Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 - 15:35

Κουτοπονηριές, ανηθικότητες, ραδιουργίες, μεθοδεύσεις. Τρίπτυχο της διοικούσας επιτροπής δοτών της ΕΠΟ, που η οποιαδήποτε απόφασή της προέρχεται από ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.

Η ΕΠΟ, λοιπόν, ανακοίνωσε χθες την ημερομηνία του αγώνα-ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι. Αγώνας βεβαίως δύσκολος και κρισιμότατος, αφού πρόκειται για τη ρεβάνς του 0-0 στο Καραϊσκάκη, όπου διακυβεύεται η πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Το παιχνίδι ορίστηκε για την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα. ΤΡΕΙΣ ημέρες δηλαδή, πριν από το Πάοκ - Ολυμπιακός στην Τούμπα!

Και εντάξει, ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός πέρα από το δύσκολο πρόγραμμα έχει να αντιμετωπίσει και την ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ και τη ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ των αντιπάλων του.

Αλλά, ρε παιδιά, είπαμε, κρατάτε και κανένα πρόσχημα! Πόσο έντιμο και πόσο ηθικό δηλαδή, είναι να ΟΡΙΖΕΙ με την ιδιότητα του αρμόδιου για τη διοργάνωση του Κυπέλλου ένας τύπος σαν τον ΒΡΥΖΑ τον αγώνα του Ολυμπιακού, τρεις ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ τον αγώνα του στην ΤΟΥΜΠΑ, εναντίον της ομάδας του, του Μπάουγκ;

Μιλάμε για ΞΕΦΤΙΛΕΣ ολκής, για ΡΟΜΠΕΣ ξεκούμπωτες, που στην προσπάθειά τους να βλάψουν τον Ολυμπιακό, δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΟΣΜΑΝΛΙ ΚΑΙ ΚΟΥΛΑ

Πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο σαν θέμα το σημερινό παιχνίδι με την Οσμανλισπόρ. Από ένα παιχνίδι δηλαδή βγαίνουν πολλά και ενδιαφέροντα πραγματάκια προς σχολιασμό, πέραν του αγωνιστικού.

Βεβαίως, αγωνιστικά το θέμα νομίζω ότι έχει εξαντληθεί από τους πιο ειδικούς και πιο κοντά στα πράγματα ρεπόρτερ. Αν θα πρέπει να προσθέσουμε κάτι, αυτό αφορά τη γενικότερη σημασία του αγώνα, για την οποία το γνωστό μέτωπο των ΑΡΔ έχει δώσει μία, κατά την άποψή μου, εντελώς ΛΑΘΕΜΕΝΗ έννοια.

Διάβασα δηλαδή από τους γνωστούς αρθρογράφους ότι αυτή την εβδομάδα, με τους αγώνες κατά της Οσμανλί και της Αεκ, ο Ολυμπιακός «θα περάσει τις εξετάσεις της αλήθειας» και «θα δώσει απαντήσεις».

Ηθελημένα λανθασμένη και πονηρή αυτή η άποψη. Ο Ολυμπιακός των 13, 15, 16 και… 22 πόντων διαφορά από τους άλλους δεν έχει να δώσει καμία… απάντηση σε κανένα. Τι να απαντήσει δηλαδή ο Ολυμπιακός και σε ποιον; Σ’ αυτούς που εξακολουθούν, ανερυθρίαστα και θρασύτατα, να τον αμφισβητούν; Μα αυτοί, ακόμη και… εβδομήντα πόντους να ήταν ο Ολυμπιακός πάνω από τις ομάδες τους, πάλι θα τον αμφισβητούσαν! Γι’ αυτούς σημασία έχει το ΕΝΑ ΜΑΤΣ που θα παίξουν μαζί του, έστω κι αν η ομάδα τους τον βλέπει πλέον με τα κιάλια στη βαθμολογία!

Η «λογική» τους και η φιλοσοφία που προσπαθούν να πουλήσουν, είναι ότι αν σε ΕΝΑ και μοναδικό παιχνίδι σπάσει ο διάολος το πόδι του και η ομάδα τους (Αεκούλα) καταφέρει να κάνει κάποια ζημιά στον Ολυμπιακό, θα… «αποδείξει» ότι είναι καλύτερη και βεβαίως, ότι ο Ολυμπιακός… «να πώς παίρνει τα πρωταθλήματα».

