Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόλις… μίλησε ο Τσίπρας, σχόλασε ο γάμος!

Μόλις… μίλησε ο Τσίπρας, σχόλασε ο γάμος!
Σάββατο, 6 Μαΐου 2017 - 15:37

Τελικώς θα γίνει ο… τελικός. Οι αμφισβητήσεις ακυρώθηκαν (με το έτσι θέλω) οι αρνήσεις μεταβλήθηκαν σε καταφάσεις με το έτσι γουστάρω) και οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν (με το σε όποιον αρέσει). Και… πάμε παρακάτω. Κάποια άρθρα που υπάρχουν στον νόμο Κοντονή, ξεπεράστηκαν με λαμογιοεφευρέσεις. Και κάποιες φωνές που τόλμησαν να… εκφράσουν ανησυχίες, απλά… φιμώθηκαν με τρόπο απολύτως δημοκρατικό.

Ολα αυτά σβήστηκαν, σταμάτησαν, ξεπεράστηκαν, ξεχάστηκαν ήδη, μόλις μίλησε ο αρχηγός. Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω, είχε πει κάποτε ο Ογκουντσότο. Και ασφαλώς έχετε ήδη ενημερωθεί για το τι ακριβώς συνέβη. Μπροστά στο δίλημμα και αρνούμενος να αναλάβει την ευθύνη, ο υφυπουργός των συριζανέλ Βασιλειάδης αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό των συριζανέλ Τσίπρα και να του θέσει το πρόβλημα επί τάπητος. Ο Τσίπρας απάντησε ότι ο τελικός «πρέπει να γίνει και θα γίνει» κατά το… «Η Ελλάς θέλει να ζήσει και θα ζήσει» του μεγάλου Εθνικού ποιητή Γεράρδου Μπακαλιάρου. Και εκεί, όπως καταλαβαίνετε, η ωραία αυτή περιπετειούλα έλαβε τέλος, όπως ακριβώς είχε αποκαλύψει ο διάσημος τροβαδούρος Ζαν Κλόντ Σαρδάμ: «Εκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος».

Στη θέση της νύφης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, γνωστός για το μέγα ηθικό πλεονέκτημα που διαθέτει έναντι των πολιτικών του αντιπάλων: Είναι ο πλέον υπεύθυνος Ελληνας!

Η υπευθυνότητά του είναι εκθαμβωτική. Απαξ και πάρει την ευθύνη για κάτι ο Τσίπρας, πάει και τελείωσε. Ο,τι και να στραβώσει, θα φταίει η Νέα Δημοκρατία, οι δανειστές, το ΔΝΤ, οι Βρυξέλλες, ο Σόιμπλε και πάει λέγοντας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που αυτό το υπόδειγμα υπευθυνότητας, σταθερού λόγου και εμμονής στη διάσωση της χώρας, ομίλησε και είπεν ότι ο τελικός πρέπει να γίνει, το θέμα τελείωσε.

Και στο κάτω-κάτω, γιατί ο Μελισσανίδης έχει φύγει από προχθές και πήγε στον Βόλο, στο ξενοδοχείο όπου έχει αποσυρθεί η αποστολή της ομάδας του, λέτε. Αν δεν ήξερε ότι ο τελικός θα γίνει, και μάλιστα με επέμβαση του ίδιου του Τσίπρα, θα πήγαινε; Σιγά μην ξόδευε τόση βενζίνη! Αφήστε τα διόδια, που έχουν γίνει πλέον αφόρητα για τις τσέπες μας.

ΕΞΩΡΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Θ.4 «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΙΒΑΝ»

Τέλος πάντων, ο υποφαινόμενος ποιητής έχει από καιρού διαγνώσει ότι στον τελικό θα παίξουν τα δύο πουλιά και ότι τελικά θα κερδίσει το μαύρο πουλί (τα γραπτά υπάρχουν, έτσι;).

