Ντουντούκα
Θρύλος, θρησκεία και στη Γερμανία!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ή ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Ή ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ Η ΔΙΩΞΗ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ

Ή ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Ή ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ Η ΔΙΩΞΗ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 - 15:28

Ο αθλητικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη εναντίον του Ολυμπιακού για τις καταγγελίες περί επεισοδίων σε βάρος ορισμένων ποδοσφαιριστών του Πλατανιά. Αυτό είναι μία καθαρά δικαστική ενέργεια, μέσα στο όριο των αρμοδιοτήτων του. Θα μπορούσε και να μην ασκήσει, αλλά αυτό είναι θέμα κρίσεως. Και αν αυτή είναι η κρίση του, δεν μπορούμε παρά να τη δεχτούμε. Προσωπικά πάντως, έχω γράψει ΞΕΚΑΘΑΡΑ σε προηγούμενο σημείωμά μου, ότι δεν τρέφω ουδεμίαν εμπιστοσύνη στην ΚΡΙΣΗ του κ. Σιμιτζόγλου. Και όπως ασφαλώς θα αντιλαμβάνεσθε, η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, αλλά μόνον ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ.

Πάμε παρακάτω. Η δίωξη του εισαγγελέως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… «απόφαση», ούτε φυσικά και «κλήση σε απολογία». Είναι μία παραπομπή από ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ να αποφασίσει για μία υπόθεση, σε ΑΡΜΟΔΙΟ όργανο. Στην προκειμένη περίπτωση, αρμόδιο όργανο είναι η πειθαρχική Επιτροπή της Superleague και ΟΧΙ της ΕΠΟ, η οποία είχε προ ημερών επιβάλει την ποινή-ΤΕΡΑΣ στον Ολυμπιακό, που ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΠΕΣΕ στη συνέχεια από την Εφέσεων. Και η Πειθαρχική της Superleague έχει μπροστά της ΔΥΟ ενδεχόμενες ενέργειες, από τις οποίες θα πρέπει να επιλέξει τη μία: Ή θα ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ την υπόθεση για ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΥΣ τυπικούς λόγους και θα τη στείλει στο αρχείο, ή θα τους ξεπεράσει και θα μπει στην ΟΥΣΙΑ της υπόθεσης.

Εδώ, λοιπόν, ξεκινάει μία άλλη ιστορία. Το πρώτο που θα πρέπει να περιμένουμε από την Πειθαρχική -που αποτελείται από εν ενεργεία δικαστικούς- είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ τον Ολυμπιακό σε απολογία. Και ακριβώς ΑΥΤΟ είναι το κρίσιμο σημείο, αφού, σύμφωνα με τη νομική πρακτική, η Πειθαρχική ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης, για ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Πρώτον, ότι ήδη υπάρχει δεδικασμένο επί της υποθέσεως των γεγονότων του αγώνα Ολυμπιακός - Πλατανιάς, με απόφαση επιβολής προστίμου 10.000 ευρώ στον Ολυμπιακό για διάφορους λόγους, που περιγράφονται στα ΕΠΙΣΗΜΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του αγώνα, δηλαδή στο φύλλο αγώνα και στις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας.

Κατά της αποφάσεως αυτής της Πειθαρχικής Επιτροπής, ΕΦΕΣΗ ΔΕΝ ΑΣΚΗΘΗΚΕ «εντός δέκα ημερών» που προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας, ούτε από τον βασικό ενδιαφερόμενο, δηλαδή τον Πλατανιά, ούτε και από τον Αθλητικό Εισαγγελέα. Επομένως, η απόφαση ΕΚΕΙΝΗ είναι και η ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ και πέραν αυτής, δεν μπορεί να υπάρξει… δεύτερη.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ

Δεύτερο θέμα δικονομικής φύσεως είναι ότι αυτήν τη στιγμή η ίδια υπόθεση ΕΚΚΡΕΜΕΙ στην ΠΟΙΝΙΚΗ Δικαιοσύνη. Οσοι κατέθεσαν, κατέθεσαν στα Χανιά, η υπόθεση διαβιβάστηκε στον Πειραιά και έρχεται συνέχεια, με ΑΛΛΟΥΣ οι οποίοι και θα ΚΛΗΘΟΥΝ να καταθέσουν στον Εισαγγελέα Πειραιά και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΝ τις ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ και εν πολλοίς ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ καταθέσεις των όσων… «θυμήθηκαν» ξαφνικά μετά από έναν μήνα, ότι… είχαν φάει ξύλο στο Καραϊσκάκη.

