Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΒΑΡΑΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΓΑΖΙ

ΒΑΡΑΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΓΑΖΙ
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 - 15:35

Κωμικοτραγικές καταστάσεις χθες στον βάζελο και… πού είστε ακόμα!

Πάει ο… Βάγκνερ, πάει κι ο… Πουτσίνι, κανένας τους δεν πρόκειται να μείνει!

«Πού ’ναι ο Βάγκνερ, πού ‘ν’ ο Πουτσίνι, κανένας πλέον δεν έχει μείνει…», τραγούδαγε η συμπαθέστατη κ. Ελισάβετ πριν από χρόνια, σημαδεύοντας εν ψυχρώ την αισθητική μας. Αυτό το… άσμα ασμάτων βρίσκει εφαρμογή σε πολλές από τις καθημερινότητες της ζωής μας. Οπως για παράδειγμα, στον σημερινό Παναθηναϊκό, που όπου να ’ναι βαράει διάλυση.

Παραιτήθηκε χθες ο Νίκος Λυμπερόπουλος, αυτός που προσλήφθηκε για να βγάλει την ομάδα από τα αδιέξοδα και να σχεδιάσει το μέλλον της. Αναμενόμενη ήταν η παραίτησή του, μετά τα όσα συνέβησαν με την πώληση του Μπεργκ και την άλλη, του Μολέδο που θα ακολουθήσει.

Και δεν είναι ο μόνος που αποχωρεί. Οπου να ’ναι, έρχεται και η σειρά του Ουζουνίδη, που λογικά δεν πρόκειται να δεχτεί να μείνει στο καράβι που βουλιάζει για να επιμελείται της ανασυγκρότησης της ταξιαρχίας του Κουτρουμπή.

Κωμικοτραγικά γεγονότα, φίλοι μου, συμβαίνουν στον πόα του Αλαφούζου. Ισως και μοναδικής γελοιότητας στην ιστορία του. Χθες, λένε τα ρεπορτάζ, έκαναν ντου στα γραφεία της ΠΑΕ μερικοί μπογιατζήδες, που πήγαν, λέει, για να ζητήσουν τον λόγο για τις πωλήσεις των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Πήγαν στα γραφεία για να κάνουν τσαμπουκά… σε ΠΟΙΟΝ;

Από τη διοίκηση της ΠΑΕ, δεν υπήρχε κανένας! Ούτε ένας που να μετέχει στο διοικητικό σχήμα. Ούτε καν ο πρόεδρος, ο κύριος Μάνος μας, που θα μπορούσε να προτάξει τα στήθη του και να τους αναχαιτίσει. Πού ήταν ο πρόεδρος; Ισως και να μη θυμάται ούτε ο ίδιος, πού βρισκόταν εκείνη την ώρα της εισβολής. Εύκολο είναι στην ηλικία του;

ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ

Προσέξτε, γιατί το θέμα έχει μεγάλη πλάκα. Αν υπάρχουν δύο άνθρωποι επώνυμοι που να μην μπορεί κανείς να εντοπίσει με ακρίβεια και ασφάλεια τη χρονολογία γέννησής τους, ο ένας είναι ο κύριος Μάνος. Η δεύτερη είναι η κ. Ζωζώ Σαπουντζάκη, την οποία γνώρισε ο κύριος Μάνος όταν ήταν νέος. Η κ. Ζωζώ Σαπουντζάκη φέρεται γεννηθείσα το 1933, οπότε και ο κύριος Μάνος κάπου εκεί γύρω φαίνεται να δημιουργήθηκε.

Θα μου πείτε ίσως τώρα, με τι κριτήρια έχει επιλεγεί και διοριστεί πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ένας άνθρωπος που έχει μπει για τα καλά στην ένατη δεκαετία της ζωής του; Δεν υπήρχε δηλαδή κανένας νεότερος να αναλάβει αυτά τα τιμητικά μεν, δύσκολα και περίπλοκα δε καθήκοντα;

Τι να σας πω. Ο Αλαφούζος τον έβαλε, αυτός ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας. Ομως αυτό που κυκλοφορεί στην πιάτσα, είναι ότι η τοποθέτηση του υπέργηρου κυρίου Μάνου έχει άμεση σχέση με θέματα νομικής φύσεως.

Εν πάση περιπτώσει, και πρόεδρος, και διευθύνων σύμβουλος είναι ο κύριος Μάνος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ ο Αλαφούζος είναι απλό μέλος του Δ.Σ. Ομως ούτε και ο αντιπρόεδρος ήταν παρών, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο ένδοξος τερματοφύλακας του Ηρακλής-Πόα 6-0 επί διοικήσεως Πέτρου Θεοδωρίδη. Τον θαύμαζε πολύ ο συγχωρεμένος τον Βασίλη και είχε τους λόγους του. Πού ήταν ο Βασίλης και δεν ήταν στα γραφεία; Δεν μπορώ να ξέρω, ακούω όμως ότι είναι απλήρωτος εδώ και μήνες και αν είναι έτσι, δικαιολογείται. Διότι και απλήρωτος, και… δαρμένος, δεν πάει.

ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΕ… ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ!

Πάμε παρακάτω. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δλδ. οι κ.κ. Τουμαζάτος, Παναγιωτίδης, Γούναρης και Δημήτρης Μπαλτάκος, επίσης απουσίαζαν, προφανώς επειδή γνωρίζουν ότι η παρουσία τους εκεί δεν έχει κανένα νόημα, αφού ΚΟΥΜΑΝΤΟ κάνει μόνον ένας και αυτός, λέγεται Παναγόπουλος!

Αυτός ήταν εκεί, και αυτός έφαγε τους προπηλακισμούς στη μούρη. Και τι είναι ο Παναγόπουλος; Δεν γνωρίζω με ακρίβεια, αλλά μέλος του Δ.Σ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, λόγω ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ. Υπαλληλικό στέλεχος είναι, υψηλόβαθμο βεβαίως, αλλά σίγουρα υπαλληλικό στέλεχος. Εκτός αυτού, είναι και το «άλτερ έγκο» της ιδιοκτησίας. Ο άνθρωπος που σκέπτεται, προβλέπει, σχεδιάζει και εκτελεί πριν από τον ιδιοκτήτη, για τον ιδιοκτήτη.

Θα σας πω ένα παράδειγμα του ρόλου του Παναγόπουλου στον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου. Οταν κάποια μέρα (προ μηνών) ο Αλαφούζος κάλεσε στο τηλέφωνο τον Μπαλτάκο (πατέρα) για να του προσφέρει την προεδρία της ΠΑΕ, του ζήτησε να πάει την άλλη μέρα στο γραφείο του να μιλήσουνε και να κανονίσουν τις λεπτομέρειες.

«Πάρε με αύριο πρωί στο τηλέφωνο, να κλείσουμε το ραντεβού», του είπε και ο Μπαλτάκος συμφώνησε.

Την άλλη μέρα το πρωί, όμως, όταν ο Μπαλτάκος κάλεσε στο τηλέφωνο τον Αλαφούζο, απάντησε ο Παναγόπουλος.

«Εχω κανονίσει με τον πρόεδρο να μιλήσουμε», είπε ο Μπαλτάκος και ο Παναγόπουλος απάντησε:

«Ασε τον πρόεδρο, θα μιλήσεις μαζί μου, το ίδιο είναι».

ΤΟ… ΕΠΟΣ ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΤΟ… ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΪ

Πάμε παρακάτω. Ησυχα, ήρεμα και αθόρυβα έχουν απομακρυνθεί από τη διοίκηση άλλα στελέχη, όπως ο Σαραβάκος και ο… Σιωπήλης!

Τι εστί Σιωπήλης; Ενας… «εραστής» της πράσινης δημοσιότητας. Του αρέσει να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, όπου βαριούνται να πάνε άλλοι και… άλλο που δεν θέλει!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό στην εκδήλωση που έγινε για την ομάδα του Χουντέπλεϊ, όπου είχαν μαζευτεί όλοι οι ποδοσφαιριστές εκείνης της ζοφερής εποχής. Κάποια στιγμή, ήρθε η ώρα της απονομής του μεταλλίου και από τα μεγάφωνα ακούστηκε ότι θα το απονείμει ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Στράτος Σιωπήλης. Και τότε ο Μίμης Δομάζος είπε στους υπόλοιπους: «Παιδιά, πάμε να φύγουμε». Και εκεί, σχόλασε ο γάμος.

Ετσι έχει η κατάσταση, αγαπητοί φίλοι, στο πράσινο σωματείο. Αλλά μην ανησυχείτε, ο παμπόνηρος Αλαφούζος όλο και κάτι θα βρει να κουτσομπαλώσει την κατάσταση. Και να ας πω τι υποπτεύομαι; Οτι όπου να ’ναι, από τη Δευτέρα κιόλας, θα ξεκινήσει κάποια… ΚΙΝΕΖΙΚΗ ιστορία. Θυμηθείτε εμένα, που έλεγε κι ο Γκμόχ.

Και η γελοιότητα των… «ψεκασμένων» δεν έχει τέλος…

Ο… Μοίρας των ΑΝΕΛ εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Τρέλα! Σηκωθήκαν τα μαρούλια να χτυπήσουν τον μανάβη!

