Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ… ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ… ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ, ΡΕ ΙΒΑΝ;

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ… ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ… ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ, ΡΕ ΙΒΑΝ;
Τρίτη, 16 Μαΐου 2017 - 15:39

Η κατάσταση έχει ως εξής. Ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι κάλεσε μερικούς προέδρους, ιδιοκτήτες, υπαλλήλους των ΠΑΕ, και τους ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει έξι εκατομμύρια ως χορηγία για τη Superleague. Και μάλιστα, τους έθεσε και σαφές χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των χρημάτων.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι εκπρόσωποι ΠΑΕ, Σπανός, Μπροβήλος, Κούγιας, Στράτος, Κωστούλας, όχι απλά συμφώνησαν, όχι απλά χάρηκαν, αλλά άρχισαν να χοροπηδούν σαν τις δεκαεξάχρονες που έβλεπαν για πρώτη φορά μπροστά τους ολοζώντανο τον Ελβις!

Οπως με πληροφόρησαν μάλιστα, περισσότερο εκδηλωτικός ήταν ο Κωστούλας, ο άνθρωπος που έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να φύγει από το βρόμικο ποδόσφαιρο περισσότερες φορές και από τις… γκέλες του Κούσα σε αγώνες εναντίον του Πάοκ!

Εν πάση περιπτώσει, ο Σαββίδης ΕΙΠΕ ότι θα βάλει και αυτά τα λεφτά, όπως ΕΙΧΕ ΠΕΙ και πέρυσι ότι θα έβαζε άλλα λεφτά, πάλι για χορηγία της Superleague. Μιλάμε δηλαδή για καταβολές υποθετικές, στο εάν και εφόσον, όπως ακριβώς τα… αντίμετρα που τάχατες θα εφαρμόσει ο κολλητός φίλος του, ο Τσίπρας. Και τα αντίμετρα του Τσίπρα με το στόμα είναι μέχρι στιγμής και πρέπει να περιμένουμε μερικά χρόνια για να δούμε ΑΝ και… ΑΝ και άλλα… εκατόν πενήντα ΑΝ για να υλοποιηθούν. Και όταν κάποια στιγμή έρθει εκείνη η άγια ώρα, θα είμαστε τόσο τελειωμένοι, ώστε να μη μας χρειάζονται πλέον.

ΟΙ «ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΙΓΚΝΙΑΤΕΒΙΤΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ

Για να θυμηθούμε, όμως, τι είχε γίνει στην περσινή σεζόν, 21 Οκτωβρίου 2016 στο Δ.Σ. της Superleague. Τρεις εταιρείες ήταν που μετείχαν στον διαγωνισμό που έγινε για τη χορηγία του πρωταθλήματος. Η Dimera του Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι που πρόσφερε ΔΥΟ εκατομμύρια για ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού, στον οποίο μετείχαν και η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και ο ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την επικράτηση της προσφοράς Σαμπίντι, ενώ ο ΟΠΑΠ κράτησε… μούτρα.

Σημειωτέον ότι η πρόταση Σαμπίντι κατατέθηκε στη Superleague μία εβδομάδα μετά τις άλλες δύο, αλλά το Δ.Σ. της την έκανε δεκτή, με τη σημείωση ότι στη σύμβαση θα προβλεφθεί όρος σύμφωνα με τον οποίο ΑΝ ΤΟ ΣτΕ που θα συνεδρίαζε μετά από λίγες μέρες έκρινε τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό (πράγμα το οποίο τελικά ΣΥΝΕΒΗ) και η Ντιμέρα του Σαμπίντι δεν πάρει τελικά την άδεια (όπως και ΕΓΙΝΕ) η Λίγκα ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ (πράγμα το οποίο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ)!

Επίσης ο Σαμπίντι είχε δεσμευτεί (προφορικά) πως αν δεν καταφέρει η Ντιμέρα να πάρει κανάλι, θα υπάρξει λογότυπο ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ (ούτε και αυτό έγινε)!!!

ΟΙ 43 ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ… ΣΕΝΤΡΟΠΑΝΟ!

Ηταν δε τόσο… σίγουρο ότι ο Σαμπίντι θα έδινε τα χρήματα που υποσχέθηκε, ώστε είχε βάλει και… ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΕΙΣ (αριθ. 43!!!) όρους για την καταβολή της χορηγίας! Είναι χαρακτηριστικό ότι ζητούσε μέχρι και να ανοίγεται… ΣΕΝΤΡΟΠΑΝΟ πριν από κάθε παιχνίδι, με το λογότυπο της εταιρείας του!!!