Είναι βέβαιο ότι το ΠΟΙΝΙΚΟ μέρος της υπόθεσης ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ σε βάθος χρόνου, αφού και ο Ολυμπιακός, εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ να περάσει «έτσι». Απλά, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ να παραλάβει τις καταθέσεις των ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΩΝ για να ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ και ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ έως εκεί που δεν παίρνει!

Εδώ λοιπόν, έρχεται και το άλλο «μπέρδεμα». Από τη στιγμή που η υπόθεση εκκρεμεί στο ΠΟΙΝΙΚΟ, πώς είναι δυνατόν να… κριθεί στο αθλητικό; Δεν χρειάζεται βαθύτατη σκέψη για να αντιληφθεί κανείς ότι μία (η όποια) απόφαση στο αθλητικό, μπορεί να ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ την εξέλιξη και την κατάληξη της υπόθεσης στο Ποινικό. Τι θα γίνει, για παράδειγμα, αν ο Ολυμπιακός «κριθεί ένοχος» στο αθλητικό και του επιβληθεί κάποια αγωνιστική, αλλά στο μέλλον αθωωθεί στο Ποινικό; Θα την… πάρει πίσω την ποινή που θα έχει εκτίσει προ… εξαετίας;

ΨΗΓΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕΣΑ… ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Πιστεύω, λοιπόν, ότι κλήση σε απολογία για τον Ολυμπιακό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υπάρξει. Επειδή όμως στην… Ελλάδα ζούμε και δη στη… «μαδουροποιημένη» Ελλάδα, όπου κοντεύουμε να αρχίσουμε να αναζητούμε ψήγματα… Δικαιοσύνης, μέσα στη… Δικαιοσύνη, καλό θα είναι και για τη ροή της κουβέντας, να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο να μπει στην ουσία η πειθαρχική, καλώντας τον Ολυμπιακό σε απολογία.

Ποια είναι όμως τα δεδομένα σε αυτή την περίπτωση;

Μόνον οι καταθέσεις άγνωστου (ακόμα) αριθμού ποδοσφαιριστών του Πλατανιά, μεταξύ των οποίων ΤΡΙΩΝ ποδοσφαιριστών ΤΟΥ ΠΑΟΚ ή συνδεδεμένους με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή της ομάδας που έχει προχωρήσει και υποστηρίξει την καταγγελία, προσδοκώντας βαθμολογικά και άλλα οφέλη. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί είναι ΤΡΕΙΣ, ο Αποστολόπουλος, ο βετεράνος Καρυπίδης και ο Μαραγκός. Ακόμη, υπάρχει ο Γιακουμάκης (δεν ξέρω αν και τι κατέθεσε) που είναι ΗΔΗ ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Επίσης, για την ιστορία υπάρχουν και μερικοί γυρολόγοι ξένοι, όπως ένας Σίγκνεβιτς από τη Λευκορωσία, ένας Γιορέντε κ.ά. που είναι επίσης άγνωστο αν και τι κατέθεσαν. Οι καταθέσεις των συγκεκριμένων, εκτός από… μεταχρονολογημένες, είναι και ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ, αφού σύμφωνα με αποδεικτικό υλικό που βρίσκεται στα χέρια του Ολυμπιακού, προετοιμάστηκαν και μεθοδεύτηκαν από υπαλλήλους και άλλα διοικητικά στελέχη των ανταγωνιστών τους.

Απέναντί τους, βεβαίως, θα βρεθούν ΑΛΛΟΙ ποδοσφαιριστές του Πλατανιά, οι οποίοι ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ τους «καταγγέλλοντες». Και σ’ αυτή την περίπτωση η Πειθαρχική θα βρεθεί προ αλληλοσυγκρουόμενων καταθέσεων, όπου η μία θα αμφισβητεί την άλλη, πράγμα που θα την ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ να ΜΗΝ προχωρήσει σε απόφαση, ή σε πλήρως ΑΘΩΩΤΙΚΗ απόφαση λόγω μη σαφών και ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΩΝ στοιχείων που θα επέτρεπαν την εξακρίβωση των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ γεγονότων, άρα και της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΟΥΔΕΙΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ

Και επειδή διαβάζω διάφορα σχόλια, άλλοτε με βάση, άλλοτε χωρίς, περί του τι πρέπει να πράξει ο Ολυμπιακός κατά των συκοφαντών και των πληρωμένων ψευδομαρτύρων, θα προσπαθήσω να δώσω μία ΓΕΝΙΚΗ αλλά και πιο «ΕΙΔΙΚΗ» εικόνα της φιλοσοφίας που επικρατεί, όπως την έχω εγώ αντιληφθεί.

Πρώτον λοιπόν, ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν πρόκειται να μείνει ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ. Και οι ΤΙΜΩΡΙΕΣ σ’ αυτό τον χώρο ΠΟΙΚΙΛΟΥΝ, ανάλογα της ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ των πράξεων.

