Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ!
Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017 - 15:33

Εχει δίκιο ο φίλος Παναγιώτης Γκούβερης που μου το πρότεινε για τίτλο: Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, παγκόσμια μοναδικότητα αυτό που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

Ο πρωταθλητής να βγαίνει από την… πρώτη αγωνιστική! Οχι, πείτε μου δηλαδή, το έχετε ξαναδεί; Το έχετε ξανακούσει; Πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, λέει, αλλά… δεν είναι αυτό που λέει, δεν είναι πρώτη. Τότε τι είναι; Ρε μπας κι είναι δέκατη τρίτη; Ή μήπως… δέκατη τέταρτη; Τρέχα γύρευε. Ούτε και ο ίδιος ο εμπνευστής της ανωμαλίας, ο Κοντονής, πρέπει να γνωρίζει, αν τον ρωτήσει κανείς.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι είτε πρώτη είτε… τελευταία, ο πρωταθλητής είναι ο ίδιος: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Ναι, το ξέρω, είμαι απόλυτος. Ετσι ακριβώς είμαι, όπως ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Μια φορά δεν είπα ότι ο Ολυμπιακός ΤΟ ΠΗΡΕ πριν καν αρχίσει, το 2009-2010 και κατά σύμπτωση, ήταν η μοναδική χρονιά, μετά το 2004, που δεν το πήρε!

Καλά λένε ότι πάνω στην κουβέντα για το ένα, έρχεται το άλλο. Τι θυμήθηκα, ρε παιδιά, από εκείνη την εποχή, που νομίζω ότι τα… «ποδαράκια» του φτάνουν μέχρι τη σημερινή εποχή. Μια ιστορία που θρυλείται και αναπαράγεται στους διαιτητικούς κύκλους (ξέρετε, μερικοί διαιτητές είναι πολύ… κουτσομπόληδες: Ισως περισσότερο και από τους αρχι-κουτσομπόληδες… τους δημοσιογράφους).

Τότε, λοιπόν, λένε, ένας πατέρας, κάποιος πατέρας, από τα εκατομμύρια που βρίσκονται στη χώρα μας (και χρόνια πολλά σε όλους τους πατέρες με την ευκαιρία) έχοντας στα χέρια του ένα πολύ μεγάλο (για την εποχή του) μπάτζετ να διαχειριστεί, άρχισε να κάνει δώρα! Δώρα εδώ, δώρα εκεί, δώρα παραπέρα, μέχρι και σε κάποιους διαιτητές έδωσε δώρα! Οχι δηλαδή για τίποτα το κακό, ή το περίεργο ή το ύποπτο, όοοχι τέτοια, ένας πατέρας δεν τα κάνει ποτέ αυτά τα πράγματα. Απλά, επειδή ήταν πολύ κοινωνικός και γούσταρε τη διαιτησία, ήθελε να φαίνεται ευχάριστος.

AΠΕΤΥΧΕ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ!

Ενας από τους τυχερούς διαιτητές που κονόμησαν δωράκια, εκ του Συνδέσμου Αθηναίων διαιτητών, κοίταζε αποσβολωμένος το χρυσούν ωρολόγιον μάρκας ROLEX που κοσμούσε πλέον τον καρπό του, χωρίς να μπορεί να κρύβει τη χαρά και τον ενθουσιασμό του!

Ο θαυμασμός του για το χρυσούν ωρολόγιον ήταν τέτοιος και τόσος, ώστε όταν κλήθηκε να περάσει τα τεστ που περνούν όλοι οι διαιτητές, δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, με αποτέλεσμα να τον… κόψουν στα γραπτά!

Πλήγμα μεγάλο για τη διαιτησία που ο διαιτητής με το χρυσούν ωρολόγιον δεν θα μπορούσε πλέον να κοσμεί τον πίνακα διαιτητών και εκείνος βέβαια που στενοχωρήθηκε περισσότερο, ήταν ο πατέρας που δεν ήθελε να βλέπει το διαιτητικό ίνδαλμά του στενοχωρημένο.

