Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΣΑΝ… ΕΥΝΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ!

ΣΑΝ… ΕΥΝΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ!
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 - 15:27

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Τυπική διαδικασία οι εκλογές στην ΕΠΟ, για διοίκηση πού θα… διοικείται αντί να διοικεί!

Θα βλέπει τις… χανούμισες στον οντά τους και δεν θα μπορεί να τις αγγίξει

Η παράταξη Γραμμένου θα κερδίσει τις εκλογές. Αυτό είναι βέβαιο. Εκείνο πού είναι… αβέβαιο, είναι το αν θα… διοικεί την ΕΠΟ, όπως τουλάχιστον οι προκάτοχοί της, αυτοί που «καθάρισαν» παρέα Ιβάν, Μελισσανίδης και συριζανέλ. Σύμφωνα με όσα είπε στην χθεσινή του συνέντευξη ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ, διάδοχος του Κουτσοκούμνη, ο Μαλτέζος Βασάλο (Μαλτέζος, έ; Εχει μεγάλη σημασία η εθνικότης αυτή!) η διοίκηση της ΕΠΟ πού θα προκύψει από τις εκλογές θα λειτουργεί κάτω από την επίβλεψη της Επιτροπείας της ΦΙΦΑ. Οτι πει η Επιτροπή της ΦΙΦΑ, αυτό θα ισχύει. Κατά τα λοιπά, η διοίκηση της ΕΠΟ θα έχει αρμοδιότητες πού θα θυμίζουν, απλά, την κυβέρνηση Τσολάκογλου. Τίποτα δεν μπορούσε να αποφασίσει, αν δεν το ενέκριναν οι Ναζί.

Πάμε παρακάτω. Η διαιτησία θα ανήκει εξ ολοκλήρου στον αρχιδιαιτητή της ΦΙΦΑ, Αυτός, όπως επανέλαβε και χθες, θα κάνει τους πίνακες, αυτός θα κάνει τους ορισμούς, αυτός θα τιμωρεί και θα ξετιμωρεί τους διαιτητές, αυτός ΟΛΑ. Το ότι θα υπόκειται ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ σε κριτική, είναι δεδομένο. Το αν και κατά πόσο θα τον νοιάζει όμως η κριτική πού θα δέχεται, είναι μια άλλη ιστορία.

Η διοίκηση Γραμμένου, χωρίς ΠΡΟΣΒΑΣΗ και ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ στην διαιτησία, ομοιάζει με ευνούχο στο χαρέμι του σουλτάνου Μαχμούντ. Θα βλέπει τα όμορφα ουρί του χαρεμιού, αλλά δεν θα μπορεί να τα αγγίξει, διότι δεν θα διαθέτει το απαιτούμενο εργαλείο.

Δηλαδή, στη γλώσσα των γηπέδων, η σχέση της διοίκησης Γραμμένου με τη διαιτησία θα είναι… ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ και κοιλιά περίδρομο!

Η κάθε στερημένη αρπάχτρα

Τι θα κάνει λοιπόν η διοίκηση Γραμμένου στην ΕΠΟ; Θα ασχολείται με τις Εθνικές ομάδες, με την διοργάνωση του κυπέλλου, διαδεχόμενη την απίστευτα αποτυχημένη και σ’ αυτό το τομέα, διοίκηση των δοτών. Και πάλι όμως, κάτω από την ΗΓΕΜΟΝΙΑ της Επιτροπής της ΦΙΦΑ.

Βεβαίως, τα ταξιδάκια των τυχερών βλαχοπρόεδρων –στελεχών της διοίκησης αυτής, θα υπάρχουν πάντα, Εκτός και αν τεθούν ΚΑΙ ΑΥΤΑ υπό την έγκριση της Επιτροπείας.

Παρατηρησίες με κονόμα, μάλλον θα τελειώσουν, έστω και αν στο συμβούλιο Γραμμένου μετέχουν μερικές ιστορικές μορφές παρατηρητών, όπως ο Βράκας και ο Λασκαράκης. Είμαι βέβαιος ότι θα ψαχτούν γιά να βρούνε άλλη πηγή χαρτζηλικίου, όπως κάνει η κάθε στερημένη αρπάχτρα. Ούτε όμως και γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν.

