Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: «ΟΥΚ ΕΑ ΗΜΑΣ ΚΑΘΕΥΔΕΙΝ ΤΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ ΤΡΟΠΑΙΑ»

ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: «ΟΥΚ ΕΑ ΗΜΑΣ ΚΑΘΕΥΔΕΙΝ ΤΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ ΤΡΟΠΑΙΑ»
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 - 16:14

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*Μία καλοπροαίρετη και απόλυτα Ολυμπιακή παρέμβαση σε κάποια ευαίσθητα σημεία μπασκετικών ανακοινώσεων

*Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ, ΜΕ ΙΔΙΟ ΣΗΜΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΦΑΝΕΛΕΣ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΩΔΗ

Ξεκαθάρισαν με όση σαφήνεια μπορούσαν και τους επέτρεπαν οι περιστάσεις, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αφοί Αγγελόπουλοι, απαντώντας «σε κακόβουλα δημοσιεύματα», όπως σημειώνουν, ότι «στη δήλωσή τους συγκρίνεται καθαρά ο μπασκετικός Ολυμπιακός και όλα τα ιδεώδη που πρεσβεύει, σε αντίθεση με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και τα όσα εκείνος πρεσβεύει, ενώ η σύγκριση γίνεται γενικότερα και με τα όσα πρεσβεύει το ελληνικό μπάσκετ και η δομή αυτού».

Ας δούμε λοιπόν πιο προσεκτικά την ανάλυση του γεγονότος της αρχικής, βασικά εναντίον του κ. Γιαννακόπουλου ανακοίνωσης, της εν συνεχεία ανάμειξης με φανερή την κακόβουλη διάθεση του χρηματοδοτούμενου από τον Ρώσο επενδυτή Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι site και της δεύτερης ανακοίνωσης των Αγγελόπουλων που αναφερθήκαμε.

Επειδή λοιπόν θέλω να είμαι ειλικρινής, έχω την άποψη ότι η επανάληψη ΔΥΟ φορές του χαρακτηρισμού «μπασκετικός Ολυμπιακός» όχι μόνο φαίνεται αδόκιμος, αλλά ίσως να έχει και ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ χροιά!

Λέει η ανακοίνωση σε ένα σημείο: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με τα ιδεώδη του ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ Ολυμπιακού».

Και παρακάτω: «Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ Ολυμπιακός χαίρει καθολικού σεβασμού και αναγνώρισης, όχι μόνο για τις επιτυχίες του, αλλά και για την υγεία που βγάζει».

ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΩΝ

Πρώτη εντύπωση: Αλλος είναι ο «μπασκετικός» Ολυμπιακός και άλλοι… ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Ολυμπιακοί; Βεβαίως, δεν νομίζω ότι αυτή είναι η πρόθεση του συντάκτη της ανακοίνωσης, αλλά ΑΥΤΗ την εντύπωση βγάζει η συγκεκριμένη αναφορά, ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ του ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΥ όπως σωστά αναφέρθηκε στη δεύτερη ανακοίνωση, site, που, επίσης πολύ σωστά επισημαίνεται, «έχει σκοπό να πολεμάει τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα με προφανή στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα».

Πολύ σωστά όλα αυτά και συγχαρητήρια στους κ. Αγγελόπουλους που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ επισήμαναν τα ΘΕΣΦΑΤΑ. Ειδικά, την εποχή που ο ΑΓΡΙΑ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς του, αδυνατεί να καταγγείλει δημόσια αυτά που ΠΑΝΤΑ είχε την παρρησία να καταγγέλλει.

Ομως, αγαπητοί κύριοι Αγγελόπουλοι, ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που ΠΑΡΕΧΕΙ στο κακόβουλο σάιτ απλόχερη ενημέρωση, βοηθώντας το έτσι στους κακόβουλους σχεδιασμούς του; Ποιος ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στους αθλητές του να ΜΙΛΑΝΕ και να δίνουν συνεντεύξεις ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ στους συνεργάτες του κακόβουλου σάιτ;

Πιστεύω, αγαπητοί και σεβαστοί ηγέτες της ΚΑΕ, ότι ίσως να έφτασε η ώρα για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ και ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ αποφάσεις, όσον αφορά τις σχέσεις σας με το κακόβουλο σάιτ. ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του Ολυμπιακού δεν τους έχει καμία ανάγκη, ΑΥΤΟΙ έχουν ανάγκη τον Ολυμπιακό. Κόβοντάς τους την ενημέρωση, τους ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΕΤΕ κιόλας.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΗΔΕΣ

Πάμε στο άλλο. Τα περί καθολικού σεβασμού και αναγνώρισης που χαίρει ο μπασκετικός Ολυμπιακός, τι τα θέλατε; Δηλαδή ΜΟΝΟ ο μπασκετικός Ολυμπιακός χαίρει και απολαμβάνει τον καθολικό σεβασμό; Εξαρτάται, βεβαίως, και από το τι εννοείται «καθολικός». Είναι μέσα και τα κακόβουλα σάιτ; Βάζετε τον σεβασμό και την αναγνώριση, από κάποιους που σέβονται και αναγνωρίζουν ΜΟΝΟ τον μπασκετικό Ολυμπιακό; ΠΟΙΟΥΣ εννοείτε; Διότι έξω από τον σεβασμό και την αναγνώριση που αποδίδει η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, όλων των υπόλοιπων ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ μας.

Ποιοι, λοιπόν, σέβονται και αναγνωρίζουν, εκτός Ολυμπιακού, τον μπασκετικό; Και γιατί ΜΟΝΟ τον μπασκετικό; Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ δηλαδή, με τα ΕΠΤΑ ΣΤΑ ΕΠΤΑ, δεν προκαλεί σεβασμό και αναγνώριση;

Ισως εδώ να έχετε ένα μέρος δίκιου. Ναι, ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός πιθανότατα να μη χαίρει ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ σεβασμού και αναγνώρισης. Για παράδειγμα, δεν τον σέβονται ούτε τον αναγνωρίζουν οι Πλατανιάδες, οι Ρώσοι ψευτοεπενδυτές, οι νταραβεριτζήδες διοικητές, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΗΔΕΣ πολιτικάντηδες, οι κουτσοκούμνηδες, οι δοτοί της ΕΠΟ και γενικά ΟΛΗ η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ομήγυρη των ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ και ΑΝΙΚΑΝΩΝ που εκπέμπουν ΜΙΣΟΣ εναντίον του ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ Ολυμπιακού που έχει φτιάξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και εδώ, ΕΡΩΤΩ: Πόσο… «τιμητικό» είναι, αλήθεια, το να σας σέβονται και αναγνωρίζουν (έτσι νομίζετε, δηλαδή) ΟΛΟΙ όσοι ΜΙΣΟΥΝ, ΦΘΟΝΟΥΝ και ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΑΤΙΜΑ και ΑΝΗΘΙΚΑ τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, επειδή και μόνο αισθάνονται την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ και ΑΔΥΝΑΜΙΑ τους να αντιμετωπίσουν τον ΘΡΥΛΙΚΟ Ολυμπιακό ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;

Αναρωτιέμαι, εσείς δηλαδή κάτι τέτοιο το βλέπετε σαν… διάκριση;

ΙΔΙΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, σεβαστοί κύριοι Αγγελόπουλοι. Ο μπασκετικός Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν πρεσβεύει ΑΛΛΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ιδεώδη από τα υπόλοιπα κομμάτια της ερυθρόλευκης οικογένειας. ΟΛΟΣ ο Ολυμπιακός, ο ΕΝΙΑΙΟΣ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ Ολυμπιακός, πρεσβεύει ακριβώς τα ίδια ιδεώδη. Εχει τις ΙΔΙΕΣ αρχές και τις ΙΔΙΕΣ αξίες. Εχει το ίδιο σήμα με τον Δαφνοστεφανωμένο Εφηβο, τα ίδια χρώματα, την ίδια ιστορία και τον ίδιο ένδοξο λαό.

Επαναλαμβάνω και ξεκαθαρίζω. Δεν αποδίδω στους κ. κ. Αγγελόπουλους καμία διχαστική πρόθεση. Ισα-ίσα, θα έλεγα. Ομως, με τέτοιες ανακοινώσεις, που θα χαρακτήριζα (ομιλώ για την πρώτη) απρόσεκτες και επιπόλαιες, μοιραίο είναι να δημιουργούνται αντίθετες εντυπώσεις.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ!

Να μιλήσουμε λίγο και για το θέμα του κ. Γιαννακόπουλου, όπως το παρουσιάζετε από τη δική σας σκοπιά. Και βέβαια, έχετε καλύτερη και πιο άμεση ενημέρωση από τον οποιονδήποτε, οπότε δέχομαι την τοποθέτησή σας όπως είναι και συμφωνώ με αυτή.

Από κει κι έπειτα, όμως, δεν θα συμφωνήσω με την τακτική «ανάσχεσης» και βασικά ΑΜΥΝΑΣ που ακολουθείτε. Η αντίδραση των φλογερών ανακοινώσεων, υποψιάζομαι ότι το μόνο που προκαλεί στον βασικό αντίπαλο είναι οι ακατάσχετοι γέλωτες. Μία ανακοίνωση εσείς, μία και ο Γιαννακόπουλος. Το μπαλάκι δηλαδή, μία στο τερέν του ενός, μία στην περιοχή του άλλου. Συνεχόμενα και ασταμάτητα, ακατάπαυστα. Ούτε… τελικός του Ρολάν Γκαρός να ήταν!

Και τι… βγαίνει; Ο,τι βγήκε τόσα χρόνια! Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Νάδα, που λένε οι Λατίνοι. Τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά, μετά από κάθε μπάχαλο.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Φυσικά, αυτά αποτελούν διαπιστώσεις. Και από διαπιστώσεις, εμείς οι σχολιαστές-αρθρογράφοι καλά τα πάμε. Από προτάσεις, όμως, δεν κάνουμε τίποτα. Σωστό, αλλά προσωπικά δεν είμαι σε θέση να κάνω προτάσεις. Δεν είναι και η δουλειά μου, άλλωστε. Ομως, σε γενικές γραμμές θα προτιμούσα να σταματήσουν οι για κάθε… ψύλλου πήδημα ανακοινώσεις και δηλώσεις και να προχωράμε σε πιο αποτελεσματικές κινήσεις. Οπως π.χ. ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ τόσο στη ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΕΣΑΚΕ, όσο (ή και ακόμη περισσότερο) στην ΕΟΚ, την μπασκετική «ΕΠΟ». Εκεί πρέπει να μεταφερθεί το πεδίο της μάχης με ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ κινήσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Εκεί πρέπει να ΧΤΥΠΗΘΕΙ η κυριαρχία του κ. Γιαννακόπουλου και το ΦΕΟΥΔΟ του κ. Βασιλακόπουλου. Οπως βεβαίως και οι ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ στην εισαγγελική αρχή. Η οποία πρέπει να ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ άμεσα και δημόσια, όταν δεν εκτελεί τα καθήκοντά της.

Αυτά προς το παρόν και ελπίζω ότι μέσα απ’ όλα αυτά, όλο και κάτι ωφέλιμο μπορεί να έχει βγει.

ΥΓ.: Κάτι ακόμα: ΚΑΘΑΡΣΗ στο δημοσιογραφικό σας περιβάλλον. Είναι απαραίτητη, γιατί κάποιοι έχουν… παραγνωριστεί εκεί μέσα και έχουν γίνει… βασιλικότεροι των βασιλέων!

ΥΓ.2: ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ.

Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια. ΑΥΤΟ το παιδί ΑΞΙΖΕΙ να φοράει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ την ερυθρόλευκη.

ΝΑΥΑΓΙΟ ΛΟΓΩ… «ΘΡΑΣΟΥΣ»!

Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε στη διοίκηση του Παναθηναϊκού η… θρασύτατη δήλωση του Ιρανού Μασούντ, «έχω πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά συζητάω και με τον Πανιώνιο γιατί περνάω καλά εδώ».

Ως εκ τούτου, λέει το πράσινο ρεπορτάζ, ο Πόα θα αποσύρει το ενδιαφέρον του. Για τη… δήλωση, δηλαδή και όχι γιατί δεν έχει τα λεφτά που ζητάει ο Ιρανός και του δίνει ο Πανιώνιος.

ΑΠΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ

Πολύ σωστό το ρεπορτάζ του Βάιου για την αποτυχία του πειράματος των έξι διαιτητών. Ελα όμως που τους θέλουν οι Φιφαίοι!

Απ’ ό,τι έμαθα μάλιστα, σε κάποιες συζητήσεις που έγιναν στη… Μύκονο προσφάτως, η FIFA είναι ανένδοτη: Από φέτος και οι έξι διαιτητές, και η χρήση βίντεο!

Υπάρχουν δύο προβληματάκια, πάντως. Το ένα, ο κίνδυνος αλληλοσυγκρουόμενων αποφάσεων. Αλλα να δείχνει ο πρόσθετος, άλλα ο τέταρτος, άλλα το βίντεο, άλλα ο βοηθός, άλλα ο επιπρόσθετος, και άλλα ο… επιλόχειος. Τι… γκένεν τότε;

Το δεύτερο επιλύεται μόνο με την αριθμητική μέθοδο των τριών: Αν η ΕΠΟ καθυστερεί τις πληρωμές τεσσάρων διαιτητών για έξι μήνες, για έξι διαιτητές… πόσους μήνες θα καθυστερήσει;

ΠΟΙΟΣ… «ΕΞΕΤΑΖΕΙ» ΤΟΥ ΜΟΥΝΑΦΟ;

Από τις εφημερίδες: «Η Κέρκυρα εξετάζει την περίπτωση του Μουνάφο».