ΠΙΟ… ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΙ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Αυτά βασικά για τον αγώνα της Κυριακής με το Αεκάκι, για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή. Και βέβαια, αύριο θα έχουμε να πούμε πολύ περισσότερα, αφού όσο περνάνε οι μέρες τόσο οι σαχλοκέφαλοι θα αποθρασύνονται.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Οσμανλί, την ομάδα εκ Τουρκίας, η οποία έχει την τύχη να βρει στη χώρα μας περισσότερους υποστηρικτές και από τους… γηγενείς δικούς της στην Αγκυρα! Τούτοι εδώ οι αντιολυμπιακοί, και περισσότεροι είναι και πιο… φανατικοί ΥΠΕΡ των Τούρκων, από τους… ίδιους τους Τούρκους!

Τι περιμένουν, λοιπόν, οι απέναντι; Περιμένουν ΗΤΤΑ του Ολυμπιακού, σ’ αυτό το ένα παιχνίδι, για να εξαπολύσουν πάλι τις γνωστές παπαριές τους. Οτι ο Ολυμπιακός δεν κάνει για την Ευρώπη, ότι δεν έχει ομάδα για Ευρώπη, ότι εκεί δεν έχει τη… διαιτησία να τον βοηθάει κ.λπ.

Από αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, το ΕΝΑ εναντίον της Οσμανλί, περιμένουν… «αποδείξεις» για να… κρίνουν αν και κατά πόσον… αξίζει ο Ολυμπιακός, αν είναι ο… δίκαιος πρωταθλητής Ελλάδας, αν έχει καλούς παίκτες και πάει λέγοντας.

Λοιπόν, για να το τελειώνουμε. Ο Ολυμπιακός παίζει αυτή την εβδομάδα δύο πολύ δύσκολα και σοβαρά παιχνίδια, ένα για το πρωτάθλημα και ένα για το Europa League. Είναι δύο παιχνίδια από τα άνω των πενήντα επίσημων και δύσκολων αγώνων που δίνει μέχρι το τέλος της περιόδου. ΕΙΔΙΚΑ όμως σ’ αυτά τα δύο, ή και στα επόμενα επίσης δύσκολα και σημαντικά που έχει να δώσει, ούτε… εξετάσεις σε κανένα δίνει ούτε… αποδείξεις χρωστάει να δώσει πουθενά και σε κανένα.

Να είμαστε, λοιπόν, σοβαροί και να μην παρασυρόμεθα. Ο Ολυμπιακός θα δώσει ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ και θα κάνει ΤΑΜΕΙΟ στο ΤΕΛΟΣ της περιόδου. Την άνοιξη, πρώτα ο Θεός, θα γίνει το ΤΕΛΙΚΟ ταμείο, ο απολογισμός της περιόδου, τα δούναι και τα λαβείν, τα κέρδη και οι ζημίες. ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ από την άνοιξη, όταν θα έχουν τελειώσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ

Πάμε τώρα στην καθαρά αγωνιστική διάσταση του σημερινού αγώνα. Εχω πολύ σοβαρούς λόγους να μην κρίνω τις επιλογές του Μπέντο, για το σημερινό παιχνίδι. Ενας απ’ αυτούς είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ, μα ΚΑΝΕΙΣ εξ ημών μπορεί να γνωρίζει καλύτερα από τον Μπέντο τα της ομάδας. Ενας δεύτερος λόγος είναι ότι στο ρόστερ του Ολυμπιακού φέτος υπάρχει και ποσότητα και ποιότητα, σε τέτοιο βαθμό, ώστε ΚΑΝΕΙΣ να μη θεωρείται αναντικατάστατος ή δυσαναπλήρωτος. Δύο τουλάχιστον ΙΣΑΞΙΟΥΣ παίκτες για κάθε θέση διαθέτει ο Ολυμπιακός, σε σημείο ώστε να μην προβληματίζει κανένα το αν (π.χ.) παίζει ο Σισοκό στη θέση του Ντε λα Μπέγια, ή αν παίξει ο Μανθάτης στη θέση του Ελιουνούσι και πάει λέγοντας.

