Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο έτσι... παίζουν Champions League!

Μόνο έτσι... παίζουν Champions League!
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 - 17:30

Αυτήν τη φορά η νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού έχει πολλές προεκτάσεις. Δεν αφορά μόνο τον αγωνιστικό τομέα. Ηταν νίκη σε όλα τα επίπεδα, όλους τους τομείς. Και βασικά, ήταν η ταυτοποίηση, ήταν η επιβεβαίωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ΜΙΑ ομάδα που μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης και λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Ο Ολυμπιακός, σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο, σαν οργάνωση, σαν διοικητική λειτουργία, σαν συνεργασία οπαδών και ομάδας, έδωσε τα διαπιστευτήριά του. Ηταν πολύ πέρα και πάνω από τα γνωστά ελληνικά στάνταρ. Ηταν ομάδα CHAMPIONS LEAGUE, για να το πούμε πιο απλά.

Να πούμε, όμως, και κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός ήταν προχθές πολύ τυχερός. Ηταν αφάνταστα τυχερός, ήταν ανέλπιστα τυχερός! Και ξέρετε γιατί; Γιατί του δόθηκε μία μοναδική ευκαιρία να παίξει σε γήπεδο, αγωνιστικό χώρο και ατμόσφαιρα Champions League!

Χρόνια έχει να παίξει σε ατμόσφαιρα Champions League ο Παναθηναϊκός και ποιος ξέρει αν και πότε θα ξαναπαίξει! Είναι, λοιπόν, κρίμα, είναι μεγάλη αχαριστία να βγαίνει και… παραπονούμενος.

90-10 υπέρ Πόα!

Τέλος πάντων, εγώ θα του το κάνω το χατίρι και θα ασχοληθώ και με τη διαιτησία του κ. Κύζα. Μόνο που εγώ τα πράγματα τα είδα τελείως διαφορετικά. Εγώ είδα τον κ. Κύζα να σφυρίζει 90-10 υπέρ του Παναθηναϊκού. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οι υποδείξεις του διαιτητή ήταν κυριολεκτικά ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ υπέρ των «πράσινων».

Σε ΟΚΤΩ φάσεις, που ήταν ΟΛΕΣ τους κρίσιμες, είτε δεν έδωσε καταφανέστατα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού είτε έδωσε ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ υπέρ του Πόα! Είδαμε, για παράδειγμα, αποκρούσεις ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ από Ζέκα (16’) και Ταυλαρίδη (19‘) χωρίς να δώσει φάουλ. Είδαμε να σφυρίζει επιθετικό φάουλ υπέρ του Μέστο (20’) διακόπτοντας έτσι επίθεση του Ολυμπιακού. Είδαμε φάουλ του Ταυλαρίδη (21’) και του Αμπέιντ (35’) που ουδέποτε υποδείχθηκαν. Είδαμε χαρακτηριστική φάση για ΚΙΤΡΙΝΗ στον Λέτο, με ΑΓΚΩΝΙΑ του στον Φορτούνη (42’) και ακόμη, δύο λεπτά αργότερα, τον «χαλασμένο» Αργεντινό να αρπάζει την μπάλα για να μην εκτελεστεί φάουλ του Ολυμπιακού (45’).

Αλλά και στην επανάληψη, τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Με την έναρξη σχεδόν, ο κ. Κύζας κάνει «αβαβά» κίτρινη στον Αμπέιντ, που τσεκούρωσε τον Τσόρι. Αντίθετα, δείχνει κίτρινη στον Ντα Κόστα, που έκανε ανάποδο ψαλιδάκι όταν δεν είχε οπτικό πεδίο να δει τον αντίπαλό του που έσκυψε επίτηδες για να πάρει το φάουλ. Στο 60’ ο Ταυλαγίδης έκανε ό,τι μπορούσε για να χτυπήσει παντοιοτρόπως τον Μιλιβόγεβιτς χωρίς να δει ΠΑΛΙ την κίτρινη που δικαιούνταν. Το ίδιο και στο (72’) όταν ο Ταυλαγίδης πάτησε τον Φουστέρ με τις τάπες! Αλλά και στο 83’ όταν ο ίδιος Ταυλαγίδης τραβούσε επίμονα τη φανέλα του Πουλίδο, ο κ. Κύζας έκανε ΠΑΛΙ το κορόιδο! Και άλλα, και άλλα πολλά.

