Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ Η ΤΡΙΠΛΗ ΑΘΩΩΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

ΤΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ Η ΤΡΙΠΛΗ ΑΘΩΩΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 - 18:29

Τους μπήκε πολύ βαθιά. Στη συνείδησή τους εννοώ, η απόφαση ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ για την προσφυγή του Σισέ. Τόσο βαθιά, πού θα κάνουν μήνες, ίσως και ΧΡΟΝΙΑ για να την ξεπεράσουν.

Διπλή ήταν η αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα όσα αναληθή είχε καταγγείλει ο Γάλλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, πού αποδεικνύεται συν τοις άλλοις και πρόθυμο «θύμα» άλλων σκοπιμοτήτων, προσωπικών ή όχι, εχθρών του προέδρου και ηγέτη του Ολυμπιακού.

Η τόσο επικοινωνιακά «καλοστημένη» παράσταση του… «θιγμένου» δήθεν Σισέ, απέτυχε παταγωδώς. Η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ εξακολουθεί να είναι ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ότι ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ από κανέναν, όσο ισχυρός κι αν εμφανίζεται.

Βεβαίως, τα «βρόμικα» ΜΜΕ πού στηρίζουν τέτοιες και άλλες ομοειδείς μεθοδεύσεις, εμφάνισαν την είδηση της ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ Μαρινάκη με φθονερές, σκοτεινές, ύπουλες και φιδίσιες (όλα τα χαρακτηριστικά των αφεντικών τους) «υποσημειώσεις», «σποντίτσες» και ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΑ υπονοούμενα, εμφανίζοντας σε πρώτο πλάνο της είδησης ότι «η απόφαση εκδόθηκε από δικαστήριο του Πειραιά».

Δεν χρειάζεται, βεβαίως, να «διευκρινίσουμε» το «τι εννοούν» τα αδελφίστικα ΜΜΕ. Ολοι μας καταλαβαίνουμε, αλλά δεν πειράζει. Την επομένη φορά πού θα βρεθεί κανένας «εύθικτος» και… «ευαίσθητος» ποδοσφαιριστής σαν τον Τζιμπρίλ Σισέ, να ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ να κάνει μηνύσεις και αγωγές, να φροντίσουν να κάνουν μήνυση σε ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, όπως γιΑ παράδειγμα, στο… «πρωτοδικείο Τριορόφου», στο… «πταισματοδικείο Λεωφόρου» ή -για ακόμα καλύτερες αποφάσεις- στο … «κακουργοδικείο της Δίκης», πού δικάζει ο σαγόνιας.

Για να το δούμε πιο σοβαρά (αν και είναι τόσο γελοίο, ώστε να μην χωράει σοβαρή αντιμετώπιση) η υπόθεση δικάστηκε από το πρωτοδικείο Πειραιά, διότι και το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου έλαβαν χώρα τα γεγονότα, αλλά και η έδρα των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, είναι στον Πειραιά.

Εκεί υποβλήθηκαν η μήνυση και η αγωγή του Σισέ, εκεί έγιναν όλα. Και μην ξεχνάμε, ότι στον Πειραιά υπάγονται (δικαστικά) οι έδρες του κ. Πατέρα, του κ. Αλαφούζου, και φυσικά, του κ. Μαρινάκη.

Τώρα, βεβαίως, αν αντιλήφθηκαν κάποια παρατυπία ή κάποιο λάθος στη διαδικασία, εύκολα μπορούν να αντιδράσουν. Να στείλουν ένα μήνυμα στον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Κοντονή και να ζητήσουν… επανάληψη της δίκης.

Δεν πιστεύω, βεβαίως, ότι αυτός μπορεί να βοηθήσει, αλλά να… προσπαθήσει, το θεωρώ σίγουρο.

Αύριο με το καλό, υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μία εκτενή και διασκεδαστική ΑΝΑΔΡΟΜΗ στην ιστορία των δικαστικών προσφυγών του Σισέ και των «υποστηρικτών» του, από την… «χαραυγή» της μέχρι το χθεσινό οικτρό ναυάγιο.

ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΠΛΕΟΝ Η… ΥΓΕΙΑ!

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και αθλητικής μας ζωής, είναι εξόχως αποκαλυπτικές και δεν επιτρέπουν πλέον καμία αμφιβολία.

