Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περί Βαρούχα, Λέτο και... αντικειμενικών σχολιαστών

Περί Βαρούχα, Λέτο και... αντικειμενικών σχολιαστών
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 - 17:44

Ενός ντέρμπι… μύρια έπονται! Ομιλώ για παρεπόμενα, αυτά που συμβαίνουν παράλληλα και που αποτελούν το αλάτι της ενημέρωσης. Για πρόσωπα και καταστάσεις που αφορούν το ντέρμπι, αλλά και τις μετά απ’ αυτό εξελίξεις.

Παράδειγμα η πληροφόρηση περί… Σίλβα, την οποία είχαμε την τύχη να ακούσουμε από… αντικειμενικό σχολιαστή της αθλητικής εκπομπής του καναλιού του κ. Αλαφούζου. Τον ακούσαμε λοιπόν να μας πληροφορεί ότι ο Σίλβα φεύγει από τον Ολυμπιακό και πάει στην Πόρτο! Ηταν τόσο σοβαρός και ήρεμος όταν τα έλεγε αυτά (και επέμενε μάλιστα), που θα μπορούσε άνετα να πείσει όποιον στερείται της κοινής λογικής.

Οταν όμως κάποιος άλλος από την εκπομπή παρατήρησε ότι ο Σίλβα έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ότι δεν έχει ακουστεί τίποτα τέτοιο μέχρι τώρα και αν βεβαίως είναι σίγουρος ότι θα συμβεί, ο… πολυξερίδης τύπος είπε το εξής απίστευτο: «Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Σίλβα είναι στην Πόρτο»!

Μην απορείτε, φίλοι μου. Αυτά τα… «μέχρι στιγμής δεδομένα», που πιθανότατα να μην ξέρει ούτε ο κ. Μαρινάκης, και ακόμα πιο πιθανό να μην τα ξέρει ούτε ο ίδιος ο Σίλβα, ο αντικειμενικός συνεργάτης του κ. Αλαφούζου τα γνώριζε! Ποια ήταν αυτά τα δεδομένα; Και πώς τα γνώριζε; Τα είδε στον ύπνο του ή του τα είπε ο Σίλβα κατά τη διάρκεια μεταφυσικής συνεδρίας; Τι να σας πω, αυτά τα πράγματα μόνον εξειδικευμένοι επιστήμονες, ειδήμονες περί της ψυχιατρικής μπορούν να εξηγήσουν!

Κρίνει, επιλέγει, σχολιάζει, αναλύει και… κάνει καφέ!

Πάμε παρακάτω: Παναγιώτης Βαρούχας, λέει, τηλεκριτικός - αναλυτής αμφισβητούμενων φάσεων στο ίδιο κανάλι. Το ποιες φάσεις παρουσιάζονται ως αμφισβητούμενες το κρίνει και το αποφασίζει ο ίδιος, κατόπιν εντολών του αφεντικού του καναλιού. Οποια φάση θεωρεί ο κ. Αλαφούζος (και το επιτελείο του) ότι πρέπει να αμφισβητηθεί, την προωθεί στο πεδίον αμφισβήτησης ο κ. Βαρούχας. Από κει και πέρα, καθήκον του είναι να της δώσει μια αληθοφανή ή απλώς πειστική ανάλυση, έστω και διαστρεβλώνοντας έτσι τους ισχύοντες κανονισμούς. Ποιος όμως θα ασχοληθεί με την ορθή απόδοση των κανονισμών, όταν και αυτούς τους… επιλέγει ο ίδιος άνθρωπος; Εχουμε δηλαδή το αξιολάτρευτο φαινόμενο, και τις φάσεις και τους κανόνες να τους επιλέγει και να τους αναλύει ένας και ο αυτός: Ο κ. Βαρούχας, ο οποίος έμαθα ότι φτιάχνει καφέ στους συνεργάτες της εκπομπής και εσχάτως κάνει και… πλακίτσες!