Σχέση του Κύζα με τον Ταυλαρίδη

Ευνοημένος ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία του κ. Κύζα, που για μένα μόνο με τον ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ του από όσα έγιναν όλη την εβδομάδα με τις γκρίνιες και τις απειλές μπορεί να εξηγηθεί. Ιδιαίτερα αυτή η… ΛΑΓΝΕΙΑ (και όχι απλή συμπάθεια ή κατανόηση) που έδειξε ο κ. Κύζας προς τον Ταυλαγίδη, μου αφήνει πολλά ερωτηματικά ως προς το είδος της σχέσης τους! Πρέπει δηλαδή να γνωρίζονται, ίσως λόγω της καταγωγής και των δύο από τη Δράμα, δεν εξηγείται αλλιώς!

Φυσικά, δεν περιμένω από την ηγεσία του Παναθηναϊκού να ασχοληθεί με την ΑΠΟΔΟΣΗ των δύο ομάδων, διότι σε αυτή την περίπτωση θα ήταν υποχρεωμένη να παραδεχτεί την ασύγκριτη ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Κάτι άλλωστε που -εκτός από τα γκολ- αποδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία. Δεκατρείς τελικές είχε ο -σίγουρα κατώτερος από άλλες του εμφανίσεις και αυτό λόγω άγχους- Ολυμπιακός, δηλαδή ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΕΣ από τις ΕΞΙ όλες κι όλες του Παναθηναϊκού, εκ των οποίων μόνον ΤΡΕΙΣ προς την εστία.

Αποστολή του να «βρομίζει» τις νίκες των αντιπάλων!

Τι ψάχνουμε να βρούμε, από κει και πέρα; Για τον Παναθηναϊκό και τις αποτυχίες του υπάρχει ΠΑΝΤΑ ένα σίγουρο και απάνεμο λιμάνι να καταφύγει. Το λιμάνι της διαιτησίας!

Και πριν προχωρήσω, πρέπει να τονίσω ότι πιστεύω πως ο Πόα είναι η μοναδική (;) ίσως ομάδα της Superleague που συντηρεί υπάλληλο ειδικό να κρατάει σημειώσεις ακόμα και για τα… ανάποδα αράουτ που δίνονται σε έναν αγώνα του. Και απ’ αυτές τις σημειώσεις, επιλέγει ό,τι τον συμφέρει και το… παρουσιάζει μετά σαν διαιτητική αδικία σε βάρος του!

Πέρα όμως απ’ αυτό, ο Πόα διατηρεί και μόνιμο και αποκλειστικό τηλεκριτικό, με έναν (όπως έχω μάθει) ιδιότυπο τρόπο συνεργασίας (που στηρίζεται στην παραγωγή διαφημίσεων, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος). Οπως σωστά καταλάβατε, εννοώ τον κ. Παναγιώτη Βαρούχα, ο οποίος έχει αναλάβει ακριβώς αυτή τη δουλειά: Να «βρομίζει» τις νίκες των αντιπάλων της ομάδας του (τηλεοπτικού) αφεντικού του επιλέγοντας φάσεις, επινοώντας διαιτητικά λάθη, ή και διαστρεβλώνοντας τους ισχύοντες κανονισμούς (που είναι βεβαίως και αμφίβολο αν τους γνωρίζει, καθότι χωρίς σημαντικό παρελθόν στη διαιτησία). Ουσιαστικά (πάντα κατά την προσωπική μου άποψη) πρόκειται περί ενός ημιμαθούς εντεταλμένου να παρέχει στηρίγματα, πάνω στα οποία θα στερεωθεί το ποθούμενο άλλοθι της «κακής διαιτησίας».