Ειδικά για τον Ντε λα Μπέγια, που αποκλείστηκε από την αποστολή, η διαρκής… μελέτη των πεπραγμένων και της φιλοσοφίας του Μπέντο με οδηγεί στο σαφές συμπέρασμα ότι «πλήρωσε» το πολύ σοβαρό λάθος του (λάθος επιπολαιότητας) στον αγώνα με τη Λάρισα. Ακριβώς όπως, πριν από τον Ισπανό, είχε «πληρώσει» ένα ομοειδές λάθος του (επιπολαιότητας) ο νεαρός Νικολάου. Ο Μπέντο δεν καταλαβαίνει από κανένα, ο Μπέντο δεν κάνει διακρίσεις, ο Μπέντο δεν χαρίζεται: This is Bento!

Πάμε παρακάτω. Πρώτος όλων είχα γράψει, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Λάρισα, ότι επειδή ξέρω τον τρόπο που σκέφτεται ο Μπέντο, δεν βλέπω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τον Ιντέγε να παίζει εναντίον της Οσμανλισπόρ, αλλά ΚΑΙ της Αεκούλας, την Κυριακή. Βλέποντας την κατάσταση και πάλι κάτω από το πρίσμα οπτικής του Μπέντο, βλέπω πρώτη επιλογή τον Καρντόσο και στη συνέχεια τον Ανσαριφάρντ, αν όχι και τους δύο μαζί. Είμαι όμως ΒΕΒΑΙΟΣ για ένα πράγμα: Οτι όποιος και να παίξει, δεν θα εκθέσει τον προπονητή του. Θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΕΥΚΟΛΗ Ή ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΜΑΔΑ;

Είπαμε μερικά πραγματάκια για τον Ολυμπιακό. Για τους Τούρκους σαν ομάδα δεν είπαμε τίποτα. Τι είναι λοιπόν η Οσμανλί, εύκολη ή δύσκολη; Την έχει στο τσεπάκι του ο Ολυμπιακός, όπως λένε ορισμένοι, ή θα αποδειχθεί σκληρό καρύδι, σύμφωνα με τη γνώμη άλλων;

Η άποψή μου είναι… και τα δύο! Το αν μία ομάδα είναι εύκολη ή δύσκολη, κρίνεται μέσα στο γήπεδο. Ομως, κατά βάση δεν μπορείς να αποφανθείς για την αξία μιας ομάδας που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πόσω μάλλον όταν αυτή η ομάδα απέκλεισε ομάδες σαν τη Στεάουα, τη Ζυρίχη και βεβαίως τη Βιγιαρεάλ, νικώντας τη ΜΕΣΑ στην Ισπανία!

Ολα γίνονται, λοιπόν, όλα μέσα είναι, όλα παίζονται σ’ αυτή την «ελληνοτουρκική» αναμέτρηση. Φυσικά, δεν μπορώ να κρύψω ότι αισθάνομαι μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με την έκβαση του σημερινού αγώνα, από την οποία θα κριθεί εν πολλοίς και η τελική έκβαση, μετά τη ρεβάνς στην Αγκυρα.

Εδώ, όμως, στο καθαρά ΕΞΩ-αγωνιστικό πεδίο, έχει δοθεί μία άλλη διάσταση, που είναι αρκετά επικίνδυνη για να τορπιλίσει την αναμέτρηση.

Ομιλώ για κάποιες δηλώσεις του προέδρου της Οσμανλισπόρ, ο οποίος είναι συγχρόνως και δήμαρχος της πρωτεύουσας της Τουρκίας, με τις οποίες προσπαθεί να δώσει και ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ διάσταση στον ποδοσφαιρικό αγώνα.

ΜΕ… ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΡΕΒΑΝΣ, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ!

Ο εν λόγω παπάρας είπε ότι το παιχνίδι αυτό «το βλέπουμε» (πληθυντικός) σαν εθνική υπόθεση, ότι «έχουμε» (πληθυντικός) προβάδισμα ως χώρα και άλλες παπαριές.