Ισως κάποιοι θεωρήσουν Σιβυλλική αυτή την πρόβλεψη, δεδομένου ότι και τα δύο πουλιά περιέχουν και το χρώμα της αισιοδοξίας στα χρώματά τους. Κίτρινο - μαύρο το ένα, άσπρο - μαύρο το άλλο. Ποιο από τα δύο πουλιά υπονοούσα… εγώ ο προφήτης;

Λοιπόν, θα καταλάβετε στη συνέχεια, αν δηλαδή δεν έχετε βαρεθεί έως τότε να διαβάζετε. Και παραμένω στον τελικό, επιχειρώντας ένα μικρό φλας μπακ. Μετά την πανηγυρική τους πρόκριση και την επιβεβαίωση για την ημερομηνία και το γήπεδο, οι σύνδεσμοι οπαδών των δύο υπερομάδων εξέδωσαν σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώσεις. Πρώτος ο σύνδεσμος Θ.4 «Ο καλός πατερούλης Ιβάν», όπου σημειώνονταν μεταξύ άλλων: «Η ώρα έφτασε. Πιστεύουμε ότι ο Πάοκ θα κάνει το αυτονόητο και θα μπει στο χορτάρι να ισοπεδώσει το Αεκάκι της Β’ - Γ’ Εθνικής»!

Παρατήρηση πρώτη: Ανακαλύπτω ότι δεν είμαι μόνον εγώ που χρησιμοποιεί το μικρό όνομα της αεκούλας (αεκάκι).

Παρατήρηση δεύτερη: Για μία ακόμη φορά οι ούγκανοι της Τούμπας άφησαν τον ψυχικό τους κόσμο ελεύθερο να κατακλύσει το ποδοσφαιρικό σύμπαν με τα μηνύματα φιλίας, αλληλεγγύης, συναδέλφωσης και προσήλωσης στα Φίλαθλα Ιδεώδη που τους χαρακτηρίζουν.

ORIGINAL KOUROPALATS PAYROLL GUYS

Λίγο αργότερα, ήρθε η ανακοίνωση-απάντηση από τον σύνδεσμο των Original Kouropalat’s Payroll Guys. Ανακοίνωση πραγματικά εκθαμβωτική: «Μια αναδρομή στην ιστορία του αντιπάλου, δείχνει ξεκάθαρα πως η αεκ δεν νοείται να χάσει κανέναν τίτλο από μιαν ομάδα που το έμβλημά της (ένα πέταλο με ένα τετράφυλλο τριφύλλι!!!) εμπνεύστηκε από ένα πακέτο τσιγάρα! Δεν νοείται να χάσει τον τίτλο από μία ομάδα που συγχωνεύτηκε με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης για να έχει σήμερα το ιερό το ‘3, το έμβλημα του δικέφαλου αετού! Δεν μπορεί να χάσει κανέναν τίτλο από την ομάδα που έχει λιγότερα πρωταθλήματα από το μεγάλο αντίπαλο δέος της, τον ταπεινό Αρούλη!».

Και η εκπληκτική αυτή ανακοίνωση καταλήγει σε ένα συγκλονιστικό επίλογο:

«Περιμένουμε με ανυπομονησία λοιπόν τους μόνιμα έξαλλους ηττημένους να πάρουν αυτό που τους ανήκει ! Αυτό που πήραν το ’39, το ’78, το ’83… Ραντεβού στα τσιπουράδικα»!

ΝΟΜΠΕΛ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΟΣ!

Πω, πω, πω, ρε παιδιά, τι επίδειξη φιλάθλου πνεύματος ήταν αυτή; Το ξέρουν, άραγε, οι σοφοί της σουηδικής ακαδημίας που αποφασίζουν για τα Νόμπελ, αυτό το πόνημα, αυτό το αριστούργημα πεζού λόγου; Αμαρτία θα είναι να μην το συμπεριλάβουν στις υποψηφιότητες. Για το Νόμπελ ξεκατινιάσματος 2017!

Τέλος πάντων, όλα αυτά ξεπερνούν τις δυνατότητές μου, δεν έχω τίποτα να προσθέσω στα γραπτά αυτών των μελετητών της σύγχρονης ποδοσφαιρικής μας ιστορίας.

Να μου επιτραπούν μόνο κάποιες ασεβείς παρεμβασούλες, για την ιστορική αλήθεια και μόνον:

Πρώτον, το κύπελλο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ. Είναι ΕΠΑΘΛΟ. Τίτλος είναι μόνον το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Αυτό προηγείται και τα υπόλοιπα έπονται.

Δεύτερον, ο πάοκ δεν έχει λιγότερα πρωταθλήματα μόνον από τον ταπεινό αρούλη. Εχει ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ και από τον Τζόλε, αλλά και από τη ΜΑΡΙΝΑ τη μεταφράστρια του Ολυμπιακού. Είμαι βέβαιος ότι οι πεϊρολίστες του Ποδονίφτη το γνωρίζουν. Γιατί δεν το λένε λοιπόν; Για να μη μειώσουν και τις επιτυχίες της ομάδας τους, ίσως;

Πάμε όμως παρακάτω. Ομιλώ ειδικά για τους Αεκούληδες, γιατί με τους Ούγκανους είναι αδύνατη κάθε επικοινωνία. Στα ακατοίκητά τους δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί η κατάλληλη οπτική ίνα που να μεταφέρει τα σήματα από τον αφαλό τους στο μυαλό τους.

ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΑΪΔΟΥΡΟΔΕΜΕΝΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙ

Ομιλώ, λοιπόν, για τους Κούληδες, ζητώντας αρχικά να με συγχωρήσουν αν τους στενοχωρήσω. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου, άλλωστε. Αδέλφια, χαθήκατε. Η πρόβλεψή μου για την ομάδα σας έχει το χρώμα της σκουράδας. Είναι πολύ σκούρα, δηλαδή. Ολες οι πληροφορίες μου, οι εμπειρίες μου, οι γνώσεις μου γύρω από πρόσωπα και πράγματα, με έχουν οδηγήσει στην πρόβλεψη ότι θα γυρίσετε ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ στο… οικόπεδο της αγιασοφιάς. Αποψή μου, ότι ο Ρώσος το έχει ΓΑΪΔΟΥΡΟΔΕΜΕΝΟ το Κυπελλάκι από ΟΛΕΣ τις πάντες.

Βλέπετε, ότι ΕΓΩ ο γερογαυράκος ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΩ να γράψω αυτά που μαθαίνω (έστω και ρισκάροντας μία αποτυχία, αλλά κάτι τέτοιο όπως γνωρίζετε δεν συμβαίνει συχνά), αντίθετα με όλα τα ΑΡΔάκια που δουλεύουν σε ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΙΚΑ και φρονίμως ποιούντες αποφεύγουν να δυσαρεστήσουν κάποιο απ’ αυτά.

Ειλικρινά, έχω πολύ περισσότερους λόγους, βάσει της αρχής «εκ των δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον» (ρωτήστε τον ΑΡΔανδρέα, είμαι σίγουρος ότι θα ξέρει να σας το εξηγήσει) να επιθυμώ τη μέσω δικής σας νίκης ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ των Ρώσων φαφλατάδων, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν το βλέπω και ΜΑΚΑΡΙ να πέφτω έξω.

Εκείνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, είναι ότι στην περίπτωση που δικαιωθεί η πρόβλεψή μου, όσο και αν πονέσετε, θα υπάρξει ο γλυκός λόγος (ή το γλυκό νιαούρισμα, αν προτιμάτε) του Αρχοντα Κουροπαλάτη που θα αποτελέσει βάλσαμο στις ανεξίτηλες πληγές που θα αφήσει στον συναισθηματικό σας κόσμο η αποτυχία. Να σας πω μάλιστα και σε ποιο πεδίο θα κυμανθούν τα γλυκά λογάκια των δηλώσεών του:

«Δεν πειράζει, μπορεί να χάσαμε από έναν άξιο αντίπαλο, αλλά… κέρδισε το ποδόσφαιρο»!

Αυτά για σήμερα, αποκρουστικοί μου Κούληδες, και μία συμβουλή:

Να προσέχετε στα σκοτάδια του Βόλου. Ολο και κάποιος… «Μπούλος» (ή κάτι… παρεμφερές) μπορεί να πεταχτεί…

Ονειρα… ρωσικής νυχτός, από τα λαδωμένα ΑΡΔάκια…

Νέο σενάριο κυκλοφορούν οι ΑΡΔοΜΜΕμέδες της πιάτσας. Ο,τι συζητάνε με τους δοτούς της ΕΠΟ, το κάνουν σενάριο και το βγάζουν προς τα έξω, δήθεν σαν… «αποκάλυψη», αρκεί βεβαίως να είναι εναντίον του Ολυμπιακού!

Το νέο σενάριο, λοιπόν, λέει ότι ο ολυμπιακός «θα τιμωρηθεί» με μείον βαθμούς (για έξι, λένε, ή και… επτά) που όμως θα είναι για του… χρόνου! Οτι δηλαδή θα αφαιρεθούν από τη βαθμολογία του… επόμενου πρωταθλήματος, επειδή… δεν προλαβαίνουν για το φετινό!