Σ’ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να ενταχθεί και η επιμονή του να αναδείξει ως οφσάιντ το ΘΑΥΜΑΣΙΟ και βεβαίως ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ γκολ του Καμπιάσο, αν και -ειρήσθω εν παρόδω- δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα και μοιρολατρικά τόσο ο ίδιος ο Στιλ όσο και οι υπόλοιποι παίκτες του Πόα. Για τον κ. Βαρούχα, όμως, «ήταν οφσάιντ» και… να και η ανακοίνωση η… καυστική, που βεβαίως έχει συγκεκριμένους παραλήπτες: Οσους εκ των οπαδών εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ως ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ οδηγούμενα προς σφαγήν.

Οπως καταλαβαίνετε, ο τελευταίος που θα χαλάσει την ώρα του προσπαθώντας να αποδείξει (σε… ποιον, άραγε;) ότι δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ, είμαι εγώ. Για ποιο λόγο να το κάνω, δηλαδή, για να… πείσω τον κ. Βαρούχα; Και… γιατί να τον πείσω; Μήπως και θα βγει την επόμενη φορά να το… διορθώσει; Ρε δεν πά’ να λέει ό,τι θέλει, ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ για την άποψή του. Φυσικά, δεν τελειώσαμε, απλά δεν μας παίρνει ο χώρος. Αύριο πάλι, με το καλό…

Αυτά παθαίνουν παίκτες σαν τον Ταυλαρίδη. Αργά ή γρήγορα, έρχεται η στιγμή που κάποιος θα τους ξεφτιλίσει. Και αυτός ο κάποιος για τον Ταυλαρίδη, λεγόταν Ιντέγε

Αναλυτικότατη και κατατοπιστικότατη η λίστα με τα διαιτητικά λάθη του Κύζα που ανακοίνωσε ο Πόα. Ξέχασε, όμως, μία καίρια φάση, την πιο σημαντική: Εκείνο το ανάποδο αράουτ στο ύψος της σέντρας, που έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού ο διαιτητής μόλις 127 φάσεις πριν το δεύτερο γκολ! Από εκεί ξεκίνησαν όλα!

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πράγματι υφυπουργός Αθλητισμού, πρέπει να διακόψει ΤΩΡΑ το πρωτάθλημα. Αυτό που έκανε ο Ιντέγε στον Ταυλαρίδη λέγεται και προσβολή της δημοσίας αιδούς!

ΤΟ ΩΡΑΙΟ είναι ότι πάνω στη φούρια τους, ξέχασαν εντελώς τον Μάνταλο! Ούτε λέξη γι’ αυτόν στην ανακοίνωσή τους! Αμαρτία είναι, ρε παιδιά

Και τώρα, τι γίνεται; Λέτε να… ξαναρχίσουν τα συλλαλητήρια;

ΓΙΑ ΝΑ προλάβω την ερώτηση: Ναι, ο Γκιρτζίκης ΤΟ ΕΙΔΕ το ντέρμπι. Και για να προλάβω και την άλλη: Το… ευχαριστήθηκε κιόλας!

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ εγώ, λοιπόν, την αλήθεια, γιατί λυπήθηκε για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Στραπατσάδας. Είχε δει προηγουμένως το Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-3. Η αποθέωση της… ομορφιάς και της… υγείας ήταν!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Το σκοτεινό και ύπουλο σχέδιο της προβοκάτσιας αποκαλύφθηκε

Το σκοτεινό και ύπουλο σχέδιο της προβοκάτσιας αποκαλύφθηκε

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για το βρόμικο σχέδιο γνωστών κύκλων, οι οποίοι πλήρωσαν χούλιγκανς προκειμένου να ρίξουν φωτοβολίδες και αντκείμενα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ και να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό.