Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο πόνος του Ολυμπιακού και η χαρά της «Κούλας»

Ο πόνος του Ολυμπιακού και η χαρά της «Κούλας»
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 - 17:27

Είμαι αναγκασμένος να ασχοληθώ με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μελισσανίδη, διότι οι δηλώσεις του συγκεκριμένου έχουν ένα κοινό στοιχείο με τις βροντερές πορδές, που αν δεν τις ακούσει κανείς, περνούν απαρατήρητες στην ιστορία.

Κάτι ανάλογο γίνεται και με τις δηλώσεις Μελισσανίδη: Αν δεν τις σχολιάσει κανείς, περνούν απαρατήρητες στην ιστορία!

Ξεκαθαρίζω ότι αναφέρομαι στη λακωνική δήλωση που έκανε ο ίδιος ο κ. Μελισσανίδης, σε απάντηση της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού που μεταξύ άλλων τον αποκαλούσε «γκανγκστεράκο», ότι «σέβεται τον πόνο τους» και όχι στις άλλες, τις πιο επίσημες «δηλώσεις» που έγραψαν οι δικηγόροι του, γιατί κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί για να επιζήσουν. Και λέω, ρε παιδιά, πόσο δίκιο είχε ο κορυφαίος Ελλην νταραβεριτζής !

Είναι ο μόνος που, όχι μόνον ανακάλυψε τον πόνο του Ολυμπιακού, όχι μόνο τον επισήμανε με περισσή σοφία, αλλά εμφανίζεται δημόσια να θλίβεται γι’ αυτόν και να τον κατανοεί, επιδεικνύοντας απίστευτη ευαισθησία!

Διότι εδώ που τα λέμε, ο πόνος του Ολυμπιακού (και όλων των Ολυμπιακών μαζί) είναι απόλυτα δικαιολογημένος! Τα 43 ΜΟΝΟΝ πρωταθλήματα έχει φτάσει, ενώ θα μπορούσε και περισσότερα! Είναι δηλαδή να μην πονάει, να μην υποφέρει, να μην οδύρεται; Ο πόνος δεν υποφέρεται. Και είναι αδύνατον να γιατρευτεί, αν δεν φτάσει τουλάχιστον στα 83. Και πρέπει να κάνει μεγάλο κουράγιο και υπομονή για να καταφέρει να αντέξει άλλα 82 χρόνια, μέχρι να φτάσει στο 83ο.

Ακόμη στην Ευρώπη; Αβάσταχτος ο πόνος!
Είναι και το άλλο, που προκαλεί μεγάλο πόνο, αβάσταχτο στους Ολυμπιακούς. Παίζουν ΑΚΟΜΗ στην Ευρώπη, τέλη Φεβρουαρίου, με άμεση προοπτική να συνεχίσουν να παίζουν ΚΑΙ ΜΑΡΤΙΟ, ίσως και ΑΠΡΙΛΙΟ, ατενίζοντας τον ΜΑΪΟ! Ευρώπη είναι αυτή, μόνον ομάδες που πραγματικά πονάνε, που όντως υποφέρουν παίζουν τέτοιες εποχές, σε τέτοιες διοργανώσεις, με τέτοιες ομάδες!

Ανείπωτος ο πόνος του Ολυμπιακού που παίζει ακόμη στην Ευρώπη. Πόσο ευτυχείς θα πρέπει να είναι οι άλλοι, ο Παναθηναϊκός που αποκλείστηκε από Σεπτέμβρη, ή ο ΠΑΟΚ που έφυγε λίγο αργότερα, από τον Νοέμβρη. Ευτυχείς και μακάριοι πλέον, χωρίς μπελάδες και προβλήματα, κάθονται στους αναπαυτικότατους καναπέδες τους και ασχολούνται με την ανάλυση των αγώνων ποιανού; Του βαθύτατα και βαρύτατα πονεμένου Ολυμπιακού!

Δαγκώνουν τον κώλο τους!
Και εντάξει, τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να δαγκώνουν τον κώλο τους από την τσαντίλα, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά στην οδύνη τού να παίζεις στις μεγαλύτερες, τις κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις!

