Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τυχεροί οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης που τους τίμησε με την επίσκεψή του ο Γκαγκάτσης Jr.

Τυχεροί οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης που τους τίμησε με την επίσκεψή του ο Γκαγκάτσης Jr.
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 - 15:33

Αντε, ρε παιδιά, κουράγιο. Μία και… μία έμειναν για να φύγει το 2016 και να μας απαλλάξει από την παρουσία του. Υπομονή, λοιπόν, λίγες ώρες ακόμα για να μας μπει το 2017 και να λέμε ότι… «κάτι θ’ αλλάξει στη ζωή μας».

Τι θα αλλάξει; Ενας… αριθμός! Το 2016 θα γίνει 2017. Ολα τα άλλα θα παραμείνουν ως έχουν, με τάσεις ραγδαίας επιδείνωσης, μάλιστα.

Εν πάση περιπτώσει, εμείς οι Ελληνες σαν λαός είμαστε μπεσαλήδες και φιλότιμοι, πάνω απ’ όλα. Τέτοιες μέρες δεν ανταλλάσσουμε μόνον ευχές. Δίνουμε και δώρα! Εχεις-δεν έχεις δηλαδή, όταν θα βρεθείς με έναν άνθρωπο που γνωρίζεις και συμπαθείς, δεν μπορεί να μην του κάνεις ένα δωράκι. Ανάλογα βεβαίως με τις δυνατότητές σου θα είναι και το δώρο που θα δώσεις, αλλά σ’ αυτές τις περιπτώσεις, και μόνον η πρόθεση μετράει.

Σκεπτόμουνα, λοιπόν, πόσο τυχεροί είναι οι αρχιδιαιτητές του Γκας Τσεπόνι, ο Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης, που δέχονται τόσες επισκέψεις αυτές τις μέρες. Επισκέψεις όχι άντε-άντε, αλλά από ανθρώπους που και αντέχουν οικονομικά, και διακρίνονται ιδιαίτερα για το κουβαρνταλίκι τους.

Για παράδειγμα, σημαντική ήταν η επίσκεψη του Χρυσόστομου Γκαγκάτση, υιού του Βασιλείου (χρόνια πολλά, Βασιλάκη), ο οποίος, όπως και ο πατέρας του, αναλαμβάνει αποστολές που έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Την εμπέδωση της υγείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την πάταξη διαφθοράς, στον δρόμο που χάραξε ο αναμορφωτής Κοντονής.

ΚΑΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΗ!

Λέω, λοιπόν, ότι ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης επισκέφθηκε (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) τους δύο αρχιδιαιτητές, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με χαρά, καλοσύνη, ίσως και κατανόηση, για τα όποια αιτήματά του. Και σκέπτομαι, φίλοι μου, πήγε για επίσκεψη τέτοιες μέρες, προφανώς μεταφέροντας και το… χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Ιβάν του αφεντικού του. Λέτε να πήγε με… άδεια χέρια; Είναι ποτέ δυνατόν; Ο Ιβάν Σαββίδης διακρίνεται κυρίως για την απλοχεριά του! Και αν δεν το πιστεύετε, ρωτήστε εκεί που πρέπει. Και τον τελευταίο ΑΡΔοτσατσογράφο των σκατοσάιτ να ρωτήσετε, θα σας το επιβεβαιώσει. Δεν υπάρχει χούφτα που να προσφέρει όποτε ανοίγει, τόσα, και με τόση προθυμία, όσο η χούφτα του Ιβάν!

Εγώ, λοιπόν, είμαι βέβαιος ότι ο Γκαγκάτσης Jr. αποκλείεται να πήγε με άδεια χέρια να δει τα δύο συνεταιράκια (στην επίπονη και επίμονη συνεργασία τους για την επικράτηση των δυνάμεων της υγείας στον αέναο πόλεμο μεταξύ του «καλού» και του «κακού»).

Αποκλείεται να μην τους έδωσε τα δωράκια τους. Και ποιος ξέρει τι, όμορφα αναμνηστικά, λαβαράκια της ομάδας, κανένα μπρελόκ, ίσως και κάποια πόστερ, τέτοια πραγματάκια εννοώ. Για να μη σας πω ότι υποπτεύομαι πως τους έδωσε και καμία… μπαμπούσκα, σοκολατένια, από αυτές που πουλάνε στα κεντρικά μαγαζιά του Ροστόφ.

