Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μήπως οι άλλοι… «κάτι ξέρουν»;

Μήπως οι άλλοι… «κάτι ξέρουν»;
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 - 15:41

ΕΝΩ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΦΙΦΑ ΛΗΓΕΙ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ… ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ!

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!

Ξέρω, ότι κανείς δεν συμπαθεί τον «άγγελο» αρνητικών ειδήσεων. Θα μπορούσα δηλαδή να γράψω κάτι πιο ευχάριστο και μετά, να κλείσω το λαπ τοπ και να ανέβω στην ψηλή ραχούλα να την αράξω τραγουδώντας τον Βεληγκέκα, από σήμερα Παρασκευή απόγευμα μέχρι τη Δευτέρα, πού θα ξαναγράψω.

Δεν γίνεται, όμως, έτσι όπως το βλέπω εγώ. Είμαι υποχρεωμένος να γράψω αυτά πού γνωρίζω και αυτά πού ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ότι ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ, βάσει των όσων γνωρίζω.

Μονολεκτικά λοιπόν, φίλοι μου ΜΠΕΡΔΕΜΑ. Βλέπω μεγάλο μπέρδεμα στο ΑΜΕΣΟ μέλλον, πού θα σκάσει στις 4 Ιουλίου.

Θυμηθείτε την ημερομηνία : 4 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία οι Αμερικάνοι εορτάζουν την ανεξαρτησία τους. Το θα γίνει τότε; Εμείς, πάντως, δεν θα έχουμε γιορτή, αυτό είναι σίγουρο. Πολύ ΦΟΒΑΜΑΙ όμως ότι θα έχουμε ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ !

Πάμε στο παρασύνθημα. Στις 3 Ιουλίου, συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΦΙΦΑ. Ένα από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί, είναι και το θέμα της Ελλάδας. Κάτι δηλαδή σαν αυτό πού έγινε στο προχθεσινό Γιούρογκρουπ, αλλά αυτή τη φορά το θέμα δεν θα αφορά την ελληνική οικονομία, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η 4η Ιουλίου, είναι η ημέρα της οριστικής απόφασης, για το αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να είναι μέρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Κοινότητας, ή αν θα ΕΞΩΠΕΤΑΧΤΕΙ ΒΙΑΙΩΣ, λόγω ΚΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, δηλαδή ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ στα διεθνώς κρατούντα.

Την περασμένη εβδομάδα, ως γνωστόν, επισκέφθηκαν την Αθήνα άνθρωποι των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, δηλαδή ανώτερα και ανώτατα στελέχη, επιφορτισμένα με την ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ της σημερινής κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι αυτοί, ήρθαν, συνομίλησαν με ΟΛΟΥΣ τους παράγοντες ΚΑΙ ΟΛΕΣ τις τάσεις. Και … απήλθαν.

Πριν όμως φύγουν, στις επαφές πού είχαν ΕΚΑΝΑΝ ΣΑΦΕΣ ότι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ διορία για να ξαναγυρίσει το ποδόσφαιρό μας στην κανονικότητα, είναι το διάστημα πού μεσολαβεί έως τις 3 Ιουλίου. Αν μέχρι τότε δεν έχουν ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ εκλογές και δεν έχει ΑΚΥΡΩΘΕΙ ο ΝΟΜΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ή τουλάχιστον όσα άρθρα του παραβιάζουν το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε όλοι μαζί θα ψάλλουμε το «έχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι, βουνά, ραχούλες». Άλλη προθεσμία, ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ της ΦΙΦΑ, το οποίο δεν δόθηκε μόνο στις παρατάξεις πού διεκδικούν την νίκη στις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά δόθηκε και στις ΠΑΕ με τους εκπροσώπους των οποίων υπήρξαν συναντήσεις.

Βασικός και ουσιαστικός παραλήπτης του ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟΥ, όμως, ήταν ο εκπρόσωπος της πολιτείας, της κυβερνήσεως δηλαδή, πού δεν είναι άλλος από τον υφυπουργό αθλητισμού Βασιλειάδη. Το πήρε ο Βασιλειάδης το μήνυμα, αντελήφθη την σοβαρότητα της κατάστασης και απάντησε ότι από τη μεριά του θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

Με πομπές και άφθονα ταρατατζούμ

Τον πίστεψαν τον Βασιλειάδη και ομολογώ ότι και εγώ το πιστεύω πως ΑΥΤΟΣ θα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι περνάει απ’ το χέρι του. ΜΠΟΡΕΙ, όμως; Ιδού το ερώτημα και εξηγώ.

