Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ: ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ 44ο ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ: ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ 44ο ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 - 15:46

Δεν χωνεύεται με τίποτα το 44ο, φίλοι μου. Εκατοντάδες σόδες έχουν αδειάσει οι περίοικοι της ρώσικης παροικίας για να το χωνέψουν, αλλά είναι αδύνατον. Δεν την μπορούν, δεν την αντέχουν την ήττα στη χώρα του πάλαι ποτέ «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αλλιώς έχουν συνηθίσει στα μέρη τους. Εχεις πρόβλημα; Θέλεις κάτι πολύ και είναι δύσκολο να το αποκτήσεις; Απλή είναι η λύση. Ή πληρώνεις, δωροδοκείς, εξαγοράζεις συνειδήσεις, ή… στέλνεις μερικούς στραμπουληχτές και σου φέρνουν έτοιμες τις επιτυχίες.

Και μη νομίζετε ότι υπερβάλλω. Αρκεί να αφουγκραστεί κανείς προσεκτικά κάποιες προεκλογικές (των εκλογών της ΕΠΟ) ατάκες που ακούστηκαν μετά την ΕΞΑΓΟΡΑ: «Και μη διανοηθείτε να κάνετε πίσω, θα μπλέξετε άσχημα»!

Τι; Αν ειπώθηκαν και αυτά; Και βέβαια ειπώθηκαν. Και ακούστηκαν. Οχι όμως από τα σε άλλες περιπτώσεις ευαίσθητα αυτιά αρμοδίων.

Τέλος πάντων, το 44ο δεν χωνεύεται με τίποτα. Εχουν λυσσάξει, βγάζουν αφρούς από τη λύσσα τους, μετέρχονται το κάθε τι που τους περνάει από το μυαλό, αλλά πάντα τρώνε τα μούτρα τους και αυτό είναι που επιδεινώνει την κατάστασή τους.

Στο «διαιτητικό», λέει, προσέφυγε ο Μπάουγκ κατά της απόφασης της Superleague να επικυρώσει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Διότι, λέει η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ποντιακή λογική, «αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με έξι βαθμούς μείον, όπως ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ, τότε θα αφαιρεθούν από τη ΦΕΤΙΝΗ βαθμολογία και όχι του καινούργιου πρωταθλήματος. Και τότε, θα ισοβαθμήσουμε και επειδή έχουμε καλύτερο συντελεστή στα μεταξύ μας παιχνίδια θα… χάσει το πρωτάθλημα και θα το… πάρουμε εμείς»!

Συσκέψεις επί συσκέψεων θα πρέπει να έκαναν μπαμπάς, συνεταίρος και γιος, με ερώτημα «τι θα κάνουμε τώρα;».

Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ

Δεν ξέρω βεβαίως ποιο τζιμάνι της νομικής επιστήμης τελικά σκαρφίστηκε αυτές τις μαλακίες, αλλά υποθέτω ότι από τη συζήτηση δεν θα έλειψε και ο Βασίλης, που θα συμβούλεψε τον Λάμπρο, υπολογίζοντας ίσως ότι θα μπει στο παιχνίδι και ο Σταύρος να επηρεάσει όπως μπορεί και όπου του περνάει. Με κατάληξη κάποια υπόσχεση στον Ρώσο, όπως π.χ… «να δεις, πρόεδρε, πως τελικά θα δικαιωθούμε»!

Υποθέσεις κάνω, επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω λίγο… παραπάνω μερικά πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως πόσο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ μπορούν να γίνουν ορισμένοι, για το χρήμα και τις καρέκλες.

Ερωτώ λοιπόν εγώ, ο μη νομικός, τους φωστήρες νομικούς συμβουλάτορες του Ιγκνιάτεβιτς. Αλήθεια, ρε μαγκίτες, ξεχάσατε την ΠΟΙΝΗ των ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΩΝ βαθμών ΜΕΙΟΝ που σας περιμένει; Ή μήπως έχετε… ξενοιάσει, έχοντας πάρει τίποτα «εξασφαλίσεις» ότι «δεν πρόκειται να τιμωρηθείτε με μείον βαθμούς»;

Εγώ λοιπόν σας λέω ότι ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΤΕ τους ΜΕΙΟΝ που θα είναι από το προσεχές πρωτάθλημα, διότι η βαθμολογία για το φετινό ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ και αυτό ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ με τίποτα.