Συνήθως αποφεύγω να δημοσιοποιώ ονόματα, προκειμένου να μη γίνομαι με αυτό τον τρόπο ακούσιος… «διαφημιστής» ανθρώπων που δεν αξίζουν καν αναφοράς.

Για την περίπτωση του κ. Γιάννη Μοίρα, γραμματέα των ΑΝΕΛ (δηλαδή του μορφώματος Καμμένου), θα κάνω μία εξαίρεση.

Εχω στα χέρια μου μία ανάρτηση του συγκεκριμένου, όπου προφανώς πιστεύοντας ότι κατ’ αυτό τον τρόπο… «στηρίζει» τον αρχηγό του, επιτίθεται, προκαλεί, υβρίζει σκαιότατα τον Βαγγέλη Μαρινάκη και… καλεί σε επικοινωνιακό ξεσηκωμό τα στελέχη του κόμματός του!

Και γιατί έδωσα σημασία στο λιβελλογράφημα αυτού του ανεκδιήγητου τύπου; Διότι, όπως διάβασα στο βιογραφικό του, πρόκειται για… Πειραιώτη, ο οποίος πολιτεύεται στον Πειραιά! Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές είχε βάλει υποψηφιότητα με την παράταξη του κωμικού Χαϊκάλη. Φυσικά, έπιασε πάτο.

Γιάννης Μοίρας, λοιπόν. Ας τον έχουμε υπ’ όψιν.

Ούτε τη… μισή ποινή απ’ αυτή του Πάοκ στην Αεκούλα, για τα επεισόδια του τελικού!

ΙΒΑΝ: ΤΟ «ΚΟΡΟΪΔΑΚΙ» ΤΟΥ ΓΑΤΟΥΛΗ!

Εμειναν, λέει, οι πρωτόδικες ποινές στις Πάοκ και Αεκ για τα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου. Που σημαίνει ότι μένουν για τη νέα περίοδο οι ΕΠΤΑ αγωνιστικές του Πάοκ με τις ΤΡΕΙΣ όλες κι όλες της Αεκ. Η απόσταση μεταξύ των δύο ποινών είναι εφιαλτική! Μιλάμε δηλαδή για Παοκτζήδικη τραγωδία. Διότι και οι τρεις αγωνιστικές είναι σοβαρή ποινή, αλλά οι επτά δεν τρώγονται με τίποτα.

Και να σας πω και το άλλο; Δεν είναι μόνον οι αγωνιστικές, είναι και το άλλο, το εξίσου σοβαρό. Εμειναν και τα πρόστιμα! Οι χρηματικές ποινές δηλαδή. Ξέρετε πόσο πάει το μαλλί για τον Πάοκ; 282.500, παρακαλώ! Παρά κάτι μία τρακοσάρα, ΠΟΥ μπορεί να μεταφραστεί και για μία γερή προκαταβολή μεταγραφής ενός πρωτοκλασάτου παίκτη!

Ετσι ακριβώς. Με την έλλειψη ρευστού που υπάρχει σήμερα, όποιος έχει τριακόσια χιλιάρικα στο χέρι κάνει μία μεγάλη μεταγραφή, ίσως και δύο μικρότερες, αλλά αξιοπρεπείς. Και στην Αεκ έμεινε βεβαίως το πρόστιμο, αλλά εντάξει, εκεί έχουν τον τρόπο τους. Ή μάλλον, τους… τρόπους τους. Ποιος δηλαδή θα ζορίσει τον διοικητή για την άμεση καταβολή του προστίμου, αφού για όλους … ξέρει που μένουν. Και στο τέλος-τέλος, 170 χιλιάρικα είναι. Λίγο παραπάνω από τα μισά του Πάοκ, δηλαδή.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Εγώ θα μιλούσα για αδικία. Κατάφωρη αδικία. Διότι στα επεισόδια, που είδε όλη η Ελλάδα, διαπιστώσαμε ότι συμμετοχή είχαν οι οπαδοί και των δύο και ήταν το ίδιο βίαιη. Πόλεμος έγινε στον Βόλο και σ’ έναν πόλεμο, πολεμάνε δύο πλευρές, δεν πολεμάει μόνη της η μία.

