Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΑΤΣΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ! ΣΟΚ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΛΑΛΑ ΟΙ ΑΡΔΟΜΜΕΜΕΔΕΣ!

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΑΤΣΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ! ΣΟΚ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΛΑΛΑ ΟΙ ΑΡΔΟΜΜΕΜΕΔΕΣ!
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 - 15:32

Αίσθηση έκανε στην πιάτσα το ρεπορτάζ του Κώστα Καίσαρη στο contra.gr που είχε θέμα τις σχέσεις μεταξύ Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη. Δεν θα ασχοληθώ με την ουσία του ρεπορτάζ, διότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τίποτα περισσότερο από όσα έχουν ήδη δημοσιευθεί. Αυτό όμως που πραγματικά θεωρώ πραγματικά αξιοσημείωτο, είναι οι αντιδράσεις των ΜΜΕ που ανήκουν στη λεγόμενη «συμμαχία των τριών Μ.Α.Σ.».

Οι δυστυχείς πρέπει να έπαθαν τεράστιο ψυχικό κλονισμό με το άκουσμα της είδησης, αισθανόμενοι ότι το έδαφος κάτω από τα πόδια τους κινδύνευε με κατάρρευση! Διότι, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι κάτοικοι της Καπερναούμ, όλοι οι ΑΡΔ της συμμαχίας στηρίζονται σ’ αυτή και την θέλουν αρραγή και ενωμένη, προκειμένου να εκμεταλλεύονται το τσατσιλίκι που πουλάνε μια στον ένα εκ των συμμάχων, μια στον άλλο, μια και στους τρείς συγχρόνως!

Και με τους τρείς τα έχουν καλά οι κορυφαίοι των ΑΡΔιτών. Δουλεύουν στο ραδιόφωνο του ενός, στο site του άλλου, στην επικοινωνία του τρίτου και πάει λέγοντας. Ειδικά αυτοί, λοιπόν, από την ώρα που έσκασε το ρεπορτάζ του Καίσαρη, έπαθαν ψυχικό τραλαλά. Και επειδή δεν μπορούσαν βεβαίως να το διαψεύσουν, προσπάθησαν απεγνωσμένα να μειώσουν την έννοια και τη σημασία του.

Ξέρετε, λοιπόν, ποιο ήταν το πρώτο τους μέλημα; Να… «αποδείξουν» (σε ποιόν άραγε;) ότι η… παράταξη Γραμμένου είναι, ήταν και θα είναι αρραγής και συμπυκνωμένη και έτσι θα τραβήξει «συμμαχικά» στις εκλογές της ΕΠΟ, τις οποίες και θα κερδίσει για να… ολοκληρωθεί η εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λες και κάπου είχαν διαβάσει ότι επειδή τσακώθηκαν ο Σαββίδης με τον Μελισσανίδη, δεν θα κατέβαινε ο Γραμμένος στις εκλογές και θα πήγαιναν χαμένοι τόσοι κόποι και τόσα λεφτά!

ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΓΑΛΑ!

Στην ναυ-αρχίδα των ΑΡΔοΜΜΕμέδων, το sκατοdna, προσπάθησαν και ήρθαν σε επαφή με τον Μελισσανίδη, από τον οποίο ζήτησαν δήλωση για τις… εκλογές της ΕΠΟ!

Και τι είπε ο Μελισσανίδης; Νομίζω ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, άσχετα αν δεν το πήρε χαμπάρι αυτός που τον ρωτούσε: «Εγώ στηρίζω και θα στηρίξω τον Βαγγέλη Γραμμένο στις εκλογές της ΕΠΟ, γιατί είναι έντιμος και καθαρός άνθρωπος. Ο Μελισσανίδης τηρεί πάντα τον λόγο του. Οι προσωπικές μου σχέσεις και οι προσωπικές μου φιλίες αφορούν μόνο εμένα και όχι το ποδόσφαιρο».

Η δήλωση αυτή, που θα αναλύσω παρακάτω το νόημά της, προβλήθηκε από το sκατοsite ότι… «βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες όσων πόνταραν στη διάλυση της συμμαχίας και λοξοδρόμηση στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΟ»!

Δηλαδή, άλλ’ αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα!