Ο Βασιλειάδης πρέπει να συντάξει και να καταθέσει στη Βουλή άλλο νόμο, ή έστω σε μορφή τροπολογίας, πού ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ τις διατάξεις του ΗΛΙΘΙΟΥ ΝΟΜΟΥ Κοντονή. Οι οποίες αριθμητικά δεν εκφράζονται με μονοψήφιο αριθμό. Είναι ΔΕΚΑΔΕΣ ! Και εδώ, αρχίζουν οι δυσκολίες. Θα τον … αφήσει ο Κοντονής να περάσει ένα τέτοιο νόμο, πού θα τον εξευτελίζει ; και αν θέλετε να το πάμε παρακάτω, ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ η κυβέρνηση Τσίπρα να ακυρωθεί ένας νόμος της, νόμος ενός από τους ισχυρότερους υπουργούς της, πού είχε χαιρετηθεί μετά πομπών και άφθονων ταραταντζούμ όταν ψηφίστηκε ; ένας νόμος στον οποίο στηρίχθηκε επικοινωνιακά, προκειμένου να επιδείξει «αποφασιστικότητα» στον … «αγώνα για την ισονομία» (εδώ γελάνε) και «για την καταπολέμηση της γηπεδικής βίας»; Τα γράφω αυτά στις 16 Ιουνίου, δεκαεπτά ημέρες πριν την 4η Ιουλίου, οπότε κανονικά θα πρέπει να έχουν τελειώσει ΟΛΑ τα … προαπαιτούμενα της ΦΙΦΑ. Και τι γίνεται ; ΤΙΠΟΤΑ ! Δεν κουνιέται φύλλο ! Και επειδή δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται σοβαρά ο Βασιλειάδης και να ετοιμάζει τα κατάλληλα κείμενα για τη Βουλή, δεν μπορώ και να είμαι κατηγορηματικός, ότι τελικά δεν πρόκειται να τη γλιτώσουμε αυτή τη φορά. Ότι θα μας πετάξουν έξω.

Μόνον ο Ολυμπιακός ασχολείται με μεταγραφές

Πλην όμως, δεν μπορώ να κρύψω την ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ μου. Και έχω λόγους. Σκέπτομαι τα εξής.

Μία τυχόν ΑΠΟΒΟΛΗ του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη ΦΙΦΑ, ποιους θα πλήξει περισσότερο; Κατ’ αρχήν, βεβαίως, την Εθνική ομάδα. Και κατ’ επέκταση, τις ομάδες πού πρόκειται να μετάσχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δηλαδή Ολυμπιακό, Αεκ, Πάοκ, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.

Τι γίνεται αυτή τη στιγμή στις συγκεκριμένες ομάδες ; ο Ολυμπιακός είναι η ΜΟΝΗ πού ασχολείται με μεταγραφές, δηλαδή με την ΕΝΙΣΧΥΣΗ της ομάδας για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο ελληνικό και διεθνές πρόγραμμά του. Πήρε παίκτες, μιλάει με παίκτες, ετοιμάζει μεταγραφές και μάλιστα πολυδάπανες. Πόα και Αεκ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ! Ακόμα; Θα ασχοληθούν αργότερα; Δεν ξέρω. Το ίδιο και ο Πάοκ, που προσέλαβε προπονητή, αλλά αυτό είναι κάτι πού θα γινόταν ούτως ή άλλως, ΠΑΙΞΕΙ – ΔΕΝ ΠΑΙΞΕΙ στην Ευρώπη. Η ουσία είναι ότι ΚΑΜΙΑ από αυτές τις τρείς ομάδες δεν δείχνει σπουδή να ενισχυθεί, παρ’ ό,τι οι ημερομηνίες των αγώνων τους είναι πολύ κοντινές!

Η Αεκ, αφού παράτησε τον Αραούχο πού είχε γίνει λαϊκό ανάγνωσμα επί … μήνες τώρα και ασχολείται με τα… υψομετρικά της… «αγιασοφιάς», ενώ υπάρχουν και κάτι απόμακρα δημοσιεύματα περί Σκόκο, πού κραυγάζουν από μακριά το πόσο προσχηματικά και επικοινωνιακού χαρακτήρα είναι.