Την επομένη, βεβαίως, τα ΤΣΑΤΣΟΜΕΣΑ και οι πάσης φύσεως ΑΡδακες άρχισαν να… πανηγυρίζουν για τη… «μεγάλη νίκη», για τον… «θρίαμβο» του Σαμπίντι επί του… Μαρινάκη!!!

Ειδικά οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης βγήκαν με τίτλους όπως: «Νίκη του Ιβάν κατά Μαρινάκη» («METROSPORT») και… «Σαρώνει ο Ιβάν: 5 εκατ. ευρώ για χορηγία» («ARENA»).

Το πόσο… σάρωνε ο Ιβάν, φάνηκε όμως στη συνέχεια. Η χρονιά πέρασε και όσο είδατε εσείς τα… 5 εκατομμύρια του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, άλλο τόσο τα είδε η Superleague! Ομως, όταν είσαι ΖΗΤΟΥΛΑΣ και ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΣ εξ ιδιοσυγκρασίας, αρκεί ένα ψιθύρισμα υπόσχεσης για να τα ξεχάσεις όλα και να αρχίσεις τεμενάδες ακόμα και στον άνθρωπο που ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ επί έναν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ!

«ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ» ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Και φτάσαμε αισίως στη σημερινή πραγματικότητα, όπου ο Ρώσος… μεγιστάνας του χρήματος κάλεσε στο ξενοδοχείο και στη σουίτα του τους κυρίους που αναφέρθηκα προηγουμένως στα ονόματά τους, αποτελούντες την «επιτροπή» της Superleague για το συγκεκριμένο θέμα και τους ανακοίνωσε την πλουσιοπάροχη χορηγία του.

Πάλι με το στόμα, πάλι με υποσχέσεις, όπως και πέρυσι. Δεν γνωρίζω αν τους έθεσε και τους ίδιους… ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΕΙΣ όρους, όπως αυτόν με το… σεντρόπανο (!!!), αλλά ξέρω ένα και μόνο: Οτι και φέτος όπως και πέρυσι, οι υποσχέσεις του Σαμπίντι δόθηκαν ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.

Τώρα, το αν στη συνέχεια τα δώσει, είναι κάτι που δεν μπορώ να δώσω σίγουρη πρόβλεψη. Αν με ρωτήσετε όμως τι ποσοστά δίνω στο να υλοποιηθεί η υπόσχεση χορηγίας Σαμπίντι, θα έδινα ένα πενιχρό, ίσως κάτω και από 10%.

Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος απλά βρήκε και κάνει, αλλά νομίζω ότι την έχει στο αίμα του την κοροϊδία διά των υποσχέσεων. Οσο για το αν θα ευδοκιμήσει τελικά η έγκριση της χορηγίας του από το Δ.Σ. της Superleague, είναι κάτι που δεν με απασχολεί.

Εκείνο πάντως που ομολογώ ότι δεν θα ήθελα να αντικρύσω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, είναι να ανοίγεται στο Καραϊσκάκη κάποιο… σεντρόπανο, με διαφήμιση εταιρείας του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι. Αηδιάζω και που το σκέπτομαι.

Εν… Ολίγοις!

*** Από τα περίεργα και παράξενα της ποδοσφαιρικής μας πανίδας, εν καιρώ… εξυγιαντικής παρέμβασης:

Ο Μπίκας, που έχει καταγγείλει εμπρησμό στο σπίτι του, ορίστηκε παρατηρητής στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ των πλέι οφ, αλλά μετά από ενέργειες της ΑΕΚ αντικαταστάθηκε από τον Καλύβα, που… έχει καταγγείλει ξυλοδαρμό από «αγνώστους». Αυτόν τον δέχτηκε η ΑΕΚ.

Ο παρατηρητής διαιτησίας Γιάννης Τσαχειλίδης, που έχει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ καταγγείλει ξυλοδαρμό, στον τελικό του Βόλου είχε θέση ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΩ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

What?

*** Εκτός των άλλων… προσόντων του, ο Καμμένος είναι και ΨΕΥΤΗΣ ΟΛΚΗΣ. Τη χειρονομία δεν την έκανε όταν έβριζαν την αδελφή του, αλλά όταν του φώναζαν το σύνθημα… «βάλ’ το όλο, το μνημόνιο στον κ…ο»!