Πιο ευτυχής όμως, πιο μακάρια, πιο επαναπαυμένη ομάδα από την ΑΕΚούλα του Μελισσανίδη, δεν υπάρχει! Πόσα χρόνια έχει να παίξει στην Ευρώπη; Εξι; Εφτά; Οκτώ; Δεν κάθομαι να μετρήσω, διότι η ουσία είναι ότι έχει ξεχαστεί παντελώς από το διεθνές ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι! Κάποιοι μάλιστα τη συγχέουν με άλλες ομάδες, από άλλες χώρες, που ταιριάζει το όνομα. Για παράδειγμα, κάποιοι από την UEFA τη συγχέουν με την ΑΕΚαμπάλα, που έχει γίνει πασίγνωστη μετά τις πρόσφατες επιτυχίες της.

Και δεν είναι βεβαίως τόσο ενδιαφέρον το από πότε έχει να παίξει στην Ευρώπη η ΑΕΚούλα. Το πιο συναρπαστικό, αυτό που πραγματικά πρέπει να την κάνει ευτυχισμένη, είναι το πότε ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ! Διότι όπως έχουμε γράψει ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, για την ΑΕΚούλα Ευρώπη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, σε ορίζοντα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΩΝ ετών! Πρέπει δηλαδή να ΚΕΡΔΙΖΕΙ θέση για ευρωπαϊκή διοργάνωση επί ΤΡΙΑ χρόνια, για να βγάλει την ποινή που προβλέπεται για τον ΔΟΛΙΟ υποβιβασμό με αλλαγή ονομασίας και ΑΦΜ, προκειμένου να σβηστούν τα ΧΡΕΗ μιας ομάδας.

Άλλη χαρά: Εκτός Ευρώπης και λόγω αδειοδότησης!
Και δεν είναι μόνον αυτό. Ελλοχεύει ΚΙ ΑΛΛΟΣ κίνδυνος, που καλείται ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ. Μην κοιτάτε που η ΕΠΟ την αδειοδότησε για να μετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, η UEFA δεν πρόκειται να δώσει τέτοιου είδους άδεια, όσο η ΑΕΚούλα ΧΡΩΣΤΑΕΙ σε ποδοσφαιριστές, από το ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ νομικό της καθεστώς! Αλλο το τι «τρώει» η ΕΠΟ και άλλο το τι «ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ» η UEFA.

Ξέρετε, λοιπόν, τι παρατηρώ; Οτι πολύ περισσότερους λόγους έχει ο Ολυμπιακός να… «πονάει» απ’ όσους η ΑΕΚούλα για να… χαίρεται, να καλοπερνάει, να αισθάνεται ευτυχισμένη. Που σημαίνει επίσης ότι η κατανόηση του αρχινταραβεριτζή του ελληνικού ποδοσφαίρου Μελισσανίδη θα πρέπει να τύχει της αναγνώρισης του Ολυμπιακού! Εννοώ, δηλαδή, ότι ο Ολυμπιακός του Βαγγέλα θα πρέπει να συνεχίσει να τους δίνει την κορυφαία χαρά, που μόνον εκείνος μπορεί να τους δίνει, σε συνέχειες μάλιστα, σαν αέναο σίριαλ.

Να συνεχίσει να τους… «γλεντάει» ανά πάσα στιγμή, έστω και αν η ομάδα του, ο Ολυμπιακός, θα εξακολουθεί να είναι βυθισμένος στον πόνο και την οδύνη, κατακτώντας τους τίτλους και συνεχίζοντας αδάμαστος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις…

Τον προόριζε για… πρόεδρο της ΚΕΔ!
Εξελίξεις (1): Η ήττα της «συμμαχίας» στις εκλογές της ΕΠΣ Λασιθίου, με την πανωλεθρία και διοικητική εξαφάνιση του κ. Λάμπρου Μάρη, ήταν ένα ακόμη, πολύ ισχυρό χτύπημα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ επί του Μελισσανίδη, που οι πληροφορίες μου λένε ότι είχε αναλάβει το… «πρότζεκτ».

Ποιο είναι το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από αυτή την εξέλιξη; Οτι από μεριάς του Νιάου το μήνυμα προς τις ομάδες της περιοχής ήταν ότι προόριζε τον κ. Μάρη για τη θέση της… ΚΕΔ, δηλαδή ότι θα τον έβαζε πρόεδρο σ’ αυτή την επιτροπή και θα του ανέθετε τη… διαιτησία!

