Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον έπιασε συνάχι από τις πολλές καταδίκες, γι’ αυτό...

Τον έπιασε συνάχι από τις πολλές καταδίκες, γι’ αυτό...
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 - 15:42

Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά. Εγώ για να γράφω κι εσείς για να διαβάζετε.

Η μικρή απουσία της στήλης, την οποία προφανώς δεν θα… αντιληφθήκατε, οφείλεται στην ανάγκη ενός εργαζόμενου συνεχώς και αενάως οργανισμού για λίγη ξεκούραση.

Και πάλι, λοιπόν, στις επάλξεις, αυτές τις τελευταίες μέρες του χρόνου, για να κάνουμε ένα μικρό ταμείο των γεγονότων των τελευταίων ημερών και να προετοιμαστούμε, έτσι, για την υποδοχή του 2017.

Ομιλώ βεβαίως πάντα για το ποδόσφαιρο και δη το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση ανακατάταξης των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα. Ολες δηλαδή οι ομάδες, πλην μίας, αρχίζουν σιγά-σιγά να εντείνουν τις προσπάθειες να ενισχυθούν τόσο, ώστε να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους κατάσταση. Η μία, η οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση, είναι βεβαίως ο… Ολυμπιακός! Διότι η θέση στην οποία βρίσκεται είναι η πρώτη. Οπότε… πιο πάνω δεν έχει! Τι να γίνει δηλαδή περισσότερο; Υπερπρώτος;

Το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, λοιπόν, από δω και πέρα, θα αφορά τη βελτίωση και ενδυνάμωσή του προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή του πορεία. Επομένως, ούτε τους ίδιους στόχους ούτε τις ίδιες βλέψεις μπορεί να έχει με τους υπόλοιπους.

Εκείνος πάντως που έχει πέσει με τα μούτρα στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του, είναι ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου! Κόντρα στα σημεία των ημερών, ο μπεσαλής και μερακλής πρόεδρος-ιδιοκτήτης του Πόα έχει βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να βγάλει το… χαρτομάντιλό του! Ηταν, βλέπετε, λιγάκι συναχωμένος τις τελευταίες ημέρες.

Ηδη, λοιπόν, ο Πόα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες ενίσχυσης. Απέκτησε, ύστερα από πολλούς κόπους και προσπάθειες, τον Λυμπερόπουλο και τον Φύσσα τους οποίους παρουσίασαν επισήμως οι… Λυμπερόπουλος και Φύσσας!

Και τι θα κάνουν αυτοί στον Παναθηναϊκό; Τα πάντα!

Τα πάντα, εκτός από το να παίζουν μπάλα. Αυτό το έχουν κόψει από καιρό. Φυσικά, θα φροντίσουν την ομάδα βασικά για να αποκτήσει υγιές και νεανικό ρόστερ. Δηλαδή, όποιοι παίκτες ήταν πελάτες του Λυμπερόπουλου, θα έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ όσοι ήσαν παίκτες μανατζαραίων με τους οποίους είχε συνεργαστεί ο Λυμπερόπουλος, θα έχουν τον δεύτερο λόγο.

ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ… «ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΠΑ» Ή ΑΠΛΑ… ΚΟΡΟΪΔΟ;

Ηδη αποκτήθηκε ο φέρελπις Κουρμπέλης, ο οποίος βαπτίστηκε «νέος Κατσουράνης». Αυτός θα κληθεί να αναπληρώσει το κενό του Κριστιάν Λεντέσμα, (αν θυμάστε, τον «μέσο που κάνει τη διαφορά», αυτόν που «έλειπε από το κέντρο του Παναθηναϊκού» και «δίνει ποιότητα στη μεσαία γραμμή» κ.λπ.) ο οποίος έφυγε από την ομάδα «σαν Κύριος» και «το Κύριος με κεφαλαίο κάπα», όπως έγραψαν οι τσατσογράφοι. Το γιατί έφυγε σαν κύριος, εξηγείται από τη συμφωνία απομάκρυνσής του από την ομάδα: Χάρισε όλα τα λεφτά μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, αρκούμενος στα δεδουλευμένα. Για τη διοίκηση Αλαφούζου, το να χαρίζει ένας ποδοσφαιριστής χρήματα που προβλέπονται από το συμβόλαιό του, είναι κυριλίκι. Για άλλους, μπορεί να λέγεται κοροϊδιλίκι, αλλά δεν έχει σημασία. Το ζητούμενο ήταν να δεχτεί να φύγει σαν Κύριος, με κεφαλαίο κάπα, όπως ο Κύριος Ημών ο Ιησούς Χριστός.