*** Μη μας διαφεύγει και μία άλλη προέκταση της αλητείας Καμμένου. Οτι η συμπεριφορά του θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» των Τουρκαλάδων, οι οποίοι ως γνωστόν τον έχουν καταγγείλει επανειλημμένα ακριβώς για τη συμπεριφορά του, γενικότερα σαν υπουργού Εθνικής Αμυνας.

*** Φυσικά, ΟΛΗ η ευθύνη ανήκει στον Τσίπρα που τον έστησε τον Καμμένο στο συγκεκριμένο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ Υπουργείο.

Η επιλογή του ήταν τόσο επικίνδυνη, σαν να είχε δώσει σε ένα πεντάχρονο, για να παίζει, μία ατομική βόμβα.

*** Αλήθεια, ο ΑΛΛΟΣ Καμμένος, ο Ολυμπιακάρας, πώς σχολιάζει την ΑΛΗΤΕΙΑ του προέδρου του;

*** Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, ο εκλεκτός του Σαμπίντι για την ΕΠΟ, ο Γραμμένος, ούτε είναι ούτε υπήρξε ποτέ Παοκτζής.

Είναι οπαδός του Αρη και μάλιστα από τους πιο πιστούς! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, όποτε ανέβαινε τα σκαλιά για τη σουίτα του Ρώσου, οι οπαδοί στα επίσημα του Πάοκ τον αποδοκίμαζαν με χοντρούς χαρακτηρισμούς. Και έπρεπε να τους το ζητήσει ο ίδιος ο Ρώσος για να σταματήσουν να τον αποδοκιμάζουν.

*** Θέλουν-δεν θέλουν, οι δύο παρατηρητές του τελικού, ο Βακάλης με τον Διακοφώτη, θα μπλέξουν με την εισαγγελέα Βόλου, που έχει επιληφθεί όλης της υπόθεσης και ψάχνει για ενόχους. Είναι βέβαιο ότι τόσο οι αντιφατικές εκθέσεις του πρώτου και οι περίεργες δηλώσεις του δεύτερου, θα μπουν για τα καλά κάτω από το μικροσκόπιο της Εισαγγελέως. Και να δούμε τι… λαγούς θα ανακαλύψει.

Η απίστευτη μαλ…α που τους δέρνει!

Τι να πω, ρε παιδιά. Τόση μαλ…α, ουδέποτε στο παρελθόν έχει συγκεντρωθεί σε ΜΜΕ, όση τώρα σε κάποιο οπαδικό έντυπο, από το οποίο το πήρε και το γνωστό σκατοσάιτ και το αναδημοσιεύει σαν… τρομερή είδηση!

*** Ομιλώ για τις… «πληροφορίες» (τάχατες) που δημοσιεύτηκαν σε εβδομαδιαίο οπαδικό έντυπο του Πάοκ και σύμφωνα με τις οποίες, ο… Παναθηναϊκός «ψάχνεται» για να στηρίξει, με τις πλάτες της Ν.Δ., εναλλακτικό υποψήφιο για τις εκλογές της ΕΠΟ.

*** Καλά μέχρις εδώ, ας πούμε, εντάξει, μια σαχλαμάρα που μπορεί και να περιέχει ψήγματα λογικής, καθότι ο Πόα δεν πρόκειται να στηρίξει «ρωσική» διοίκηση στην ΕΠΟ. Ποιον, όμως, θα… στηρίξει ο Πόα; Σύμφωνα με το δημοσίευμα και μεταξύ άλλων, τον… Παυσανία Παπανικολάου, τον πρώην Εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ!

Δηλαδή ένα παραδοσιακό και πιστό οπαδό του… Πάοκ, που βεβαίως αποδεδειγμένα έχει βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του, όποτε του είχε ζητήσει βοήθεια σε διάφορα θέματα της αρμοδιότητάς του.

*** Και βεβαίως, αν κάποτε κάποιοι επέλεγαν την υποψηφιότητα του Παυσανία Παπανικολάου, ανάμεσά τους μπορεί να ήταν όλες οι άλλες ομάδες, ο Πόα όμως, επ’ ουδενί.

Ο Εσιέν, η αδειοδότηση και τα… δεκαεπτά παιχνίδια

Στο μεταξύ, έχουν κλείσει τρεισήμισι μήνες από την εκδίκαση της προσφυγής του Εσιέν κατά του Πόα, αλλά η πρωτοβάθμια επιτροπή επιλύσεως οικονομικών διαφορών ακόμα απόφαση δεν έχει εκδώσει! Φυσικά, η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ είναι εμφανέστατη. Δεν βγαίνει η απόφαση για να μην τελεσιδικήσει η οφειλή ΠΡΙΝ ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του Παναθηναϊκού.

