Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙΤΙΑΣΗ»: Η ΑΝΙΑΤΗ ΝΟΣΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

«ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙΤΙΑΣΗ»: Η ΑΝΙΑΤΗ ΝΟΣΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 - 15:36

Την ίδια τακτική παρακολουθούμε χρόνια τώρα. Με τη διαφορά ότι τα επί διοικήσεως Μαρινάκη στον Ολυμπιακό χρόνια, η κατάσταση επιδεινώνεται. Και οι λόγοι προφανείς.

Βλέπουμε, λοιπόν, να επιχειρείται μία προσπάθεια «τσουβαλοποίησης» των υποθέσεων που εκκρεμούν στην αθλητική Δικαιοσύνη. Προσπάθεια έντονη και επίμονη, να μπει ο Ολυμπιακός στο ίδιο κάδρο με τους Πάο, Πάοκ, Αεκ. Με περίγραμμα «λογικής», να πάθει και ο Ολυμπιακός… ό,τι πάθουν οι άλλοι. Διότι αν τιμωρηθούν οι άλλοι και όχι ο Ολυμπιακός, θα πρόκειται για… «σκάνδαλο» και θα επακολουθήσει το γνωστό σκηνικό μανιασμένων επιθέσεων σε κάθε τι το… ερυθρόλευκο.

Η κατάσταση στη συγκεκριμένη φάση έχει δημιουργηθεί από το βράδυ του τελικού Κυπέλλου, με τα γνωστά επεισόδια. Τότε έσκασαν μύτη δειλά-δειλά τα πρώτα «μηνυματάκια». Οτι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσουν πολύ βαριές ποινές, «ΟΠΩΣ» και… ο Ολυμπιακός, λόγω… Πλατανιά! Και όταν αυτά τα γράφουν γνωστά ΑΡΔοΜΜΕ, δεν πειράζει, τσιμέντο να γίνει, που λένε. Οταν όμως τα ΑΚΟΥΣ να εκστομίζονται από γνωστούς δημοσιογράφους, τότε το πράγμα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Μου τα έγραψαν φίλοι στο FB, αλλά τα είδα και τα άκουσα και εγώ, οπότε θα τα ανέφερα ούτως ή άλλως. Το βράδυ της διακοπής του ΠΑΟ - ΠΑΟΚ, κρατώντας στην οθόνη μου το κανάλι της συνδρομητικής, προκειμένου να έχω κάποια ενημέρωση για το τι θα συνέβαινε, «αναγκαστικά» κατά κάποιο τρόπο παρακολούθησα και μία συζήτηση, σχετικά με τα γεγονότα, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο κ. Γιάννης Καραλής, με συμμετοχή δύο άλλων δημοσιογράφων του καναλιού που δεν γνωρίζω.

Και κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, άκουσα τον Καραλή να επαναλαμβάνει το πόσο κακό πράγμα είναι τα επεισόδια και οι ξυλοδαρμοί, αναφέροντας σαν παραδείγματα τον αγώνα που μόλις είχε διακοπεί, τα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου, αλλά και τους «ξυλοδαρμούς» στο Ολυμπιακός - Πλατανιάς!!!

ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΕ Ο ΚΑΡΑΛΗΣ;

Πρώτη ερώτηση, προς τον τηλεπαρουσιαστή Καραλή. Αλήθεια, ΗΣΟΥΝΑ ΜΕΣΑ την ώρα που οι «Ολυμπιακοί πλακώνανε τους πλατανιώτες»; Εχεις, κύριε, ιδίαν αντίληψη των γεγονότων; Ησουνα μπροστά όταν κάποιοι έδερναν κάποιους;