Χαλάλι τους, όμως. Οι δύο εκλεκτοί Δυόσκουροι του Γκας Τσεπόνι αξίζουν ό,τι και να τους δώσει κανείς. Και προπαντός, αξίζουν τον σεβασμό και την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής κοινωνίας. Της υγιούς κοινωνίας, εννοώ, όχι της άλλης, της διεφθαρμένης. Εργατικοί, συνεπείς, υπεύθυνοι, πειθήνιοι (προπαντός) ό,τι υπόσχονται το κάνουν! Ανάλογα βεβαίως σε ποιον υπόσχονται, έτσι; Από Μελισσανίδη και πάνω, όχι τον οποιονδήποτε τυχόντα!

ΑΠΛΑ… ΝΙΑΟΥΑΚΙΑ!

Τους αξίζει, λοιπόν, η κάθε ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης. Οπως διάβασα, μάλιστα, οι Μελισσανίδης και Κοντονής είναι τόσο ευχαριστημένοι από τη διαγωγή και την παραγωγικότητα που δείχνουν, υλοποιώντας τις διαταγές τους, ώστε η FIFA (έτσι τους λένε τώρα τους κομαντάντε της υγείας) έχει αποφασίσει να τους δέσει με τριετές συμβόλαιο, για να εξασφαλίσει την επ’ άπειρον συνεργασία τους. Μην τυχόν δηλαδή και περάσει κανένας γύφτος και τους αρπάξει, να τους πουλήσει για παιδιά του. Εχουν γνώση οι φύλακες.

Θα τους κάνει, λοιπόν, τριετές συμβόλαιο η FIFA (δλδ. ο Γκας Τσεπόνι από την Κύπρο), αλλά δεν ξέρω ποιος και ως τι θα υπογράψει αυτό το συμβόλαιο. Δεν ξέρω δηλαδή αν έχει δικαίωμα μία προσωρινή διοικούσα επιτροπή με τεράστια ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ να ΔΕΣΜΕΥΕΙ μία Ομοσπονδία με πολυετή συμβάσεις. Βεβαίως, μπορεί τις συμβάσεις αυτές να τις υπογράψει η FIFA θεωρώντας τους Τριτσωναίους ως συνεργάτες της. Ναι, αλλά αν γίνει αυτό, ποιος μου λέει ότι η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ομοσπονδίας (που στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ είναι υπεράνω όλων) θα δεχτεί να τους κρατάει τόσο καιρό αρχιδιαιτητές και να τους ΠΛΗΡΩΝΕΙ, αέρα μπανά, αντί να ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ που έχουν καθημερινά γραφείο με τηλέφωνα και γραμματειακή υποστήριξη, καφεδάκια και δημόσιες σχέσεις, ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ! Ποιοι είναι, τέλος πάντων, τα παιδιά του… Πήδαρου;

Οχι βέβαια. Νιαουάκια είναι! Απλά Νιαουάκια και μάλιστα από τα πιο πειθήνια, τα πιο υπάκουα, τα πιο ΤΥΦΛΑ ΟΡΓΑΝΑ του μεγάλου Νιάου. Ο,τι κάνουν, το κάνουν κάτω από καθεστώς ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και επιβάλλοντας ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ διαδικασίες στη λειτουργία της ΚΕΔ.

Πώς δουλεύει αυτό το σύστημα στην ΕΠΟ των δοτών, των τσάτσων και των ρουφιάνων; Πολύ απλά, ο ένας ρουφιάνος συμβουλεύεται τον άλλο και όλοι μαζί τον γενικό κουμανταδόρο. Τον ρωτάνε μάλιστα ποιον διαιτητή θέλει, και του τον βάζουν (τον διαιτητή). Κι αυτός με τη σειρά του τους ρωτάει ποιον έβαλαν στον Ολυμπιακό και αλίμονο αν δεν του αρέσει το όνομα. Τους ζητάει να τον αλλάξουν γρήγορα, πριν τσαντιστεί και τους αποκαλέσει «παλιολινάτσες». Τα λέω ίσως πολύ εκλαϊκευμένα, αλλά έτσι σκιαγραφείται, με αδρές γραμμές, ο βίος και η πολιτεία των ΔΟΤΩΝ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ διορισμένων από ΠΑΡΑΝΟΜΗ αρχή, γενικών κουμανταδόρων της ελληνικής διαιτησίας.