Τώρα να σας πω, αφού καταφέρνουν με τέτοιες αρλούμπες να κονομάνε από τον Ρώσο, καλά κάνουν. Από κει και πέρα, όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο… συγκρατημένοι! Αμα είναι να κάνεις μια δουλειά, να την κάνεις καλά. Τι έξι βαθμούς, ρε αρδίδια, και τι επτά! Τι να του κάνουν οι έξι και οι επτά βαθμοί του Ολυμπιακού, ούτε για στραγαλάκια να περνάει η ώρα δεν τους έχει ο Ολυμπιακός. Να γράψουν από… δεκαπέντε και πάνω, να έχει κάποια αξία η αβάντα. Με έξι βαθμούς δεν γίνεται τίποτα. Και πάλι τον Γενάρη ο Ολυμπιακός θα προηγείται με καμιά εικοσαριά βαθμούς.

Θυμίζω στα ΑΡΔίδια (και να το θυμίσουν και αυτοί στο αφεντικό τους) ότι μόλις στην περσινή περίοδο (2015-2016) η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Μπάουγκ ήταν μόλις… σαράντα ΒΑΘΜΟΙ!

Να πάμε και παρακάτω; Την περίοδο 2014-2015, η διαφορά τους ήταν 13 βαθμοί. Την περίοδο 20113-2014, η διαφορά τους ήταν 17 βαθμοί και την περίοδο 2012-2013 ήταν 15 βαθμοί.

Κι αν πάμε και πιο παλιά, εκεί που αρχίζει το σερί των ΕΠΤΑ συνεχόμενων, είχαμε το 2010-2011 διαφορά 25 βαθμών και την περίοδο 2011-2012, διαφορά 23 βαθμών!

Τι μου τσαμπουνάνε, λοιπόν, τώρα για έξι και επτά βαθμούς. Βάλτε και από πάνω τους ΕΞΙ Κ’ ΕΞΙ ΙΣΟΝ ΔΩΔΕΚΑ που θα πάρει ο Ρώσος από τα παραρτήματά του, τον Πλατανιά και την Κέρκυρα, μας κάνουν δεκαοκτώ ή δεκαεννιά. Και πάλι όμως ΠΕΡΙΠΑΤΟ θα κάνει ο Θρύλος. Διότι τα ΦΕΤΙΝΑ του χρόνου να τα ξεχάσουν, δεν θα ισχύουν. Τους έμαθε πλέον ο Ολυμπιακός και θα είναι προετοιμασμένος κατάλληλα.

«Ο πιο άκυρος και τραγελαφικός τελικός»

«Κυρ Μανώλη, ακούμε από τα ΑΡΔάκια για τον αυριανό... μεγάλο τελικό, ενώ πρόκειται για τον πιο άκυρο και τραγελαφικό τελικό του ελληνικού ποδοσφαίρου όλων των εποχών. Και αυτό γιατί πρώτον οι δυο ομάδες που θα αγωνιστούν σε αυτόν βρίσκονται εκεί λόγω σκανδαλώδους διαιτητικής εύνοιας της δοτής ΕΠΟ και της ΚΕΔ των τριών Μ.Α.Σ και συγκεκριμένα των δυο από τα τρία, αυτών που ανατομικά είναι πιο… κάτω από το άλλο και συγκεκριμένα της ΚΕΔ του Δέδε και του Βρύζα. Δεύτερον, η επιλογή για τη διεξαγωγή του από τη δοτή και παράνομη ΕΠΟ των “εξυγιαντών” έγινε σε ένα γήπεδο όπου δεν πληρούσε τους κανόνες διεξαγωγής του παρατυπώντας και παρανομώντας κατά συρροή και ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας. Επικεφαλής της δοτής ΕΠΟ, είναι ο καθηγητής νομικής Γιάννης Δρόσος, που αυτό που επικαλέστηκε όταν ανέλαβε τη θέση αυτή, δεν ήταν οι γνώσεις του για το ποδόσφαιρο αλλά οι γνώσεις του περί των νόμων. Ο ΚΑΠ αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως δεν μπορεί να διεξαχθεί αγώνας αν δεν υπάρχουν αριθμημένα εισιτήρια. Και το Πανθεσσαλικό δεν έχει. Ετσι αποφάσισαν να... μοιράζουν αυτοκόλλητα στους φιλάθλους και να τα κολλάνε μόνοι τους στα καθίσματα! Πάλι καλά που δεν τους ζητήθηκε να φέρουν μαζί τους και... καθίσματα από το σπίτι τους!». (Μάκης Σβολιαντόπουλος, 5 Μαΐου στις 2:48 μ.μ.).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/05/2017)

Διαβάστε επίσης