Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υποκριτικές και ανησυχητικές οι δήθεν «προσπάθειες της ΑΕΚ»

Υποκριτικές και ανησυχητικές οι δήθεν «προσπάθειες της ΑΕΚ»
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 - 17:39

Είναι σαφές ότι μόνο ανησυχίες προκαλούν οι κινήσεις της ΑΕΚ που, όπως διαδίδει, «προσπαθεί να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό». Και πώς γίνεται αυτή η «προσπάθεια»; Με μηνύματα! Ετσι συμβάλλει, λέει, με μια καμπάνια γεμάτη μηνύματα. Ενα χαρακτηριστικό από αυτά: «Ενα ντέρμπι που απαιτεί τεράστια προσοχή απ’ όλους μας»!

Μάλιστα, κύριοι. Με μηνυματάκια που μοιάζουν με τα στιχάκια στο πίσω μέρος των φύλλων του ημερολογίου «προσπαθεί να συμβάλλει» η Κούλα στην ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. Θα το διαβάσει ο αληταράς το μηνυματάκι δηλαδή και θα ομολογήσει, κουνώντας την κεφάλα του με κατανόηση: «Εχει απόλυτο δίκιο ο ποιητής! Απαιτείται, όντως, τεράστια προσοχή απ’ όλους μας. Ενας εκ των όλων μας, είμαι κι εγώ. Γι’ αυτό, λοιπόν, κι εγώ θα προσέξω έως εκεί που δεν παίρνει. Ούτε θα βρίσω τα σπίτια, τις μανάδες και τις αδελφές των αντιπάλων, ούτε θα κραυγάσω το γνωστό σύνθημα για τον Θρύλο και τον Πειραιά, ούτε θα πετάξω τίποτα στους παίκτες του Ολυμπιακού. Σκέτη Αρσακειάδα θα κάθομαι στην εξέδρα. Θα δώσω το καλό παράδειγμα».

Προσωπικά ανησυχώ πολύ. Και ανησυχώ, όχι μόνο διότι θεωρώ αυτές τις «προσπάθειες» σαν της ΑΕΚ ερασιτεχνικές και αναποτελεσματικές, αλλά επειδή ξέρω το... DNA των ανθρώπων της, όπως μου το έχει διδάξει η μακρά εμπειρία μου στα κιτρινόμαυρα παρασκήνια.

Για μένα, όλα θα κριθούν από το σκορ. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να προηγηθεί στο σκορ, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρά ντράβαλα. Ετσι, όμως, και ο Ολυμπιακός προηγηθεί στο σκορ, θα έχουμε ιστορίες. Και βεβαίως, σ’ αυτή την περίπτωση θα παίξει τον ρόλο της ΚΑΙ η διαιτησία, η οποία θα αναγκαστεί να ακολουθήσει κατά γράμμα τους κανόνες που ισχύουν από φέτος: Με το ρίξιμο ΜΙΑΣ φωτοβολίδας, ο διαιτητής ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να διακόψει το παιχνίδι!

Γιατί στέκομαι ιδιαίτερα στο θέμα της φωτοβολίδας (ή και γενικότερα των αντικειμένων); Διότι, φίλοι μου, μην ξεχνάμε ότι η τελευταία νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού σημειώθηκε με γκολ που ακολούθησε την έκρηξη μιας κροτίδας στη μεγάλη περιοχή της ομάδας μας!

Πιστεύω, λοιπόν, ότι ΟΛΟ το παιχνίδι για την αντιμετώπιση της βίας, είναι στα χέρια -και τη σφυρίχτρα- του διαιτητή! Ολα τα άλλα, τα μηνυματάκια, τις παραινέσεις και τις ευχές, τα αφήνω για τους εύπιστους και τα ΚΟΡΟΪΔΑ.

Τα ίδια και με Καλογερόπουλο

Στο μεταξύ, οι γνωστοί ελεεινοί και τρισάθλιοι ΑΡδομεΜΜΕδες συνέχισαν και χθες την κατάπτυστη τακτική τους, να προσπαθούν να επηρεάσουν τον διαιτητή του ντέρμπι, εναντίον του Ολυμπιακού και βεβαίως, υπέρ της ναυ-αρχίδας της «συμμαχίας» ομάδας τους.