Ο Βράκας, για παράδειγμα, ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ήδη στην Πειθαρχική, για πλημμελή σύνταξη της έκθεσής του, που προκάλεσε και την τιμωρία στον Μοντέστο.

Για τον Λασκαράκη, δεν χρειάζεται να γίνει καμία δικαστικής ή πειθαρχικής φύσεως ενέργεια. Υπάρχουν και (πολλοί) άλλοι τρόποι ηθικής αντίδρασης.

Οσον αφορά τους ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ του Πλατανιά, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί ευθύς μόλις θα έχει στα χέρια του την δικογραφία με τις καταθέσεις των… Πλατανιών στην Εισαγγελία Χανίων. Και βεβαίως, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη θα είναι και ΑΜΕΣΗ και ΣΚΛΗΡΗ.

Η ΝΕΑ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ… «ΚΟΥΝΙΣΤΩΝ»

Οι τσάτσοι των ΑΡΔοΜΜΕ, βεβαίως, έσπευσαν να αδράξουν την… «ευκαιρία» που τους δόθηκε με την άσκηση δίωξης από τον κ. Σιμιτζόγλου και ξεκίνησαν τη γνωστή, παλιά τους αδελφίστικη τεχνική: Να δημιουργούν κλίμα, με ΨΕΥΤΙΚΑ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ σε ΡΩΣΙΚΑ και ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ εργαστήρια δημοσιεύματα. Ολα βεβαίως με προφανή σκοπό να ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ (ακόμα πιστεύουν οι δυστυχείς ότι… μπορούν να επηρεάσουν την ΚΡΙΣΗ της Δικαιοσύνης) και να ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση που οι ίδιοι επιθυμούν.

Με αυτό τον τρόπο, όμως, ουσιαστικά ενεργούν σε βάρος των προσδοκιών τους, αφού στην προσπάθειά τους να προκαταλάβουν τις εξελίξεις, ουσιαστικά ΕΚΘΕΤΟΥΝ τη Δικαιοσύνη. Είδαμε λοιπόν να… προαναγγέλλεται και να προβάλλεται με προκλητικό τρόπο η άσκηση δίωξης από τον κ. Σιμιτζόγλου, λες και τους είχε… ο ίδιος ειδοποιήσει για τις ενέργειές του!

Και με το που ασκήθηκε η προαναγγελθείσα δίωξη, ξεκίνησε άλλη φάμπρικα, η φάμπρικα του… υποβιβασμού του Ολυμπιακού! Φυσικά, με το ότι οι κουνιστοί τύποι που προσπαθούν να φανούν χρήσιμοι στα αφεντικά τους με τρόπους απίστευτα απατηλούς και προσβλητικούς για τη νοημοσύνη του αναγνωστικού τους κοινού, τελικά αποδεικνύονται γελοιότεροι και από την ίδια τους τη φύση, δεν ενδιαφέρει κανένα, παρά μόνον τους ίδιους και φυσικά το αφεντικό που του τραβάνε τα (επίσης αμφιβόλου προελεύσεως ) ΠΑΚΕΤΑ, χωρίς ουσιαστικά να του προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ το χρήσιμο και ουσιώδες.

Η… «ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ»

Προσέξτε τη μεθόδευση μέσω δημοσιευμάτων, τάχα… «κατατοπιστικών»: Την ημέρα που ασκήθηκε η δίωξη την οποία είχαν… προαναγγείλει δυο-τρεις φορές, ανέβασαν θέμα με τίτλο… «δίωξη και ευθεία απειλή υποβιβασμού για Ολυμπιακό»!

Δηλαδή με εμφανέστατη την προσπάθεια να δώσουν αληθοφάνεια σε τερατώδους μεγέθους φαντασίωση, ξεπέρασαν χωρίς να δώσουν καμία σημασία τις διαδικασίες που ακολουθούν, δηλαδή την απόφαση της πειθαρχικής αν θα δώσει συνέχεια σε μία ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ υπόθεση, ή στείλει τη δίωξη στο ΑΡΧΕΙΟ. Παρουσιάζουν ως ΓΕΓΟΝΟΣ όχι μόνον ότι ο Ολυμπιακός θα κληθεί σε απολογία, αλλά και ότι… θα τιμωρηθεί, προβάλλοντας ως ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ την πιο ΑΚΡΑΙΑ από τις προβλεπόμενες ποινές: Τον… υποβιβασμό και μάλιστα ως… «ευθεία απειλή»!