Δεν θα επικρίνω την εθνικιστική διάθεση του μυστήριου. Αυτές οι δηλώσεις, κατά την άποψή μου, ΔΕΝ μας αφορούν. Αφορούν μόνο την ομάδα του, την πόλη του, τον λαό του. Αν έτσι σκέπτεται, καλά κάνει και σκέπτεται έτσι. Το θέμα δεν είναι τι κάνει αυτός, αλλά τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι ΟΛΑ, μα ΟΛΑ, θα κριθούν από αυτό εδώ, το σημερινό παιχνίδι. Αν ο Ολυμπιακός «καθαρίσει» την Οσμανλί με ΔΥΝΑΤΟ σκορ (π.χ. ένα 3-0, που ΕΙΝΑΙ στις δυνατότητές του), είμαι βέβαιος ότι ο δήμαρχος της τουρκικής μαλακίας θα ΑΛΛΑΞΕΙ ρότα. Διότι με ένα ΠΛΟΥΣΙΟ σκορ στην καμπούρα σου, κανείς δεν μπορεί, ουδείς νομιμοποιείται να εξαπολύει εθνικιστικές κορώνες. Πόσω μάλλον όταν αυτός είναι ΤΟΥΡΚΟΣ, δηλαδή κλασική περίπτωση ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥ και ΥΠΟΥΛΟΥ «γιαλαντζή» μαγκάκου.

Αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει σήμερα ένα καλό σκορ, κυρίως χωρίς να δεχτεί γκολ, τότε τα πράγματα στην Αγκυρα θα είναι σίγουρα «διαφορετικά». Οι Τούρκοι όχι μόνο θα επιστρατεύσουν το κακίστης ποιότητας φίλαθλο κοινό τους, δεόντως αφιονισμένο, αλλά και θα προσπαθήσουν με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού.

Θα το ρίξω σαν ΠΡΟΒΛΕΨΗ, πριν το σκεφτεί κάποιος άλλος. Θεωρώ κάτι παραπάνω από ΒΕΒΑΙΟ ότι σε περίπτωση που η πρόκριση θα παίζεται σε ένα ή δύο γκολ, στο γήπεδο της Αγκυρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ παρών και ο Ερντογάν! Ναι, φίλοι μου, το γράφω τώρα και θα δείτε ότι δεν θα διαψευστώ. Αυτή την εποχή, την εποχή της αναβίωσης του τουρκικού εθνικισμού και -ίσως- επεκτατισμού, ο Ερντογάν ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Μία επιτυχία της τουρκικής επί της ελληνικής ομάδας θα τύχει γιγαντιαίας προβολής, κυρίως στα πιο λαϊκά στρώματα, στον όχλο. Και θα παρουσιαστεί ακριβώς στις διαστάσεις που προσδιόρισε ο πρόεδρος της Οσμανλισπόρ; Σαν εθνική υπόθεση, που περατώθηκε με επιτυχία!

Αθλια κατάντια, άθλιας φυλλάδας: Τελείωσε τη «SUN» η Λίβερπουλ

Οικτρό τέλος για την κίτρινη βρομοφυλλάδα, τη «SUN», έδωσε η Λίβερπουλ, η οποία αποφάσισε να «κόψει» τους δημοσιογράφους της από τις προπονήσεις και το γήπεδο!

Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από συνεννόηση της Λίβερπουλ με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο, για την οποία η βρομερή εφημερίδα είχε γράψει ένα σωρό ανοησίες και κακοήθειες.

Θυμίζω ότι στη συγκεκριμένη βρομοφυλλάδα έχουν γραφτεί δύο φορές στο παρελθόν ψευτιές και συκοφαντίες για τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/02/2017)

Διαβάστε επίσης

ΒΡΟΜΑΓΕ ΚΟΝΙΑΚΙΛΑ Ο ΜΠΟΥΚΕ!

ΒΡΟΜΑΓΕ ΚΟΝΙΑΚΙΛΑ Ο ΜΠΟΥΚΕ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τις δύο κίτρινες στο πρώτο δεκάλεπτο σε δύο αμυντικούς του Ολυμπιακού «δι’ ασήμαντον αφορμήν», που δίνουν δικαίωμα παρεξηγήσεως.