Είδαμε, λοιπόν, στα γνωστά σκατοσάιτ «ενημερωτικά ρεπορτάζ» σχετικά με την... αγάπη προς τον Ολυμπιακό εκείνων που όρισαν τον Καλογερόπουλο!

Και δώσ’ του τα περί «πέναλτι-ανακαλύψεις», και δώσ’ του οι «κόκκινες» που δείχνει στους αντιπάλους του Ολυμπιακού, και δώσ’ του οι «υπενθυμίσεις» ότι ήταν διαιτητής και στο περσινό προημιτελικό με την ΓΚΟΛΑΡΑ με το ΒΥΖΙ του Χάρα, το ντου που ακολούθησε και τη διακοπή του αγώνα.

Πράγματα δηλαδή ΓΝΩΣΤΑ, δοσμένα με τον δικό τους, εμετικό και ΑΝΗΘΙΚΟ τρόπο, για να διαβάλουν τον διαιτητή, να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον του και να ξεσηκώσουν τους χαχόλους της ΑΕΚ ώστε να τον πιέσουν και βεβαίως να τον ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ! Αυτό δηλαδή που κάνουν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, σε ΚΑΘΕ διαιτητή που ορίζεται στον Ολυμπιακό! Οπως έκαναν και την περασμένη εβδομάδα με τον Δημητρόπουλο, παραμονές του αγώνα Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ και όπως αποδείχτηκε, τον ΠΕΤΥΧΑΝ τον σκοπό τους!

Η ανηθικότητα τούς έφτασε στο σημείο να αναφερθούν ακόμη και στην αρχική ανάμειξη του ονόματος του κ. Καλογερόπουλου σε μία από τις δικαστικές έρευνες που έγιναν προ ετών, η οποία βεβαίως σε μηδέν χρόνο αποδείχθηκε απλή σκευωρία σε βάρος του.

Παίκτες «κακοί», διαιτητής καλός

Είμαι βέβαιος ότι όλη αυτή η προσπάθεια επηρεασμού του από τα ύποπτα δημοσιογραφικά όργανα του ΒΡΟΜΙΚΟΥ παρασκηνίου που δίνουν την εντύπωση ότι καθοδηγούνται από γνωστά εξωδιοικητικά πρόσωπα με λερωμένα ποινικά μητρώα, θα ληφθεί υπ’ όψιν από τον διεθνή διαιτητή.

Κανείς άλλος δεν «ζητάει», ούτε προσπαθεί να επιβάλει τη θέλησή του στον κ. Καλογερόπουλο, πλην των αχρείων αυτών εργαλείων της φιλοαεκτζήδικης προπαγάνδας. Εκείνο που δεν υπάρχει λόγος να ζητήσουν, διότι είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, από τον διαιτητή, είναι η απόλυτη ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, η ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ και η υπόδειξη ΟΛΩΝ των παραβάσεων, ειδικότερα στο ΣΚΛΗΡΟ και ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ παιχνίδι, στο οποίο θα επιδοθούν οι βενεζουελάνικες και οι λοιπές ποδοσφαιρικές μετριότητες της ΑΕΚ.

Νομίζω ότι σ’ αυτό τον τομέα, το σύνθημα το έδωσε ο προπονητής Πογέτ: «Πρέπει», είπε στους παίκτες του, «να γίνετε κακά παιδιά». Ναι, να γίνουν όσο... κακά παιδιά θέλουν, λέω εγώ. Αυτό που μετράει, είναι να είναι ΚΑΛΟΣ ο διαιτητής.

Υ.Γ.: Σχετικό με τη δήθεν «πρόταση» που έκανε ο Μελισσανίδης στον Γιώργο Βαρδινογιάννη για την προεδρία της ΕΠΟ, που μου θύμισε ένας φίλος.

