Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο κόσμος της ψευτιάς και της εξαπάτησης των φιλάθλων... αποκαλύπτεται

Ο κόσμος της ψευτιάς και της εξαπάτησης των φιλάθλων... αποκαλύπτεται
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 - 17:41

«Αλήθειες και ψέματα», θα μπορούσε να είναι ένας ωραίος τίτλος μιας πιασιάρικης εισαγωγής. Στον χώρο μας, όμως, στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε οι αλήθειες είναι ξεκάθαρες ούτε τα ψέματα. Σαν εκείνο το γνωστό που λέει η σοφή παροιμία. «Αδελφές και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια».

Το ψέμα και η αλήθεια εναλλάσσονται στην καθημερινότητα, σε δόσεις ανάλογες με τα συμφέροντα. Και βέβαια υπάρχουν τα καθαρά ψέματα, υπάρχουν και οι αλήθειες οι αναμεμιγμένες με γερές δόσεις ψεμάτων. Η ατόφια, η πεντακάθαρη αλήθεια, πάντως, δεν συναντάται στην πρακτική και τη φιλοσοφία των εξυγιαντών και των λακέδων τους.

Παράδειγμα, η «απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA που… δικαιώνει την αεκούλα». Θυμάστε τα πρωτοσέλιδα και τους πανηγυρισμούς πριν από πολύ λίγες ημέρες; Και ακόμα, αν καλοπροσέξετε, το παραμύθι δεν έχει εγκαταλείψει εντελώς τα ΑΡΔομέσα. Τώρα, το φέρνουν σαν τετελεσμένο, ότι η Κούλα έχει εξασφαλίσει την άδεια της UEFA, αλλά… δεν το ανακοινώνει ακόμα. Και γιατί δεν το ανακοινώνει ακόμα; Ξέρω κι εγώ; Iσως να το φυλάει για… έκπληξη.

Ελάτε, λοιπόν, τώρα στο προκείμενο. Κάποιοι εξ αυτών που έχουν συμφέροντα, έβαλαν δικούς τους να ψάξουνε στην ΕΠΟ, με τρόπο εξονυχιστικό, που λένε. Οσο και αν έψαξαν, όμως, απόφαση δεν βρήκαν! Τι γίνεται, λοιπόν; Αν υπήρχε απόφαση της UEFA, η πρώτη που θα το μάθαινε είναι η ΕΠΟ! Δεν υπάρχει απόφαση στην ΕΠΟ; Δεν υπάρχει και απόφαση… γενικά.

Πώς είπατε; Ψέματα; Τα ματάκια μου έχουν δει πολλά, πάρα πολλά. Δεν βιάζομαι, λοιπόν, να πω ευθέως ότι πρόκειται για ψέματα. Ισως να πρόκειται για μία δοσοληψία ΛΑΜΟΓΙΩΝ, ίσως και για μία απλή «βρόμα». Πάντως, ενώ έχουν περάσει τόσες μέρες, ακόμα απόφαση δεν έχουν δει τα ματάκια μας. Ούτε καν τον αριθμό της, την ημερομηνία εκδόσεώς της, ΤΙ - ΠΟ - ΤΑ!

Η «επιστολή των εννέα»… φαντασμάτων!

Πάμε τώρα σε ένα άλλο ψέμα, που θα μπορούσε και να είναι αλήθεια, ή μέρος της αλήθειας, ή… σάλτσα γλυκόξινη, με διάφορα συστατικά παντρεμένα μεταξύ τους, για να της προσθέτουν νοστιμιά. Πριν από λίγες ημέρες, που λέτε, δημοσιεύτηκε σε καθημερινή αθλητική εφημερίδα και μάλιστα με πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο, μία «αποκλειστική είδηση»; Oτι εννέα παρακαλώ (!) διαιτητές έστειλαν στη συγκεκριμένη εφημερίδα επιστολή, όπου εξιστορούσαν τα παθήματά τους και κατέκριναν τη βάσκανο μοίρα που τους ανάγκασε να γίνουν διαιτητές. Τι τραβάνε, πώς βασανίζονται, τι περνάνε στα γήπεδα, πόσο τους προσβάλλουν, πόσο τους αδικούν κ.λπ.

Δεν θα με απασχολήσει το κείμενο της επιστολής. Ο εγγονός μου ο Μανώλης, που πάει Τετάρτη δημοτικού και παίζει στις ακαδημίες του Καραταΐδη, φτιάχνει πολύ καλύτερες εκθέσεις ιδεών! Χρησιμοποιεί μάλιστα και μία δική του λεκτική, που είναι πολύ πιο προχωρημένη από την παλιομοδίτικη της επιστολής των «διαιτητών».

