύλου με τον ΠΑΟΚ.