Γι’ αυτό λοιπόν κι εγώ έχω έτοιμη την παλιά, λαϊκή σοφή παροιμία, που ταιριάζει γάντι με την προσφυγή του Ρώσου στο διαιτητικό: «Και στη ζούγκλα να πάτε, απ’ τον… Ταρζάν θα τη φάτε»!

Πώς ο τίτλος του άρθρου τους διαψεύδεται από το... κείμενό του!

Πάμε παρακάτω. Τσιρίζει ο Ρώσος τις οδηγίες στα ΑΡΔοτσατσόνια: «Βαράτε όπου βρείτε και με ό,τι βρείτε. Μα με αλήθειες, μα με ψέματα, μα με φαντασιώσεις, ό,τι βρείτε, αρκεί να βαράτε ασταμάτητα. Μη διστάζετε λοιπόν. Εμάς στο Ροστόφ δεν μας αρέσει να χάνουμε. Ο,τι βρείτε, ό,τι σκεφτείτε, ό,τι σας κατέβει, τέλος πάντων. Ο καλός ο… σκατόμυλος όλα τα αλέθει».

Αλλο που δεν ήθελαν οι ΑΡΔακες. Επεσαν με τα μούτρα στο ψάξιμο. Και ιδού το πρώτο που βρήκαν να παρουσιάσουν σαν… «αρνητικό». Τίτλος του άρθρου στο sκατοdna: «UEFA: Δεν έχουμε δώσει έγκριση για Μαρινάκη και Φόρεστ»!

Τρομερό το θέμα, έτσι; Και όποιος διαβάζει αυτό τον τίτλο, τι αντιλαμβάνεται; Οτι η UEFA δεν εγκρίνει, άρα η δουλειά Μαρινάκη - Νότιγχαμ… χαλάει, ή κάτι τέτοιο.

Διαβάζεις, όμως, παραμέσα, στο άρθρο, όπου μιλάει ένας «αξιωματούχος της UEFA» (δηλαδή… πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το) και τι λέει; Αντιγράφω επί λέξει: «Δεν έχουμε δικαιοδοσία για να δώσουμε εμείς έγκριση και από εμάς δεν έχει πάρει κανένα πράσινο φως αυτή η αγοραπωλησία»!!!

Εύλογη η απορία; Μα… αφού δεν έχετε καμία δικαιοδοσία, για ποιο λόγο να… ανάψετε πράσινο φως; Ποιος σας το ζήτησε και γιατί;

Μιλάμε, φίλοι μου, για ξεφτίλες, μιλάμε για ΡΟΜΠΕΣ της δημοσιογραφίας. Μιλάμε για χυδαίους, για πρόστυχους, για αδίστακτους, που δεν έχουν φραγμούς, δεν έχουν ιερό και όσιο, προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των εμφανών και αφανών αφεντικών τους.

BULLYING ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Και ξαφνικά, εμφανίσανε ένα βιντεάκι με τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. Μπαξεβάνη να χειροκροτεί ενθουσιασμένος τη θρυλική νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ! Συνοδευόμενο από απαξιωτικά και προσβλητικά σχόλια του τύπου… «ακόμα δεν παραιτήθηκε;».

Και γιατί να παραιτηθεί; Επειδή πανηγύριζε τη νίκη μίας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ομάδας; Δηλαδή, αντί να είμαστε ευχαριστημένοι που ένας δικαστικός που ασχολείται με το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ είναι συγχρόνως ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ και ενδιαφέρεται για ένα σπορ, τον κατηγορούμε κιόλας και απαιτούμε και την… παραίτησή του;

Φτάσανε στο σημείο, αγαπητοί φίλοι, οι ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΑΡδοπόντικες των δημοσιογραφικών υπονόμων, να ζητάνε ακόμα και την… παρέμβαση του κ. Ζαγοραίου, ο οποίος υποθέτω ότι πρέπει να είναι κάτι σαν προϊστάμενος του κ. Μπαξεβάνη. Και όλα αυτά βεβαίως, καταλαβαίνετε γιατί τα κάνουν. Οχι γιατί ο κ. Μπαξεβάνης… «τόλμησε» να πάει να δει τον αγώνα μιας ελληνικής ομάδας σε τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οοοχι τέτοια πράγματα. Φωνάζουν και απειλούν ΜΟΝΟ επειδή πήγε σε αγώνα του Ολυμπιακού! Αν ήταν άλλης ελληνικής ομάδας, όχι μόνο δεν θα τους ενοχλούσε, αλλά θα του… έδιναν και συγχαρητήρια!