Aλλο είναι το ζητούμενο: Ποιοι ήταν ΑΥΤΟΙ οι «εννέα διαιτητές»; Η καλή εφημερίδα έγραψε ότι «τα ονόματά τους είναι στη διάθεσή της». Σωστό και καλά κάνει. Ομως, εμένα δεν με πείθει αυτή η κλισεδιάρικη δικαιολογία. Και τι θα πει ότι τα ονόματα των συντακτών είναι στη διάθεση της εφημερίδας; Η εφημερίδα ΔΕΝ τα δημοσιοποιεί, ενώ αντίθετα δημοσιοποιεί το κείμενο της επιστολής, που ΕΝΤΕΛΕΙ, το θέλουμε-δεν το θέλουμε, είναι ΑΝΩΝΥΜΟ.
Εννέα ήταν οι διαιτητές που την έγραψαν ή τη συνυπέγραψαν; Οποιος θέλει το πιστεύει. Και γιατί να ήταν εννέα και να μην ήταν οκτώ, ή δεκαπέντε, ή… ένας; Ονόματα, κύριοι, γιατί το μείζον θέμα των διαιτητών ποδοσφαίρου, παγκοσμίως, είναι το ΗΘΟΣ, η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, το ΘΑΡΡΟΣ, η ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ. Με τα ονόματα, η επιστολή είναι θέμα συζητήσεως και προβληματισμού: Ανευ ονομάτων, είναι μία… τσίτσα μπλε. Μια μπούρδα, μία ανόητη έκθεση ιδεών, ένα κομμάτι χαρτί, κατάλληλο για προσάναμμα στο τζάκι.

Παραπλανητικό και επικίνδυνο το κείμενο!

Και τι έγινε; Εμένα κάτι ΓΝΩΣΤΟΙ μου διαιτητές ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑΤΟΙ, που ρώτησα, όχι μόνο δεν είχαν ιδέα περί επιστολής, αλλά το… ΕΨΑΞΑΝ κιόλας, ρωτώντας τους συναδέλφους τους. (Υποθέτω ότι… μου επιτρέπεται κι εμένα να έχω τα ονόματά τους στη… διάθεσή μου, έτσι;). Κανείς, μα κανείς απολύτως δεν είχε την παραμικρή ΙΔΕΑ περί της επιστολής.

Είναι, λοιπόν, ψέμα; Oχι κατ’ ανάγκη. Ισως να περιέχει και ψήγματα αλήθειας. Ισως και να πρόκειται περί ΓΚΑΦΑΣ, στην οποία έσπρωξαν επιτήδειοι την εφημερίδα. Δικαίωμά της και δικαίωμά τους, αλλά ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Οτι με τέτοια ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ δημοσιεύματα, τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα των διαιτητών πάνε στον Καιάδα. Οτι έτσι ουδείς ασχολείται με την επίλυσή τους. Την εποχή που οι διαιτητές ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ακόμα και ΦΤΥΝΟΝΤΑΙ μέσα στο γήπεδο, είναι ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ανόητο και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ να προβάλλονται προβλήματα χρόνια και καταστάσεις τόσο παλιές όσο και η διαιτησία στο ποδόσφαιρο.

Ψεύτικοι διάλογοι, ψεύτικων υποκλοπών

ΨΕΜΑΤΑ που ΘΑ ΕΙΝΑΙ ψέματα όσο δεν αποδεικνύεται η αλήθεια τους με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και τα κείμενα που παρουσιάζονται από ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ως… «περιεχόμενα νόμιμων υποκλοπών της ΕΥΠ». Εκεί, λοιπόν, εμφανίζονται ΔΗΘΕΝ διάλογοι μεταξύ ΔΗΘΕΝ παραγόντων του ποδοσφαίρου και ΔΗΘΕΝ διαιτητών, ως έγκυροι και αληθινοί. Και ποιος… εγγυάται για την αλήθεια τους; Ποιος μας διαβεβαιώνει δηλαδή ότι δεν πρόκειται για ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ υλικό; Μα… αυτός που τους παρουσιάζει! Φέξε μου και γλίστρησα, δηλαδή. Τον κάλεσε κανένας να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ αυτά που λέει; Πρόκειται πράγματι για υποκλοπές; Πρόκειται πράγματι για «νόμιμες» υποκλοπές; Πρόκειται πράγματι για προϊόντα της ΕΥΠ; Και πώς έφτασαν στα χέρια συγκεκριμένου Μέσου, που ανήκει σε συγκεκριμένο καναλάρχη - πρόεδρο ΠΑΕ;