Την επομένη της ανακοινώσεως του αποτελέσματος, ο ΤΟΤΕ πρόεδρος της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής, που ήταν και αυτός πολύ ευαίσθητος, ειδικά μπροστά στο δράμα του πατέρα που τον είχε πάρει τηλέφωνο, πήγε και έπιασε τον ΚΥΡ-Ι-Ο που επόπτευε του διαγωνισμού και άρχισε να τον θερμοπαρακαλάει: «Ελα, τώρα, στο χέρι σου είναι. Τι θα πάθεις δηλαδή αν του βάλεις έναν-δυο πόντους παραπάνω στα γραπτά του, να περάσει ο άνθρωπος; Κρίμα κι άδικο είναι, να μην μπορεί να σφυρίξει επειδή έκανε κάποια λαθάκια στο διαγώνισμα. Κάνε κάτι, σε παρακαλώ, γιατί έχω και τον άλλο να με παίρνει όλη την ώρα και να με ψέλνει».

Ο ΚΥΡ-Ι-ΟΣ, όμως, ήταν (όπως αποδείχτηκε) αγύριστο κεφάλι. Αρνήθηκε να εξυπηρετήσει την κατάσταση και τον λυπημένο πατέρα, που είχε σκάσει από τη στεναχώρια του. Βεβαίως, όλα αυτά ο ΚΥΡ-Ι-ΟΣ τα θυμήθηκε αργότερα, περνώντας από κάτι θάμνους ένα βράδυ, αλλά τελικά πέρασε το δικό του και ο διαιτητής με το ROLLEX δεν ξανασφύριξε. Και τώρα, που όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, δεν έχει πάψει να είναι θαυμαστής και λάτρης της διαιτησίας, όπου αυτή την εποχή ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ένας νεότερος μεν σε ηλικία, αλλά πολύ καλός, ΠΙΣΤΟΣ και ΥΠΑΚΟΥΟΣ -πάνω απ’ όλα- «φίλος».

Ο οποίος, άσχετα από το αν έχει ή δεν έχει κανένα ρολεξάκι, ας είναι και μαϊμού, ξέρει καλά πώς να σφυρίζει πεναλτάκια… μαϊμού.

ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ

Πάμε πάλι στα σημερινά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει βεβαίως ακόμα το πρωτάθλημα από «μαθηματικής απόψεως», που λένε. Εχει μπροστά του πολλές αγωνιστικές και ισάριθμες παγίδες. Κάθε αγώνας και παγίδα, με τη σημαντικότερη, κατά την ταπεινή μου άποψη, την ΑΥΡΙΑΝΗ στην Ξάνθη.

Το παιχνίδι, δυσκολότατο από πάσης πλευράς. Είναι νομίζω το πιο δύσκολο του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της περιόδου, πάνω και από της Τούμπας, της Λεωφόρου ή της Κούλας στο ΟΑΚΑ. Μία δεν φτουράνε αυτά τα ντέρμπι μπροστά στο αυριανό της Ξάνθης, όπου ο Ολυμπιακός θα δώσει το δυσκολότερο τεστ, από όλα όσα έχει δώσει μέχρι σήμερα. Και το γράφω αυτό, γιατί:

Πρώτον, παίζει με τη δεύτερη της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος.

Δεύτερον, παίζει κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες: Το χιόνι δεν είναι ευνοϊκό για ποιοτικές ομάδες.

Τρίτον, θα έχει από πάνω του μία εξαιρετικά εχθρική εξέδρα, η οποία θα είναι ενισχυμένη από οπαδούς της μπουγάτσας, ως συνήθως.

Τέταρτον, η αντίπαλός του βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, διαθέτοντας ένα πολύ δεμένο και ισχυρό σύνολο.

Πέμπτον, η δοτή ΚΕΔ της λαμογιοκρατούμενης ΕΠΟ τού ορίζει διαιτητές από εκείνους που έχουν ιστορικό κακών και εχθρικών διαιτησιών εναντίον του Ολυμπιακού.

Από την άλλη, μόνο ένα πράγμα: Ο Ολυμπιακός του ΜΠΕΝΤΟ έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ακόμα και τη σφυρίχτρα του Μάνταλου. Και αυτό τελικά είναι που θα γίνει.

ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ…

Στη… διασταύρωση Ραφήνας!