Οπως όλοι οι άλλοι τομείς, έτσι και το ελληνικό ποδόσφαιρο (διότι, αυτό μας ενδιαφέρει βασικά) μπήκε οριστικά και αμετάκλητα στον αστερισμό της «υγείας». Της πιο… νοσηρής, της πιο αγιάτρευτα αρρωστημένης, της πιο ανήθικης και διεστραμμένης «υγείας» όλων των εποχών.

Για να κάνουμε ένα μικρό ταμείο, λοιπόν, να θυμηθούμε πού βρισκόμαστε.

Εχουμε κατ’ αρχήν, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την απόδοση δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες και επιχειρηματίες, με τη μορφή «νέων γηπέδων».

Δημόσια περιουσία το γήπεδο της Αεκ στη Νέα Φιλαδέλφεια, πού απαγορεύεται κάθε άλλη χρήση του πέραν των σκοπών για τους οποίους είχε παραχωρηθεί αρχικά. Είναι γνωστή η προσπάθεια του Μελισσανίδη να αρπάξει τον χώρο αυτόν και να τον κάνει ΔΙΚΟ ΤΟΥ γήπεδο, της απολύτου ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ, βάζοντας την Αεκ σε ρόλο… «μπροστινού»!

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας, με δημόσιες δηλώσεις του, πού εξέπληξαν για το πάθος και την αποφασιστικότητά τους, αναφέρθηκε στην απόδοση της κυριαρχίας της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ στον Μελισσανίδη.

Την ίδια, όμως, αποφασιστικότητα, συνοδευόμενη από πολυάριθμες επαφές με διάφορα πρόσωπα της παναθηναϊκής πραγματικότητας, έδειξε ο πρωθυπουργός και ένα καινοφανές σχέδιο, πού αποβλέπει και αυτό στην καταπάτηση και παράδοση δημόσιας (=δημοτικής) γης στον Παναθηναϊκό. Πρωτοβουλία καλυμμένη από κάποιο ευφάνταστο (και μη πραγματοποιήσιμο) «πρότζεκτ», με την αβανταδόρικη επωνυμία «Νέα Αθήνα».

ΑΠΛΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Για όσους εξεπλάγησαν αρχικά, ήρθε η ενημέρωση της επομένης να διαλύσει κάθε απορία με την αποκάλυψη ότι μία πολύ γνωστή πολυεθνική βρισκόταν πίσω από το γιγαντιαίο πρότζεκτ, το καλυμμένο εξ ολοκλήρου βεβαίως από την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, η οποία στις μέρες μας δεν αποτελεί δα και κανένα… αξεπέραστο εμπόδιο: Οι λύσεις υπάρχουν πάντα και είναι απλές: Οταν οι νόμοι λειτουργούν κόντρα στους σχεδιασμούς και τα συμφέροντά μας, απλά…τους αλλάζουμε! Σιγά τα δύσκολα, δηλαδή. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι η πολυεθνική επενδυτική περιμένει και όπου να ‘ναι θα ανοίξει (αν δεν έχει ανοίξει ήδη) ο κρουνός των εκατομμυρίων, επί… ΤΣΕΠΩΝ δικαίων και ..αδίκων. Ιδίως των τελευταίων.

Αρκεί να θυμίσουμε, ότι κάτω από αυτό το πρίσμα «φιλοσοφίας» της σημερινής κυβέρνησης, έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για την ψήφιση τροπολογίας, με την οποία θα ξεπεραστούν τα όποια νομικά εμπόδια και θα ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ στα χέρια του Μελισσανίδη η άδεια για το χτίσιμο του γηπέδου ΤΟΥ, συνοδευόμενη από μερικές ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ από τον ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ. Φυσικά, αυτή η φάμπρικα με την ΚΑΝΟΥΛΑ απ’ την οποία θα τρέχουν τα εκατομμύρια, δεν θα έχει… «άμεσο δημοσιονομικό αντίκτυπο», διότι, ως γνωστόν, οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ θα ΚΟΠΟΥΝ από το 2019 (ή το 2018;) και μετά. Επομένως, έως τότε μπορούμε να ΔΩΡΙΖΟΥΜΕ στους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ και δημόσια γη και εκατομμύρια και… «ΦΑΤΕ… ΦΑΤΕ…», πού έλεγε ο συγχωρεμένος Βασίλης Αυλωνίτης.

ΟΙ… ΝΙΑΟΥΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΙΚΑΔΟΡΟΙ

Βεβαίως, μέχρι τότε θα πρέπει να αποδεικνύεται συχνά και εν ανάγκη επί καθημερινής βάσεως, η… «αγωνία» του… «λαού της Αεκ» και των… «δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας». Ως εκ τούτου, μαθαίνω έχει συγκροτηθεί «αρμοδίως» ειδικό… εκστρατευτικό σώμα, το οποίο μετακινείται συνεχώς και αδιαλείπτως, ανάλογα με τις μετακινήσεις του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας!

Ακόμα και στην τελετή του δήμου για την Εθνική Εορτή, οι «Νιαουοφύλακες» κλικαδόροι ήταν παρόντες, για να βρίσουν, να απειλήσουν, να τρομάξουν τον δήμαρχο και όποιον άλλον ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ σθεναρά στα σχέδια του ηγέτη και… «εργοδότη» τους. Μέχρι στιγμής, όλες οι προσπάθειές τους (κάτω από την σκανδαλωδώς ανεκτική, έως αδιάφορη στάση των δυνάμεων ασφαλείας), έχουν βρει τοίχο. Ο δήμαρχος Βασιλόπουλος αποδείχθηκε περισσότερο αρσενικός του αναμενομένου. Και βέβαια, αν δεν ήταν αυτός με τους συμβούλους του να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ το συμφέρον εκείνων πού τους τίμησαν με τις ψήφους τους, η Νέα Φιλαδέλφεια θα είχε ήδη ΑΛΩΘΕΙ και ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ στις βουλές και τα γούστα του αχόρταγου ΑΡΠΑΓΑ.

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ… ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!

Μέσα στο πλαίσιο της «Νέας Υγείας», της υγείας της συμμαχίας των τριών Μ.Α.Σ. και των παρελκομένων τους, πρέπει να τοποθετηθεί και η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ εξέλιξη της ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ… «αδειοδότησης» του Παναθηναϊκού!

Βεβαίως, το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί, δεν παίζεται για πρώτη φορά. Κάθε χρόνο, κυρίαρχο θέμα την εποχή της αδειοδότησης είναι το πώς θα δοθεί άδεια ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ, με τη χρήση διαφόρων νομικών και νομικίστικων τερτιπιών, στο πιο ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΟ διεθνώς ελληνικό σωματείο. Το σωματείο πού μας ρεζιλεύει πολλαπλώς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Τι γίνεται λοιπόν με την αδειοδότηση του Πόα; Τρομερά πράγματα διαβάζω και φαντάζομαι, βεβαίως, ότι θα είναι ακόμα… τρομερότερα αυτά πού δεν διαβάσαμε. Οπως για παράδειγμα ότι έχουν εξαπολυθεί διάφοροι… «κυνηγοί κεφαλών» σε διάφορα μέρη της γης, προκειμένου να… βρεθεί ο Μαημούτε (τον θυμάστε;) και να δεχτεί να υπογράψει ότι έχουν διακανονιστεί οι οφειλές του Πόα προς αυτόν!

Πενήντα τέσσερις, λέγεται ότι ήταν οι διάφοροι πρώην, παίκτες, τεχνικοί κ.α. (απ’ όλα έχει ο μπαχτσές!) στους οποίους χρωστάνε οι «πράσινοι»! Και ότι από αυτούς τους ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ, οι… ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ έχουν «διευθετηθεί» (το πώς και πότε, δεν το αναφέρει καμία είδηση). Αρα, (λέει πάντα το ρεπορτάζ) απομένουν άλλοι… δώδεκα, με τους οποίους ακόμα δεν έχει γίνει συμφωνία!