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω και σε πόσους… άλλους είχε υποσχεθεί αυτή τη θέση!

Μόνο με δύο μέρες καθυστέρηση οι ΑΡδομεΜΜΕδες!
Εξέλιξη (2): Τα τσατσόνια των ΑΡΔομεΜΜΕδων που είχαν ΤΟΛΜΗΣΕΙ να αμφισβητήσουν δικό μου θέμα, υπέστησαν χθες μεγάλη και εξευτελιστική ΗΤΤΑ.

Αυτοί, λοιπόν, που είχαν το ΘΡΑΣΟΣ (διότι το ανάστημα δεν το έχουν) να γράψουν ότι το θέμα μου με τον Ντάλας στο σεμινάριο της Κυριακής δεν ήταν σωστό και ότι ο Ντάλας δεν είχε πει τίποτα, χθες είδαν δημοσιευμένη στη «LIVESPORT» την ΠΛΗΡΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του δικού μου ρεπορτάζ!

Και ιδού τι ακριβώς γράφτηκε: «Βίντεο έδειξε το βράδυ της Κυριακής ο Ντάλας με τη φάση της αποβολής του Μποτία. Και ξεράθηκε ο Καλογερόπουλος. Και τι είπε; Ο αντίπαλος παίκτης (σ.σ. Αραβίδης) βλέπετε πως δεν είναι σε προφανή ευκαιρία για γκολ, κακώς αποβάλλεται. Ο διαιτητής πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν του την απόσταση του παίκτη με την κατοχή μπάλας από την εστία, την ταχύτητα της μπάλας, την πιθανότητα να την έχει μέχρι την περιοχή υπό τον έλεγχό του, καθώς και τους αμυντικούς γύρω του».

Αυτά γράφτηκαν, επαναλαμβάνω, στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «LIVESPORT» (στήλη PIATSA). Δηλαδή σε Μέσο που κάθε άλλο παρά… «φιλοολυμπιακό» θεωρείται.

Συμπέρασμα; Μπορεί να άργησαν κάνα δυο… μέρες, αλλά τελικά την είδηση την επιβεβαίωσαν. Πάλι καλά. Αλλοι μαθαίνουν την είδηση και δέκα μέρες μετά τη δημοσίευσή της εδώ!

*** Πανηγυρίζουν οι μωροί, επειδή για να πάρουν μια ισχνή και αναιμική νίκη, έπρεπε να παίξουν εννέα εναντίον ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ, να δοθεί ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι και να… μην επαναληφθεί κιόλας, όταν οι παίκτες της ΑΕΚ βρίσκονταν μέσα στην περιοχή. Τέτοιες καταστάσεις, όμως, δεν είναι καθόλου εύκολο να επαναληφθούν, τουλάχιστον μέσα στα επόμενα έξι χρόνια. Οσος χρόνος δηλαδή χρειάστηκε από τότε που η Κούλα κέρδισε τελευταία φορά τον Ολυμπιακό, μέχρι να τον ξανακερδίσει.

*** ΕΙΠΕ: «Η μάχη της εξυγίανσης μόλις ξεκίνησε»!
Σωστός! Τα πρώτα 127 χρόνια είναι τα δύσκολα. Μετά, τα πράγματα για τους… εξυγιαντές θα είναι πιο εύκολα. Μέχρι τότε θα έχουν μεταβληθεί όλοι τους σε αστρική σκόνη.

*** Ολη την εβδομάδα έβγαζαν τα λυσσακά τους ότι ο Καλογερόπουλος είναι μέλος της «εγκληματικής οργάνωσης». Νομίζω είναι προφανές: Το Σάββατο είχε… ρεπό!

*** ΚΟΥΙΖ: Είναι πάνω στα κεραμίδια και κάνει «κο, κο, κο». Τι είναι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ενα γατάκι πού ξέρει ξένες γλώσσες

*** ΜΟΥ γράφει: «Η Κούλα είναι σαν τους ρελιέδες των προβολέων. Πέφτει μόνη της». Γιώργος Δημητρόπουλος

***Με μόνο 43 πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα, 17 νταμπλ και Ευρώπη Φεβρουάριο με προοπτική Μαΐου, ο Ολυμπιακός δικαίως αισθάνεται μεγάλο… πόνο!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/02/2016)

Διαβάστε επίσης