Στον Αγγελο!

Για τους πιο… «αδιάβαστους», θα πρέπει νομίζω να υπενθυμίσω ότι ο Τριτσώνης χρωστάει πολλά για τη διαιτητική του ανέλιξη σ’ έναν άνθρωπο: Στον Αγγελο Φιλιππίδη, τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, που κάποια εποχή ήταν πρόεδρος στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Εκεί που εργάζεται ο Τριτσώνης δηλαδή. Μιλάμε βέβαια για την εποχή που η ΕΠΟ έσφυζε από… υγεία. Πριν την πάρουν στα χέρια τους μέλη της… εγκληματικής.

Και διαιτητής έχει κάνει ο Τεντόμας

Παραιτήθηκε, λέει, ο πρόεδρος του οργανισμού του δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, που θεωρήθηκε υπεύθυνος για το μεγάλο κάζο με τη ρόδα που στήθηκε στο Σύνταγμα για να γυρίσει, αλλά… δεν γύρισε ποτέ!

Το θεωρώ φυσιολογικό, διότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις απόλυτης γελοιοποιήσεως, κάποιος πρέπει να παραιτηθεί και αυτός ο κάποιος κατά κανόνα δεν είναι και ο πραγματικός υπεύθυνος.

Τέλος πάντων, το θέμα μου δεν είναι η ρόδα που δεν γύρισε ποτέ, αλλά ο Τεντόμας, ο οποίος κάποτε ήταν διαιτητής!

Ηταν διαιτητής του Συνδέσμου Αθηναίων, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έως περίπου το 1995.

Ο Τεντόμας (του οποίου ο πατέρας ήταν επίσης διαιτητής και τον είχα κάποτε γνωρίσει) σφύριξε μέχρι Γ’ Εθνική ως διαιτητής, αλλά είχε και πολλές παρουσίες ως επόπτης σε αγώνες Α’ Εθνικής. Θυμάμαι ότι θεωρούνταν μάλλον Παναθηναϊκάκιας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές να συζητηθεί αρνητικά το όνομά του.

Ανεξάρτητη και… Εξαρτημένη

Κατατέθηκε στη Βουλή το ύψος της μισθοδοσίας των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοφωνίας (ΕΣΡ). Σύμφωνα με αυτό, ο πρόεδρος θα αμείβεται με 3969 ευρώ τον μήνα και τα μέλη με 1.082 ευρώ!

Είμαι βέβαιος ότι θα τα βλέπουν αυτά οι δοτοί της ΕΠΟ και θα γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους!

Πόσο κοροϊδάρες, θα σκέπτονται, είναι τα μέλη αυτής της ανεξάρτητης αρχής, να κάνουν δουλειά ΜΟΝΟ με τόσα λίγα, τη στιγμή που εμείς, που είμαστε… ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ αρχή, τσιμπάμε το ΔΩΔΕΚΑΡΑΚΙ μεικτά κάθε μήνα για να καθόμαστε και να τα ξύνουμε όλη μέρα, παριστάνοντας τους διευθυντές!

Και νομίζω ότι έχουν απόλυτο δίκιο.

Μαζί !

«Μαζί για το σήμερα του Παναθηναϊκού», δήλωσαν οι Φύσσας και Λυμπερόπουλος στην… κοινή αυτοπαρουσίασή τους!
Αλήθεια, αν αλλάξεις τη σειρά των φωνηέντων στη λέξη «μαζί», τι βγαίνει;

Να το ξεσκονίσουν καλά!

Ο Αστέρας Τριπόλεως ισχυρίζεται επισήμως ότι τα λεφτά που συμφώνησε με τους «πράσινους» για τον Κουρμπέλη ήταν 700 χιλιάρικα συν ποσοστό 25% από τυχόν μεταπώλησή του. Δηλαδή όταν το καλοκαίρι θα έρθει η σούπερ προσφορά από τη Ρεάλ, ο Αστέρας θα εισπράξει το 25% των χρημάτων. Και μετά… θα ξυπνήσει.