Αυτά, όμως, σιχαμεροί και αποτρόπαιοι ΑΡΔακες ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ, βάλτε το καλά στο άρρωστο και βρόμικο σαν τα λεφτά του αφεντικού σας μυαλό σας.

Οχι στον Ζαγοραίο, αλλά και στον… Περπινιάδη να πάτε, πάλι μια τρύπα στο νερό θα κάνετε. Τίποτ’ άλλο.

Στο ΟΑΚΑ ή σε οποιαδήποτε ΟΥΔΕΤΕΡΗ έδρα, η Φενέρ δεν έχει καμία ελπίδα

Δεν… άρεσαν οι δηλώσεις των αδελφών Αγγελόπουλων στους ΑΡΔακες των γνωστών σκατο-Μέσων. Και βεβαίως, προχώρησαν σε… υψηλή χολερική κριτική, κατσαδιάζοντας τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Δεν έπρεπε να κάνουν αυτές τις δηλώσεις. Δεν συνάδουν… Αντί να δώσουν συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε» και διάφορες τέτοιου είδους παπαρούπες.

Αποθέωση της υποκρισίας, φίλοι μου. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έκαναν τις δηλώσεις που ΕΠΡΕΠΕ και ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ έπρεπε. Είπαν τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ που έπρεπε, αποκαθιστώντας την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εικόνα των πραγμάτων.

Τι είπε ο Γιώργος, που «δεν άρεσε» στους επιπεδογράφους;

«Μέσα στο γήπεδο υπήρχαν 14.000 Τούρκοι, όπως και στη Μαδρίτη πριν από δύο χρόνια ήταν το ίδιο με τη Ρεάλ. Αν γίνει κανένας τελικός στην Ελλάδα με 15.000 οπαδούς του Ολυμπιακού, θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν ήταν ΙΣΕΣ οι ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ», είπε.

Και ερωτώ. Εκανε κάπου λάθος ο κ. Αγγελόπουλος; Είπε κάτι που δεν είναι σωστό; Ή μήπως δεν πρέπει να λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ και να παρουσιάζουν τα πράγματα ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ οι ηγέτες, για να μη… στεναχωρήσουν τους αντιπάλους τους και για να μην… ενοχληθούν οι πάσης λογής ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ εκ… Ροστόφ;

(Ειρήσθω εν παρόδω: Πολύ μεγάλη στεναχώρια έπεσε στη… ρώσικη παροικία της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, με τον ΘΡΙΑΜΒΟ του Ολυμπιακού σε ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΕΔΡΑ επί της ΤΣΣΚΑ. Κάποιες… μουσάτες ψυχούλες δεν μπόρεσαν να κοιμηθούν όλη νύχτα).

Να δούμε και τι είπε και τους πείραξε ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Η Φενέρ για μία νίκη δεν τερμάτισε στην 7η θέση στην κανονική διάρκεια. Είναι μία ομάδα χωρίς Τούρκους παίκτες, χωρίς Τούρκο προπονητή. Εμείς αντίθετα είμαστε μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομάδα και είμαστε υπερήφανοι που οι Ελληνες παίκτες αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της ομάδας από το 2012 μέχρι σήμερα».

Πειράζει που… ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ακριβώς; Πόσο πειράζει, πόσο ενοχλεί που κάποιοι λένε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Ο Σουλτάνος, ο Προκόπης και ο… Σλούκας!

