Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΜΑΣ... ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», ΟΙ... «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ... «ΠΑΓΙΔΕΣ»

«Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΜΑΣ... ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», ΟΙ... «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ... «ΠΑΓΙΔΕΣ»
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 - 15:45

Τώρα, αυτό πάλι πώς να το εκλάβω; Οτι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα χιούμορ; Ή μήπως έχουν καταλάβει ότι οι οπαδοί τους είναι ζαβοί και τους δουλεύουν χοντρά;

Σίγουρα συμβαίνει ένα από τα δύο, για μένα δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και για να σας βοηθήσω να καταλάβετε, ιδού το… «μήνυμα» που εξέπεμψε η Αεκούλα προς τους οπαδούς της χθες το μεσημεράκι, την ώρα που οι Μεξικανοί παραδοσιακά το ρίχνουν στη σιέστα:

«Δίπλα στην ΑΕΚ σε ένα ακόμα ντέρμπι με τον δικό μας ποδοσφαιρικό πολιτισμό και χωρίς να ξεφεύγουμε από τα επιτρεπτά όρια. Προστατεύουμε την ομάδα μας και αποφεύγουμε παγίδες και προκλήσεις», λέει το μήνυμα της Αεκούλας.

Μάλιστα, κύριοι. Κι εδώ ο αναγνώστης λέει, Θεέ και Κύριε, πόση παραπλάνηση, πόση υποκρισία, πόση διαστρέβλωση της πραγματικότητας μπορεί να χωρέσει σε τριάντα λέξεις; Φοβερά πράγματα, απίστευτα.

Ομιλεί η Αεκούλα για… ΔΙΚΟ ΤΗΣ «ποδοσφαιρικό πολιτισμό». Τον οποίο προφανώς υποστηρίζει ότι… παράγει η ίδια. Δεν μας λέει, όμως, πότε παρήγαγε ποδοσφαιρικό πολιτισμό η Αεκούλα. Μήπως όταν διέκοπτε τον αγώνα επειδή οι οπαδοί της πετούσαν φωτοβολίδες, πέτρες και μπάζα απ’ έξω… μέσα στο γήπεδο, εν ώρα αγώνος; Μήπως όταν οι μελισσανίδηδες έσβηναν τα φώτα για να επιτύχουν την επανάληψη του αγώνα; Ή μήπως τώρα, πιο πρόσφατα, όταν πέταγαν φωτοβολίδα πάνω στους παίκτες του Ολυμπιακού για να μην μπορούν να αμυνθούν και η ομαδούλα τους να πετυχαίνει γκολ;

Η έννοια «ποδοσφαιρικός πολιτισμός» με την ομάδα που λέγεται ΑΕΚ, είναι πράγματα ΑΝΟΜΟΙΑ, ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΑ, ΑΣΥΝΔΕΤΑ. Απ’ όταν ιδρύθηκε η Αεκ, τα μόνα που παρήγαγε, παραδοσιακά, ήταν η ποδοσφαιρική ΑΛΗΤΕΙΑ, ήταν η ποδοσφαιρική ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ήταν η ποδοσφαιρική ΑΠΑΤΗ και δη σε μεγάλες, τεράστιες δόσεις.

Ποια σχέση μπορεί να έχει με οποιοδήποτε είδος «ποδοσφαιρικού πολιτισμού» μία ομάδα που για να γλιτώσει από τα χρέη που η ίδια δημιούργησε αποφάσισε να ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ κάτω, να αλλάξει ΑΦΜ, να αλλάξει ονομασία, να αλλάξει διοίκηση, να αλλάξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΚΤΟΣ από ένα, το αρχέγονο στοιχείο της: Την ποδοσφαιρική ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ!

ΣΤΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ… ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ!