Ο… ΜΗ ΚΥΡΙΟΣ ΕΣΙΕΝ!

Και τώρα, έρχεται πλέον η σειρά του Παναθηναϊκού να φερθεί σαν κύριος, έστω με μικρό κάπα, πληρώνοντας στον παίκτη έστω και αυτά τα ολίγα που συμφωνήθηκε να εισπράξει. Εσείς το βλέπετε; Εγώ, για να σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου, δεν το βλέπω. Απαξ και ο παίκτης απομακρυνθεί από το ταμείο των βάζελων, χωρίς να εισπράξει, διαπράττει σφάλμα. Και ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Κάπως έτσι δεν την πάτησε και ο… μη κύριος Εσιέν; Εφυγε όπως έφυγε, συμφώνησε ό,τι συμφώνησε για να υπογράψει το διαζύγιο, αλλά λεφτά… γιοκ! Βεβαίως, θα μου πείτε, γι’ αυτό υπάρχουν και τα δικαστήρια που λύνουν τις αθλητικές διαφορές, αλλά το θέμα είναι ότι και αυτά αργούν, ρε παιδί μου, και εδώ είναι το μυστικό. Μέχρι να βγει η οριστική και τελεσίδικη απόφαση, πολλοί παίκτες έχουν βαρεθεί να περιμένουν και έρχονται σε άλλη συμφωνία, μετά σε άλλη, σε άλλη και ούτω καθεξής. Μέχρι που το χρέος μηδενίζεται και παύει να υπάρχει. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν την υπομονή να περιμένουν και τρία και τέσσερα και πέντε χρόνια, καμιά φορά και περισσότερο.

ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ… ΚΙΝΕΖΟΙ!

Εγώ πάντως περιμένω με αρκετό ενδιαφέρον να δω τι θα πράξει ο Παναθηναϊκός με τον τιτανοτεράστιο Ιμπούρμπο. Τον παίκτη που έδωσαν οι Κινέζοι μια ολόκληρη περιουσία στην Κάλιαρι για να τον κάνουν δικό τους, χωρίς να το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι! Εμείς πάντως οφείλουμε να το πιστεύουμε, διότι το λένε οι κύκλοι και το γράφουν οι τσάτσοι. Αποκλείεται δηλαδή να μην είναι έτσι. Αυτά όλα πάντως δεν ενδιαφέρουν τον Πόα, που έχει σαν πρώτο μέλημα να απαλλαγεί από τον Ιμπούρμπο, τον οποίο πλέον εμφανίζει και περίπου σαν… «λιποτάκτη», διότι, λέει, απουσίαζε αδικαιολογήτως από την προπόνηση.

Ετσι δηλαδή αποδίδεται το πιο απλό και εκλαϊκευμένο, ότι ο Ιμπούρμπος έκλασε τον Παναθηναϊκό, διότι ακριβώς υπάρχουν και παίκτες με αξιοπρέπεια, που τέτοιες ομάδες τις έχουν στο κλάσιμο.

Και εδώ, τίθεται ένα εξίσου απλό ερώτημα: Ο Παναθηναϊκός τον… πλήρωσε τον Ιμπούρμπο. Για να έχει και… απαιτήσεις;

Μετά τον Ιμπούρμπο, σειράν έχουν οι Γουακλάσο, Ταβλαρίδης, Βέμερ, Ιβάνοφ, Σάμπα, Τσάρλεστον και Καρσιλαμάς. Θα κληθούν και αυτοί από το ντουέτο Λυμπερόπουλου - Φύσσα, για… «να βρεθεί η λύση», όπως τους λένε όταν τους καλούν. Λύση όμως σε τι; Στο οικονομικό πρόβλημα του Αλαφούζου;

Επεται συνέχεια.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ - ΘΩΜΑΪΔΗ!

Είδηση, λοιπόν:

Χθες δεν ανακοινώθηκε καμία δικαστική απόφαση για το ντουέτο Αλαφούζου - Θωμαΐδη!

Το θεωρώ μάλλον παράξενο φαινόμενο, για την εποχή που ανακοινώνονται οι δικαστικές αποφάσεις. Διότι, ως ασφαλώς θα γνωρίζετε, υπάρχουν δύο άτυπες φάσεις όσον αφορά τις δίκες. Η μία είναι η φάση των διαδικασιών, δηλαδή η φάση κατά την οποία συζητούνται, ή αναβάλλονται προς συζήτηση, οι διάφορες μηνύσεις; Σ’ αυτή τη φάση, όλα είναι καλά για όλους και… «θα λάμψει η Δικαιοσύνη», όπως όλοι αρέσκονται να λένε.