Αγράμματοι, αστοιχείωτοι, αλλά και ΒΑΛΤΟΙ, ΤΣΑΤΣΟΙ του αισχίστου είδους, οι… λειτουργοί της… αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Με το «ευθεία» απειλή ξεπερνούν εύκολα και κυρίως με ΠΟΥΣΤΙΚΗ σκέψη όλες τις άλλες ποινές που προηγούνται, δηλαδή την επίπληξη, τον αποκλεισμό έδρας, αλλά και την αφαίρεση βαθμών που βεβαίως, από τη στιγμή που θα αφορούν ως ποινή το… επόμενο πρωτάθλημα, το οποίον σημαίνει ότι ο μπαουγκούλης του θείου τους του Ιβάν δεν ΚΛΕΒΕΙ τον φετινό ΤΙΤΛΟ από τον Ολυμπιακό, δεν είναι… επιθυμητή ποινή. Ενώ με τον… υποβιβασμό, ο δρόμος για τον Ρώσο παλιάτσο θα είναι… στρωμένος με ροδοπέταλα!

Ε, τους… «πηδάς», κύριε πρόεδρε, ή… δεν τους «πηδάς»;

«Ανησυχούν» οι Ολυμπιακοί και ρωτάνε τη… Βασιλικούλα!

Χθες έβγαλαν άλλη παπαρούπα στο σκατοσάιτ, δήθεν… ενημερωτικού χαρακτήρα. Οτι τάχατες ο κόσμος του Ολυμπιακού… ανησυχεί και… ρωτάει! Και βέβαια, όταν ο κόσμος του Ολυμπιακού… ανησυχεί, ξέρει ποιους… πρέπει να ρωτήσει: Τους ΤΣΑΤΣΟΥΣ του Ιγκνιάτεβιτς, βεβαίως! Αμα δεν ρωτήσει αυτούς που του παρέχουν εγγύηση αντικειμενικότητας, ποιους θα ρωτήσει;

Και τι «ρωτάει ο κόσμος του Ολυμπιακού» τους ΑΡΔοΜΜΕμέδες; Οτι, τάχατες, αν υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός υπάρχει περίπτωση να του… αφαιρεθεί ο τίτλος (!) και αν του αφαιρεθούν βαθμοί από ποιο πρωτάθλημα θα είναι!

Αυτά είναι τα ερωτήματα που… απασχολούν τον κόσμο του Ολυμπιακού, δηλαδή τη Βασιλικούλα Αυλακιώτη και τις αδελφούλες της. Φόρεσαν όλες μαζί ερυθρόλευκα φουστάνια, βγήκαν στην πιάτσα και άρχισαν να προβληματίζονται, να αγχώνονται και να… ανησυχούν! Και φώναξαν τον Αρούλη με τη λιγδωμένη τραγιάσκα, να τους δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Πού τις βάλανε τις καταθέσεις;

Πληρέστατη και όπως πάντα υπεύθυνη ενημέρωση από το γνωστό σκατοσάιτ. Μας είχαν ζαλίσει τόσον καιρό ότι στην εισαγγελία Χανίων παρουσιάστηκαν ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ παίκτες του Πλατανιά και κατέθεσαν ότι έφαγαν ξύλο στο Καραϊσκάκη.

Υστερα, οι δεκαπέντε έγιναν… ΔΕΚΑ. Και σε χθεσινές αναρτήσεις, οι δέκα έγιναν… ΤΡΕΙΣ Ή ΤΕΣΣΕΡΙΣ από ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, αλλά υπάρχουν και ΑΛΛΕΣ ΕΞΙ-ΕΠΤΑ αυτοπτών μαρτύρων, που ισχυρίζονται ότι είδαν τα επεισόδια!

Ερώτηση: Από τις αρχικές… «δεκαπέντε» καταθέσεις ποδοσφαιριστών, πώς κατέληξαν σε… «τρεις-τέσσερις»; Οι υπόλοιπες δηλαδή ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ;

ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΛΑΤΕ, ΡΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑ ΑΥΛΑΚΙΩΤΗ;

Ερώτηση για τον κ. Σιμιτζόγλου

Επειδή μπορεί και να μου έχει διαφύγει, θα ρωτήσω τον αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, αν έχει ασκήσει ΔΙΩΞΗ εναντίον του υπαλλήλου της ΕΠΣ Μακεδονίας που ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ότι ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ άδεια προπονητή για να σώσει τον πρόεδρο της ΕΠΣ και εργοδότη του κ. Γραμμένο.

Αλήθεια, λοιπόν, κ. Σιμιτζόγλου, έχετε προχωρήσει σε κάποια ενέργεια εξ αυτών που απορρέουν εκ του αξιώματός σας, για τον συγκεκριμένο κύριο, που καθ’ ομολογίαν του περιέπεσε σε ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/05/2017)

Διαβάστε επίσης