Ρητορική η ερώτηση και απαντώ: Φυσικά και ΟΧΙ, φίλοι μου. Ο Καραλής δεν ήταν στο γήπεδο, αλλά (υποθέτω) στα στούντιο της συνδρομητικής. Τότε ΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ότι έπεσε ξύλο σε βάρος των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης;
Μα… ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. Απλά διάβασε τις καταγγελίες των ΣΤΗΜΕΝΩΝ ψευδομαρτύρων (και δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρος δημοσιογράφος για να το αντιληφθείς αυτό) και τις ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ από τηλεοράσεως. Και γιατί το έκανε αυτό; Δίνω τη δική μου εξήγηση (και βεβαίως στη διάθεση του Καραλή η στήλη να απαντήσει). Το έπραξε ΑΚΡΙΒΩΣ για να ΤΣΟΥΒΑΛΟΠΟΙΗΣΕΙ τις υποθέσεις. Αυτό που έκαναν και κάνουν ΟΟΟΛΟΙ οι… αντικειμενικοί των ΑΡΔοΜΜΕ! Με τη φιλοσοφία ότι αν δεν βάλεις ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στο «μείγμα», ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ δεν λέγεσαι!

Μόνο τσουβαλοποιώντας και τον Ολυμπιακό, μαζί με τους άλλους, θα σε θεωρούν αντικειμενικό και θα επιβραβεύεσαι με τα ΑΡΔοβραβεία του Νιάου, του Σαμπίντι, του Αλαφούζου κ.λπ.

Με ποιο δικαίωμα, κ. Καραλή, βάζεις στην ίδια μοίρα και μάλιστα παραμονές των ενεργειών της αθλητικής Δικαιοσύνης, επεισόδια ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ που ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ να εκτυλίσσονται ζωντανά μπροστά στα μάτια μας και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ, με «επεισόδια» που ΚΑΝΕΙΣ δεν είδε ποτέ, πέρα από τους ΨΕΥΔΟΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ; Πού τα είδες να συμβαίνουν; Στον ύπνο σου; Γιατί συγχέεις, και μάλιστα με τόσο ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ τρόπο, τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με τα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ, αν δεν έχεις κατά νου συγκεκριμένο σκοπό και στόχο, όπως π.χ. να ΒΛΑΨΕΙΣ τον Ολυμπιακό, ή να ελαφρύνεις τη θέση της ομάδας σου της Αεκ ή… όλα μαζί;

ΣΚΑΤΑ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ»

Μη σας φαίνεται παράξενο, κύριοι. Αυτό είναι το σύστημα της ισοπέδωσης, του τσουβαλιάσματος δικαίων και αδίκων μαζί, με τη μέθοδο της γενίκευσης και της δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων. Αυτό ακριβώς είναι που καλείται… «αντικειμενικότητα», φίλοι μου! Η «αντικειμενικότητα» των ΑΡΔ!

ΣΚΑΤΑ, λέω εγώ. Και μη σας σοκάρει η λέξη που χρησιμοποιώ. Και στο… λεξικό του Λαρούς να κοιτάξεις, ΣΚΑΤΑ γράφει, δεν γράφει… «κακά». Σκατά είναι η «αντικειμενική δημοσιογραφία». Διαβάζεις και ακούς και σε πλακώνει η μπόχα. Και για να μην παρεξηγηθώ ότι «στοχοποιώ» τον Γιάννη Καραλή, πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ούτε ο μόνος είναι ούτε και ο χειρότερος. Απλά έτυχε να τον ακούσω και… να μου ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι. Τόση… «αντικειμενικότητα» πια δεν αντέχεται με τίποτα!

Εν… ολίγοις

*** Απειλούν με μηνύσεις και αγωγές οι Ρώσοι, όποιον, λένε, «αμφισβητήσει τον τραυματισμό του Ιβιτς».

Νομίζω ότι κάπου έχουν παρεξηγήσει τα πράγματα και συγχέουν την Ελλάδα με τη Ρωσία. Εδώ τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ και όχι οι… υπουργοί Δικαιοσύνης.

Ετσι που το πάνε, σιγά-σιγά θα απειλήσουν με μηνύσεις και όποιον αμφισβητήσει το… οφσάιντ στο γκολ του Ενρίκε στον τελικό!

*** Ετοιμάζει τη νομική του αντίδραση, λέει, ο Παναθηναϊκός ενόψει της βέβαιης τιμωρίας του για τη διακοπή του αγώνα στη Λεωφόρο.