Η επόμενη φάση, όμως, είναι η εποχή που βγαίνουν και ανακοινώνονται οι αποφάσεις! Σ’ αυτή την εποχή, ικανοποιημένος με τη λάμψη της Δικαιοσύνης είναι μόνον ένας: Αυτός που έχει κερδίσει τη δίκη. Δηλαδή, εν προκειμένω, ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ! Επαληθεύοντας το θρυλικό:

Τους ΚΕΡΔΑΕΙ ο Βαγγέλας!

Ελεγα, λοιπόν, ότι αυτή την εποχή, που βγαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις, το να μην ανακοινωθεί μια μέρα κάποια εναντίον Αλαφούζου και Θωμαΐδη μάλλον αποτελεί είδηση. Ηδη έχουμε συμπληρώσει τρεις ανάλογες αποφάσεις και απ’ ό,τι μπορώ να θυμηθώ, εκκρεμούν κι άλλες προσφυγές του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά των ίδιων κατηγορουμένων, για το ίδιο αδίκημα. Που σημαίνει ότι και στην αυγούλα του καινούργιου χρόνου θα έχουμε να ασχολούμεθα με το συγκεκριμένο δίδυμο.

Οχι όλοι, όμως. Διότι μια καταδικαστική απόφαση εναντίον Αλαφούζου και Θωμαΐδη δεν αποτελεί είδηση για όλους. Οχι τέτοια, τουλάχιστον, που να επιβάλλεται να προβληθεί στην πρώτη σελίδα.

Τη νέα απόφαση κατά του ντουέτου, δημοσίευσαν στην πρώτη ο «ΓΑΥΡΟΣ», ο «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» και το «ΦΩΣ».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΣΕ… «ΤΣΑΤΣΟΓΡΑΦΙΑ»;

Οι άλλες έκαναν απλά κοκοκό. Και βεβαίως, αυτό είναι κάτι που θα συγχωρούσα, πιθανότατα, από την «ΠΡΑΣΙΝΗ» και την «ΩΡΑ», που τουλάχιστον είναι ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και δεν το παίζουν… «αντικειμενικές» στην ενημέρωση.

Οι άλλες, όμως; Γιατί άραγε φτάνουν στο σημείο να τσατσίζουν τόσο εύκολα και τόσο φανερά; Η απάντηση, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι με εντελώς αυθαίρετο και αντιδημοσιογραφικό τρόπο έχουν τοποθετήσει τις δικαστικές διώξεις εναντίον Αλαφούζου στο κεφάλαιο των ΟΠΑΔΙΚΩΝ διαφορών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Φοβούνται, εν ολίγοις, ότι έτσι και προβάλουν σε παρεξηγήσιμο βαθμό την εναντίον του προέδρου του Παναθηναϊκού είδηση, θα θεωρηθούν «φιλοολυμπιακές» και θα κατηγορηθούν γι’ αυτό, με κίνδυνο να χάσουν το συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό. Αντίθετα, αν μία ανάλογη είδηση αφορούσε τον Ολυμπιακό, ή τον πρόεδρό του, όχι μόνο θα την είχαν πρωτοσέλιδη, αλλά θα έβαζαν τους συνεργάτες τους να γράψουν αναλύσεις επί αναλύσεων και άρθρα επί αρθρών.

Αυτή είναι λοιπόν η… «δημοσιογραφική δεοντολογία» και η… προσήλωση στα δημοσιογραφικά ιδανικά, των… «αντικειμενικών» «LIVESPORT», «GOAL» και «SPORTDAY». Για μία ακόμη φορά, έδωσαν εξετάσεις στο αναγνωστικό κοινό και απέτυχαν παταγωδώς. Δικαίωμά τους, θα μου πείτε. Ναι, αλλά μετά να μην έχουν παράπονα που ο κόσμος τούς εγκαταλείπει. Το γράφω και το υπογράφω (και εντέλει τους… γράφω κιόλας, άμα λάχει να ουμ).

Λεπτομέρειες για τη νέα δικαστική περιπέτεια του Κυριάκου

Μια και το ’φερε η κουβέντα, νομίζω ότι χρωστάω στους αναγνώστες μας μία αναφορά στην αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας από τη στήλη για τη νέα δικαστική απόφαση σε βάρος του ακάματου και αλύγιστου μαχητή της υγιούς δημοσιογραφίας Κυριάκου Θωμαΐδη. Η πληροφορία που είχαμε, μετατράπηκε σε είδηση, αφού έχουμε στα χέρια μας όλα τα στοιχεία.

