Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΘΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ!

ΘΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ!
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017 - 15:34

Η βαθύτερη σημασία της σημαντικότατης απόφασης της Επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, είναι ότι δι’ αυτής αποκλείστηκε και ακυρώθηκε δια παντός η νόθευση του πρωταθλήματος με την μέθοδο της βιομηχανίας παραγωγής ψευδομαρτυριών και στημένων δικαστικών υπερπαραγωγών, προκειμένου να αυξομειώνεται η βαθμολογική θέση των ομάδων.

Ετσι, υποθέσεις όπως αυτή της καταγγελίας Πάοκ - Λασκαράκη ή ακόμα και Πάοκ - Πλατανιά - Μαθιουλάκη που λογικά θα πρέπει να στοίχισε πολλαπλάσια, δεν πρόκειται να ξανακάνουν την εμφάνισή τους μολύνοντας το ποδοσφαιρικό τοπίο. Πρόκειται ασφαλώς για εξέλιξη υπέρ του ανταγωνιστικού, υγιούς ποδοσφαίρου, που βεβαίως ευνοεί τις καθαρές, ανταγωνιστικές και υγιείς ομάδες οι οποίες κατακτούν βαθμούς μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όπως ο Ολυμπιακός. Αντίθετα, μπορούμε να πούμε ότι βυθίζει στην απελπισία ομάδες τύπου Πάοκ, με «ανοιχτή» τη «βρύση ροής χρήματος» και μάλιστα «σκοτεινής προέλευσης», προκειμένου να επιτευχθούν στόχοι που είναι αδύνατον να προσεγγιστούν με αγωνιστικά μέσα.

Με αυτή την εξέλιξη βεβαίως ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται ασφαλής σε οποιαδήποτε προσπάθεια επίθεσης εναντίον του στο μέλλον με τη μέθοδο της εξαγοράς συνειδήσεων, των στημένων και προκατασκευασμένων καταγγελιών και βομβαρδισμού της κοινής γνώμης με δημοσιεύματα που αποβλέπουν σε πλύση εγκεφάλου και επηρεασμό δικαστικών κρίσεων. Ομως, από την άλλη, είναι βέβαιο ότι τα ΛΑΜΟΓΙΑ που πάντα συμπαρατάσσονται σε ανάλογες ύπουλες και σκοτεινές μεθόδους, δεν πρόκειται να… απογοητευθούν. Ολο και κάτι άλλο θα βρουν, όλο και κάτι θα ανακαλύψουν, προκειμένου να «βοηθήσουν» κάθε άνομη προσπάθεια που θα αποβλέπει στην κατασκευή αποτυχιών του Ολυμπιακού, σε όποιο επίπεδο επιλεγεί.

ΔΥΟ ΠΕΔΙΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ

Προσωπική μου άποψη, ότι ο Ολυμπιακός στον δρόμο για το ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ (45ο) του πρωτάθλημα πιθανότατα (και σύμφωνα με τα σημερινά διοικητικά δεδομένα στην ΕΠΟ) θα βρει μπροστά του ΔΥΟ πεδία ανάσχεσης. Το ένα θα είναι η διαιτησία. Το δεύτερο θα είναι οι ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ !

Και εξηγώ. Με βάση πάντα την απόφαση της επιτροπής Εφέσεων, τα στοιχεία στα οποία θα βασίζεται μία κλήση σε απολογία, παραπομπή ή και τιμωρία ομάδας, θα είναι, εκτός από το φύλλο αγώνα ΚΑΙ η έκθεση του παρατηρητή. Αυτό βεβαίως ίσχυε και μέχρι τώρα, αλλά μετά την πρόσφατη τρομακτικής κακοήθειας εμπειρία, με την έκθεση του παρατηρητή Βράκα και την καταγγελία του βοηθού παρατηρητή Λασκαράκη, αυτομάτως οι εκθέσεις παρατηρητών γίνονται σημαντικές και καθοριστικές ακόμα και για τη… βαθμολογική θέση μιας ομάδας και μάλιστα, χωρίς αυτή να έχει τη δυνατότητα απόκρουσης του περιεχομένου τους!

ΜΟΝΑΔΙΚΟ… ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Ερχεται, για παράδειγμα, ένας παρατηρητής διορισμένος από την όποια ΔΟΤΗ ή… «λογοδοσμένη» (=προσκείμενη σε κάποιο λαμόγιο) διοίκηση στο Καραϊσκάκη, αφού προηγουμένως έχει υποστεί το ανάλογο «μασάζ» από τους ανθρώπους του «αφεντικού» ή του σκιώδους «διοικητή». Σκοπός του και… «καθήκον» του πλέον, να δημιουργήσει κατάσταση εναντίον του Ολυμπιακού, προκειμένου να τον σύρει στις δικαστικές αίθουσες και να τον αναγκάσει να κριθεί με κατηγορίες που επισείουν ακόμα και απώλειες βαθμών, με βάση γεγονότα που επινόησε ο ίδιος.