«Καλησπέρα, κ. Μανώλη, καλή χρονιά να έχουμε. Ο Βάτσιος είναι ένας από τους τέσσερις διαιτητές που απαιτούσε ο Νιάου του ΠΕΙΡΑΙΑ, να τον παίζουν απ’ όταν έπαιζε στη διασταύρωση Ραφήνας. Οι βλαχοπρόεδροι τώρα κορδώνονται, σε λίγο καιρό που δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, να δούμε γέλιο. Οσο για τον Μπέντο, γλίτωσε την απόλυση σύμφωνα με τις αντικειμενικές φυλλάδες, μπας και τον πληρώνουν και δεν το ξέρουμε; ΚΑΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ και στους άλλους… Αντε γεια» (Thanasis Assilian).

Για τους τερματοφύλακες

«Θυμήθηκα αμέσως δύο παραδείγματα του παρελθόντος. Τον Κατεργιαννάκη του Αρη και τον Μπούτσεκ της Ξάνθης. Ο μεν πρώτος είχε πιάσει τις κάλτσες του στο μεταξύ μας ματς, ο δε δεύτερος είχε κάνει καλό πρωτάθλημα. Πήραν τη μεταγραφή στον Θρύλο, αλλά δεν στέριωσαν. Αλλο το βάρος της φανέλας» (Γιώργος Τσιβουράκης).

Πάλι χρωστάει!

«Πάλι χρωστάει η Κούλα κάποια εκατομμύρια. Πόσος φόρος αναλογεί στον καθένα μας;» (Panagiotis Moytafis).

Κρίμα που δεν τον πήραμε!

«Διαφήμιση» του ποδοσφαίρου στα Χανιά μεταξύ παραρτήματος του ΟΠΑΠ του γατούλη και του Πόα. 4-0... οι τελικές υπέρ του γηπεδούχου στο πρώτο μέρος. Μεγάλος προπονητής αυτός ο Ουζουνίδης! Κρίμα που δεν τον θέλαμε!» (Μάκης Σβολιαντόπουλος).

Είδες τι… κοροϊδάρα είναι ο Βαγγέλας, που προτίμησε τον Μπέντο;

ΜΕΛΠΟ!

«Φίλε Μανώλη, ο Μαρινάκης χειραγωγεί την ΕΠΟ που τώρα άλλαξε όνομα. ΜΕΛΠΟ λέγεται (ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΕΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ)» (Κυριάκος Σκυφτός).

ΕΝ… ΟΛΙΓΟΙΣ:

Ο Πραξιτέλης

Πολύ καλός ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης στο Πλατανιάς - Πόα.

Περιμένω, όμως, να τον δω και σε αγώνα της Αεξάρας.

Τάκης Μωράκης

Αν χάσει η Κούλα στην Τρίπολη, θα φύγει ο Μοράις.

Και θα αναλάβει ο… Μωράκης.

Λαστιχένιο!

Για ποιον ακριβώς Τριτσώνη έχει βγει το «αυτός φοράει λαστιχένιο κοστούμι» στη διαιτητική πιάτσα της Αθήνας;

Ο «γιατρός»

Πιο εύκολο είναι να αγοράσει ο «γιατρός» της Ξάνθης ολόκληρη την Κούλα, παρά να του πάρει ο Νιάου τον Ρουμάνο.

Πάνω από μισός!

Το συμπέρασμά μου από τον αγώνα στα Χανιά είναι ότι ο Ζέκα δεν είναι «ο μισός Παναθηναϊκός», που λένε.

Είναι… πιο πολύ από μισός!

Και για να προμοτάρουν έτσι οι ΑΡΔ τον Κουρμπέλη, είμαι βέβαιος ότι κάτι παίζεται με τον Πορτογάλο. Τον οποίο, σημειωτέον, πολλοί στα αποδυτήρια αποκαλούν «ρουφιάνο της διοίκησης».

Κι αυτόν… «μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού»!

Στην Αεκ πάντως, βρήκανε άλλο παραμύθι. Οτι για φέτος η χρονιά χάθηκε, οπότε… ξεκινάμε για του… χρόνου! Και… όποιος θέλει το τρώει, όποιος δεν θέλει, τη βόλτα του.

Το θέμα πάντως είναι ότι ξεκινάνε για του χρόνου… φορτσάτοι, με… βαρβάτες μεταγραφικές κινήσεις. Πήρανε ήδη τον Μεληκιώτη, «μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού», ως συνήθως δηλαδή. Παλιό το κολπάκι της Κούλας για το κοπάδι της, όποιον παίρνει στις μεταγραφές, πάντα μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού τον παίρνει.