Δύο φορές μέχρι σήμερα, αυτή η ομάδα που… εκπέμπει πολιτισμό σε κάθε της εκδήλωση, σε κάθε βήμα της ελεεινής της ιστορίας, ΕΚΒΙΑΣΕ ένα ολόκληρο κράτος προκειμένου να της ΧΑΡΙΣΤΕΙ στις πλάτες ενός ολόκληρου ΛΑΟΥ.

Πόσες φορές η ομάδα με τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό μαμελούκων κατηγορήθηκε για αλλοίωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος και πόσες καταδικάστηκε για δωροδοκία; Μήπως λέει κάτι σχετικό με ποδοσφαιρικό πολιτισμό το επίθετο Χρυσοβιτσάνος;

Πόσος πολιτισμός μπορεί να χωρέσει στον φέροντα οργανισμό μιας ομάδας που κάποτε, για να μην -πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός «τα είχε βρει» με τον ομογάλακτό της μπάουγκ, με αποτέλεσμα να υψωθεί στο αείμνηστο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας το μνημειώδες πανό, «ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΩΣΤΕ και τον ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΟΚ ΣΚΟΤΩΣΤΕ»; Ηταν μία από τις σπάνιες φορές που ένα παιχνίδι ΣΤΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ για… «καλό σκοπό»! Οπως ακριβώς επιτάσσει ο… «ποδοσφαιρικός πολιτισμός»!

ΟΤΑΝ ΣΩΡΙΑΖΟΝΤΑΝ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΚΑΙ… ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ!

Πόσος… ποδοσφαιρικός πολιτισμός μπορεί να χωρέσει σε ομάδα που οι παίκτες της κατόπιν εντολής της… πολιτισμένης διοίκησής της αρχίζουν και σωριάζονται ανάσκελα και μπρούμυτα στον αγωνιστικό χώρο, επειδή δεν τους συνέφερε το αποτέλεσμα και προσπαθούσαν να τον διακόψουν;

Περί ποίου… ποδοσφαιρικού πολιτισμού ομιλεί και αναφέρεται η ομάδα που ΔΕΝ ΕΧΕΙ «κανονικό» πρόεδρο, αλλά έναν «μπροστινό» κάποιου «διοικητή» που λόγω νομικού κωλύματος δεν μπορεί να είναι μέλος του Δ.Σ. της; Πόσος «ποδοσφαιρικός πολιτισμός» μπορεί να χωρέσει σε ομάδα που στηρίζεται στους τραμπουκισμούς παραγόντων της, στην παρασκηνιακή τους δράση, στη χρησιμοποίηση άνομων, εκβιαστικών μεθόδων, προκειμένου να επηρεάζεται το εκλογικό σώμα και να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας στην ΕΠΟ;

Ολα αυτά, αγαπητοί φίλοι, καθώς και άλλα, πολλά, αμέτρητα συμβάντα που ΜΟΝΟ ΛΕΚΕΔΕΣ στην ιστορία μιας ομάδας θεωρούνται, μπορεί να βαφτίζονται και… «ποδοσφαιρικός πολιτισμός» από αυτούς που συμφέρει να εξωραΐζουν ακόμα και την ΙΣΤΟΡΙΑ όταν τους συμφέρει τη δεδομένη στιγμή.

ΟΙ «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΠΑΓΙΔΕΣ»

Ας δούμε τώρα και τη δεύτερη παράγραφο του μηνύματος. Εκεί όπου αναφέρεται στις… «προκλήσεις» και τις… «παγίδες» που «πρέπει να αποφύγουν» οι οπαδοί της Αεκούλας.