Υπενθυμίζω, λοιπόν, και προσθέτω.

Στις 22 Δεκεμβρίου εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 2250 / 16 απόφαση του Πολυμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που αφορούσε δύο αγωγές (τις υπ’ αριθ. 1940/13 και 8832/13) του πρώην αντιεισαγγελέως Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Οι δύο αγωγές έγιναν δεκτές εν μέρει με το δικαστήριο να επιβάλλει ποινή αποζημιώσεως του ενάγοντος ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ για τη μία και είκοσι χιλιάδων για την άλλη.

Ακόμη, το δικαστήριο απαγόρευσε στον Θωμαΐδη (που για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζει τη ρετσινιά του χαρακτηρισμού συκοφάντης) να προσβάλει με οποιονδήποτε τρόπο την τιμή και υπόληψη του κ. Κανελλόπουλου και αν το κάνει απειλείται πλέον με προσωποκράτηση.

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Μου γράφουν…

ΑΕΚάκι - Νιαουάκι

«Αγαπητέ Μανώλη, είδα φωτογραφία του Αναστασίου στην Ταϊλάνδη αγκαλιά με έναν τίγρη λες να έχει κλείσει στο αεκάκι;» ([email protected]).

Να σου πω, φίλε. Εξαρτάται από τον ήχο που έβγαζε ο τίγρης. Αν… νιαούριζε, σίγουρα πάει για το Αεκάκι.

Γλέντα τους…

«Νέα ποινή φυλάκισης 1 έτους σήμερα στον Αφραγκούζο και στον Θωμαΐδη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και παράνομη δημοσιοποίηση δικαστικών εγγράφων από τον Σκάει και το SPOR FM ιδιοκτησίας του πρώτου. Αυτή είναι η τρίτη ποινή που τους επιβάλλεται μέσα σε λίγες μέρες. Μηνυτής σε όλες τις περιπτώσεις ο Βαγγέλας. Γλέντα τους, πρόεδρε, σε όλα τα επίπεδα». (Μάκης Σβολιαντόπουλος, 28 Δεκεμβρίου).

Μπασινογκουμοκαραγκούνηδες!

«Αγαπητέ διδάσκαλε, έβλεπα τα αθλητικά στις ειδήσεις του ΕΡΤ1. Και άκουσα την κορυφαία είδηση διά στόματος Τάκη Φύσσσσσα!!! Οτι το πόστο του λέει στον Παναθηναϊκό, είναι το να βρει νέους Μπασινάδες, Καραγκούνηδες, Γκούμες και να ετοιμάσει τον Παναθηναϊκό των ονείρων μας!!! Σαν αιώνιος Ολυμπιακός, τον παρακαλώ να κάνει γρήγορα!!! Και για πρωτάθλημα, ούτε κουβέντα... Αλήθεια κέρδισαν κανέναν οι αναφερόμενοι από αυτόν παίκτες του Παναθηναϊκού; Δεν μετράει του Δούρου...

Ισως να ’ναι και έξω... Αντε ψάξε να τους βρεις, και να τους πάρεις στην Πανάθα... Κάπου έχει πάρει το μάτι μου και τον νέο Φύσσσσα!!! Ενα είναι σίγουρο, με αυτούς τους νέους Μπασινογκουμοκαραγκούνηδες, θα χορτάσει ο βάζελος τίτλους... Οσους πήρε και με τους original Μπασινάδες...

Τους αποκαλώ just Μπασινάδες, γιατί βαριέμαι να τους λέω Μπασινογκουμοκαραγκούνηδες... Ασε που και με αυτό το όνομα σιδηρόδρομος, μοιάζει να τους κοροϊδεύω!!!

Ευλόγησον...» (Λεωνίδας Χρυσικός, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου).

-Ρε μανία με τον αριθμό ΤΡΙΑ αυτοί οι άνθρωποι. 3-0 στο ποδόσφαιρο, τρία στις δικαστικές αποφάσεις, τρία παντού.

-Περιμένω αντιδράσεις και από τα… τρία Μ.Α.Σ.

-Ενας ακόμα οπαδός του Μπάουγκ ήρθε να προστεθεί στις χιλιάδες των ΟΜΟΙΩΝ του.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/12/2016)

Διαβάστε επίσης