Προτιμούν το μέλι απ’ το κόμμα!

Κάπως έτσι θα είναι το νέο σκηνικό διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, από την «παράταξη Γραμμένου», η οποία, όπως είπαμε, θα υπερισχύσει στις εκλογές της αντίπαλης παράταξης Καλαντζή.

Και εδώ, προκύπτει ένα θέμα πού θα πρέπει να αναλύσουμε. Γιατί ΕΒΑΛΕ υποψηφιότητα ο Καλαντζής, ενώ ΗΞΕΡΕ και ΞΕΡΕΙ ότι δεν θα είχε καμία ελπίδα; Για να το δούμε από πιο κοντά. Ο Καλαντζής, είναι πολιτικό στέλεχος πού ανήκει στη Νέα Δημοκρατία. Νομίζω ότι η αρχική σκέψη – και διόλου άστοχη – ήταν να τοποθετηθεί ως υποψήφιος ένας κομματικός, προκειμένου να πεισθούν οι νεοδημοκράτες πρόεδροι των Ενώσεων να τον ψηφίσουν, ακολουθώντας κομματική γραμμή.

Αυτή η λογική, έχει και τα θετικά της, αλλά και τα αρνητικά της. Σαν σκέψη, ήταν ορθή, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ατυχής. Τα στελέχη των Ενώσεων πού τοποθετούνται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία, βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά σε ένα δίλλημα: Να επιλέξουν ανάμεσα στην κομματική επίκληση (για να μην πω εντολή) και στο μέλι του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι. Οπως ήταν φυσικό για στελέχη της συγκεκριμένης ποιότητας, προτίμησαν το μέλι του Σαμπίντι.

Βεβαίως, ΟΟΟΛΟΙ αυτοί οι νεοδημοκράτες στην ταμπέλα, αλλά ταγμένοι στην εξυγίανση, διαβεβαιώνουν τον Καλαντζή ότι «θα τον ψηφίσουν». Ομως, όταν βρεθούν πίσω από το παραβάν θα την ρίξουν αλλού (την ψήφο τους). Και έτσι όπως είναι δομημένο το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, είναι αδύνατον να σημαδευτούν τα ψηφοδέλτια, ώστε να ξέρει ο καθένας τι ψήφισε ο άλλος.

Με λίγα λόγια, έτσι και ο Καλαντζής μετρήσει αυτούς πού μετά την εκλογική διαδικασία θα τον διαβεβαιώνουν ότι εγώ σε ψήφισα», θα βγάλει γύρω στις … πενήντα ψήφους και θα έχει καταγάγει… συντριπτική νίκη (με το στόμα).

Να τους ταράξει στη… νομιμότητα !

Αυτά, είναι τα αρνητικά της επιλογής του Καλαντζή να κατέβει στις εκλογές, αν και γνωρίζει ότι «είναι χαμένες από χέρι». Στα θετικά εγώ τοποθετώ (εντελώς δική μου άποψη) το γεγονός ότι η διοίκηση Γραμμένου (και υπό προϋποθέσεις και η Επιτροπεία της ΦΙΦΑ) θα έχει ΙΣΧΥΡΗ αντιπολίτευση και ακόμα πιο ΙΣΧΥΡΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ οργανισμό. Πιστεύω δηλαδή ότι μία αντιπολίτευση με 40 % των ψήφων, θα μπορεί και θα πρέπει να ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ μια διοίκηση πού θα έχει εκλεγεί με τις ψήφους μελών του εκλογικού σώματος πού προέκυψαν από την κατά κόρον χρησιμοποίηση μεθόδων ΒΙΑΣ και ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Νομίζω ότι από την επομένη των εκλογών, η αντιπολίτευση Καλαντζή θα πρέπει να ασκεί ΣΥΝΕΧΗ και ΣΤΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ στα διοικητικά πεπραγμένα των Γραμμένων και να μη διστάζει να ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ και επίμονα ο,τιδήποτε ΠΑΡΑΝΟΜΟ ή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ υποπίπτει στην αντίληψή της. ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΑ πολλά που– τουλάχιστον-δεν πρόκειται να… βαρεθεί, πιστέψτε με.