Ποιοι είναι αυτοί που… πόνταραν στη διάλυση της συμμαχίας και γιατί; Τσιμουδιά! Πετάνε έτσι, μία φράση - ατάκα σαν το σανό στα ζα του στάβλου και την αφήνουν να κρέμεται, να αιωρείται! Ποιοι… πόνταραν στη λοξοδρόμηση στις εκλογές της ΕΠΟ; Ο… κανένας; Ή μήπως απλά εκφράζουν τους φόβους τους κάτι ΑΡΔοτσατσόνια που έχουν πάρει υποσχέσεις από την «εξυγίανση» για άμεση πρόσληψη με βασιλικούς μισθούς; Δηλαδή τους δικούς τους φόβους τους εμφανίζουν ως… επιθυμία άλλων, τους οποίους ακριβώς δεν κατονομάζουν επειδή… δεν υπάρχουν;

Και βεβαίως, ούτε στο ρεπορτάζ του Καίσαρη υπάρχει κάποια σχετική με τις εκλογές της ΕΠΟ αναφορά. Κλασικό παράδειγμα τσατσοδημοσιογραφίας από ΑΡΔίδια και πάμε παρακάτω.

ΤΙ… ΔΕΝ ΕΙΠΕ!

Τι είπε ο Μελισσανίδης; Το πιο σημαντικό είναι το τι… ΔΕΝ ΕΙΠΕ! Δεν διέψευσε ούτε κατ’ ελάχιστο τα αποκαλυφθέντα, αλλά αντίθετα τα ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕ κιόλας, λέγοντας ότι αυτός «τηρεί πάντα τον λόγο του» (ενώ άλλοι… όχι) και ότι οι όποιες προσωπικές του σχέσεις και φιλίες αφορούν μόνο τον ίδιο και ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Πόσο πιο εύγλωττα θα μπορούσε δηλαδή να τοποθετηθεί, προκειμένου ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ το ρεπορτάζ του Κ.Κ.;

Σίγουρα, με την διαβεβαίωση του Μελισσανίδη ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την παράταξη Γραμμένου, οι καρδιές των τσατσογράφων θα πρέπει να επανήλθαν στα θέσεις τους. Ούτε οι θεσούλες τους κινδυνεύουν προς το παρόν, ούτε και η μετεκλογική τους ένταξη στο… «επικοινωνιακό» δυναμικό της ΕΠΟ.

ΔΥΟΜΙΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!

Ας τους αφήσουμε όμως να ζήσουν στη ζοφερή τους πραγματικότητα, για να δούμε, με τη δική μας οπτική, τα ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ μελλούμενα, τα οποία είναι τόσο μπερδεμένα, όσο και οι ΑΡΔοσκέψεις.

Συνεργάζονται, λοιπόν, μέχρι τέλους ο Μελισσανίδης με τον Σαββίδη αν και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τις καλύτερες των σχέσεων μεταξύ τους. Και η συμμαχία τους «παίρνει την ΕΠΟ». Το… μετά όμως, πόσο… «συμμαχικό» θα είναι; Ποιος θα διοικεί την ΕΠΟ; Ο Μελισσανίδης με το ΚΥΚΛΩΜΑ που έχει ΗΔΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ στην ΕΠΟ, ή ο Σαββίδης, που έχει αναλάβει τον οικονομικό τομέα και έχει ΗΔΗ πετάξει ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΛΕΦΤΑ στη… λεκάνη (σύμφωνα με δική του προσφιλή φράση);

Εδώ, θα πρέπει να σας πούμε μερικά πραγματάκια οικονομικής φύσεως, για να γίνει αντιληπτό το ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ που μπορεί ΑΝΑ ΠΑΣΑΝ ΣΤΙΓΜΗ να ανοίξει σε ΕΥΡΥΤΑΤΟ χώρο μεταξύ των δύο.

Ξέρετε, λοιπόν, ΠΟΣΑ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ οι εκλογές στην ΕΠΣ Χίου; Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς, μπορεί και να ξεπέρασαν τα 140 χιλιάρικα!

Το ακριβές νούμερο, βεβαίως, θα το ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον ο Τεβεκέλης με τον Πουρλιοτόπουλο, που χειρίζονται αυτού του είδους τα θέματα. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, την προ των εκλογών, ο Πουρλιοτόπουλος είχε επισκεφθεί για δεύτερη φορά την Χίο, όπου εγκατεστημένος στο ίδιο με την πρώτη φορά ξενοδοχείο, έκανε την σωστή διαχείριση.

