Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα μας πετάξει έξω ο Ινφαντίνο αν δεν συμμορφωθεί ο Κοντονής!

Θα μας πετάξει έξω ο Ινφαντίνο αν δεν συμμορφωθεί ο Κοντονής!
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 - 17:31

Θυμάστε τι έγραφα στο προχθεσινό φύλλο, 17 του μηνός; Οτι θα τ’ ακούσει χοντρά ο Κοντονής από τη FIFA για τη διακοπή Κυπέλλου. Το είχα βάλει και τίτλο μάλιστα. Και το κείμενο άρχιζε ως εξής: «Ξεκινώ με την είδηση. Το πολύ μέσα στην προσεχή εβδομάδα -το πολύ, επαναλαμβάνω- θα έχουν έρθει τα μαντάτα από τη FIFA. Και, απ’ ό,τι μαθαίνω, θα είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ, όσο και ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ. Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι το φιρμάνι της FIFA δεν θα έχει καμία σχέση ή συνάφεια με την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου έχει προσφύγει η ΕΠΟ κατά του ΝΟΜΟΥ Κοντονή»!

Οπως ακριβώς τα έγραφα, ακόμα και στον χρονικό προσδιορισμό. Διότι το φιρμάνι της FIFA θα έρθει Δευτέρα πρωί και θα αναφέρει αυτά που ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ο ίδιος ο Ινφαντίνο χθες, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA.

Οτι δηλαδή αν ο Κοντονής ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ μέσα στην ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ δέκα ημερών, θα επιβληθούν κυρώσεις. Που βεβαίως σημαίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ του ελληνικού ποδοσφαίρου από πάσης διοργανώσεως και εκδηλώσεως. Και να συμπληρώσω κάτι που δεν είπε ο πρόεδρος της FIFA; Οτι αυτή τουλάχιστον τη φορά, η FIFA ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ! Οτι αυτή τη φορά ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν οι Κοντονήδες πάνε να παίξουν μαγκιές.

Το φιρμάνι, λοιπόν, αναμένεται Δευτέρα, δηλαδή μέσα στο χρονικό όριο που έγραψα. Και Τρίτη πρωί, βεβαίως, οι άνθρωποι της ΕΠΟ θα το πάνε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, να το θέσουν υπ’ όψιν και του ανώτατου θεσμικού οργάνου Δικαιοσύνης στη χώρα μας, που θα πάρει συντομότατα την απόφασή του.

Θα… κοιμάται μπρούμουτα!

Ποια θα είναι η απόφαση του ΣτΕ; Νομίζω ότι αυτός που θα κοιμάται… μπρούμουτα μέχρι να βγει, είναι ο Κοντονής. Ο οποίος αισθάνεται τώρα ανάμεσα σε δύο πυρά. Τα ένα από τη FIFA, και το άλλο από το ΣτΕ. Και αν υποτεθεί ότι έχει μία ελπίδα για το ΣτΕ, από τη FIFA δεν έχει καμία. Από εκεί, πάπαλα.

Και επειδή ξέρω ότι θα βρεθούνε πάλι οι… ηρωικοί που θα μιλήσουν για… «θυσίες» και του κώλου τα εννιάμερα, να σας ενημερώσω και για κάτι άλλο: Αυτήν τη φορά και ΑΝ ο Κοντονής με την κυβέρνησή του αποφασίσουν να το παίξουν παλικαράδες της φακής και να φωνάξουν κανένα ηρωικό… «γαία πυρί μειχθήτω», υπάρχει κι ΑΛΛΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ, πολύ πιο επικίνδυνος, άρα και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ για τους παλικαράδες. Ο μπαμπούλας που λέγεται ΔΟΕ, δηλαδή Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, που είναι λίαν ευαίσθητη σε θέματα που άπτονται της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ των αθλητικών Ομοσπονδιών. Και που έτσι και πεισθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει τσαμπουκάδες στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, δεν θα το έχει και σε τίποτα να ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ και αυτή ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον ελληνικό Αθλητισμό!