Πολιτική εκμετάλλευση από τους συριζανέλ

Είναι βέβαιο, όμως, πέρα απ’ αυτά, ότι η πολιτικοποίηση των εκλογών της ΕΠΟ θα προκαλέσει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ συμπεράσματα και θα τύχει πολιτικής ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ από την διψασμένη γιά προπαγάνδα κυβέρνηση των συριζανέλ.

Εν ολίγοις δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι γνωστοί κυβερνητικοί κεκράχτες θα βγούν στα κανάλια και θα πανηγυρίζουν. Θα μιλούν περί … θριάμβου των δυνάμεων της εξυγίανσης και δικαίωσης των… «αγώνων» πού έκανε η κυβέρνησή τους με σημαιοφόρο τον Κοντονή (όχι κατόπιν κληρώσεως) για να φύγει το παλιό και εγκληματικό και να έρθει το καινούργιο, χωρίς βέβαια την παραμικρή νύξη ότι πρόκειται γιά προϊόν ΒΙΑΣ και ΝΟΘΕΙΑΣ, ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ τύπου.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει να δώσει απάντηση επ’ αυτού, διότι θα είναι η χαμένη των περιστάσεων. Πιθανολογώ ότι θα υποστηρίξει πως δεν έχει καμία σχέση, πως ούτε καν ανακατεύτηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ. Διόλου απίθανο, μάλιστα, να στείλει και… ευχές γιά κάθε επιτυχία. Στη νέα διοίκηση!

Τι, σας φαίνεται παράξενο; Εμένα… καθόλου. Να μη σας πω ότι το… περιμένω, κι’ όλας.

Μεταγραφή Πασχαλάκη: Απορίες και ερωτήματα

Φιλικό αγώνα έκαναν προχθες, μεταξύ τους ο Μπάουγκ με τον ΠΑΣ. Λογικό. Το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία. Και αυτό λογικό.

Το μόνο πού δεν συμβαδίζει με τη λογική, είανι η μεταγραφή του τερματοφύλακα, του Πασχαλάκη. Ελεύθερος, λέει, πήγε στον Μπάουγκ. Διότι, λέει, η ελευθερία του είχε εξασφαλισθεί από μία προσφυγή πού είχε κάνει και υποστήριζε ότι ο ΠΑΣ του χρώσταγε κάτι ψιλά. Και ο ΠΑΣ στην αρχή αντέδρασε με δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Ολα καλά. Ολα… καλά;

Εγώ έμαθα ότι κάποιοι εκεί, στα πέριξ της λίμνης, ετοιμάζουν ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ σχετικά με αυτή τη μεταγραφή. Κάτι γιά επισκέψεις σε δικαστικά μέγαρα ακούω.

Τα ερωτήματα πού προβάλλουν, βασικά, είναι απλά:

Πόσα στοίχισε η μεταγραφή αυτή στον Μπάουγκ.

Πότε συμφωνήθηκε η μεταγραφή και μεταξύ ΠΟΙΩΝ.

Πόσα λεφτά δόθηκαν και πόσα γράφτηκαν στα τεφτέρια.

Ποιος ΚΟΝΟΜΗΣΕ ΧΟΝΤΡΑ απ΄ τη μεταγραφή.

Αυτά… προς το παρόν, γιατί περισσότερα δεν λέγονται και δεν γράφονται… Προς το παρόν…

Η λιγδιασμένη τραγιάσκα της δημοσιογραφίας

Ο γνωστός γλίτσας της δημοσιογραφίας, ο καράφλας με τη λιγδιασμένη τραγιάσκα, υπηρέτης και των δύο αφεντάδων της «εξυγίανσης», έδρασε πάλι.