«Μη στενοχωριέσαι, αγαπητέ μου φίλε, είναι και ο Κώστας Σλούκας. Που είναι Ελληνας και είναι και Φενέρμπαχτσε», είπε ο Σουλτάνος Ερντογάν στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν πρόκειται ποτέ να δεχτώ ότι ο Προκόπης... στεναχωρήθηκε που έχασε ο Ολυμπιακός. Το αντίθετο θα έλεγα. Για τον ρόλο του Σλούκα όμως, τη συμπεριφορά και το ήθος του, ήταν κατατοπιστικότατος ο Σουλτάνος.

Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, πρώην παίκτης του Αρη και εν συνεχεία του Ολυμπιακού παίκτης, με αδελφή μπασκετμπολίστρια στον Παναθηναϊκό, δήλωσε για τη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της ομάδας που ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ και τον έκανε αυτό που είναι σήμερα, ότι ήταν «το καλύτερο δώρο για τη γιορτή του»!

Και αμέσως μετά απ’ αυτή τη δήλωση, μην μπορώντας να κρύψει τη χαρά και την ευτυχία του, πήγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού να χαιρετήσει τους παλιούς συμπαίκτες του.

Λίγη ώρα πριν, είχα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Χριστοδουλόπουλο, που έχει παίξει και στον Παναθηναϊκό, να αρνείται να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε επί της πρώην ομάδας του.

Και μετά, έρχεται και η εικόνα του Σλούκα να είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ξένος παίκτης της Φενέρμπαχτσε που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΥΛΙΧΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ, που ήταν το απόλυτα θλιβερό κοντράστ για μένα. Κοντράστ αηδίας και αποστροφής. Κρίμα.

Μου γράφει

«Μπράβο, Μανώλη, και πάλι μπράβο. Θα μου πεις τι να τα κάνω τα μπράβο, είναι τόσα πολλά που μου είναι κάτι το φυσικό. Οπως ένα ποτήρι νερό. Εστυβα το κεφάλι μου και δεν μπορούσα να καταλάβω το αίτημα της FIFA για την κατάργηση του νόμου Ορφανού που άκουγα και διάβαζα καθημερινά από όλους. Βρε διάολε, έλεγα, τι στο καλό έπαθε η FIFA και ζητάει μετ’ επιτάσεως την κατάργηση του νόμου Ορφανού; Τι το κακό περιέχει αυτός ο νόμος; Σκεφτόμουν και έλεγα δεν είναι ο νόμος Κοντονή που θέλει κατάργηση; Λέω και το άλλο, περάσανε σχεδόν δέκα χρόνια. Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης και τώρα θυμήθηκαν τον νόμο Ορφανού; Πώς δεν ζήτησαν την κατάργηση του νόμου από τους παραπάνω και το ζητούν από τον Βασιλειάδη; Πάει λέω, χάλασε και η FIFA, τα ’κανε πλακάκια με τον Δρόσο και τον Φιλιππούση. Αυτός είναι ο λόγος για το “μπράβο αγαπητέ Μανώλη”, μου έλυσες τον γρίφο. Τελικά είναι η κατάργηση του προσωρινού νόμου εκτρώματος Κοντονή. Γιατί ο φωστήρας ολοκληρωμένο νόμο δεν κατόρθωσε να φέρει στα δύο χρόνια της θητείας του. Καταργείται το προσωρινό κατασκεύασμα που ο Θεός να τον κάνει νόμο. Γι’ αυτό και ο Βασιλειάδης ανέφερε τα τέσσερα ευχολόγια και δεν μίλησε ούτε για νόμο Ορφανού, αλλά ούτε για νόμο Κοντονή. Προσπάθησε να σκεπάσει τα κακά τους σαν τη γάτα. Από ό,τι κατάλαβα, Μανώλη, από τα γραφόμενά σου, αν δεν υλοποιηθούν οι επιταγές της FIFA, επανέρχεται ο φόβος του Grexit. Ή δεν είναι έτσι;» (Γιάννης Παπαδόγιαννης, 21 Μαΐου).

-Δεν νομίζω, φίλε μου, βασικά διότι ο Βασιλειάδης δεν είναι Κοντονής. Συριζαίος είναι κι αυτός, αλλά ουδεμία σχέση.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/05/2017)

Διαβάστε επίσης