Κρατήστε τα αυτά προς το παρόν και… θα είμαστε σε επαφή…

Γήπεδο… χωρίς πόρτες ετοιμάζουν στη Λεωφόρο!

Αυτήν τη φορά φαίνεται να είναι οριστικό. Ξεκινάνε τον Μάιο τα έργα στη Λεωφόρο! Οσο για τη διπλή ανάπλαση, καλύτερα να την ξεχάσετε. Εγινε… διπλή ανάκλαση.

• Βγήκαν μάλιστα και οι σχετικές μακέτες, όπου παρουσιάζεται DVD με το γήπεδο που θα γίνει, όπως θα είναι όταν ολοκληρωθεί! Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα. Τι γηπεδάρα είναι αυτή; Αν είχε και… πόρτες για να μπαίνει ο κόσμος θα ήταν καλύτερο, αλλά αυτή είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια.

• Υστερα, όμως, που του έριξα μία δεύτερη, πιο προσεκτική ματιά, διαπίστωσα ότι οι πόρτες δεν χρειάζονται! Γύρω-γύρω, το γήπεδο περιβάλλεται από πλέγμα ειδικό για σκαρφάλωμα! Πάνω του θα αναρριχώνται οι οπαδοί και θα μπουκάρουν στις εξέδρες αεροβιακά.

• Ετσι όπως θα γίνει, λέει, θα αυξηθούν και οι θέσεις των φιλάθλων. Από 16.500 που είναι τώρα, θα γίνουν 21.000! Θα μου πείτε, και πού θα βρεθούν τόσοι οπαδοί να το γεμίζουν; Να σας πω, δεν είναι και τόσο δύσκολο για τον Αλαφούζο. Δύο Μαημούτε θα πάρει και ένα Βαγγελίστρα στις μεταγραφές και πάπαλα. Είκοσι μία χιλιάδες κόσμος μέσα και άλλες είκοσι απ’ έξω, να κάθονται πάνω στο «βύθισμα» της λεωφόρου Αλεξάνδρας!

• Τα έργα, λέει, θα γίνουν ιδίοις εξόδοις. Οταν λέμε «ιδίοις» τι εννοούμε όμως; Θα έχουμε καμία προείσπραξη των εσόδων και για τα έτη ΜΕΤΑ το 2018; Γιατί μέχρι τότε, μαθαίνω ότι έχουν ήδη προεισπραχθεί.

• Αν θέλετε πάντως την ταπεινή μου άποψη, όσο δικό του είναι το Ατίτλιον, άλλο τόσο θα είναι και η δαπάνη για τα έργα. Μείνετε… συντονισμένοι και θα σας πληροφορήσω εγκαίρως.

ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΜΙΑΚΟ ΨΕΜΑ;

Μέχρι τώρα που γράφεται αυτή η στήλη, απόγευμα Πέμπτης 18 Μαρτίου, την απόφαση της FIFA δεν την έχουμε δει! Δεν έχει δημοσιευτεί ΠΟΥΘΕΝΑ, δεν έχει δοθεί κανένα στοιχείο πέρα από τα ελάχιστα που διέρρευσαν επιλεκτικά. Να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ένα ακόμα ΨΕΜΑ προκειμένου να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις που ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ την ΑΕΚούλα; Ποιος είναι ο αριθμός της εν λόγω απόφασης; Ποιοι είναι οι προσφεύγοντες μάνατζερ και ποδοσφαιριστές; Τι ακριβώς λέει το σκεπτικό της; Κανείς δεν ξέρει ακόμη.

Δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα, άλλωστε… «Κυριακή κοντή γιορτή», που λένε στο χωριό μου. Την ερχόμενη εβδομάδα, πάντως, όπως και να έχει, θα κατατεθούν οι ΠΟΛΛΕΣ προσφυγές από ανθρώπους που η Κούλα τους ΕΦΑΓΕ τα λεφτά τους, προκειμένου να ΜΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ. Και κάπου εκεί, θα δούμε… πόσα απίδια χωράει ο σάκος. Να προσθέσω μερικές ακόμα λεπτομέρειες, σχετικά.

Πρώτον, λοιπόν, η απόφαση που επικαλείται το διευθυντήριο της Κούλας, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ της «Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA», διότι απλά… ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι (την πάτησα κι εγώ, που βιάστηκα και παρασύρθηκα από τα δημοσιεύματα, κι έγραψα ότι είναι της Πειθαρχικής): Η αλήθεια είναι ότι ΑΝ υπάρχει αυτή η απόφαση, θα είναι κάποιας Επιτροπής που ασχολείται με την επίλυση οικονομικών διαφορών, φυσικών προσώπων κατά ομάδων, συλλόγων, ΠΑΕ κ.λπ. παράλληλα, θα πρόκειται, ΑΝ υπάρχει, για απόφαση ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ οργάνου, που σημαίνει ότι έχει πολύ… «ψωμί» μπροστά της για να οριστικοποιηθεί.

ΥΓ.: Ψάχνοντας το θέμα αυτό, πληροφορήθηκα για τον θάνατο του πολύ σημαντικού νομικού του διεθνούς αθλητικού Δικαίου, Παντελή Δέδε. Πέθανε τον περασμένο Ιούλιο, εποχή που απουσίαζα λόγω αδείας και δεν έτυχε να το πληροφορηθώ. Ο Παντελής Δέδες, που είχε υπάρξει και μέλος του CAS κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έπαθε ανακοπή την ώρα που κολυμπούσε, σε ηλικία 82 ετών.

Και γιατί τον ανέφερα στο θέμα για την ΑΕΚούλα; Διότι ήταν ο νομικός που είχε αναλάβει τον Γκερέιρο και τους λοιπούς παίκτες, μάνατζερ, προπονητές κ.λπ. στους οποίους η Κούλα χρωστούσε δεδουλευμένα κ.ά. αλλά ΑΡΝΕΙΤΟ πεισματικά να πληρώσει. Ισως ο θάνατός του να είναι και η αιτία που βγήκε (ΑΝ βγήκε, επαναλαμβάνω) αυτή η απόφαση. Διότι αν παρέλθει ένα έτος και ο δικηγόρος δεν πάει να υποστηρίξει την υπόθεση που έχει αναλάβει, η απόφαση εκδίδεται ερήμην του, υπέρ του αντιδίκου! Ισως, λέω, έτσι;

Η απόφαση του Κοντονή για διακοπή του Κυπέλλου δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ! Ξέρετε τι είναι το ΦΕΚ, έτσι; Η εφημερίδα που διαβάζει ο Κωνσταντινέας καθημερινά.

ΟΤΑΝ του είπαν του Ιβάν ότι «έπεσε η ποινή», εξαγριώθηκε: «Και κανένας σας, ρε άχρηστοι, δεν έσκυψε να τη μαζέψει;»

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ πάντως ότι πρόκειται περί σκανδάλου. Εντάξει, μπορεί ο Λαζαρίδης να έφαγε ένα αντικείμενο στο κεφάλι, αλλά δεν σκοτώθηκε κιόλας! Ούτε καν αίμα δεν έβγαλε.

Πήγε ο Χρήστος Δημόπουλος χθες το πρωί στην ΕΠΟ και χάλασε τον κόσμο με τις φωνές του, γιατί στην κλήση του εισαγγελέα ο αδελφός του, Σπύρος Δημόπουλος, αναφέρεται ως «Φούκος» Δημόπουλος! Σκεφτείτε δηλαδή τι θα γινόταν αν είχαν στείλει κλήση και στον… «Φονιά» Δημόπουλο!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/03/2016)

Διαβάστε επίσης