Τζάμπα λεφτά, πεταμένα στην κυριολεξία στα σκουπίδια. Ποιος μωρέ θα σας αθωώσει για τέτοια καραμπινάτα γεγονότα, που τα είδε όλη η Ελλάδα;

*** Και επειδή οι βάζελοι ξέρετε πόση… ΑΔΥΝΑΜΙΑ σας έχω, πάρτε και το άλλο.

Τι έχουμε αύριο; Θάνος, Γρεβένης και Μπαλτάς; Και… τέζα ο καμπούρης, λέω εγώ. Ακλαυτοι θα πάτε.

*** Μην ανησυχείτε, πάντως. Την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ στην Τούμπα θα έχουν τελειώσει όλες οι ποινές πλην του Μπεργκ. Ολοι οι υπόλοιποι… πρωταγωνιστές θα είναι μέσα. Και Ουάρντα, και Κρέσπο, και Σάκχοφ, και Κουλιμπαλί, και Βλαχοδήμος.

Και… Βλάνταν Ιβιτς, φυσικά.

*** Και ο γιος του παρατηρητή Βρακά εναντίον του Ολυμπιακού! Επαιξε προχθές με την Κ17 (μπήκε αλλαγή στο 73’) του Πάοκ και βεβαίως, έφυγε χαμένος και απογοητευμένος.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οταν ο πρόεδρος της FIFA δέχτηκε στο γραφείο του τον Βασιλειάδη!

Υστερα από πολύμηνες προσπάθειες, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης κατάφερε να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της FIFA κ. Ινφαντίνο.

Η συνάντηση, όπως γράφουν οι άξιοι ρεπόρτερ, «διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα». Είχαν βάλει το κλιματιστικό.

Βεβαίως, ο κ. Βασιλειάδης δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πίσω ΟΛΕΣ τις διατάξεις του νόμου Κοντονή, ελευθερώνοντας έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο από τα δεσμά μιάς φασιστικής και καταστροφικής αιχμαλωσίας.

Πρώτα όμως ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της FIFA σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ των άξιων και πιστών ρεπόρτερς, ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην αθλητική νομοθεσία για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ θα συνδυαστεί με τη θέσπιση κανόνων που θα διασφαλίζουν πέντε πράγματα.

Τα πέντε αυτά πραγματάκια είναι:

Α. Χρηστή διοίκηση και διαφάνεια στην ΕΠΟ.

Β. Ασφάλεια στα γήπεδα.

Γ. Φερέγγυα διαιτησία.

Δ. Αποφασιστική πάταξη της βίας.

Ε. Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το!

Τώρα θα μου πείτε, και πώς να πιάσει δηλαδή η FIFA το αυγό να το κουρέψει, γίνεται; Δεν γίνεται.

Κι εγώ θα σας απαντήσω, και πώς θα υλοποιήσει δηλαδή τις άλλες τέσσερις παπαρίες, που δώσανε οι κυβερνοτσάτσοι στους ΑΡΔ να τις προβάλουν προς τα έξω;

Μας ενημερώνουν επίσης οι άξιοι ρεπόρτερ, ότι… «η FIFA θα έχει την υψηλή εποπτεία και μετά τις εκλογές της ΕΠΟ». Αλήθεια, ε; Μα και… πότε ΔΕΝ ΕΙΧΕ η FIFA την υψηλή εποπτεία της ΕΠΟ; Ως μέλος της FIFA, η ΕΠΟ βρισκόταν πάντα, βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα υπό την υψηλή εποπτεία της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. Δεν γίνεται… αλλιώς, δηλαδή.

«Ελπίζω ότι θα βάλετε μυαλό και δεν θα σας ξαναδώ εδώ πέρα, τουλάχιστον για θέματα που αφορούν κρατικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο», ήταν η «ευχή» του προέδρου της FIFA, την ώρα που αποχωρούσε ο Ελληνας υφυπουργός.

Εν πάση περιπτώσει, για όσους ασχολούνται με τα της ΕΠΟ χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται και γράφουν μόνον αυτά που τους λένε τα λαμόγια να γράφουν, τα παρακάτω.