Ο,τι και να γράψει, ό,τι και να του κατέβει, στην κυριολεξία του παρατηρητή, μπορεί να το γράψει ΑΦΟΒΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ, αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να τα ανταποδείξει. Απαξ και τα έγραψε ο κύριος παρατηρητής, έστω κι αν πρόκειται για αδίστακτο υποκείμενο, έστω κι αν πρόκειται για ΛΑΜΟΓΙΟ ολκής, αυτά θα ισχύουν για τον αθλητικό δικαστή και βάσει αυτών θα πρέπει να επιβάλει τις ποινές που αναλογούν. Να, λοιπόν, ένας περίεργος και ΜΗ ΥΠΟΛΟΓΗΣΙΜΟΣ σε άλλες χώρες ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την ομάδα που θέλει να κερδίζει τους βαθμούς ΜΟΝΟ με αγωνιστικούς τρόπους, όπως ο Ολυμπιακός.

Και τι μπορεί να γίνει; Οχι πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα υπάρχουν μερικά που μπορούν τουλάχιστον να βελτιώσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά από τα ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ των τελευταίων ημερών. Καταρχήν, θα πρέπει να δημιουργηθεί ΜΗΤΡΩΟ παρατηρητών, ανθρώπων διαπιστωμένου ΗΘΟΥΣ και κοινωνικής καταξίωσης, που θα ορίζονται από ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ με μέλη αποδεκτά από τις ομάδες. Και κατά δεύτερον, να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ σε μέλη διοικήσεων της ΕΠΟ ή των ΕΠΣ να παριστάνουν τους παρατηρητές και να πουλάνε εξυπηρετήσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσουν «κονέ» με τους ισχυρούς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

ΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!

Πάμε στη διαιτησία. Η φετινή περίοδος ήταν μια χρονιά ΣΤΥΓΝΗΣ και απροσχημάτιστης ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, αλλά και ΩΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ συμφερόντων στη λειτουργία της διαιτησίας. Οι διαιτητές στο σύνολό τους ήταν εμφανέστατα ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΙ από την ΑΙΣΧΡΗ και ΑΝΗΘΙΚΗ προπαγάνδα εναντίον όποιων συναδέλφων τους δεν ήθελαν να υπακούσουν σκύβοντας το κεφάλι στις ΕΝΤΟΛΕΣ των δήθεν «εξυγιαντών» που με άθλιο τρόπο τους ζητούσαν, δήθεν, το… «πενήντα-πενήντα», εννοώντας βεβαίως… πενήντα υπέρ αυτών και πενήντα… σε βάρος των αντιπάλων τους.

Οι διαιτητές που ΑΚΟΥΣΑΝ καλά και ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ στα εξυγιαντικά… κελαϊδίσματα, θα έχουν ΟΛΟΙ ΘΕΣΗ και στη λίστα του επόμενου πρωταθλήματος. Αντίθετα, εκείνοι που υπέστησαν άδικους και αδικαιολόγητους διωγμούς από τη ΣΤΗΜΕΝΗ «Επιτροπή Διαιτησίας» (ΚΕΔ) των Τριτσώνη και Κουκουλάκη, ή θα αναγκασθούν σε αποχώρηση ή προσβλητικό υποβιβασμό, ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα υπάρχουν αλλά δεν θα υπολογίζονται, όπως φέτος.

Είναι βέβαιο ότι η διοικητική κατάσταση στην ΕΠΟ θα δρομολογήσει τις εξελίξεις και στη διαιτησία. Αν μείνουν οι σημερινοί «προσωρινοί» που διοικούν και ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ με απολύτως ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μία από τα ίδια και χειρότερα.

Αν, πάλι, οι δοτοί προκηρύξουν εκλογές και εκλεγεί διοίκηση Γραμμένου (δηλαδή ουσιαστικά Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, με… ολίγον από Μελισσανίδη) η κατάσταση θα γίνει ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ! Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να ορίζονται διαιτητές που δεν θα είναι ΠΡΟΣΚΗΝΗΜΕΝΟΙ, είτε στον ένα είτε στον άλλο, ή και… στους δύο μαζί!

ΟΙ ΠΕΟΚΡΟΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Διαιτητής που δεν θα κάνει τα χατίρια του Ρώσου, απλά ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ, ή θα ορίζεται σε αδιάφορα και ασήμαντα παιχνίδια. Φέτος, με αποκορύφωμα ενός απηνούς διαιτητικού ΔΙΩΓΜΟΥ το ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ σε όλο το πρωτάθλημα (το δεύτερο… δεν πιάνεται) υπέρ του Ολυμπιακού σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη σεζόν, πήραμε ένα ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ του τι πρόκειται να συμβεί στο νέο πρωτάθλημα, με τη διαιτησία και τους διαιτητές ουσιαστικά ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ στους γιαλαντζί εξυγιαντές. Και βεβαίως, η γνωστή ΜΑΛΑΚΙΑ που ακούμε συχνά από διάφορους πεοκρούστες του διαδικτύου, «να κάνετε ομάδα που να κερδίζει και τη διαιτησία», όχι μόνο δεν ισχύει, όχι μόνον απορρίπτεται μετά βδελυγμίας, αλλά κρίνεται και ως ΥΠΟΠΤΗ και ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ: Δηλαδή τι σημαίνει αυτό, στο ίδιο πρωτάθλημα όλες οι συμμετέχουσες ομάδες να έχουν να κερδίζουν ΜΟΝΟ τον αντίπαλό τους, αλλά η συγκεκριμένη μία να έχει να κερδίζει ΚΑΙ τον αντίπαλο, ΚΑΙ τον διαιτητή; Παπαριές, βλακείες και ανοησίες επιπέδου ΑΡΔοΜΜΕμέδων.

Και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να προστατευθεί από τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κίνδυνο; Η απάντηση κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις και εξαρτάται από αυτές. Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή ΚΑΙ στο πεδίο των εξελίξεων στην ΕΠΟ, ΟΛΑ είναι ΡΕΥΣΤΑ. Οτι δεν έχει τελειώσει ακόμα ΤΙΠΟΤΑ. Οτι τις επόμενες ημέρες-εβδομάδες-(ίσως και…) μήνες, θα έχουμε να δούμε και να βιώσουμε ΠΟΛΛΑ. Η συμπεριφορά σατραπίσκου του υπερφίαλου Ιγκνιάτεβιτς έχει δημιουργήσει ήδη ασταθές και ανασφαλές υπόβαθρο στην υποψηφιότητα Γραμμένου, για τον οποίο ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι δεν αποτελεί παρά το ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ του Ρώσου, που ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕ για να τον κάνει υποψήφιο-φαβορί για την προεδρία της ΕΠΟ.

Θα τον δεχτεί, όμως, ο Μελισσανίδης, μετά και το στραπάτσο του τελικού; Αποψή μου, ότι θα τον δεχτεί, διότι απ’ ό,τι αφουγκράζομαι, ακούω και μαθαίνω, υπάρχουν ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ συμφέροντα, που δεν τους επιτρέπουν να βαδίσουν σε ξεχωριστά μονοπάτια. Λέω δηλαδή και επιμένω, ότι οι Μελισανίδης και Σαμπίντι ούτε τα χάλασαν ούτε και πρόκειται να τα χαλάσουν «για ένα κωλοοφσάιντ… ανθρώπινο λάθος». Μαζί θα πορευτούνε και πάλι και θυμηθείτε με. Το θέμα όμως δεν είναι πλέον το τι θα κάνουν αυτοί, αλλά το τι θα κάνουν οι ΕΠΣ στην πλειοψηφία τους, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ (ευτυχώς… ακόμα) ανήθικες και εξαγορασμένες.

Περιμένετε, λοιπόν, και παρακολουθήστε τις εξελίξεις. Θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, πιστέψτε με. Και βεβαίως, θα είμαστε σε… ανοιχτή γραμμή.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ… ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ;

Φυσικά και δεν πρόκειται να παραιτηθεί ο κ. Βασιλειάδης. Τι περιμένατε δηλαδή εσείς, ότι θα παραιτείτο από… ευθιξία; Χαχαχαχα…

Συγγνώμη δηλαδή, ρε παιδιά, έχετε δει εσείς κανέναν τους από αυτή την κυβέρνηση να παραιτείται;

Εδώ δεν παραιτούνται άλλοι κι άλλοι, ακόμα και εκείνοι που το είχαν… δηλώσει επισήμως ότι θα παραιτηθούν, όπως π.χ. ο Τσακαλώτος από βήματος της Βουλής, ότι θα παραιτούνταν έτσι και το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τα εννιά χιλιάρικα. Και τώρα που πήγε στα πεντέμισι, ακούσατε τίποτα περί παραίτησης; Ισα-ίσα που έχει και όρεξη για… «χιούμορ», ότι θα δώσει από ένα χιλιάρικο στους μπαοκτζήδες!

Σοβαροί να είμαστε, φίλοι μου. Παραιτούνται ποτέ τέτοιοι τύποι;

Σιγά λοιπόν μην παραιτούνταν και ο Βασιλειάδης. Ο οποίος μάλιστα σε λίγες μέρες θα πάει στην Ελβετία για να συζητήσει, λένε τα ΑΡΔίδια, τις αλλαγές στον νόμο Κοντονή (ορφανού, γράφουν τα ΑΡΔίδια, για να μη θυμώσει η υπουργάρα-προστάτης τους).