Οπως, για παράδειγμα, το καλοκαίρι πήρανε τον Μπάρκα, μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού, τον Μπακασέτα μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού και πάει λέγοντας.

Τα ίδια λένε και γι’ αυτόν τον αναπληρωματικό της Κ20 της Βέροιας, που θα τους λύσει, λένε, το επιθετικό πρόβλημα. Λένε ακόμα ότι γι’ αυτόν τον παίκτη… «ψάχτηκαν» η Μπάγερν, η Ρεάλ και κυρίως η Γιούβε, αλλά τελικά τον κέρδισε η Αεκ.

Και μετά άλλαξαν πλευρό, γιατί είχαν πιαστεί.

Μπεεε!

Το λένε και αυτό οι βάζελοι και μάλιστα… στα σοβαρά. Οτι το μεγάλο ατού του Κουρμπέλη είναι ότι «είναι μικρός και έχει όλη την καριέρα του μπροστά».

Κάτι, ας πούμε, όπως ο Λαγός! Τον θυμούνται άραγε;

Μπεεε!

Μικρή Βουλή

Δύο γκολ πέτυχε ο Τσίπρας στο Καλλιθέα-Αρης.

Το ένα μετά από σέντρα του Λεβέντη.

Λέγεται ότι επόμενος μεταγραφικός στόχος της Καλλιθέας θα είναι ο Πάγκαλος του ΟΦΗ.

Προειδοποίηση

Καλά θα κάνει να σταματήσει ο Μαρίνος τα τηλέφωνα στα παιδιά στην Ξάνθη. Το πήρανε χαμπάρι στο λιμάνι και δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα.

ΑΠΟΛΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ!

Εξαιρετική δουλειά για χάρη της στήλης έκανε ο καλός φίλος Νίκος Συριγωνάκης.

Κάθισε και έβγαλε από τη Βικιπαίδεια ΟΟΟΛΑ τα Κύπελλα και πρωταθλήματα, ελληνικών και ξένων διοργανώσεων, σε ΟΟΟΛΑ τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά, που έχουν κερδίσει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα:

Ο Ολυμπιακός έχει 1.055 τίτλους, ενώ ο Παναθηναϊκός 1.005.

Πενήντα λιγότερους, δηλαδή.

Να σημειωθεί, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός έχει και 194 τίτλους σε αθλήματα για τα οποία ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται διότι δεν έχει τμήμα.

Και αυτά, είναι η Σκοποβολή (104), η Ποδηλασία (51), η Αρση Βαρών (19), η Τοξοβολία (18) και το Μοντέρνο Πένταθλο (2).

Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός έχει 52 τίτλους σε αθλήματα όπου ο Παναθηναϊκός δεν έχει τμήμα.

Είναι το Κανόε Καγιάκ (25), το γυναικείο πόλο (22) και από έναν τίτλο η Ενόργανη, το Κικ Μποξ, η Ιστιοπλοΐα, το Μπιτς Βόλεϊ και η συγχρονισμένη Κολύμβηση.

Αν αυτά τα αθλήματα που καλλιεργεί ο ένας, αλλά δεν καλλιεργεί ο άλλος, αφαιρεθούν από τη γενική σούμα, η απόσταση μεταξύ των δύο γίνεται χαώδης.

Ο Ολυμπιακός έχει 1.003 τίτλους και ο Παναθηναϊκός μόλις 811.

Αυτά και ο σχετικός αναλυτικός πίνακας υπάρχει στη διάθεσή μας.

Ο ρεπόρτερ της Αεκούλας

Μέλη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας με την ανακοίνωσή τους της 15ης Δεκεμβρίου κατήγγειλαν ότι παρόντες στην επίθεση εναντίον τους από τους αλήτες της ΑΕΚ ήταν και ένας ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, αλλά και ένας ΡΕΠΟΡΤΕΡ της ΑΕΚ.

Τους διαβεβαιώνω ότι εάν μου στείλουν το όνομα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ που ήταν παρών και δεν έγραψε τίποτα, ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ.

Αν μη τι άλλο, για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ τους έντιμους και ευσυνείδητους συναδέλφους που ασχολούνται με το ίδιο ρεπορτάζ, από τις υποψίες που ενδεχόμενα θα πέσουν πάνω τους.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/01/2017)

Διαβάστε επίσης