ΚΑΙ ΜΕ ΕΣΙΕΝ, ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;

Θέλετε να μάθετε ποιοι, μεταξύ άλλων, είναι μεταξύ των «δώδεκα»;

Ο Σάντσεθ (για τον οποίο λέγεται ότι είναι το πιο σκληρό καρύδι), ο… Τσοτσέ (!!!), ο… Εκι Γκονζάλες (αυτό το… αμάρτημα είναι σίγουρα… προπατορικό), ο… Καραγκούνης (ευκολάκι αυτό, σιγά τώρα), ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Και ακόμη, διάφοροι μάνατζερ κ.α. Η πλήρης λίστα αυτών πού «δάγκωσε» ο Τουίτης, φυλάσσεται επιμελώς μυστική. Πιο μυστική και από τη… λίστα Λαγκάρντ!

Το όνομα του Εσιέν, ΔΕΝ έχει ακουστεί ακόμα, δεν ξέρω γιατί. Από την άλλη, διαβάζω ότι η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ασχοληθεί με την προσφυγή του, αν και έχουν περάσει ΜΗΝΕΣ από την κατάθεσή του. Μοιραία το μυαλό μου πάει πάλι στην… «υγεία» της ΕΠΟ του Κουτσοκούμνη και των Κουτσοκουμνάκηδων πού διοικούν.

Και αν οι υποψίες βγουν αληθινές, θα μιλάμε ΠΑΛΙ για ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΒΡΟΜΙΑ. Της πιο ΒΡΟΜΕΡΗΣ… «ΥΓΕΙΑΣ» πού έζησε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ.: Ολα αυτά πού αναφέρθηκαν περιληπτικά στο σημερινό μας άρθρο, θα αναλυθούν ένα προς ένα τις επόμενες ημέρες.

Η… κατάντια του Κωνσταντίνου

Μου γράφει: «Ο Κωνσταντίνου είδε την κατάντια του Ολυμπιακού και δεν βλέπει το μαύρο χάλι της ομάδας του, πού όπως διαβάζω, όλοι οι παράγοντες του βάζελου τρέχουν να κάνουν διαπραγματεύσεις με παίκτες και προπονητές, πολλοί εκ των οποίων είναι πλέον συνταξιούχοι, αλλά ακόμη τους χρωστάνε» (Δημήτρης Μαλίτσης, Πενσυλβάνια ΗΠΑ)

*Φίλε Δημήτρη, η ΘΕΟΒΡΟΜΙΚΗ υπόθεση «αδειοδότηση του Παναθηναϊκού» θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα αυτές τις μέρες. Και έχουμε να πούμε ΠΟΛΛΑ… ΠΟΛΛΑ… ΠΟΛΛΑ…

Η κούραση του… Μάνταλου

Και κάτι για τον περιγραφέα του αγώνα της Εθνικής στον ΣΚΑΪ, πάλι από τον Δημήτρη Μαλίτση: «Το ωραίο με τον τύπο πού μετέδιδε τον αγώνα, αυτό πού είπε για τον Μάνταλο, ότι τον άλλαξε γιατί ήταν κουρασμένος. Λογικό είναι. Τόσα παιχνίδια στην Ευρώπη έπαιξε τον Ιούλιο…».

ΦΟΒΕΡΟΝ: Του… σηκώθηκε η τρίχα του Ζέκα!

«Θα διάβασες ασφαλώς έγκυρο ρεπορτάζ των ΑΡΔάκων, όπου περιγράφεται πώς του σηκώθηκε η... τρίχα του προσφάτως ελληνοποιηθέντος Καρόλου Ζέκα του Α'. Ναι φίλε μου. Ο Ζέκας ένιωσε τέτοια ανατριχίλα στο άκουσμα του Εθνικού μας Υμνου, που του σηκώθηκε η τρίχα!!! Φαντάζομαι, λοιπόν, στην επόμενη συνάντησή τους εντός γηπέδου, θα σηκώσει την Λίλα στον αέρα παίρνοντας εκδίκηση για την προσβολή που μας έκανε. Μετά ψαχνόμαστε με τους διάφορους αυνάνες που μας είχαν πρήξει με την αγωνία τους για το πότε επιτέλους θα γίνει Ελλην ο αγαπημένος του καρπουζά του Εστορίλ. Ξεχνούν, βέβαια, το πιο βασικό. ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ με διάφορα κωλόχαρτα του γνωστού τραγομούρη υπουργούλη! Αλλά, μήπως έτσι νομίζουν πως θα λυθεί το (υπαρκτό) δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος μας;». (Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, 26 Μαρτίου).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 28/03/2017)

Διαβάστε επίσης