Δεν ξέρω αν τελικά τον δεχτούν οι άνθρωποι της FIFA, μετά το φιάσκο Κουτσοκούμνη, αλλά αν τελικά πάει, μην ξεχάσει να αγοράσει καμιά ρόμπα. Φημίζονται οι ελβετικές «ρομπ ντε σαμπρ» για την ποιότητά τους. Και θα βρει στο νούμερό του σίγουρα. Λίγο αλμυρούτσικη, βέβαια, αλλά θα τη φοράει χρόνια και θα λέει ότι έκανε δουλειά εκεί που πήγε. Οτι… διαπραγματεύτηκε κι αυτός…

ΛΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

Και τώρα τι θα κάνουν οι παίκτες του Πλατανιά, που ταλαιπωρήθηκαν για να πηγαινοέρχονται στα αστυνομικά τμήματα; Τζάμπα έκαναν τόσο κόπο, στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον Ολυμπιακό μπας και… πάρει το πρωτάθλημα ο Πάοκ.

Τώρα λοιπόν που ΛΕΡΩΘΗΚΕ το όνομά τους, πώς θα το ξεπλύνουν; Θα τους… πάρει όλους ο Πάοκ στην ομάδα του, όπως τους είχαν υποσχεθεί;

Για να δούμε, οι εξελίξεις στον Πλατανιά θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Και για ορισμένους, θα είναι πραγματική ταφόπλακα της καριέρας τους.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ… ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ

Πατατράκ σε όλους τους τομείς έπαθε ο Σαμπίντι. Ακόμα και στον επικοινωνιακό. Εκατοντάδες τα φλογερά άρθρα που έκαναν το άσπρο μαύρο. Οι αρθρογράφοι της πλάκας που έκραζαν και έσκουζαν με άναρθρες κραυγές. Οι δήθεν αναλυτές του πεντάευρου, που καθημερινά ξιφουλκούσαν εναντίον του Ολυμπιακού με κάθε αφορμή ή ακόμα και χωρίς καμία αφορμή, αλλά απλά και μόνο για να συνεισφέρουν στην παραπληροφόρηση και να δικαιολογήσουν τα χαρτζιλίκια τους. Πολυμελές, πολυπλόκαμο και ακριβοπληρωμένο δημοσιογραφικό επιτελείο λειτουργούσε (και λειτουργεί ακόμα) σε δεκάδες Μέσα, με αποκλειστικό στόχο και σκοπό την πάση θυσία ζημιά στον Ολυμπιακό.

Και τι έκαναν όοοολοι αυτοί; Μια τρύπα στο νερό! Μόνο να τον ευλογούν και να τον προσκυνάνε τον μεγαλοδύναμο ξέρουν και συνεχίζουν να κάνουν.

Λεφτά πεταμένα στη λεκάνη. Και όχι μόνο στη λεκάνη, και στον νιπτήρα, και στον μπιντέ, και παντού. Να τους χαίρεσαι, Ιβάν, τους ΑΡΔοΜΜΕμέδες σου. Ειδικά εκείνους που τους έχεις υποσχεθεί και... πόστα στη νέα ΕΠΟ και στην τηλεόρασή σου. Να τους χαίρεσαι και κυρίως να συνεχίσεις να τους… εμπιστεύεσαι. Μια χαρά τα πήγαν.

Ο ΖΑΡΝΤΙΜ ΚΑΙ Ο ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ

Με την πάντα πολύτιμη βοήθεια του Σάββα των RATM, που μας το θυμίζει.

ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ στο ραδιόφωνο του SportFM αρχές Μαρτίου: «Συνάντησα τον Ζαρντίμ στο Μονακό, την ώρα που έκανε τζόκινγκ και στο άκουσμα και μόνο της λέξης Ολυμπιακός, άρχισε ξανά να τρέχει».

ΖΑΡΝΤΙΜ στο μαγνητοφωνημένο βιντεάκι που προβλήθηκε στη φιέστα του Ολυμπιακού:

«Συγχαρητήρια για έναν ακόμα τίτλο. Είναι ΤΙΜΗ ΜΟΥ που ανήκω στην ιστορία του Ολυμπιακού. Μόνο μεγάλες ομάδες μπορούν να φιλοδοξούν να κερδίσουν επτά τίτλους στη σειρά. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ».

-Οχι, δεν πρόκειται να λερώσω το στόμα μου με κρίσεις και χαρακτηρισμούς για τόσο σιχαμερές παρουσίες. Τ’ αφήνω για σας…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/05/2017)

Διαβάστε επίσης