Οταν κάποτε έγινε πρόταση στον καπετάνιο να αναλάβει πρόεδρος στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό Α.Ο. απέκρουσε την πρόταση λέγοντας: «Οταν έχεις υπηρετήσει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό από τη θέση του προέδρου, οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση είναι πισωγύρισμα».

Και μετά απ’ αυτό, πήγε, λέει, ο Μελισσανίδης και του έκανε πρόταση! Πού; Στα όνειρά του;

ΥΓ.2: Στον επόμενο αγώνα-ντέρμπι του Πόα στη Λεωφόρο, με τον ΠΑΟΚ, δεν θα υπάρχει καμία... «Θύρα 13». Θα έχει μετονομαστεί σε... «Θύρα 12Β»! Κάτι τέτοιο έμαθα ότι σχεδιάζουν.

ΥΓ.3: Με εκείνο τον αναπτήρα που έπεσε στο κεφάλι του Λαζαρίδη στην Τούμπα, τι γίνεται; Πάει; Σβήστηκε αυτό; Διαγράφτηκε;

ΥΓ.4: Καθυστερούν πολλές αποφάσεις τους οι τακτικοί δικαστές της ΕΠΟ. Και ως δικαιολογία, επικαλούνται τον φόρτο εργασίας. Οτι δηλαδή έχουν πολλή δουλειά, μια και δικάζουν και στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν λέω ότι έχουν άδικο, αλλά πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα να τα προλαβαίνουν όλα. Διότι, μην ξεχνάμε, αμείβονται ΚΑΙ από την ΕΠΟ και πολύ καλά μάλιστα.

ΥΓ.5: Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του αφελούς μαύρου Μακόλεϊ Κρισάντους, η κατάσταση είναι πάρα πολύ απλή: Η ΑΕΚούλα θέλει να τον διώξει χωρίς αποζημίωση και αυτός δεν θέλει να φύγει. Κι εδώ που τα λέμε, με συμβόλαιο 280.000 ευρώ δεν είναι και τόσο... εύκολο να δεχτεί κανείς να φύγει χωρίς αποζημίωση. Από μένα, πάντως, μόνον μία ευχή: Ο Θεός να τον έχει καλά και να μην του συμβεί τίποτα, όσο θα βρίσκεται ακόμα στη χώρα μας.

*** Εκείνο που δεν έχει γίνει ακόμα σαφές με τα 600 μπουφάν του ΠΑΟΚ στην ΕΠΣ Κυκλάδων, είναι αν οι τσέπες τους ήταν... άδειες ή είχαν και περιεχόμενο

*** Αποκλειστική πληροφορία: Ο επόμενος που θα του κάνει πρόταση για την προεδρία της ΕΠΟ, θα είναι, λέει, η «Σίσσυ» της Κωνσταντινουπόλεως!

*** Αναρωτιέμαι, κανένα μηνυματάκι κατά της βίας δόθηκε στον Βασιλομπίλαρο, ή θα έχουμε πάλι κανένα από τα γνωστά ΝΤΟΥ στη φυσούνα, τους διαδρόμους και τα αποδυτήρια των διαιτητών;

*** Ο ένας από τους δύο στόχους που έθεσε ο Λέτο με το που πάτησε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πλέον. Είχε πει ότι θέλει το Κύπελλο και... Champions League του χρόνου. Κύπελλο όμως... πάπαλα, κι όσο για το Champions League, θα πρέπει να περιμένει καμιά εικοσαριά χρόνια ακόμα, και αν! Ωρα, νομίζω, να αναπροσαρμόσει τους στόχους του. Βασικός, να... παραμείνει και να πληρωθεί από τον Πόα τα συμφωνηθέντα

*** Εξαιρετικά παρήγορα τα νέα από το νοσοκομείο «Ο Λευκός Τουίτης». Ο Γιούρι Μαμούτε, λέει, «αισθάνεται καλύτερα και υπάρχουν ελπίδες να συμπεριληφθεί στην αποστολή»! Ε, πείτε το επιτέλους, να μας φύγει η αγωνία!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/02/2016)

Διαβάστε επίσης