*** Να θυμίσουμε πόσο είναι το ΧΡΕΟΣ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του παίκτη; Πάνω από ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!

*** Και πού να τα βρει, εδώ που τα λέμε, ο Αλαφούζος τόσα λεφτά. Αν είχε 650 χιλιάρικα μέχρι που θα… ξαναπαντρευόταν! Πανηγύριζε, όμως, όταν αποφάσισε να ΑΓΟΡΑΣΕΙ τον Εσιέν, με τους ΑΡΔοΜΜΕμέδες να προβάλουν τη μεταγραφή σαν… θρίαμβο επί του… Μαρινάκη!

*** Και για να ευθυμήσετε, ξέρετε ποιο ήταν το βασικό επιχείρημα του Πόα στην εκδίκαση της υπόθεσης; Οτι ο Εσιέν από τα σαράντα πέντε παιχνίδια του Πόα, έπαιξε μόλις στα… δεκαεπτά και σ’ αυτά δεν πρόσφερε τίποτα!

*** Να λοιπόν ένα καλό επιχείρημα για να μην ξανάρθουν ποτέ στον Πόα παίκτες ανώτεροι από… Ρινάλντι, Βέμερ, Σάμπα και πάει λέγοντας.

*** Είναι βέβαιο ότι εντέλει ο Δημητρίου της ΕΠΟ θα «εγκρίνει» την αδειοδότηση για την ομάδα που έχει πρόεδρο τον… πατριό του, αλλά για τα μετά, με την άδεια της UEFA, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

*** Κανονικά, εκεί δεν περνάνε αυτές οι μεθοδεύσεις. Εκτός πια, αν ξανακάνει το… θαύμα του ο ΟΠΑΔΟΣ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ (για όσους δεν το ξέρουν) Θοδωράκης.

*** Τι πέναλτι ήταν πάλι αυτό που δεν έδωσε ο Στυλιάρας!

Αυτό θα το έδινε και ο Σπαλιάρας!

*** Οπως ανακοίνωσε ο Ιβάν Σαμπίντι, τη χορηγία των έξι εκατομμυρίων στη Superleague θα καταβάλει η εταιρεία Σουρωτή.

Και μετά, πήγε και παρακολούθησε την Αεκ να κάνει την ομάδα του… Σουρωτήρι.

*** Το ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ο φερόμενος ως «αθλητικός διευθυντής του Πάοκ, Λούμπος Μίχελ: «Στο dna του ΠΑΟΚ υπάρχει δύναμη».

Συμφωνώ και επαυξάνω: Και στο sdna του Πάοκ υπάρχει μπόλικο σκατό.

*** Ακούτε εμένα, που έλεγε και ο Γκμοχ. Αύριο το βράδυ ο Παναθηναϊκός δίνει τον ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ αγώνα της περιόδου, εναντίον του Μπάουγκ.

Είμαι βέβαιος ότι οι δύο Πόντιοι έχουν ΗΔΗ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ για το πώς θα τον ΚΟΥΤΟΥΠΩΣΟΥΝ και θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις στα πλέι οφ.

Και βέβαια, στη θέση του Κύζα, αύριο σφυρίζει ο ΚΟΜΙΝΗΣ, ο εκλεκτός του Νιάου, που «κάνει όλο το παιχνίδι».

*** Ο κακός χαμός έγινε στο ντέρμπι της Κύπρου, Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ.

Στο 50’ ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ, της ομάδας που προστατεύεται από τον Κουτσοκούμνη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν σοβαρά επεισόδια με ρίψεις κροτίδων και φωτοβολίδων που σημάδευαν τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο!

Οι διαιτητές κλειδώθηκαν στα αποδυτήριά τους και επέστρεψαν μετά από 13 λεπτά, για να εκτελεστεί το πέναλτι και να βάλει μπροστά στο σκορ την πρστατευόμενη ομάδα της UEFA, που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια.

Κατά τα… άλλα, ο Κουτσοκούμνης θέλει να… εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

*** Το σκορ για την Ομόνοια άνοιξε ο Ματ Νταρμπισιρ στο 9’. Ο αγαπημένος των «ερυθρόλευκων» οπαδών, στα 31 του πλέον, έφτασε φέτος με την Ομόνοια τα 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (24 στο πρωτάθλημα, όπου αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ, με δεύτερο τον Σωτηρίου).

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/05/2017)

Διαβάστε επίσης