Ολα αυτά για μένα είναι ΨΕΜΑΤΑ! Και μάλιστα τα θεωρώ ΨΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και για το ποδόσφαιρο, αλλά και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με τέτοια ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΨΕΜΑΤΑ, που μπορεί και να είναι προϊόντα ΥΠΟΓΕΙΩΝ και ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ συνδιαλλαγών, τροφοδοτείται ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ και τα οπαδικά πάθη. Με αποτέλεσμα, γεγονότα σαν της Λευκάδας…

Μια… «πουταναφέραμε»

Αλήθεια, μια… «πουταναφέραμε». Εγιναν έξι συλλήψεις; Πολύ ωραία. Συλλήψεις ΠΟΙΩΝ; Ονόματα, στοιχεία, φωτογραφίες, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; Πώς θα πεισθούμε δηλαδή ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ έγιναν συλλήψεις και ότι συνελήφθησαν οι… σωστοί άνθρωποι; Ρε μπας και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ούτε αυτό; Ρε μπας και ο αποτυχημένος Τόσκας προσπαθεί να καλύψει έτσι την παταγώδη του αποτυχία; Παρακολουθώ, ακόμα δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρος… Αύριο κι άλλες αλήθειες, με άλλα ψέματα. Ανακατεμένα, όπως πάντα. Και πάλι, όμως, εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε την άκρη…

ΥΓ.: Για πρώτη φορά μαζί, δίπλα-δίπλα, στο ίδιο πάνελ. Και πράγματι… άξιζε τον κόπο. Πατρίκ Ογκουντσότο, μαζί με Βασίλη Κωνσταντίνου στην τηλεοπτική εκπομπή των «μακεδονομάχων». Ασυναγώνιστο το δίδυμο, μην αμφιβάλλετε. Και όταν ο Ογκουντσότο με τη διεισδυτική του ματιά ανέλυσε επί ολόκληρο δεκάλεπτο την αξία του… Εσιέν, ρωτήθηκε ο Κωνσταντίνου αν συμφωνεί. «Μα… δεν κατάλαβα τίποτα», απάντησε!

ΥΓ.2: Και… ξαφνικά, «εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον» του Πόα για τον Βέλλιο! Κατά… σύμπτωση, μία μέρα πριν από τον αγώνα του με τον Ηρακλή, θυμήθηκαν ότι… υπάρχει ενδιαφέρον για τον βασικότερο ποδοσφαιριστή του. Παλιές τακτικές, από της εποχής της ΑΕΚούλας των Μελισσανίδη - Καρρά. Οποια ομάδα ήταν να παίξει με την Κούλα, φώναζαν προηγουμένως τον καλύτερο παίκτη της στο κότερο και του έλεγαν ότι ενδιαφέρονταν να τον αποκτήσουν.

Είπε: «Ποντόσφαιρο πάει ποτανά» (Πατρίκ Ογκουντσότο)

ΓΙΑ ΝΑ το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό: Συνάντηση Κοντονή, FIFA και UEFA μόνο, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Συνάντηση Κοντονή, FIFA, UEFA και ΕΠΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ! Μόνον έτσι…

Χαρακτηριστικόν του ανδρός: Οσο ο Αλαφούζος πίστευε ότι ο Βαγγέλας ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ στη συνάντηση, ήταν φλογερός υποστηρικτής της. Οταν διαπίστωσε ότι ο Βαγγέλας θα πήγαινε, το γύρισε από τσάμικο σε καλαματιανό. Αυτός είναι!

Πανηγυρίζουν οι ΑΡΔάκοι και μόνο με την ιδέα ότι έτσι και αποκλειστούν οι ομάδες μας από την Ευρώπη, ο… Ολυμπιακός θα χάσει 25 εκατομμύρια από το Champions League! Λες και… μόνον ο Ολυμπιακός θα χάσει, έτσι; Οι άλλοι… δεν θα χάσουν τίποτα, έτσι; Και ποιος θα κερδίσει από έναν αποκλεισμό, ρε αθεόφοβοι ΑΡΔάκοι; Ο… Αλαφούζος; Ο… Ιβάν; Ο… Νιάου; Μα αυτοί είναι που θα ΠΟΝΕΣΟΥΝ περισσότερο, ρε κοροϊδάρες. Ο Βαγγέλας και εκτός Champions League ΕΧΕΙ να βάλει και ΘΕΛΕΙ να βάλει. Πάλι στην τσέπα θα τους έχει και τους τρεις μαζί!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/03/2016)

Διαβάστε επίσης