«Γιατί» λέει «έκανε κίνηση ο Τσόρι, για να διώξει τη μύγα που πέρναγε;». Δηλαδή, κύριε… καθηγητά, έπρεπε να κάτσει… ακίνητος, στον κήπο των… αγαλμάτων ο Τσόρι για να μη βγει οφσάιντ η γκολάρα του Καμπιάσο; Αυτά σου μάθανε στις… δευτεριάτικες συγκεντρώσεις του Συνδέσμου; Κι αν η κίνηση που έκανε ήταν αυτόματη γιατί του… είχαν κολλήσει και ήθελε να τα τακτοποιήσει κάτω από το σορτσάκι, θα σου το έλεγε;

Σοβαρά τώρα. Δεν πρόκειται βεβαίως να κάνω και εγώ από εδώ ανάλυση της φάσης. Μία προτροπή έχω μόνο. Να ξαναδείς την γκολάρα του Λέοβατς στο πρόσφατο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2. Κι αν έχεις ακόμη καμιά αμφιβολία, ψάξε να βρεις το βιντεάκι με το γκολ του Σνάιντερ στο Ουρουγουάη - Ολλανδία του Μουντιάλ. Εκεί θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες. Οχι βέβαια ότι είναι μόνον αυτά, αλλά αυτά μου έστειλαν οι φίλοι απ’ το FB και είναι ό,τι πρέπει για δωρεάν φροντιστήριο διαιτησίας, σε κάτι καθηγητάδες σαν και του λόγου σου.

Με το σεις και με το σας!

Πάμε τώρα στην περίπτωση Λέτο. Ο τύπος αυτός, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, όσο έπαιζε, συνεχώς έβριζε και προκαλούσε. Αμα το καλοεξετάσει κανείς βεβαίως, είχε και ένα δίκιο να είναι κακιωμένος με τον Ολυμπιακό, αφού τουλάχιστον ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ κατά τα τελευταία χρόνια είχε ξαναπροταθεί στον Ολυμπιακό από τους μάνατζέρ του, αλλά έφαγε πόρτα. Είχε λοιπόν την τσαντίλα του και δεν τον κατηγορώ γι’ αυτό. Ετσι είναι η φτιαξιά του, έτσι αντιδρά. Με τη διαφορά ότι δεν πρέπει να παρεξηγείται όταν οι άλλοι τού φέρονται κατά τον ίδιο τρόπο - τον μόνο που γνωρίζει (προφανώς).

Τι έγινε λοιπόν όταν ο Λέτο έγινε αλλαγή και πήγε στον πάγκο του; Με το που μπαίνει το δεύτερο γκολ, του Ντα Κόστα, περνάει από μπροστά του ένας σεκιουριτάς και «κάτι» του λέει. Και τότε πετάγονται από τον πάγκο καμιά δεκαριά «προστάτες» του Λέτο και πάνε να την πέσουν στον σεκιουριτά. Η αστυνομία δεν τους αφήνει και κάπου εκεί το θέμα ΛΗΓΕΙ και φαίνεται ότι λήγει για τα καλά, διότι ο Λέτο ούτε φάνηκε να διαμαρτύρεται ούτε και θέλησε να δώσει συνέχεια. Ισως να είχε την ουρά του βρεγμένη, ίσως και να το φύλαξε για άλλη φορά, ποιος ξέρει;

Βεβαίως, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δικαίως εξεμάνησαν. Στη Λεωφόρο, βλέπετε, δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Εκεί μιλάνε με το σεις και με το σας. Ξεχειλίζουν η ευγένεια και το επίπεδο. Για εκείνους, το να περάσει κάποιος μπροστά απ’ τον πάγκο και να πει δυο κουβέντες παραπάνω είναι πράγματα… πρωτάκουστα! Μέσα στο γήπεδό τους, αυτό που προέχει πάνω απ’ όλα είναι ο σεβασμός προς τον αντίπαλο. Ειδικά όταν αυτός λέγεται… Ολυμπιακός!

Αλλο όμως είναι για μένα το θέμα. Πείτε ότι η αστυνομία δεν επενέβαινε και οι τύποι με τα τριφύλλια έπιαναν τον σεκιουριτά. Τι θα γινόταν; Να σας πω εγώ: Θα επενέβαιναν οι άνθρωποι από την ασφάλεια του Ολυμπιακού, οπότε αναπόφευκτα θα είχαμε σύρραξη. Και βεβαίως, άλλη μία ευκαιρία στον Κοντονή να κάνει τα δικά του.

Ακριβώς ΤΕΤΟΙΑ ήθελαν να συμβούν οι «πράσινοι», ακόμα και στο τέλος του αγώνα, και ευτυχώς τα αποφύγαμε, με την επέμβαση της αστυνομίας. Συνεχίζεται…

Τι θα λέγανε αν…

Εύστοχο σχόλιο του πολύ καλού συναδέλφου και φίλου Δημήτρη Πουλιάση: «Υποκρισία!!! Πώς διαστρεβλώνεται η αλήθεια... από το σινάφι μου!!!
1. Αν την γκολάρα του Καμπιάσο την έβαζε ο Λέτο και το ακύρωνε ο Κύζας... φανταστείτε τι θα λέγανε!!!
2. Αν το γκολ του Ιντέγε το έβαζε ο Μπεργκ... αντί για λάθος του αμυντικού... θα λέγανε για την ποδοσφαιρική ευφυΐα του Μπεργκ και το ιδανικό... κλέψιμο!!!
3. Αν ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρία σαν το πλασέ του Μαμουτέ... θα λέγανε για... σκοτωμένο πλασέ σε τραγική έξοδο του Στιλ...
4. Αν τις αερολογίες του Στραματσόνι τις έλεγε ο Σίλβα, θα λέγανε για μέγιστη προσβολή και να... απελαθεί...
5. Αν ο Πάο νικούσε στα τελευταία λεπτά... θα λέγανε για μεγάλη ψυχή που κυνήγησε τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!!!
6. Αν το γκολ του Ντα Κόστα το έβαζε ο Ταυλαρίδης, θα λέγανε για αδικημένο Τιτάνα που έδωσε απαντήσεις!!!
7. Αν έλειπε από τον Πάο ο Ντουρμάζ και δεν ξεκινούσε και ο άλλος εξτρέμ ο Πάρντο... ο Στραματσόνι θα ήταν ήδη στην Ιταλία...
ΥΓ.: Οπως φαίνεται στη φωτό, κανείς παίκτης του Πάο δεν διαμαρτύρεται στο γκολ του Καμπιάσο... και κανείς δεν κοιτάει τον επόπτη!!!».

*** Αδειασαν τα ράφια των φαρμακείων στη γειτονιά του Πράνιτς από… ηρεμιστικά! Οσα όμως και να πάρει, είναι αδύνατον μπορεί να κοιμηθεί. Ο εφιάλτης «Πάρντο» που τον κυνηγάει θα στοιχειώνει τα όνειρά του για πολλά-πολλά βράδια ακόμα.

*** Το διαβάσαμε κι αυτό: «Αποχώρηση-σοκ του ΟΠΑΠ από την ΕΠΟ»! Αλήθεια, ε; Και για… ποιον θα είναι σοκ; Προφανώς για τον ΟΠΑΠ, λέω εγώ.

*** ΤΙ γίνεται με την αποζημίωση του Τούντορ; Θα την πληρώσει ο μεγιστάνας ή θα έχουμε πάλι σκηνές από το έργο με τον Δώνη;

*** Ωστε ο παρατηρητής κ. Κύρκος κατήγγειλε τον κ. Μελισσανίδη για εξύβριση και απειλή; Μη μου πείτε! Εναν ευγενέστατο άνθρωπο που ποτέ δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι; Απίστευτο! Είναι βέβαιο ότι η… προβοκάτσια θα καταρρεύσει. Ακούς εκεί!

*** Συμφωνώ και εγώ. Ο Στραπατσάδας δεν πήγαινε για την ισοπαλία. Για να αποφύγει την ήττα πήγαινε.

Πρόσωπα των γηπέδων και φατσούλες της ενημέρωσης που βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια μετά τα ντέρμπι.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Μόνο έτσι... παίζουν Champions League!

Μόνο έτσι... παίζουν Champions League!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για το πώς κατάφερε ο βάζελος να... παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το σκοτεινό και ύπουλο σχέδιο της προβοκάτσιας αποκαλύφθηκε

Το σκοτεινό και ύπουλο σχέδιο της προβοκάτσιας αποκαλύφθηκε

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει για το βρόμικο σχέδιο γνωστών κύκλων, οι οποίοι πλήρωσαν χούλιγκανς προκειμένου να ρίξουν φωτοβολίδες και αντκείμενα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ και να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό.