Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα τ’ ακούσει χοντρά από τη FIFA ο Κοντονής για τη διακοπή Κυπέλλου!

Θα τ’ ακούσει χοντρά από τη FIFA ο Κοντονής για τη διακοπή Κυπέλλου!
Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 - 17:24

Ξεκινώ με την είδηση. Το πολύ μέσα στην προσεχή εβδομάδα -το πολύ, επαναλαμβάνω- θα έχουν έρθει τα μαντάτα από τη FIFA. Και, απ’ ό,τι μαθαίνω, θα είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ, όσο και ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ. Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι το φιρμάνι της FIFA δεν θα έχει καμία σχέση ή συνάφεια με την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου έχει προσφύγει η ΕΠΟ κατά του ΝΟΜΟΥ Κοντονή!

Και ναι, ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι γράφω, εναντίον του ΝΟΜΟΥ Κοντονή και όχι απλώς εναντίον της απόφασής του. Είμαι βέβαιος ότι όσοι εξ υμών είστε νομικοί θα με καταλάβετε. Για τους άλλους, δεν έχουν παρά να περιμένουν την απόφαση. Και μετά τα ξαναλέμε.

Αναφέρθηκα στην απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τη διακοπή του Κυπέλλου, θέμα για το οποίο έχει υπάρξει μέχρι τώρα μια πλούσια παραφιλολογία. Επειδή όμως η στήλη ομιλεί με κορυφαίους επιστήμονες και γνώστες των νομικών και δεν… ντρέπεται να τους ερωτά, έχει συλλέξει αρκετά πραγματάκια για τα οποία πρέπει να ενημερωθούν οι (ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ) αναγνώστες της.

«Χαμένος από χέρι» και στο ΣτΕ!

Η υπόθεση λοιπόν θα συζητηθεί τη μεθεπόμενη Τρίτη, 29 Μαρτίου. Θα μου πείτε, είδηση είναι ότι θα συζητηθεί τότε, όταν το έχουν γράψει όλα τα ΜΜΕ; Θα σας απαντήσω ότι… όπως το πάρει κανείς. Η δική μου ενημέρωση λέει ότι ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ βρέξει-χιονίσει, καθ’ ότι η απεργία των δικηγόρων ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑ! Νομίζω ότι… ναι, είναι είδηση.

Πάμε παρακάτω. Τρίτη θα συζητηθεί η υπόθεση, το πολύ Παρασκευή θα έχει εκδοθεί η απόφαση! Γι’ αυτό, άλλωστε, θεωρήθηκε κατεπείγουσα, για να μην υπάρξει αργοπορία.

Τι θα λέει η απόφαση; Βεβαίως, δεν είμαι στο… μυαλό των δικαστών, ούτε και γνωρίζω νομικά για να… μαντέψω την απόφαση των ανωτάτων δικαστικών. Ομως, όπως σας είπα, έχω την τιμή να ΟΜΙΛΩ με κορυφαίους νομικούς, οι οποίοι είναι σε θέση να εκφέρουν γνώμη. Και η γνώμη που εξέφεραν οι συνομιλητές μου είναι ότι ο Κοντονής την ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΕΡΙ την υπόθεση! Ακόμα και τον… Κωνσταντινέα να βάλει, που λέει ο λόγος, να προσφέρει ψωμάκια στους δικαστές και την Αυλωνίτου να τους κάνει διάλεξη, την υπόθεση αυτή την ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΗ!

Ουδείς πληρώνει!

Πάμε παρακάτω. Εντός των ημερών αναμένονται κι ΑΛΛΕΣ αποφάσεις από το ΣτΕ σχετικές ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ με τον νόμο Κοντονή. Πρόκειται για τις προσφυγές του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού για τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ που τους επέβαλε ο τεράστιος υφυπουργός Αθλητισμού, για τα επεισόδια των οπαδών τους στην Τούμπα με την Ντόρτμουντ και στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες έχουν προσφύγει θεωρώντας ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ τη σχετική διάταξη. Και αν θέλετε και την πραγματική ΕΙΔΗΣΗ πάνω σ’ αυτό, ΚΑΜΙΑ από τις δύο ομάδες έχει… πληρώσει οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο αυτό το αλαζονικό και αυταρχικό πρόστιμο που μηχανεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση. Ούτε βέβαια και πρόκειται να πληρώσει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ομάδα, αφού είναι σίγουρο ότι το ΣτΕ θα βάλει οριστικό ΤΕΛΟΣ σ’ αυτά τα αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά τερτίπια των διάφορων «Κοντονήδων».

Και κάτι τελευταίο. Η εντυπωσιακή και θεαματική παρέμβαση της FIFA, για την οποία προανέφερα, δεν έχει καμία σχέση με την -όποια- συνάντηση των «τριών» ή «τεσσάρων» ή… «εκατόν είκοσι τεσσάρων» με τον Κοντονή. Επίσης, δεν θα πρέπει να συνδεθεί με την απόφαση του ΣτΕ. Καμία σχέση. Ούτε καν ασχολείται η FIFA με τέτοια θέματα, τα οποία θεωρεί «εσωτερικά», οπότε δεν την αφορούν.

Ενα ακόμη ΘΡΥΛΙΚΟ κατόρθωμα: Ούτε βαθμός χαμένος στο Καραϊσκάκη!

Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει, δεν είμαι πρόχειρος, αλλά πάντως δεν θυμάμαι, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, να υπήρξε παρόμοιο προηγούμενο. Οπως και να ’χει όμως, μιλάμε για ένα ακόμη ΘΡΥΛΙΚΟ κατόρθωμα, που πλησιάζει στην υλοποίησή του.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν φέτος στο πρωτάθλημα έχει ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ στους αγώνες που έχει δώσει στην έδρα του, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Επί δεκατριών αγώνων έχει δεκατρείς νίκες. Υπολείπονται μέχρι το τέλος άλλοι δύο αγώνες - με τον Πανθρακικό σε δύο εβδομάδες και με την Καλλονή στο τέλος, δηλαδή με τις ομάδες που υποβιβάζονται. Επομένως, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα γιορτάσουμε ΚΑΙ ΑΥΤΟ το επίτευγμα.

ΥΓ. 1: Ολο για «ισονομία» ομιλεί ο Κοντονής και την προβάλλει μπροστά από την κάθε του απόφαση. Προσωπικά, έχω μεγάλες αμφιβολίες για το αν ο υφυπουργός γνωρίζει σε βάθος τι ακριβώς σημαίνει «ισονομία» και πώς εφαρμόζεται. Διότι αν γνώριζε, θα εφάρμοζε σε όλους τον νόμο και όχι επιλεκτικά. Για παράδειγμα, τη θύρα 13 της Λεωφόρου την έκλεισε σύμφωνα με τον νόμο. Τη θύρα 4 της Τούμπας όμως δεν την πείραξε καν! Τι… περιμένει; Το… καλοκαίρι που δεν θα έχει αγώνες;
ΥΓ. 2: Ενα «μπράβο» από τον Κοντονή δεν ακούσαμε για την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ εικόνα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι. Θα μου πείτε, και τι ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός τα «μπράβο» του Κοντονή; Καμία ανάγκη. Απλώς, το θέτω για να αντιληφθούν όλοι τι ακριβώς σημαίνει Κοντονής και ποια η νοοτροπία του.
Εκτός, βέβαια, αν… φυλάει τα «μπράβο» για τη συνάντηση. Οπου ούτε ιδιαίτερη σημασία θα έχουν, ούτε και θα είναι… ακριβώς «μπράβο».
ΥΓ. 3: Αλλο ένα πυροτέχνημα, που ήρθε να προστεθεί στα τόσα, από την πλευρά των ΜΜΕ των «συμμάχων», θεωρεί η ΕΠΟ την… «αποκάλυψη» που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι ο ΟΠΑΠ θα της… κόψει τα χρήματα που της δίνει, με το αιτιολογικό της... «διαφθοράς»!
Αυτό, όμως, ούτε στα όνειρά τους δεν θα το δουν να επαληθεύεται. Πρώτον, διότι στις συμφωνίες αυτού του τύπου υπάρχουν συμβατικοί όροι και ρήτρες που τις κάνουν ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ. Και δεύτερον, ότι ο ΟΠΑΠ δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ παράπονο μέχρι τώρα από την ΕΠΟ. Η συνεργασία τους είναι αρμονικότατη και χωρίς προβλήματα και αρμονικότατη. Οχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, αλλά ούτε ΣΚΕΨΗ για λύση της συνεργασίας. Κάθε άλλο.
ΥΓ. 4: Να το θεωρήσουμε σύμπτωση; Τα ίδια, ακριβώς τα ίδια που είχε πει στον Χριστόφορο Ζωγράφο ο Μελισσανίδης, είπε και στον Κύρκο! «Θα σας πετάξω στη θάλασσα όλους. Ξέρω πού μένεις»! Τελικά, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι κάτι σαν… «ζωντανό GPS»! Για όλους, μα για όλους, ξέρει πού μένουν! Ούτε στο δημοτολόγιο να δούλευε.
ΥΓ. 5: Και τώρα απειλεί τον Κύρκο με μήνυση και αγωγή, γιατί θεωρεί, λέει, ότι η καταγγελία του ήταν προβοκάτσια ανάλογη με του Ζωγράφου. Ερώτημα: Στον Ζωγράφο, που θεωρεί προβοκάτσια την καταγγελία του, έκανε καμία μήνυση και αγωγή;

Οι αγριότητες των θηλυπρεπών κουκουλοφόρων

Μου γράφει ο καλός φίλος κ. Γιώργος Σκουρλέτος: «Ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω! Με τη λήξη του ντέρμπι παίρνω τον ηλεκτρικό από Ν. Φάληρο να ανέβω Κηφισιά. Στον σταθμό Κάτω Πατήσια μπουκάρουν στο βαγόνι καμιά 20αριά μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι!!! Στην πλάτη του καθίσματός μου κάθεται όρθιο ένα παλληκάρι 17 ετών που φοράει μπλούζα του Ο.Σ.Φ.Π. Οι κουκουλοφόροι τού επιτίθενται, τον χτυπάνε, του αφαιρούν την μπλούζα του Ο.Σ.Φ.Π. και στην αμέσως επόμενη στάση κατεβαίνουν. Ελεος πια! Πού ζούμε!!!».

***Αν πράγματι ο Κωνσταντινέας με την Αυλωνίτου έχουν καταφέρει να επιβάλουν στον Κοντονή να κάνει νόμο τις σαχλαμάρες τους, το πρόβλημα δεν είναι ο νόμος, αλλά η παραμονή του Κοντονή σ’ αυτή τη θέση.

***Αν ο Κοντονής ήταν ξύπνιος, θα κοίταζε πώς να πάρει πίσω την απόφαση για διακοπή του Κυπέλλου ΠΡΙΝ από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας! Και αν είναι… όντως νομικός, θα έπρεπε να έχει καταλάβει το γιατί ΠΡΕΠΕΙ να την πάρει πίσω!

***Ωραίο θα είναι αυτό το… ίδιο τραπέζι! Οι τρεις θα συζητάνε και ο τέταρτος θα… σχολιάζει αυτά που λένε με Τουΐτια

***Σχόλιο του Γιώργου Γκιρτζίκη όταν ρωτήθηκε για τα περί… Παπαμιμίκου: «Τον είδα στη φωτογραφία. Καλό παιδί φαίνεται. Και έχει και ωραίο μούσι. Πολύ μούσι…»

***Τελικά η κατάθεση της ντροπολογίας για τις εκλογές της ΕΠΟ πήγε «για τον Μάιο». Υπάρχει αισιοδοξία ότι εντός των ημερών θα μάθουμε και… ποίου έτους!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Μόνο έτσι... παίζουν Champions League!

Μόνο έτσι... παίζουν Champions League!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για το πώς κατάφερε ο βάζελος να... παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.