Οπου Μουνάφο, θυμηθείτε, πρόκειται περί ενός από τους ελάχιστους του Πλατανιά που στήριξαν την καταγγελία του Πάοκ.

Και βέβαια, όπου μεταγραφές για Κέρκυρα, από… πίσω της (με την καλή έννοια) βρίσκεται ο Μπάουγκ.

Τι σημαίνει λοιπόν το… «εξετάζει την περίπτωση του Μουνάφο»;

Μήπως ότι περιμένουν να τους στείλει καμία «έγκριση» ο «εξαφανισμένος» αυτή την εποχή Ιβάν;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΜΠΗ Η… «ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ»!

«Διευκρινίσεις» έδωσε ο Γκαγκάτσης για το γνωστό θέμα με τη δωρεά της FIFA για τους πυρόπληκτους του Πύργου, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια.

Δεν με ενδιαφέρουν οι διευκρινίσεις Γκαγκάτση, διότι ξέρω ότι θέμα δεν υπάρχει. Και αυτό είναι το μόνο, κατά την ταπεινή μου άποψη, που έπρεπε να ξεκαθαρίσει: Τι διευκρινίσεις χρειάζονται για ένα θέμα που δεν υπάρχει;

Αλλο είναι όμως ΤΟ ΘΕΜΑ και δεν καταλαβαίνω γιατί ο παμπόνηρος και πανέξυπνος Γκαγκάτσης δεν το αποκάλυψε έστω με υπονοούμενα.

Οτι η ΝΕΑ ανακίνηση του συγκεκριμένου θέματος από τον εισαγγελέα, έγινε κατόπιν ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ!

Και ποιος την έκανε αυτή την (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ…) «ανώνυμη καταγγελία»;

Οι πληροφορίες μου μιλάνε για ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ και δη… «συχνάκις» ασχολούμενη με τέτοιου είδους «αποκαλύψεις».

Τι έχουμε λοιπόν;

«Καταγγέλλω, καταγγέλλεις, καταγγέλλει, καταγγέλλομεν…» και… όπου κολλήσει.

Οταν όμως «κολλήσει» και την αποκλειστικότητα έχουμε και τη χάρη στο αφεντικό μας κάνουμε.

Α;

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ… «ΚΕΦΤΕ»

Δημοσιογραφική ξεφτίλα ολκής, από αεκιτζήδικο site (aek365.com), όπου λέγεται ότι συνεργάζεται και έμπειρος δημοσιογράφος που έχει άμεση σχέση με τους… κεφτέδες.

Το αποκαλύπτει το site της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ» και το αναδημοσίευσαν οι RATM.

Και ιδού: Την Τρίτη 30 Μαΐου και στις 12:01 ακριβώς, αναρτήθηκε στο συγκεκριμένο site κείμενο με τον πομπώδη τίτλο: «ΝΤΡΟΠΗ! Ταλαιπωρούν σε ανακριτές και δικαστήρια τους ανθρώπους που έσωσαν την ΑΕΚ»!

Αυτά, είπαμε, στις 12:01 το μεσημέρι. Λίγες ώρες αργότερα, στις 21:30 το βράδυ, ανέβηκε στο ίδιο site άλλη ανάρτηση με τίτλο: «ΨΕΜΑΤΑ: Δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη στο Δ.Σ. της ΑΕΚ!».

Και ακολουθούσαν οι τρομακτικές απειλές: «Εξαλλοι στην Ενωση ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μηνύσεις και αγωγές για τα ανυπόστατα και συκοφαντικά δημοσιεύματα περί κακουργηματικής δίωξης σε μέλη της ερασιτεχνικής»!

Φυσικά, την αλήθεια τη διαβάσατε ΚΑΙ ΕΔΩ, σ’ αυτήν τη στήλη, πριν από λίγες ημέρες. Η ασκηθείσα ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας εναντίον συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. της ερασιτεχνικής Αεκ, ανατέθηκε στον 16ο τακτικό ανακριτή, από τις 17 Μαΐου.

Θαυμάστε λοιπόν δημοσιογραφία, έγκυρη, υπεύθυνη, αγνή και… αμόλυντη.

Να σας πω κάτι άσχετο όμως, προϊόν της λαϊκής σοφίας ανά τους αιώνας:

«Ο,τι σκατά και το φτυάρι», λένε. Και εδώ, ταιριάζει γάντι.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 15/06/2017)

Διαβάστε επίσης

Μήπως οι άλλοι… «κάτι ξέρουν»;

Μήπως οι άλλοι… «κάτι ξέρουν»;

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για το γεγονός πως το ευρωπαϊκό μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης.