Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΣΚΑΜΠΙΛΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΤΗΣ «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» Η ΚΑΤΑΡΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ

ΣΚΑΜΠΙΛΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΤΗΣ «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» Η ΚΑΤΑΡΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ
Τρίτη, 9 Μαΐου 2017 - 15:40

Χθες είχαμε δύο αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης που αφορούν τον Ολυμπιακό. Η μία «θετική», η άλλη «αρνητική». Ξεκινάω από τη δεύτερη. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία ασχολείται μόνο για παραβάσεις σε αγώνες Κυπέλλου, αποφάσισε να δεχτεί την καταγγελία του παρατηρητή Βράκα, για δήθεν επίθεση που δέχτηκε από τον Φρανσουά Μοντέστο στη ρεβάνς Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός και να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό με «άλλη μία» αγωνιστική, μετά τις τέσσερις που του είχε επιβάλει για τα γεγονότα του πρώτου αγώνα, όπου και πάλι είχε δεχτεί την ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΙΑ του ΒΑΛΤΟΥ ψευδομάρτυρα Λασκαράκη.

Η εμμονή των μελών της Πειθαρχικής της ΕΠΟ αποτελεί ΠΛΗΓΜΑ όχι μόνο για τη δική της αξιοπιστία (έξωθεν καλή μαρτυρία), αλλά και για την αθλητική δικαιοσύνη γενικότερα. Δεν έχω ουδεμίαν αμφιβολία ότι ΚΑΙ ΑΥΤΗ η ποινή θα πέσει βαρύγδουπα στην έφεση, διότι πρόκειται περί ποινής ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ως προς τα πραγματικά περιστατικά που περιγράφονται στα στοιχεία της δίκης.

Το ότι ο Μοντέστο… χάιδεψε το μαγουλάκι του Βράκα μπορεί να επιφέρει έως και ποινή έγγραφης επίπληξης και τίποτα πέραν αυτής. Πόσω μάλλον μία… αγωνιστική στον… Ολυμπιακό!!!

Η Πειθαρχική της ΕΠΟ εμφανίζει μία ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΜΜΟΝΗ στο να πιστεύει, να αποδέχεται και να υιοθετεί τις καταγγελίες των ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΩΝ «αξιωματούχων» των αγώνων του Ολυμπιακού, εμφανίζοντας προς τα έξω εικόνα πειθαρχικού οργάνου που «υπακούει» στα διάφορα κελεύσματα της παραγοντικής παράταξης που έχει αυτοαναγορευτεί σε… «εξυγιαντική». Αυτό είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ πρωτίστως και μετά του Ολυμπιακού.

Ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για την αξιοπρέπεια της αθλητικής Δικαιοσύνης, υπάρχει και ο δεύτερος βαθμός κρίσεως, η Επιτροπή Εφέσεων που φαίνεται αποφασισμένη να αποδίδει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Δικαιοσύνη και να αποκαθιστά τις ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ αδικίες των αποφάσεων στον πρώτο βαθμό. Τρανή απόδειξη, η χθεσινή ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ της απόφασης-ΕΚΤΡΩΜΑ της πειθαρχικής, με την οποία είχε επιβληθεί η ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ ποινή-σκάνδαλο των τεσσάρων αγωνιστικών.

ΕΞΕΤΕΘΗ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ

Πριν περάσουμε, όμως, στη χθεσινή ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ απόφαση της Εφέσεων, να θυμηθούμε τι έγραφα, σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, στο φύλλο της περασμένης Πέμπτης 4 Μαΐου:

«Αποψή μου, ότι ο Πάοκ τράβηξε και συνεχίζει να τραβάει σε μάκρος μία ΧΑΜΕΝΗ για πολλούς και διάφορους λόγους υπόθεση, έχοντας ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ κατά νου, με ΠΡΩΤΟ και ΚΥΡΙΟ τη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Εφέσεων της έφεσης του Ολυμπιακού κατά της απίστευτης ποινής των τεσσάρων αγωνιστικών που επέβαλε η Πειθαρχική πρωτοβάθμια στον πρωταθλητή. Εν ολίγοις, έτσι όπως το βλέπω εγώ, ο Πάοκ προσπάθησε και προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα, ατμόσφαιρα και εντυπώσεις σε βάρος του Ολυμπιακού, υποθέτοντας ότι ίσως ληφθεί υπ’ όψιν και βαρύνει στην κρίση των δικαστών και η κούφια καταγγελία του.

Θεωρώ απίθανο να επηρεαστούν έμπειροι και έντιμοι δικαστές όπως αυτοί της εφέσεων από το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει μία ομάδα στη διαμάχη της με άλλη, ανταγωνίστριά της. Είμαι λοιπόν βέβαιος ότι ΚΑΙ ΑΥΤΗ η προσπάθεια εντέλει θα πέσει στο νερό».

Και αυτό ακριβώς συνέβη. Οι τέσσερις αγωνιστικές έγιναν μία, που μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ (για τον Ολυμπιακό, όπως είχε δηλώσει και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς) ΚΑΙ Η ΜΙΑ αγωνιστική, είναι σκάνδαλο.

Τέλος πάντων, ας το δεχτούμε χάριν της συνέχειας, για να δούμε πιο αναλυτικά την απόφαση της Εφέσεων.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ!

Κατά την άποψή μου, αν αφήσουμε στην άκρη τη μείωση της ποινής του Ολυμπιακού, που είναι το πρακτικό αποτέλεσμα το οποίο αφορά βασικά τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ, υπάρχουν ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ σημεία της, που ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ την πρωτοβάθμια πειθαρχική.

Το πρώτο, ότι η Εφέσεων ΑΠΕΡΡΙΨΕ την πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ! Τι σημαίνει αυτό; Οτι, απλά, ΟΛΟ εκείνο το σκηνικό θεάτρου σκιών που είχαν στήσει κάποια ΛΑΜΟΓΙΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκοντας την ευκαιρία να ΒΥΖΑΞΟΥΝ και να ΑΡΜΕΞΟΥΝ τα ρώσικα ρούβλια, ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ. Η Πειθαρχική είχε κάνει δεκτή και την πρόσθετη παρέμβαση και τον ΣΤΗΜΕΝΟ μάρτυρα που είχε υποδείξει ο ΠΑΟΚ, τον περιβόητο Λασκαράκη. Η Εφέσεων, όμως, ήρθε και είπε ότι αυτό ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να γίνει, διότι ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ από τους ισχύοντες Κανονισμούς. Κάτι που έχω επίσης αναλύσει σε προηγούμενο σημείωμά μου. Κατά συνέπειαν, ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ, μετά από αυτό το ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ της Εφέσεων, δεν μπορεί να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ σε υποθέσεις αθλητικής Δικαιοσύνης, όπου οι Πειθαρχικές είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να εξετάζουν και να τιμωρούν ΒΑΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ του αγώνα (φύλλο αγώνα, έκθεση παρατηρητή) και ΟΧΙ βάσει ΨΕΥΤΟΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ, που μπορεί και να τα έχουν αρπάξει για να καταθέσουν, από όποια άλλη ομάδα είχε συμφέρον.

Τέρμα, λοιπόν, ΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ. Και όπως όλοι ασφαλώς αντιλαμβάνεσθε, με ΑΥΤΗ την απόφαση, ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ των κάθε είδους «παρεμβάσεων», που στην ουσία αποτελούν ΔΕΞΑΜΕΝΗ ψευδομαρτυριών, αφορά έμμεσα και ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΙ και την άλλη ψευδοκαταγγελία, του προέδρου του Πλατανιά Μαθιουλάκη και μιας σειράς ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ, που κατήγγειλαν μετά από ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ότι ξυλοκοπήθηκαν στο Καραϊσκάκη.

Και εδώ, προσθέτω, η στήλη αυτή γνωρίζει άλλη μία ΔΙΚΑΙΩΣΗ, αφού εξαρχής διατύπωνα την άποψη ότι η συγκεκριμένη καταγγελία δεν θα είχε καμία τύχη όσον αφορά την ποδοσφαιρική της προέκταση, αφού τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ του αγώνα (φύλλο αγώνα, έκθεση παρατηρητή) είχαν ΚΡΙΘΕΙ ήδη και δεν ήταν δυνατόν να ξανακριθούν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ εναντίον του Ολυμπιακού, πετάχτηκε στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Και… ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ πάλι, μάγκες, να δούμε τι θα σκαρφιστούνε τα διαχρονικά λαμόγια να τρυγήσουνε τον Ρώσο παλιάτσο.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο της απόφασης είναι η ΑΠΑΛΛΑΓΗ του Ολυμπιακού από την κατηγορία της (δήθεν) «επίθεσης» εναντίον του βοηθού παρατηρητή Λασκαράκη. ΜΕ την απόφαση αυτή, ο Λασκαράκης ουσιαστικά «ανακηρύσσεται» και επίσημα ΨΕΥΤΗΣ, ψευδομάρτυρας ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ των εν ενεργεία δικαστικών-μελών της επιτροπής Εφέσεων. Η καταγγελία του αποδεικνύεται ΨΕΥΔΗΣ τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την έκταση, το εύρος και τη βαρύτητα των καταγγελλομένων. Και βέβαια, η αξιοπιστία του πλέον τίθεται όχι απλά εν αμφιβόλω, αλλά και ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ κατά τον πλέον επίσημο και αναμφισβήτητο τρόπο.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, ο τύπος αυτός που κατέχει και το αξίωμα του προέδρου της ΕΠΣ Βόλου, έχει απολέσει την αξιοπιστία του ειλικρινούς και ανιδιοτελούς παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απορίας άξιον είναι το αν και κατά πόσον η διοίκηση, που θα αναλάβει καθήκοντα μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, θα δεχτεί να τον περιλάβει στο ψηφοδέλτιό της, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει διοικητικά. Νομίζω ότι μετά την κατάρρευση της σκευωρίας, οι πάσης φύσεως «Λασκαράκηδες» δεν θα υπάρχουν στο νέο διοικητικό σχήμα, όχι ο Γραμμένος, αλλά και ο ίδιος ο Σαμπίντι να αποφάσιζε τη σύνθεσή του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Λασκαράκης ΤΕΛΟΣ από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον σε επίπεδο διοικήσεως της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Δανεικός ο Κλάους;

Ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς έχει δώσει υπόσχεση στον Μαθιουλάκη πως θα τον ενισχύσει με έναν καλό σέντερ φορ στη θέση του Μανούσου.

Πλάκα θα έχει να του δώσει δανεικό τον… Κλάνους!

Μου είπαν για Κουλούρη, αλλά δεν το βλέπω. Θα έχει αντίδραση από την εξέδρα.

«Καταστράφηκε»

Ακόμα δεν παραιτήθηκε κανείς για τα αίσχη του Βόλου. Και όπως ακριβώς είχα γράψει, ούτε και πρόκειται να αναλάβει κανένας τις ευθύνες του και να δηλώσει παραίτηση.

Μόνο ο επόπτης, αυτός που ο Μελισσανίδης αποκάλεσε παλιοαλήτη, εμφανίστηκε συντετριμμένος: «Καταστράφηκα», ήταν η πρώτη του λέξη.

Σώπα, ρε φίλε, σε… τι ακριβώς καταστράφηκες; Επάγγελμα την έχεις τη διαιτησία δηλαδή; Δεν είσαι… χομπίστας, όπως κάτι άλλοι;

Για ένα ανθρώπινο…

Και συνέχισε, ο επόπτης: «Θα δηλώσω παραίτηση. Τι άλλο να κάνω;».

Το μόνο που πρέπει να κάνεις, κύριε Καλφόγλου, είναι να σταματήσεις τα… σάπια.

Αν ήταν να δηλώσεις παραίτηση, θα το είχες ΗΔΗ πράξει. Εγώ όμως ΑΛΛΑ μαθαίνω. Οτι ΔΕΝ ΘΑ Σ’ ΑΦΗΣΟΥΝ να φύγεις. Υπομονή σου είπαν να κάνεις και… όλα θα ξεχαστούν.

Τι στην ευχή, δηλαδή, για ένα… ανθρώπινο λάθος να χάσει η διαιτησία ένα γνήσιο διαμάντι;

Μην ανησυχείς, λοιπόν, εγώ βλέπω να είσαι παρών και στη… «νέα κατάσταση». Σε έχουν… Γραμμένο στη σχετική λίστα.

Μικρό κακό

Και στο κάτω-κάτω, αν έχει λύσει κάποιος το πρόβλημα της ζωής του, μικρό κακό η παραίτηση.

Θα επιζήσει

Ποιος να παραιτηθεί λοιπόν; Ο Μπέος; Από τι ακριβώς; Αυτός είναι τόσο ανθεκτικός ώστε να μπορεί να επιζήσει ακόμα και από έναν πυρηνικό πόλεμο. Οπως οι κατσαρίδες.