Δεν θα συνεχίσω με λεπτομέρειες, αν και γνωρίζω ΠΟΛΛΕΣ. Το ερώτημα που τίθεται, εν προκειμένω, είναι το εξής: Αν οι εκλογές σε μία μικρή Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, με δυναμικό 27 όλων κι όλων ομάδων, στοίχισε 140 χιλιάδες, ΠΟΣΑ θα πρέπει να στοίχισαν (και να στοιχίσουν, διότι από δω και πέρα θα έχουμε ΑΛΛΕΣ εξελίξεις) οι εκλογές επί δυναμικού 56 ενώσεων;

Ούτε αυτό βεβαίως είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Αλλά, μπορώ να παραθέσω τις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ που έρχονται από την ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ και τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ πιάτσα.

Το συνολικό κονδύλι, λέγεται, έχει ήδη φτάσει στα (κρατηθείτε) ΔΥΟΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΟΥΡΟ !

ΤΑ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΡΗ» ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ

Μάλιστα, κύριοι, αυτό είναι το ποσόν που «βγαίνει» από τους υπολογισμούς των «επαϊόντων» και φτάνει στις δημοσιογραφικές κεραίες. Οπότε, εδώ προκύπτουν ΑΛΛΑ ερωτήματα. Τα λεφτά αυτά, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ μπορεί να τα βάλει! Και όλοι τον ξέρουμε αυτόν τον ΕΝΑ. Οπως ξέρουμε και ΠΟΙΟΙ εκμεταλλεύτηκαν αυτή την τεράστια οικονομική δύναμη και τη ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ, προκειμένου να κάνουν ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ τη δουλειά! Να οικειοποιούνται την όποια «επιτυχία» και να λένε ότι «εμείς διώξαμε τον Γκιρτζίκη και κερδίσαμε την ΕΠΟ».

Αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση μπορεί να τραβήξει μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ. Για παρακάτω, όμως, ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

Λένε, ότι πολλοί εξαπάτησαν λίγους και λίγοι εξαπάτησαν πολλούς για μεγάλο διάστημα. Ομως, κανείς δεν μπορεί να εξαπατήσει ΟΛΟΥΣ για μεγάλο διάστημα. Μοιραία έρχεται η στιγμή που τα τσανάκια δεν θα ταιριάζουν, διότι αυτός που βάζει τα λεφτά δεν θα ανέχεται να κάνει κουμάντο αυτός που έβαλε την… «τεχνογνωσία», προς ίδιον όφελος.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι δεν είναι παρά θέμα ΧΡΟΝΟΥ να επέλθει η ΔΙΑΛΥΣΗ και ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ στα μέα και τα σέα, με τη σύγκρουση να είναι εξαιρετικά σκληρή και με εξαιρετικά οδυνηρά για κάποιους αποτελέσματα.

Εν ολίγοις, όταν θα έρθει η ώρα να συγκρουστούν τα… βουβάλια, οι πρώτοι που θα την πληρώσουν θα είναι τα… ΑΡΔοβατράχια!

ΟΙ… ΜΠΑΖΙ«ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΚΕΦΑΛΟΙ» ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ… «ΜΠΑΖΙΜΠΟΥΖΟΥΚΟΙ»

Υποκριτές σαν αυτούς δεν ξανάγιναν στην παγκόσμια ιστορία. Παρεξηγήθηκαν, τάχατες, που ο Σάββας χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό Βασιβουζούκοι, περιγράφοντας τα γεγονότα με τον μάνταλο στο ντέρμπι.

Οταν, όμως, τους αποκαλούσε ο διοικητής τους «Απάτσι», όχι μόνο δεν θίχτηκαν, αλλά θεώρησαν ότι έπρεπε να… πανηγυρίζουν κιόλας!

Το αφήγημα με τίτλο «βασιβουζούκοι» λοιπόν, τελείωσε για τους σιχαμένους εχθρούς του Σάββα. Είδανε ότι δεν περνάει, ότι δεν έχει αντίκρισμα και το σταμάτησαν. Οι εντυπώσεις όμως παραμένουν.

Αλλά τι ακριβώς είχε πει ο Σάββας, που κατηγορήθηκε από διάφορους απίθανους και ανύπαρκτους;

«Είναι ντροπή. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα πράγματα, που έγιναν εδώ. Ούτε από τους Μπαζιμπουζούκους δεν γίνονται όσα γίνονται εδώ σήμερα. Αρχίζει το παιχνίδι και βλέπω τον Μάνταλο να φορτώνει όλη την άμυνα του Ολυμπιακού με κάρτες».

Εντοπίζω: «Ούτε από τους Μπασιμπουζούκους δεν γίνονται όσα γίνονται εδώ σήμερα!».

Βλέπετε εσείς πουθενά να ΒΡΙΖΕΙ οποιονδήποτε με κάποιο παρεξηγήσιμο χαρακτηρισμό; Είπε κάτι για την Αεκούλα; Είπε κάτι για τον… κόσμο της προσφυγιάς; Εκανε καμία παρομοίωση που να αφορά την Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, τις χαμένες πατρίδες και τα άλλα εξωφρενικά που ακούσαμε και διαβάσαμε;

Τίποτα, αγαπητοί φίλοι! Απολύτως τίποτα. Μόνο μία παρομοίωση σχετικά με τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ τα οποία συνέβησαν και τα οποία δεν είναι χαρακτηριστικό των Βασιβουζούκων. Είναι χαρακτηριστικό της δράσης ύποπτων και σκοτεινών τύπων του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου. Η δράση των οποίων καλύπτει εξ ολοκλήρου την ιστορία αυτού του κακομοιριασμένου σωματείου της αιώνιας κλάψας και της ζητιανιάς, που στη σύγχρονη ποδοσφαιρική εποχή καλείται απλά «Αεκούλα».

«Μποροθρύλος», Σαραμαντάς, Λουτσέσκου και άλλες… ομορφιές

Η διαιτησία του Μάνταλου και οι εξελίξεις γύρω από αυτή, δεν μας επέτρεψαν να σημειώσουμε μερικά πραγματάκια γύρω από την 21η αγωνιστική, που ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, ως εμπλουτισμένη με άφθονη… ομορφιά του ποδοσφαίρου.

*** «Μποροβήλε, διώξε τα λαμόγια», φώναζαν μερικοί αμαθείς και απληροφόρητοι οπαδοί στην Τρίπολη.

Ο Μποροβήλος τους κοίταζε χωρίς να τους ρωτήσει ποιους εννοούν. Και στην Τρίπολη λένε ότι δεν έκανε ερωτήσεις, διότι φοβήθηκε μην… ακουστεί το όνομά του!

*** Στο μεταξύ, είχαμε κι’ άλλη αποβολή παίκτη ομάδας που την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Πάοκ.

Αυτή τη φορά, ήταν ο Σαραμαντάς του Ηρακλή, ένας από τους καλύτερούς του παίκτες.

*** Μην το ξεχάσουμε κι αυτό. Ο Μποροθρύλος τίμησε τον Κουρμπέλη, πριν αρχίσει το παιχνίδι της πεντάρας. Τον τίμησε, λέει, για την προσφορά του στον Αστέρα. Προφανώς θα εννοεί βασικά την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ του προσφορά. Και όχι μόνο στην ομάδα, έτσι;

*** Αρχισε πάλι ο Λουτσέσκου περί της… Αθήνας που… δεν σέβεται την Ξάνθη!

Πολύ θα ήθελα να μου έδειχνε έστω ΕΝΑ Αθηναίο που να… ασχολείται με την ομάδα του.

*** Μια και το ανέφερε όμως, καλό θα ήταν να μας πει τι θα κάνει αυτός την Κυριακή. Αν δηλαδή και ΠΟΣΟ θα… σεβαστεί τον Παναθηναϊκό. Αν είναι δηλαδή στον πάγκο, διότι όπως ακούω, από τον πολύ σεβασμό που τρέφουν για πάρτη του, του ετοιμάζουν γερή καμπάνα για τα καραγκιοζιλίκια που έκανε στο Περιστέρι.

*** Ακόμα και στο πρωτάθλημα των Κ20 οι δοτοί της ΕΠΟ κυνηγάνε τον Ολυμπιακό. Στο ντέρμπι με την κούλα του έβαλαν ένα διαιτητή (Δραγάτης) από την ΕΠΣΑΝΑ, την Ενωση του περιβόητου Γιαρένη, κολλητού του Μελισσανίδη και εξέχον μέλος της οργάνωσης «τα τρία Μ.Α.Σ.».

Και απ’ ό,τι έδειξε, πήγε δασκαλεμένος.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/02/2017)

Διαβάστε επίσης