Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ!
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 - 15:37

Ο τίτλος της στήλης μας στο φύλλο της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου ήταν: «ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ»!

Και περιορίζομαι στα όσα έγραφα σχετικά με τον Ηρακλή και την Αεκ, η οποία, μην ξεχνάμε, προερχόταν από τη… μεγαλειώδη νίκη της επί της Βέροιας με 6-0:

«Εχουμε, λοιπόν, στο Fame Hall της ομορφιάς του ποδοσφαίρου τον Πάοκ, τον Ατρόμητο, τον Παναιτωλικό, την Αεκ και τη Βέροια. Ο Λεβαδειακός είναι στο μεταίχμιο, ανάλογα της περίστασης. Πάμε παρακάτω. Είπαμε ποιες ομάδες είναι στο πλέγμα της ομορφιάς. Ο Ηρακλής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, σίγουρα. Μου άρεσε εξαιρετικά η νεανική και αξιόλογη ομάδα του Ηρακλή, όπως την είδα στο Καραϊσκάκη. Πιστεύω, λοιπόν, ότι τώρα που τελείωσαν οι Βέροιες, οι Λεβαδειακοί και οι Παναιτωλικοί, η Αεκούλα θα τα βρει σκούρα τη Δευτέρα στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή. Αν δεν ψαρώσουν οι νεαροί “κυανόλευκοι”, η Αεκ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ. Και για να ολοκληρώσω σχετικά με τον Ηρακλή: Νομίζω ότι παίκτη σαν τον νεαρό αριστερό μέσο Κούρο η Αεκ δεν διαθέτει. Ακόμα, πολύ δυνατά ταλέντα μού φαίνονται ο Σαραμαντάς και ο Ρούσσος. Δεν ξέρω μόνο τι θα κάνει ο Τζανετόπουλος, που παίζει δανεικός από την Αεκ. Ο Σάββας Παντελίδης είναι αρκετά έμπειρος για να ξέρει αν θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσει ή όχι».

Αυτά, επαναλαμβάνω, έγραφα μεταξύ άλλων στο φύλλο της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την εξάρα της Αεκ στη Βέροια, για την Κούλα και τον Ηρακλή, ενόψει βεβαίως του προχθεσινού αγώνα μεταξύ τους στο Καυτανζόγλειο. Ας δούμε τώρα, μετά τον αγώνα, τι ακριβώς συνέβη.

Πρώτον λοιπόν, η Αεκ όντως ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. Εχασε άλλους δύο βαθμούς και έμεινε ακόμα πιο πίσω στη βαθμολογία.

Δεύτερον, αποδείχτηκε ότι ο Ηρακλής δεν έχει σαν ομάδα καμία σχέση με τις Βέροιες, τους Παναιτωλικούς και τους Λεβαδειακούς. Είναι μία ομάδα με πολλά ελληνόπουλα και λίγους ξένους που είναι χρόνια στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να παίζουν «σαν Ελληνες».

Τρίτον, ο Σαραμαντάς και ο Κούρος απέδειξαν και πάλι το ταλέντο τους. Μαζί με τον Τζανετόπουλο που με εξέπληξε, ήταν οι καλύτεροι των καλύτερων. Ο Κούρος μάλιστα ΗΤΑΝ αυτός που πίεσε τον Μπάρκα και κέρδισε ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ που ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ (με αποβολή του τερματοφύλακα) ο διαιτητής Φουκάκης, με τη φάση να εξελίσσεται σε γκολ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΜΠΑΟΥΓΚ

Τέταρτον και με βάση το ΠΕΙΣΜΑ, τον ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ και το ΠΑΘΟΣ των παικτών του Ηρακλή, προσπαθώ να βρω τον τρόπο για να περάσει από εκεί και ο Μπάουγκ την άλλη εβδομάδα. Δεν μπορώ να τον βρω, όμως.

Το ενδιαφέρον σημείο του αγώνα στο Καυτανζόγλειο δεν αφορά τον Ηρακλή. Την Αεκ αφορά, που βρέθηκε ακόμα πιο πίσω στη βαθμολογία. Νομίζω ότι ο Πλατανιάς θα έχει σκυλομετανιώσει που «επέτρεψε» σε αυτή την ομάδα να τον κερδίσει με 3-0 και σήμερα να βρίσκεται έναν βαθμό πίσω της.