Αρθρο έκανε στο σκατοσάϊτ, όπου περνάει από χοντρό βρισίδι και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, όλους τους παράγοντες πού θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΠΟ με την παράταξη Καλαντζή. Τι υπόδικος ο ένας (ο μ@λ@κ@ς ή δεν ξέρει ή κάνει επίτηδες πως το αγνοεί, ότι άλλο πράγμα ο υπόδικος, και άλλο ο… κατάδικος!) τι καιροσκόπος ο άλλος, τι κατηγορούμενος ο τρίτος, τι εγκληματικός ο τέταρτος, για όλους κάτι προσβλητικό, κάτι δυσφημιστικό, κάτι σιχαμερό είχε να γράψει ο γλίτσας, για τον οποίο λέγεται ότι του έχουν τάξει να αναλάβει καθήκοντα στο γραφείο ή την επιτροπή Τύπου της ΕΠΟ, ευθύς μόλις βγεί ο Γραμμένος πρόεδρος.

Φυσικά, ο ελεεινός τσάτσος επειδή εκτός από μαλάκας, είναι και θρασύδειλος, δεν υπογράφει το κείμενό του. Και δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά. Τέτοια είναι η πάστα του, την εποχή πού ακόμα και οι κοπέλες υπογράφουν ό,τι γράφουν, αναλαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης, αυτός αποδεικνύει ότι δεν είναι καν… κοπέλα! Κάτι… ανάμεσα στην κοπέλα και το αγόρι, πρέπει να είναι.

Μετακόμισε στην Αθήνα ο Βρύζας, που μονιμοποιείται στην ΕΠΟ

Μια και ο λόγος και με δεδομένο ότι ο Γραμμένος θα αναλάβει πρόεδρος στην ΕΠΟ, θα αποκαλύψω μερικά από τα ταξίματα πού έχουν γίνει.

Πρώτος και καλύτερος ο βετεράνος διεθνής Ζήσης Βρύζας, κολλητό φιλαράκι των Γκαγκάτσηδων και φυσικά πιστός συνεργάτης της ρώσικης παροικίας, πού έχει πιάσει την… καλή… για τα καλά.

Εμαθα λοιπόν ότι ο Βρύζας νοίκιασε σπίτι στην Αθήνα και ήδη έχει μεταφέρει τις οικοσκευές του. Η υπόσχεση πού του έχει δοθεί, είναι πως θα προσληφθεί ως ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ της Ομοσπονδίας, σε υψίστη θέση μάλιστα, απ’ όπου θα μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ του.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τον κολλητό του Θωμά, ιδιοκτήτη καφετέριας στο Αιγάλεω, βάζει στο συμβούλιο της ΕΠΟ ο… «Ολυμπιακάρας» Δημητρίου

Δηλώσεις έκανε ο πρώην «Ολυμπιακάρας» πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου, σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ΦΥΣΙΚΑ, απ’ όπου εξεδήλωσε την πρόθεσή του μόλις εκλεγεί (με τον Γραμμένο) να προσπαθήσει να βελτιώσει τον χώρο «που τόσα πέρασε τα τελευταία χρόνια».

Βλέπετε, τα τελευταία χρόνια πού ο χώρος πέρναγε τα τόσα, ο Παναγιώτης δεν ήταν στη χώρα. Στην Καπερναούμ είχε πάει να μονάσει και δεν επικοινωνούσε.

Τώρα όμως πού είχε το εκ Ρωσίας άγιον φως, θυμήθηκε το καθήκον του και θα πέσει με τα μούτρα στη δουλειά γιά τη βελτίωση του χώρου.

Ωραία όλα αυτά, Παναγιώτη. Αλλά γιά πες μου αυτός ο Θωμαΐδης πού ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ για το νέο συμβούλιο της ΕΠΟ, εκτός από ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ και του ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, εκτός από ιδιοκτήτης της καφετέριας-πιάτσας στο Αιγάλεω, πού έχει το όνομα του μεγάλου μουσουργού ΜΟΤΣΑΡΤ, είναι και κάτι άλλο; Εχει δηλαδή καμία άλλη σχέση με το ποδόσφαιρο και το αγνοώ; Γιατί ρε Παναγιώτη, ΠΟΤΕ ΜΟΥ δεν περίμενα να φτάσεις ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ σημείο, να είσαι τόσο εύκολος και τόσο υπάκουος σ’ αυτούς πού σου δίνουν εντολές και οδηγίες. Εντολές εννοώ γιά το πώς θα βελτιώσεις τον χώρο που… έχει περάσει τόσα και τόσα… απόντος σου.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/08/2017)

Διαβάστε επίσης