Τα έκανε πλακάκια

«Απολογήθηκε» η Κούλα που ψήφισε υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας, μπας και την περάσουν ότι τα έκανε πλακάκια με τον Ολυμπιακό.

Δηλαδή και αν ψήφιζε όπως ο Μπάουγκ, τι θα γινόταν; Δεν θα επικυρωνόταν η βαθμολογία;

Παραπήραν θάρρος οι υπάλληλοι του Σαμπίντι και νομίζουν ότι μπορούν να μας δουλεύουν

Ασεβή δήλωση έκανε ο Γκαγκάτσης Τζούνιορ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μπάουγκ χθες στη Superleague.

«Εμείς δεν θέλουμε πρωτάθλημα στα χαρτιά», είπε και δεν κοκκίνισαν ούτε τα αυτιά του.

Φυσικά, αυτή τη δήλωση την έκανε ΜΕΤΑ την έκδοση της απόφασης της Εφέσεων που ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον Ολυμπιακό.

Τι λες, ρε καραγκιοζάκο! Σοβαρά μιλάς; Μόνος σου το σκέφτηκες, ή σε έβαλε το αφεντικό σου να το πεις; Ποιοι «εσείς δεν θέλετε πρωτάθλημα στα χαρτιά»; Εσείς που εξαντλήσατε κάθε περιθώριο παρέμβασης εναντίον του Ολυμπιακού, μπας και ΑΡΠΑΞΕΤΕ τον τίτλο με ΥΠΟΥΛΟΥΣ και ΠΟΥΣΤΙΚΟΥΣ τρόπους;

Ποιοι, ρε «κουραμπιεδάκι» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, «δεν θέλετε τίτλο στα χαρτιά»; Εσείς που ο παλιάτσος από τη Ρωσία που έχετε αφεντικό δήλωνε μέχρι και προχθές ότι θα πάρετε δύο τίτλους;

Ποιοι, ρε ευνοούμενε του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς, εσείς που ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΤΕ μια διμοιρία ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ, δικηγόρους και το κάθε λαμόγιο της πιάτσας για να ΣΤΗΣΕΤΕ κάποια κατηγορία εναντίον του Ολυμπιακού;

Εσείς που σε κάθε παρέμβαση που κάνετε, εναντίον πάντα του Ολυμπιακού, επικαλείστε το έννομο συμφέρον; Ποιο είναι το έννομο συμφέρον, ρε Γκαγκατσάκο, αν δεν θέλετε να ΚΛΕΨΕΤΕ τον ΤΙΤΛΟ; Και τώρα βγαίνεις και μας τσαμπουνάς ότι τάχα… δεν θα δεχόσαστε να τον… παραλάβετε αν είναι στα χαρτιά;

Οτι και να τον παίρνατε (με την… καλή έννοια)… «δεν θα τον πανηγυρίζατε»;

Μα ποιος νομίζεις πως είσαι, ρε μπαγασάκο, για να πιστεύεις ότι μπορείς να κοροϊδεύεις την ποδοσφαιρική κοινωνία με τις παπαριές που εξαπολύεις; Κάνεις και τίποτ’ άλλο, αναρωτιέμαι, από το να ψάχνεις από το πρωί έως το βράδυ ΓΙΑ κανέναν μπράβο του αφεντικού σου ;

Οσο για τις «δίκαιες και σκληρές τιμωρίες στον Ολυμπιακό», δεν είσαι αρμόδιος ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ να κρίνεις. Κοίτα, λοιπόν, πώς θα γίνει να τη σκαπουλάρετε τώρα που ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ εσείς με δίκαιες και σκληρές τιμωρίες και άσε τον Ολυμπιακό. Είσαι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ (και δεν εννοώ στην ΗΛΙΚΙΑ) να ασχολείσαι με πράγματα που δεν έχεις το ΑΝΑΣΤΗΜΑ να ασχοληθείς και να κατακρίνεις.

Αει κουρέψου, λοιπόν, Ποκοπίκο.

Φανερά συγκινημένος, με τα χέρια στις τσέπες, ο Σαμπίντι σαν σύγχρονος Νέρων απολαμβάνει το θέαμα των επεισοδίων.

Τελικώλος!!!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/05/2017)

Διαβάστε επίσης