Η θητεία της ΔΟΤΗΣ διοίκησης της ΕΠΟ που τρώει και πίνει μήνες τώρα χωρίς να προσφέρει το παραμικρό, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ στις 31 Μαΐου, δηλαδή σε 10 μέρες από σήμερα.

Για να δοθεί παράταση σ’ αυτή τη διοίκηση, πρέπει να συμβούν ΔΥΟ πράγματα. Το πρώτο και ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ, να στείλει η FIFA νέο έγγραφο, με το οποίο θα ορίζει το αν και πόσο θα παραταθεί η διάρκεια της ΔΟΤΗΣ διοίκησης.

Και το δεύτερο, να φέρει ο Βασιλειάδης ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ στη Βουλή με τη ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ παράταση της θητείας.

Πάμε παρακάτω. Μερικά ξύπνια καλόπαιδα της ΔΟΤΗΣ διοίκησης, όπως έχει ήδη γραφτεί και δεν διαψεύστηκε, έχουν… ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ήδη ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ στην ΕΠΟ, με πρόθεση να παραμείνουν στην Ομοσπονδία και να ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ η ανικανότητα και η αργομισθία τους. Και προσλήφθηκαν με ΜΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες, είτε από άτομα που δεν είχαν αυτό το δικαίωμα, είτε από τους… εαυτούς τους!

Είναι άγνωστον, όμως, το κατά πόσον υπάρχει ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ σ’ αυτές τις προσλήψεις, καθότι ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ τέτοια αρμοδιότητα στα καθήκοντα των ΔΟΤΩΝ διοικούντων. Είναι βέβαιο πως έτσι και αποκατασταθεί η καταστατική νομιμότητα στη διοίκηση της ΕΠΟ, όλες οι ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ προσλήψεις και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ θα επανεξετασθούν και αυτό θα γίνει είτε το θέλει ο Ρώσος είτε όχι.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας, διότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ: Θα παρουσιάσουν σαν… επιτυχία την κατεδάφιση του «νόμου Κοντονή»!

Πριν λοιπόν γίνουν οι εκλογές, ο κ. Βασιλειάδης θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή δύο διατάξεις. Η μία, να παρατείνει, εφόσον έχει την ΕΓΚΡΙΣΗ της FIFA, την ημερομηνία των εκλογών. Η δεύτερη, να ΚΑΤΑΡΓΕΙ όλες τις ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ εμπνεύσεως διατάξεις του νόμου ΚΟΝΤΟΝΗ (και ΟΧΙ του νόμου Ορφανού, όπως γράφουν τα ΑΡΔίδια, για να μην εκθέσουν τον… «πολιτικό τους φίλο»).

Ο νόμος Κοντονή είναι που θέλει… γενική επισκευή και πέταμα, λόγω των απίστευτων διατάξεων που περιέχει και που μόνο από κάποιον ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ ΝΟΥ θα μπορούσαν να γεννηθούν και υποστηριχθούν.

Θα δεχτεί λοιπόν ο Βασιλειάδης να αλλάξει ο νόμος του προκατόχου του; Θα δώσει το «ΟΚ» το Μαξίμου; Πιστεύω ότι ο κ. Βασιλειάδης όχι μόνο δέχτηκε να υλοποιήσει την ΚΑΘΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ της FIFA, αλλά έκανε και μερικές… τούμπες από τη χαρά του.

Φυσικά, μην περιμένετε να ομολογήσει κανείς την ΗΤΤΑ και το ΡΕΖΙΛΙΚΙ τους. Κάτι θα βρούνε και θα προβάλουν την κατεδάφιση του νόμου ΚΟΝΤΟΝΗ σαν… επιτυχία τους! Κατά την πάγια και διαχρονική τακτική της κυβέρνησης των συριζανέλ.

Θα βάλουν, άλλωστε, τα δυνατά τους και οι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ των ΑΡΔοΜΜΕ γι’ αυτό.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/05/2017)

Διαβάστε επίσης