Στην πραγματικότητα, ο Πλατανιάς έχει καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα από την Αεκ και πιστεύω ότι, αν δεν μεσολαβήσει πάλι καμία… χορηγία, θα την κερδίσει άνετα στα Χανιά, όταν έρθει εκείνη η ώρα. Προς το παρόν, η Αεκ που «μοιράζει εξάρες» εκεί που την παίρνει, βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από την Ξάνθη και ΟΚΤΩ πίσω από τον Πανιώνιο. Τους μεγάλους δεν τους βάζω.

ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΟΜΩΣ, Η ΑΕΚΟΥΛΑ ΣΚΙΖΕΙ!

Τώρα, όμως, είμαι δεοντολογικά υποχρεωμένος να επισημάνω ότι υπάρχουν και επιτυχίες για την Αεκούλα. Οχι βέβαια αγωνιστικές, αλλά εξωαγωνιστικά… σκίζει! Η μία ΕΠΣ μετά την άλλη υποκύπτουν και πέφτουν στα χέρια των εξυγιαντών της οργάνωσης «τα τρία Μ.Α.Σ.», όπου πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει η Κούλα. Επεσε η ΕΠΣ Χαλκιδικής, πάει και η ΕΠΣ Αχαΐας, η ΕΠΣΑΝΑ είναι ήδη δικιά μας, ετοιμάζεται και η ΕΠΣ Χίου.

Με μία μικρή επισήμανση, όμως, αυτό το τελευταίο. Εκεί στη Χίο, η κατάσταση δεν είναι ακριβώς αεκιτζήδικη. Περισσότερο, για να μην πω αποκλειστικά, παοκιτζήδικη είναι! Και θα θυμάστε, υποθέτω, τις αποκαλύψεις που είχα κάνει προ ημερών για τη δράση του κλιμακίου του μπάουγκ με το συνεργείο Τεβεκέλη με το ταξίδι-αστραπή στη Χίο, όπου με ένα πεντοχίλιαρο και είκοσι τσάντες με ιματισμό έπαιρναν την ψήφο και τα πληρεξούσια των συλλόγων.

Σήμερα σας έχω κι άλλες λεπτομέρειες, που μεγαλώνουν το πλάνο των εξυγιαντών προσθέτοντας και ονόματα-έκπληξη παρά τω πλευρώ τους.

ΠΟΥΡΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κατ’ αρχήν, λοιπόν, τον Τεβεκέλη στο ταξίδι του συνόδευαν δύο άτομα. Ο ένας ήταν ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, παλιός (και καλός) τερματοφύλακας του μπάουγκ, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα «βοηθού» του Τεβεκέλη στο συνεργείο «προσηλυτισμού» των Ενώσεων στην εξυγιαντική φιλοσοφία. Ο Πουρλιοτόπουλος ήταν, πολύ πρόσφατα, παρών και στην εκδήλωση που έγινε στην Πιερία από έναν έμπορο αθλητικών ειδών (!) τον κ. Συμεωνίδη, που κατεβαίνει υποψήφιος για τις εκλογές της τοπικής ΕΠΣ, στο πλευρό βεβαίως των «εξυγιαντών» του Ρώσου.

Το ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες απαγορεύονται για εμπόρους αθλητικών ειδών, βεβαίως, δεν είναι παρά μία τυπική λεπτομέρεια, από εκείνες που δεν απασχολούν ιδιαίτερα τη συμμαχία της υγείας, και ξεπερνιούνται εύκολα.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΟΕ

Λέγαμε, όμως, για τη συνοδεία του Τεβεκέλη στη Χίο και έχει ενδιαφέρον η ταυτότητα του δευτέρου προσώπου από εκείνα που τον συνόδευαν. Πρόκειται για τον κ. Νικόλαο Αθανασίου, μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ (Ομοσπονδία Κολύμβησης) και βεβαίως συνεργάτη των κορυφαίων παραγόντων Διαθεσόπουλου και Κατσαρού, που είναι γνωστοί και διαπιστωμένοι φίλοι του Ολυμπιακού. Ακόμη, ο κ. Αθανασίου είναι και πολύ στενός φίλος ενός Χιώτη εφοπλιστή «πρασίνων» αποχρώσεων, του κ. Αλεξ Τομάζου, ο οποίος λέγεται ότι επίσης «βοηθάει» στη Χίο.

