Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΔΩΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ!

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΔΩΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ!
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017 - 15:32

Απαντήσεις σε εχθρούς και… φίλους έδωσε χθες ο Ολυμπιακός. Απαντήσεις αποστομωτικές, απαντήσεις για όλους και για όλα.

Ας δούμε, όμως, τις ερωτήσεις, μία προς μία:

-Μπορεί ο Ολυμπιακός του Μπέντο να παίξει και το 4-4-2;

Απάντηση: Με το υλικό που διαθέτει, μπορεί να παίξει με μεγάλη επιτυχία κάθε… υπάρχον αγωνιστικό σύστημα. Ο Μπέντο έστησε την ομάδα με δύο σέντερ φορ, πειραματικά, προκειμένου να δει τι υπάρχει και πίσω από τον Ιντέγε και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί. Ομως, πρέπει να σημειώσουμε ότι με τους δύο φορ, ακυρώνεται ο ρόλος του επιθετικού μέσου. Δηλαδή, βγαίνουν άμεσα από την ομάδα οι Φορτούνης, Μάριν. Κάτι που δεν πρόκειται βεβαίως να συμβεί. Επομένως, το 4-4-2 το είδαμε για μία φορά, αλλά δεν προβλέπω να το ξαναδούμε.

-Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση και των τριών μεταγραφικών αποκτημάτων απέφερε καρπούς;

Απάντηση: Πολύ περισσότερους απ’ ό,τι ίσως περίμενε και ο ίδιος ο Μπέντο! Ο Σισοκό περισσότερο (σαν… παλιοσειρά) και ο Παρέδες λιγότερο (φυσιολογικά, αφού έπαιξε κατευθείαν με μία μόλις προπόνηση στη νέα του ομάδα) έδειξαν τους πραγματικούς τους εαυτούς: Παίκτες ποιότητας Πρέμιερ Λιγκ και οι δύο! Το γκολ του Σισοκό ήταν γεμάτο ποιότητα. Ενήργησε με την ψυχραιμία και την τεχνική μεγάλου σκόρερ.

Ο Παρέδες έκανε μία σαφή και πειστική επίδειξη των προσόντων του: Ταχύτητα, στενό μαρκάρισμα, υψηλή τεχνική, επιθετικοί προσδιορισμοί. Φυσικό ήταν κάποια στιγμή να κουραστεί, αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα. Εκείνο που βλέπω εγώ είναι ότι θα δώσει μεγάλες μάχες με τον Φιγκέιρας για τη θέση στη βασική σύνθεση.

-Τι έδειξαν οι νεαροί παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν για μία ακόμη φορά από τον Μπέντο;

Απάντηση: Εδειξαν ποιότητα. Εσταζαν ποιότητα. Απέδειξαν άλλη μια φορά ότι ΔΙΚΑΙΑ παίζουν στην πρώτη ομάδα και ότι ΔΙΚΑΙΑ ο Μπέντο έχει ποντάρει στην καθιέρωσή τους. Ο Ρέτσος, ο Μανθάτης και ο Μπουχαλάκης, που απέδειξε το πολύπλευρο ταλέντο του σε θέση Μιλιβόγεβιτς, ήταν οι καλύτεροι του Ολυμπιακού σε έναν αγώνα γεμάτο ιδιαιτερότητες. Ειδικά για τον Μπουχαλάκη, πρέπει να σημειώσω ότι αυτά που είχε ο Μιλιβόγεβιτς τα έχει και αυτός. ΟΛΑ, πλην ΕΝΟΣ: Δεν είναι τόσο «κακός» στα μαρκαρίσματά του όσο ο «Μίλι». Αυτό όμως παιχνίδι με παιχνίδι… διορθώνεται, όπως και όλα τα άλλα.

Ο Νικολάου θα πρέπει να ζει τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του. Τα προσόντα του τα άπλωσε απλόχερα στο τερέν του Καραϊσκάκη, με μία εκπληκτική ψυχραιμία, που στους πιο παλιούς έφερνε στο μυαλό κάποιους σπουδαίους στόπερ που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα στο παρελθόντος.

Ο Ρέτσος τα είχε όλα. Είναι παίκτης από χρυσάφι και ας λέει ο Μπέντο (έχει τους λόγους του, κατανοητούς) ότι δεν βρήκε χρυσάφι, αλλά το… ψάχνει. Πιστεύω ότι το ταλέντο και τα προσόντα αυτού του παιδιού δεν έχουν όρια και δεν μπαίνουν σε περιθώρια. Ο Θεός να τον έχει καλά, διότι πρόκειται περί καταπληκτικού ποδοσφαιριστή, που θα δεσπόζει στο ποδόσφαιρο για πολλά-πολλά χρόνια.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Μανθάτη. Καθιερώθηκε ήδη σαν ο ποιοτικότερος ακραίος από όσους διαθέτει σήμερα ο Ολυμπιακός. Οσο και αν καλοπροσέξει κανείς, κουσούρι δεν βρίσκει στον Μανθάτη. Τα έχει όλα και τα έχει σε γενναίες δόσεις: Ταχύτητα, τεχνική, ντρίμπλα, σουτ, πάθος, πείσμα, φιλότιμο, αγωνιστικότητα.

Λες και κάποιος από τους πολύ μεγάλους βετεράνους από τη θρυλική ιστορία ξαναγύρισε κοντά μας, με τη μορφή του Μανθάτη.

-Τελικά, έπαιξε, ή δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός;

Απάντηση: Επαιξε όσο και όπως έπρεπε για να πάρει την πρόκριση. Σε κάθε του γραμμή είχε παίκτη ή παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ μαζί. Στην άμυνα, ο Παρέδες με τον Σισοκό. Στα χαφ, Μπουχαλάκης, Μαρτίνς. Στην επίθεση, Ανσαριφάρντ, Καρντόσο. Δεν μπορεί, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να υπάρχει συνοχή σε μία τέτοια ομάδα. Υπήρχαν όμως πολλά άλλα συστατικά, που προεξοφλούσαν πρόκριση. Ταχύτητα, σωστή αμυντική λειτουργία, κατοχή σε μεγάλα ποσοστά, πάθος, πείσμα, δυναμισμός. Εκείνο που έλειπε (φυσικό επόμενο), η δημιουργία φάσεων. Και πάλι, στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο, είχε διαστήματα υψηλής απόδοσης, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με το ίδιο, προβλέψιμο σύστημα οποιασδήποτε μικρής ομάδας στο Καραϊσκάκη: Αμυνα σε δύο και τρεις γραμμές και… αναμονή του θαύματος, δηλαδή ενός λάθους, μιας κακής στιγμής, που θα έβγαζε μία αντεπίθεση.

Συστήματα σαν αυτό πολύ μικρές πιθανότητες έχουν να ευτυχήσουν στο Καραϊσκάκη και με αυτό τον Ολυμπιακό αντίπαλο, τον Ολυμπιακό του Πάουλο Μπέντο.

Ο Μπέντο ήταν βεβαίως ο μεγάλος θριαμβευτής στην ιδιότυπη «μονομαχία» με τον Αναστόπουλο. Στον οποίο μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Μπέντο δεν έδωσε και μεγάλη σημασία. Πόσω μάλλον ότι τον… φοβήθηκε κιόλας.

ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΣ «ΓΙΑΤΡΟ»: «ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ»

Μετά τον αγώνα Εθνικός Γαζώρου - Ηρακλής (1-3) τον Φεβρουάριο του 2013, ο διαιτητής Κατσικογιάννης είχε ένα αρκετά σοβαρό επεισόδιο με τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Σωτήρη Κωνσταντινίδη (τον αποκαλούμενο και γιατρό, την εποχή που έπαιζε). Για το επεισόδιο αυτό, ο Κωνσταντινίδης μίλησε αργότερα στη συνέντευξη Τύπου:

«Πήγα στο τέλος της αναμέτρησης και είπα στον διαιτητή ότι ήταν πολύ κακός. Αμέσως μου έβγαλε δύο κίτρινες κάρτες και μου είπε: Θα σε κάνω να παίξεις το Πάσχα. Κάνω έκκληση σε αυτούς που ορίζουν τη διαιτησία, να προσέχουν τα άτομα που βάζουν, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα απλό άθλημα».

Πρόκειται βεβαίως για τον διαιτητή Κατσικογιάννη, ο οποίος καταγγέλθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από ποδοσφαιριστές και παράγοντες του Πανιωνίου, για τη συμπεριφορά του, όταν τον άκουσαν να λέει ότι όσο και να χτυπιούνται, στην Ευρώπη θα παίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Οπως είχαμε αποκαλύψει, για παρόμοια ανοίκεια συμπεριφορά είχε καταγγείλει παλαιότερα τον Κατσικογιάννη και ο Βέλγος προπονητής του φωστήρα Ματάισεν, σε αγώνα με τον Αιγινιακό.

Είναι, νομίζω, ηλίου φαεινότερο ότι ο Κατσικογιάννης στερείται της «έξωθεν καλής μαρτυρίας» προκειμένου να διευθύνει αγώνες τουλάχιστον Superleague. Η παρουσία του δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, πέραν της επικινδυνότητας που εκπέμπει η συμπεριφορά του. Πιστεύω ότι αυτοί που τον είχαν υποβιβάσει στη Β’ Εθνική είχαν απόλυτο δίκιο και βέβαια η επαναφορά του από τους δοτούς αρχιδιαιτητές μόνο σε εξυπηρέτηση άλλων σκοπών μπορεί να αποδοθεί.

Στην απομόνωση επειγόντως!

Ρεπορτάζ από οπαδική ιστοσελίδα του Μπάουγκ, που μου έστειλε φίλος αναγνώστης. Τίτλος: «Φοβούνται μήπως πλησιάσει και άλλαξαν διαιτητή και βοηθούς. Χωρίς λόγο άλλαξαν διαιτητής και βοηθοί για το παιχνίδι στη Λάρισα».

Και το κείμενο: «Την προσεχή Τετάρτη (01/02) ορίστηκαν τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, που δεν είχαν διεξαχθεί λόγω του χιονιά, με τους Μάνταλο (αντί Σιδηρόπουλου που είχε οριστεί αρχικά) και Μπλάνα (αντί Καραντώνη) αντίστοιχα να ορίζονται από την ΚΕΔ. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τους διαιτητές, άλλαξαν και οι βοηθοί στα δύο παιχνίδια… Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μάνταλος εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα στημένα, ενώ έχουν βγει και συνομιλίες με τον Αχιλλέα Μπέο»! (PAOK 365 TEAM, 1/30/2017).

Και ο φίλος - αναγνώστης σχολιάζει: «Συγγνώμη που σας ενοχλώ, αλλά ξεσκεπάστε τους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους εγκληματίες με άρρωστα μυαλά, που δηλητηριάζουν επικίνδυνα τα μυαλά του όχλου. Και είναι στο -16. Αν ήταν στο -3, Παναγία μου τι θα λέγανε»!

• Εχεις βουνό δίκιο, φίλε. Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι. Και δυστυχώς, η ασθένειά τους είναι ΑΝΙΑΤΗ. Μόνο μια… καραντίνα, μία απομόνωσή τους από το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γλίτωνε την κοινωνία από την αρρωστημένη τους παρουσία.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/02/2017)

Διαβάστε επίσης