Δηλαδή, ρε λεβέντες, για να έχουμε καλό ρώτημα, ποιοι και πώς θα προκαλέσουν; Τινί τρόπω δηλαδή; Η ομάδα του Ολυμπιακού θα παίξει χωρίς να έχει κοντά της τους οπαδούς της. Εντεκα παίκτες θα παίξουν, συν αυτούς του πάγκου και τα μέλη της αποστολής. Τον Σάββα, τον Δουρέκα, το προπονητικό τιμ. Και όποιοι θα είναι στις σουίτες. Αυτοί θα είναι όλοι κι όλοι, ενώπιον των χιλιάδων παραληρούντων οπαδών σας. Πώς θα τους προκαλέσουν, λοιπόν; Θα τους βρίζουν ή θα τους μουντζώνουν; Και να ήταν καμιά… τριανταριά χιλιάδες, θα το καταλάβαινα. Είκοσι πάνω-κάτω νομάτοι, όμως, πώς θα προκαλέσουν; Θα παίζουν… δυνατά, δεν θα τους αφήνουν να βάλουν γκολ, ή θα τους βάζουν γκολ αυτοί;

Ε, αν μέσα στις «προκλήσεις» όπως τις εννοεί ο Αεκούλικος νους, περιλαμβάνονται και αυτά, τότε… ναι, θα προκαλέσουν!

Δεν υπάρχει περίπτωση προκλήσεων, ούτε και παγίδας, φυσικά. Παγίδες δεν έχει συνηθίσει να βάζει ο Ολυμπιακός σε κανένα, διότι δεν τον ενδιαφέρει να κερδίζει με παγίδες.

Και στο τέλος - τέλος, γιατί, για ποιο λόγο να προκαλέσει ή να παγιδέψει την Αεκούλα ο Ολυμπιακός; Επειδή είναι ΜΟΝΟ… ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ βαθμούς μπροστά; Τι δηλαδή θα ήθελε να αποφύγει πάση θυσία ο Ολυμπιακός, ώστε να προσπαθήσει να σας… «παγιδέψει»; Το μάξιμουμ μιας ενδεχόμενης αποτυχίας είναι η ήττα. Η οποία, ακόμα και αν υποθετικά έρθει για τον Ολυμπιακό, ξέρετε τι θα σημαίνει; Οτι οι ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑΣ βαθμοί μείον έγιναν… ΔΕΚΑ ΟΚΤΩ βαθμοί μείον, για σας! Και… λοιπόν;

ΤΑ… «ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ»

Οσο για τα… «επιτρεπτά όρια» που… δεν πρέπει να ξεφύγουν οι οπαδοί σας, μάλλον θα… ξεχάσατε να τα καθορίσετε.

Δεν τους ενημερώνετε δηλαδή με σαφήνεια μέχρι πού… μπορούν να φτάσουν και πού… πρέπει να σταματήσουν. Και έτσι, χωρίς σωστή ενημέρωση, είναι πολύ πιθανή η δημιουργία παρεξηγήσεων.

Μέχρι ποια όρια, ας πούμε, μπορεί να φτάσει η συμπεριφορά του Βασιλομπίλαρου προς τους παράγοντες του Ολυμπιακού; Και ποιος καθορίζει, ας πούμε, έτσι και ακουστούν πάλι τίποτα «ξέρω πού μένεις» ή «θα σε πνίξω με το κασκόλ», αν είναι μέσα στα… «επιτρεπτά όρια» ή… απ’ έξω;

Και επειδή από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά στα σκατοMME, θα το ξεκαθαρίσω από τώρα, με πολύ ολίγες λέξεις: Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ 100% ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ! Δεν δίνω ούτε 99,9%, αλλά κατευθείαν και ξερά 100%! Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ και ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/02/2017)

Διαβάστε επίσης

ΒΡΟΜΑΓΕ ΚΟΝΙΑΚΙΛΑ Ο ΜΠΟΥΚΕ!

ΒΡΟΜΑΓΕ ΚΟΝΙΑΚΙΛΑ Ο ΜΠΟΥΚΕ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τις δύο κίτρινες στο πρώτο δεκάλεπτο σε δύο αμυντικούς του Ολυμπιακού «δι’ ασήμαντον αφορμήν», που δίνουν δικαίωμα παρεξηγήσεως.