Ο Πόα ασχολείται πυρετωδώς με το πώς θα ΠΟΥΛΗΣΕΙ για να ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ και το πώς θα ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ από τα βαριά συμβόλαια, ανεβάζοντας παράλληλα και την … μισή ομάδα Κ.20 στο ρόστερ του.

Ο Πάοκ, ασχολείται με την αξιοποίηση των … 65 δανεικών πού έχει σε διάφορες ομάδες. Που και πού, σκάει και κανένα ονοματάκι, φωτοβολίδα πού αμέσως σβήνει.

Τι σημαίνουν όλα αυτά ; Λέτε αυτοί οι ΤΡΕΙΣ να ΞΕΡΟΥΝ κάτι πού δεν ξέρουμε όλοι μας ; Λέτε να προετοιμάζουν τις ομάδες τους ΜΟΝΟ για το ελληνικό πρωτάθλημα, πού βεβαίως δεν θα οδηγήσει πουθενά αλλού παρά μόνο στην παρακμή αν δεν υπάρχουν ευρωπαϊκοί στόχοι ; Δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρος, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή διαψεύσω κάτι. Απλά, εκφράζω τους προβληματισμούς μου.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση μεταγραφικού ΟΡΓΑΣΜΟΥ, έχοντας ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ την προετοιμασία του ΠΡΩΤΟΣ, αν και … δεν παίζει πρώτος στην Ευρώπη, τελευταίος παίζει. Οι άλλοι; Επαναλαμβάνω, ότι ΟΛΑ, ξεκινάνε και τελειώνουν από και στην ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ βούληση. Θέλει η κυβέρνηση να συνεχιστεί η παρουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι ; Δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε κανένα και για κανένα.

Δεν θέλει η κυβέρνηση και προτιμάει τον δρόμο της «κόντρας» πού κατά κανόνα περιβάλλεται από γελοιότητα ; Τότε, θα την ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ και κυρίως, περισσότερο απ’ όλους, ο Ολυμπιακός.

Μήπως όμως, τελικά, ΑΥΤΟ είναι και το ζητούμενο ; Θα ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ; Ίδωμεν … Πάντως για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω να περνάμε και τόσο … ήρεμο καλοκαίρι.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΒΑΣΑΡΑΣ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΦΑΡΣΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΣΤΗΜΕΝΕΣ» ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ !

Τριτσώνης, Κουκουλάκης και Καλύβας μοναδικοί υπεύθυνοι για τις επιλογές

Εξετάσεις δίνουν, λέει, οι διαιτητές. Τις ετήσιες εξετάσεις, εν όψει της νέας περιόδου. Τις οποίες πραγματοποιεί και επιβλέπει η δοτή και παράνομη ΚΕΔ της δοτής και παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ. Δηλαδή, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και Καλύβας.

Πέρα από τις προφανείς ενστάσεις για το ΚΥΡΟΣ αυτών των εξετάσεων, υπάρχουν και άλλα πραγματάκια πού χρειάζεται να επισημανθούν.

Πρώτον, ότι φέτος γίνονται πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Αγνωστον για ποιο λόγο. Εικάζεται ότι βιάζονται να βγάλουν τους ΔΙΚΟΥΣ τους πίνακες με τους διαιτητές της αρεσκείας τους μέσα και τους μη αρεστούς στους προστάτες τους εκτός.

Το δεύτερο και πολύ ουσιώδες, ότι είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ πού οι εξετάσεις αυτές γίνονται ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΑΡΑ ! Δηλαδή, ο κύρος Βασάρας, μέλος της επιτροπής διαιτησίας της ΦΙΦΑ, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΏΝ στις εξετάσεις των διαιτητών και αυτό γίνεται για πρώτη φορά.

Τι συνέβη ; Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Βασάρας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πάει, διότι δεν θέλει με την παρουσία του να γίνει ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ σε ΟΠΟΙΑ διαιτητική ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ή άλλου είδους ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ επιχειρηθεί. Με άλλα λόγια, ο Βασάρας δεν επιθυμεί επ’ ουδενί να γίνει συνένοχος σε ύποπτους σχεδιασμούς πού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν κληθεί να υλοποιήσουν οι τρείς της παράνομης ΚΕΔ.

Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και Καλύβας ( ναι, είναι και αυτός μέσα στα κόλπα ) θα χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα ων εξετάσεων με τρόπο εντελώς αναξιοκρατικό, κατά τις εντολές πού θα έχουν πάρει από τους επίσημους και μη «προστάτες» τους. Και ο πανέξυπνος Βασάρας, απέφυγε μαεστρικά την παγίδα.

ΑΓΩΓΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Οι δικαστικές ενέργειες πού θα γίνουν από τους αδικημένους, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν θα έχουν στόχο την ΕΠΟ, αλλά τα μέλη της δοτής διοίκησης πού υπέγραψαν τις πράξεις. Και οι πληροφορίες μου ομιλούν για αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Φυσικά, όλα αυτά θα τραβήξουν δικαστικά, ίσως να φτάσουν και μετά την εποχή κυβέρνησης Τσίπρα. Όταν δεν θα υπάρχουν στη Δικαιοσύνη Κοντονήδες.

ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ

Η εξέλιξη της υπόθεσης Μάντζαρη, ήταν επιτυχής και ευτυχής για τον Ολυμπιακό και βεβαίως, για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ αδελφούς Αγγελόπουλους, οι οποίοι πέτυχαν να κρατήσουν τον ταλαντούχο μπασκετμπολίστα στην ομάδα.

Αυτή η εξέλιξη, μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια της υπόθεσης Πρίντεζη πού προηγήθηκε χρονικά και οι δύο μαζί, εύκολα θα χαρακτηρισθούν ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη ΝΕΑ αγωνιστική περίοδο του ερυθρόλευκου μπάσκετ.

Φυσικά, είναι μία ΑΡΧΗ πού έπρεπε να υπάρξει για να υπάρξει κα ανάλογη συνέχεια. Το γενικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Χρειάζονται ΚΙ’ ΑΛΛΕΣ σωστές κινήσεις, προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. Πέρα από τον ελληνικό πυρήνα του δυναμικού, είναι αναγκαίο και απαραίτητο να αποκτηθούν και ΞΕΝΟΙ ανάλογης ή και ανώτερης δυναμικότητας και ταλέντου των Πρίντεζη και Μάντζαρη. Ξένοι πού πραγματικά να κάνουν τη διαφορά και να μπορούν να χτυπήσουν τον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ αντίπαλο του Ολυμπιακού στη μάχη του πρωταθλήματος.

Σε ένα τόσο ιδιόμορφο άθλημα όπως είναι το μπάσκετ, ΟΛΑ κρίνονται σε δύο – τρία παιχνίδια πού γίνονται στο τέλος της περιόδου. Με τα πλέι οφ, ΕΥΚΟΛΑ μηδενίζονται ΟΛΕΣ οι επιτυχίες της κανονικής περιόδου και οι θέσεις στη βαθμολογία. Μπορεί για παράδειγμα ο Ολυμπιακός να κερδίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο και να ΧΑΣΕΙ ένα αγώνα, τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ και μαζί και το πρωτάθλημα.

Η ενίσχυση, επομένως, πρέπει βασικά να είναι ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ, από παίκτες πού να αντέχουν αυτές τις αγωνιστικές κακουχίες και εκτός από ταλέντο, να έχουν ΨΥΧΗ και ΕΓΩΪΣΜΟ.

Οι Πρίντεζης και Μάντζαρης είναι μία ΚΑΛΗ αρχή, προς αυτή την κατεύθυνση. Περιμένουμε ότι και η συνέχεια θα είναι ανάλογη και κυρίως αρμόζουσα στον Ολυμπιακό.

*** Σανό-γεβιτς, κύριοι. Η καταλληλότερη επιλογή για τους Ουγκ της Τούμπας !

*** ΕΙΔΗΣΗ της τελευταίας στιγμής : Ο Πόα μιλάει με Ενφραπέ και έχει ήδη καταθέσει επίσημη πρόταση στην Εστορίλ.

Την καφετέρια εδώ στο Αιάντειο.

*** Μοίρασαν, λέει, τις … θέσεις στο 17μελές ΔΣ της ΕΠΟ πού θα βγει από τις εκλογές ( εάν και όποτε γίνουν ).

Επτά θα ανήκουν στο φάσμα επιρροής του Νιάου, έξι θα είναι άνθρωποι του Ρώσου και δύο του Αχιλλέα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/06/2017)

Διαβάστε επίσης