Και εδώ θα προσθέσω ένα ακόμη όνομα, του κ. Καμπούρη, τακτικού μέλους της θύρας 13 στη Χίο, αλλά και διοικητικό στέλεχος του Ν.Ο. Χίου, ομάδα την οποία, επί ετήσιας βάσεως, ενισχύει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ικανότατους αθλητές.

Ολος αυτός ο κόσμος, με διαφορετικό ο καθένας χώρο δράσεως, δραστηριοποιούνται προ των εκλογών της ΕΠΣ Χίου, που είναι και το τελικό ζητούμενο.

Το ερώτημα, όμως, είναι κατά πόσο οι ΕΠΣ που κερδίζει ο μπάουγκ θα αποτελούν «κοινά περιουσιακά στοιχεία», ας πούμε, με το Αεκάκι και αντίστροφα, αν οι ΕΠΣ που κερδίζει το Αεκ, θα συστρατεύονται υπό την ηγεσία των εκλεκτών του μπάουγκ, ή θα διατηρούν τη… «μελισσανίδειο» αυτονομία τους;

Αρκετά ενδιαφέρον, έτσι; Το σίγουρο είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να πλήξουμε. Ούτε λεπτό.

ΤΑ… ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΟΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Με απολύτως εσωστρεφή διάθεση και καμία απολύτως επισημότητα, η δοτή διοίκηση της ΕΠΟ παρέδωσε τα σήματα της FIFA στους διεθνείς διαιτητές. Ετσι, καταστράφηκε άλλη μία ειδική στιγμή, μία τιμητική διάκριση για τους διαιτητές. Οι δοτοί του Κουτσοκούμνη κατάφεραν από τιμητική να την κάνουν δυσφημιστική.

Η επιλογή βεβαίως ήταν να μη δοθεί καμία επισημότητα στην απονομή. Το γιατί μόνο να το πιθανολογήσουμε μπορούμε. Ισως από κάποιου είδους… τιμωρητική διάθεση για τα ΜΜΕ και βεβαίως όχι όλα, αλλά εκείνα που δεν τους κάνουν τη χωρίστρα.

Προσωπικά, θα πρέπει να ομολογήσω ότι η απαγόρευση με πείραξε περισσότερο και απ’ ό,τι το στιφάδο τις προάλλες, που έκανε το στομάχι μου πέτρα και δεν μπορούσα να κλείσω μάτι. Βλέπετε, το ίδιο ακριβώς παθαίνω έτσι και δεν δω τη φάτσα του Τριτσώνη, ενώ αντίθετα, έτσι και δεν δω τα μούτρα του Κουκουλάκη, δεν μπορώ να φάω! Και εν πολλοίς, δεν θα πάει καλά η μέρα μου.

Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι όλο το χρόνο ζούσα με αυτή την έννοια. Θα μου επιτρέψουν οι δοτοί να παρακολουθήσω από κοντά τις συγκινητικές στιγμές της απονομής των σημάτων στους διεθνείς, ή δεν θα μου επιτρέψουν;

Βλέπετε, στην πλειοψηφία τους οι δημοσιογράφοι είμαστε αρκετά ευαίσθητα πλάσματα. Στεναχωριόμαστε όταν δεν μας δίνουν σημασία, όταν μας περιφρονούν. Ετσι είναι και ο κυρ Σταύρος ο Τριτσώνης πρέπει να το μάθει αυτό, για να μη μας πληγώνει με τις αποφάσεις του. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν είναι ούτε τσάτσοι ούτε ΑΡΔίδια. Ούτε διαθέτουν όλοι καμία επωφελέστατη γνωριμία, όπως για παράδειγμα με τον Αγγελο τον Φιλιππίδη, τον πρώην πρόεδρα του Πόα, να τους προσλάβει π.χ. στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΠΡΟΣΟΧΕΣ!

Δεν ξέρω τι του έχουν κάνει, λοιπόν, του Τριτσώνη οι δημοσιογράφοι, ούτε τι πρόβλημα έχει μαζί τους ο Κουκουλάκης, αλλά ξέρω ότι είναι πολύ φτηνοί στο αλεύρι και ακριβοί στο πίτουρο. Αποκλείουν τους δημοσιογράφους, ποιοι; Αυτοί που ζουν και αναπνέουν με την ελπίδα να συναντηθούν με τον Παναγόπουλο και να μιλήσουν με τον Μελισσανίδη!

Αυτοί που, όταν τους ειδοποιήσει ο Παναγόπουλος ότι πάει να τους επισκεφθεί για παράπονα, γκρεμοτσακίζονται να προλάβουν να είναι παρόντες, μην τυχόν και δεν τους βρει στις θέσεις τους και τους παρεξηγήσει.

Αυτοί που, όταν σηκώσουν το τηλέφωνο και ακούσουν στην άλλη άκρη να τους μιλάει η γνωστή ένρινη φωνή του Μελισσανίδη, σηκώνονται όρθιοι από σεβασμό και ανάλογα με την ένταση του τηλεφωνήματος, βαράνε και καμία προσοχή, ενδιάμεσα.

ΣΕ ΓΥΜΝΟΥΣ ΣΒΕΡΚΟΥΣ

Να το ξέρετε, λοιπόν, κύριοι δοτοί της ΚΕΔ, με τα «κουτσοκουμνίστικα» συμβόλαια (κουβαρντάς με ξένες τσέπες), πολύ με στενοχωρήσατε που με αποκλείσατε μαζί με τους άλλους από την ατιμωτική (όπως την καταντήσατε) εκδήλωση απονομής των σημάτων στους διεθνείς. Μου στερήσατε έντονες και αξέχαστες στιγμές συγκίνησης, μου στερήσατε τη χαρά να δω τη στιγμή απονομής στον Καλογερόπουλο. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Και κάτι άλλο. Ελπίζω η απονομή από τον πρόεδρό σας να έγινε σωστά, να καρφιτσώθηκαν τα σήματα στο σωστό μέρος, εμπρός στο μπλουζάκι τους και όχι στους… σβέρκους τους!

Διότι εκεί, χρειάζεται ελεύθερο δέρμα. Για να κολλάνε καλύτερα οι καρπαζιές στις φυσούνες.

Θα δει το χρώμα του χρήματος;

Ωχ, ωχ, ωχ… άρχισαν τα όργανα για τον Αλμέιδα. Ο Μανόλο τον απέκλεισε ήδη δύο φορές από την αποστολή. Και το θέμα είναι σαφές. Τώρα που πήραν τον Αραούζο δεν τον έχουν ανάγκη.

Μία μόνον ερώτηση. Από… λεφτά πώς έχει το θέμα με τον Αλμέιδα; Εχει δει το χρώμα του χρήματος δηλαδή, ή… «κάνει υπομονή»;

Κάτι μου λέει ότι μόλις φύγει και βρεθεί σε… απόσταση ασφαλείας, θα αρχίσει τις προσφυγές. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Μία ανωμαλία!

ΕΙΠΕ: «Η Διοικούσα είναι μία ανωμαλία και ως ανωμαλία πρέπει να τελειώσει άμεσα» (Κωστάκης Κουτσοκούμνης, Τουρκολάγνος εκπρόσωπος της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, 9 Δεκεμβρίου 2016).

Πέναλτι με κόκκινη στον Μπάρκα

Και βέβαια δεν έχει δίκιο ο Χουάντερσον, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, να διαμαρτύρεται για οφσάιντ στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου.

Δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ, διότι τη στιγμή του αρχικού σουτ του Αραούχο, ο παίκτης καλυπτόταν.

Κατά τη γνώμη μου, όμως, ο διαιτητής έκανε λάθος στη φάση που προηγήθηκε του δεύτερου γκολ του Ηρακλή, όπου ο Μπάρκας, στην προσπάθειά του να εμποδίσει τον Κούρο να φτάσει στην μπάλα τον ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ, με αποτέλεσμα αυτή να κυλήσει προς τον Μοντέιρο που βεβαίως βάζει το γκολ στην κενή εστία.

Για μένα, λοιπόν, έπρεπε να δοθεί το ΠΕΝΑΛΤΙ με ΚΟΚΚΙΝΗ στον Μπάρκα, αφού αν δεν τον ανέτρεπε, ο Κούρος θα ήταν μόνος του απέναντι στην εστία.

Θα μου πείτε, εντάξει, αφού μπήκε γκολ όλα καλά, αλλά δεν είναι έτσι. Στο πέναλτι δεν υπάρχει πλεονέκτημα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/02/2017)

Διαβάστε επίσης