Ολα αυτά και καλά και ενδιαφέροντα είναι. Εκείνο, όμως, που δεν ξέρω και δεν έχει ξεκαθαριστεί, είναι το πόσα εισέπραξε ο Αστέρας σε… ΜΕΤΡΗΤΑ! Διότι σύμφωνα με ό,τι ακούγεται στην πιάτσα, ο Αλαφούζος δεν έδωσε ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ σε ζεστό χρήμα για προκαταβολή. Πεντακόσια χιλιάρικα, λέει, συμφώνησε να καταβάλει σε πέντε δόσεις, με ορίζοντα έτους. Δηλαδή, πέντε δόσεις των εκατό, μέσα στο 2017.

Προτείνω να… ξεσκονίσουν καλά το ταμείο τους, εκεί στην Τρίπολη, για να είναι έτοιμο όταν θα φτάσουν οι δεσμίδες.

Αμέτρητα λεφτά από μπόνους!

Οσο για το τι θα πάρει ο Κουρμπέλης, τι να σας πω, δεν είμαι… έτοιμος. Σίγουρα, πάντως, θα πάρει αμέτρητα λεφτά από μπόνους! Σε περίπτωση, για παράδειγμα, που ο Πόα θα πάρει το… πρωτάθλημα, θα χορτάσει χρήμα.

Μ’ αυτό το όνειρο ζει ο κάθε ποδοσφαιριστής που υπογράφει στον Πόα κάποιο από τα… εμπροσθοβαρή συμβόλαια. Ολα τα λεφτά είναι στα μπόνους επίτευξης στόχων. Οι οποίοι στόχοι, όμως, δεν επιτυγχάνονται ποτέ.

Το ντίαλ Πλατανιά - Κούλας

Έκλεισε, λένε, το «ντίαλ» του Πλατανιά με την Κούλα. Ποιο… απ’ όλα;Αυτό για τον ποδοσφαιριστή Γιακουμάκη, βεβαίως. Τα… «άλλα» είχαν κλείσει εδώ και μήνες.

Κυκλοφόρησε, ωστόσο, ότι η Κούλα θα αφήσει τον Γιακουμάκη στον Πλατανιά μέχρι το καλοκαίρι, για να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του και να είναι έτοιμος να φορέσει τα κιτρινιάρικα.

Ετσι γράφουνε, γιατί έτσι τους λένε. Εγώ, όμως, δεν το βλέπω έτσι. Εγώ τον βλέπω να παίζει στον Πλατανιά ΣΙΓΟΥΡΑ μέχρι και το Σάββατο 14 του Γενάρη, δηλαδή την ημέρα που ο Πλατανιάς θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα Χανιά. Και βέβαια, αυτό το παιχνίδι θα είναι το δέλεαρ για τον παίκτη, ώστε να βάλει τα δυνατά του. Και… ανάλογα - θα του πουν, θα αποφασίσουν.

Και τον… Πάπυρο Λαρούς!

«Εχουμε και λέμε… Μετά τα 2 έτη 4 μήνες και 10.000 ευρώ, από την προηγούμενη εβδομάδα που είχαν κριθεί και οι δύο ένοχοι δις και καταδικάστηκαν με ισάριθμες αποφάσεις. Σήμερα το δικαστήριο έκρινε ενόχους ξανά τόσο τον Πρόεδρο του ΠΑΟ και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και του ραδιοφωνικού SPORT FM Ιωάννη Αλαφούζο, αλλά και τον δημοσιογράφο εργαζόμενο στα συγκεκριμένα ΜΜΕ, κ. Κυριάκο Θωμαΐδη, καταδικάζοντας τον καθένα τους σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων τον Κυριάκο και ηθική αυτουργία τον Ιωάννη..

Σύνολο 3 έτη και 10.000 ευρώ + προς το παρόν.

ΥΓ.: Το ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΑΣ κοντεύει να ξεπεράσει τον Πάπυρο Λαρούς. Οι ντουζιέρες έχουν ετοιμαστεί και σας περιμένουν...» (Χρήστος Ντότσικας, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 31/12/2016)

Διαβάστε επίσης