Πιστεύω ότι για μία ακόμη φορά ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι πιάστηκε ΚΟΡΟΪΔΟ. Από… ποιον πιάστηκε κορόιδο, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το λέμε και να το ξαναλέμε. Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου τόσο καιρό να τα λέω, αλλά ο Ρώσος εκεί. Επιμένει να πιάνεται κορόιδο, σαν να μην έχει δίπλα του ανθρώπους να τον συμβουλεύουν τι πρέπει να κάνει. Ή μήπως… πράγματι δεν έχει;

ΣΕ ΠΟΙΟ «ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ» ΘΑ ΠΑΝΕ;

Θα σταθώ στο νομικό επιτελείο του Πάοκ και θα μιλήσω με ρεαλιστική γλώσσα. Αλήθεια, σε πόσες δικαστικές περιπέτειες έχει εμπλακεί φέτος ο Πάοκ; Νομίζω ότι είναι πάρα πολλές ίσως και περισσότερες από κάθε άλλη ΠΑΕ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει δικαστική υπόθεση της α’ εθνικής που να μην αναμίχθηκε ο Πάοκ, ακόμα και όταν αφορούσε άλλες ομάδες, όπως π.χ. στις υποθέσεις που αφορούσαν τον Ολυμπιακό.

Και ερωτώ, αγαπητοί φίλοι. Πόσες εξ αυτών ΚΕΡΔΙΣΕ ο Πάοκ; Θυμάστε εσείς καμία, γιατί εγώ δεν θυμάμαι. Ισως να υπάρχει κάποια και να μην τη θυμάμαι δηλαδή αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα το ποσοστό αποτυχίας του νομικού του επιτελείου αγγίζει το 99,5% για να μην πω το 100%.

Με απλά λόγια, οι κύριοι του νομικού επιτελείου του Πάοκ δεν έχουν σταυρώσει επιτυχία και δεν ξέρω αν αυτή η αποτυχία οφείλεται στις νομικές τους ικανότητες, ή σε άλλους παράγοντες, όπως π.χ. σε αποτυχημένες συμβουλές τρίτων, που ασκούν επιρροή στον Σαμπίντι.

Τώρα, μετά την απόφαση της εφέσεων που προαναφέραμε, διάβασα ότι πρόκειται να προσφύγουν στο… διαιτητικό της ΕΠΟ. Καλή επιτυχία, αλλά δεν τη… βλέπω. Νομίζω ότι πράγματι τους χρειάζεται ένα… διαιτητικό, αλλά για να τους βάλει σε… πρόγραμμα μπας και χάσουν κάνα κιλό. Διότι με τον Ιβάν να πληρώνει, θρεφτάρια έχουν γίνει.

Με… αραβική πίτα ο γύρος των Μπεργκ

Από όποια μεριά και να το δούμε, πάλι στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξουμε. Ο Μπεργκ δεν θα επιστρέψει να παίξει στον Παναθηναϊκό, ο κόσμος να χαλάσει. Το γυαλί έχει σπάσει πλέον για τα καλά. Μέσα σε δύο μέρες έφαγε τις βρισιές και τις κατάρες που δεν είχε φάει ποτέ στη ζωή του, από τους βαζελόκαφρους του διαδικτύου. Μέχρι που αναγκάστηκε να κλείσει εντελώς τον σχολιασμό. Πέστε λοιπόν ότι χαλάει με τους Αραβες και η πώλησή του ματαιώνεται. Πώς θα γυρίσει να ξαναπαίξει στον Πόα; Είπαμε, ξεφτίλας είναι, ειδικά μέσα στο γήπεδο. Για ΤΟΣΟ πολύ ξεφτίλα όμως, δεν τον έχω.

Καταλήγω. Ο Μπεργκ δεν ανήκει πλέον στον Παναθηναϊκό. Εχει ήδη πωληθεί στην Αραπιά. Ολα τα άλλα, αφορούν μόνο το οικονομικό πάρε-δώσε, αν θα είναι λίγο λιγότερα ή λίγο παραπάνω. Και ακριβώς σ’ αυτό εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον. Οσο για τις προσφυγές που έγιναν χθες, είναι προσχηματικές κινήσεις και κούφιες φοβέρες. Η παράσταση έχει πλέον τελειώσει και είτε έτσι, είτε αλλιώς, οι Μπεργκ θα τρώνε τον γύρο τους με… αραβική πίτα. Οι άλλες, μας τελείωσαν.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/06/2017)

Διαβάστε επίσης

ΔΡΟΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ… ΠΑΟΚ!

ΔΡΟΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ… ΠΑΟΚ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ»: Ο δοτός πρόεδρος της ΕΠΟ μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε σε… «παγκόσμιο ρεκόρ στημένων», ενώ σήμερα «απολογείται» ο ΠΑΟΚ στην ΕΕΑ για ΤΡΙΑ «ύποπτα προς χειραγώγηση» παιχνίδια!

ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ!

ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ!

Ο Μανώλης Γαβαθιώτης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ»: Θλίψη στον Ολυμπιακό: Λέγεται πως ετοιμάζεται να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια * Και … οι σατανικές ομοιότητες τακτικής και υποκριτικής του Γιαννάκη με τον πρωθυπουργό!