Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΩΝ ΤΡΙΤΣΩΝΗ – ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΩΝ ΤΡΙΤΣΩΝΗ – ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 - 15:33

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Οι «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ!

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

Το νούμερο δεν είναι δικό μας, αυτής εδώ της εφημερίδας δηλαδή, πού «είναι του Ολυμπιακού». Δημοσιεύτηκε στην κοντή αθλητική, πού σίγουρα… δεν είναι του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός έχει δαπανήσει ως τώρα για μεταγραφές «πάνω από ένδεκα εκατομμύρια ευρώ»!

Γιατί τα ξόδεψε αυτά τα λεφτά ο Ολυμπιακός, αν όχι για να φτιάξει ομάδα καλύτερη απ’ όλες τις άλλες, ισχυροποιώντας την με παίκτες πανάκριβους αλλά υψηλής ποιότητας, πού η αξία του ενός μπορεί να ξεπερνάει ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΑΤΖΕΤ των ανταγωνιστών του;

Οι ένδεκα μεταγραφές μέχρι στιγμής του Ολυμπιακού, είναι μία απολύτως ΥΓΙΗΣ κίνηση ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ και ΠΡΟΟΔΟΥ μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας. Ούτε ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ θέλει να επηρεάζει ο Ολυμπιακός, ούτε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ λαμογιών θέλει να επιβάλει στην ΕΠΟ, ούτε και ξεφτιλισμένα ΜΜΕ χρηματοδοτεί για να κράζουν και να δυσφημούν τους αντιπάλους του.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και των άλλων, όχι απλά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, αλλά ΚΥΡΙΩΣ διαφορά στην αντίληψη περί υγιούς ανταγωνισμού. Ο Ολυμπιακός με ΝΟΜΙΜΟΥΣ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ποδοσφαιρικούς τρόπους, οι άλλοι με ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ και ΔΙΑΙΤΗΤΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, έτοιμους να επιδοθούν σε ένα ατέλειωτο, ΑΝΗΘΙΚΟ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ αλισβερίσι :

Οι αρχηγοί της ποδοσφαιρικής Μαφίας, οι Νονοί Βορρά και Νότου, δίνουν εντολή στους επικεφαλής της διαιτησίας και αυτοί, με τη σειρά τους, στέλνουν διαιτητές και βοηθούς να ΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΝ σε βάρος του ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ αγωνιστικά Ολυμπιακού, για ένα και μόνο λόγο:

Διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ αλλιώς να τον ανταγωνισθούν.

Παντός είδους και συνομοταξίας λαμόγια

Αυτά είναι πράγματα πού γνωρίζουν και οι πέτρες σ’ αυτό το κατακαημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο των Γραμμένων, των Δέδηδων, των Δρόσων, των Ρώσων και των παντός είδους και συνομοταξίας λαμογιών πού παρεπιδημούν κοντά σε όποιον κατά περίσταση ισχυρό θέλει να κάνει ΒΡΟΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

Χθες λοιπόν, ανακοινώθηκαν οι νέοι πίνακες διαιτητών βοηθών και παρατηρητών. Παρατήρηση ΜΙΑ και ΓΕΝΙΚΗΣ φύσεως, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ: Οι πίνακες είναι συντεταγμένοι σύμφωνα με τις ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι και του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Οποιοι διαιτητές είχαν ΔΙΑΤΑΞΕΙ αυτοί οι δύο να κοπούν και μάλιστα… από πέρυσι, ΚΟΠΗΚΑΝ άνευ ετέρας. Αντίθετα, όλοι οι… ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ στις δυνάμεις της εξυγίανσης, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ! Ενα Κύζα φάγανε, προφανώς για το ξεκάρφωμα, διότι εδώ πού τα λέμε μετά από την περσινή καταγγελία του Αλαφούζου, θα ήταν πολύ δύσκολο να τον διατηρήσουν. Ετσι, τον φάγανε κι’ αυτόν, για να έχουν να λένε ότι… «να, εκτός πινάκων και ο δικός μας».

Δεν είναι απλά ένα δείγμα μη ανεξαρτησίας, αυτοί οι πίνακες. Είναι ένα σαφέστατο και αναμφισβήτητο δείγμα ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.

Υποτέλειας του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ μας στις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, τις ίδιες δυνάμεις πού έχουν καταλάβει την ΕΠΟ χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως τον ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ και τη ΒΙΑ.

Η… «νέα σελίδα» με τον… «νέο τρόπο» !

Το χειρότερο, σε όλα αυτά, είναι η στάση της Πολιτείας. Η οποία αντί να προσπαθεί να πείσει ότι είναι ΥΠΕΡΑΝΩ των κοινών ποδοσφαιρικών εξελίξεων, ότι δεν ΑΝΗΚΕΙ σε καμία οικονομική ή παραβατική δύναμη, ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ στις εξελίξεις, κάνει ακριβώς το αντίθετο: Παρεμβαίνει και μάλιστα με τρόπους πού μερικές φορές εκπλήσσουν με την ΑΦΕΛΕΙΑ πού ξεπερνάει και τα όρια του γραφικού.

Με το πού ο σκιώδης αρχιδιαιτητής Αλέξης Δέδες, έδωσε στη δημοσιότητα τους νέους πίνακες πού καταρτίστηκαν με την βοήθεια των εκλεκτών του Μελισσανίδη και του Ρώσου Σαμπίντι, Τριτσώνη, Κουκουλάκη, αλλά και του «αρχιδιαιτητή» - γλάστρα Περέϊρα, ο υφυπουργός Αθλητισμού των συριζανέλ Βασιλειάδης εξέδωσε… ανακοίνωση προς… «ναυτιλλόμενους» : «Νέα σελίδα στην ελληνική διαιτησία ! Ο νέος τρόπος λειτουργίας δείχνει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι νέες αρχές, αυτές πού πρεσβεύουμε ! Πρέπει όλοι να βοηθήσουν από την πλευρά τους τη νέα ΚΕΔ, να σταματήσουν οι φωνές και οι γρίνιες» !

Πόσα καντάρια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας;

Τρία θαυμαστικά έβαλα στο τέλος των δηλώσεων Βασιλειάδη. Τους άξιζαν πολλά περισσότερα. Απειρα θαυμαστικά, για το μέγεθος της ΑΦΕΛΕΙΑΣ (επειδή δεν θέλω να χρησιμοποιήσω λέξεις όπως ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ κ.α. πού θα ταίριαζαν καλύτερα).

Πόσα καντάρια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αλήθεια, μπορεί να χωρέσουν σε τέσσερις αράδες;

Πού να σταθείς και τι να μολογήσεις! Σηκώνεις τα χέρια σου ψηλά και… παραδίδεσαι ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, οι άνθρωποι, πάει τελείωσε !

Ποια… «νέα σελίδα» και ποιός… «νέος τρόπος», κύριε υφυπουργέ μας; Τι το νέο είδες δηλαδή εσύ και δεν το βλέπουμε εμείς; Νέος τρόπος είναι οι Τριτσώνηδες και οι Κουκουλάκηδες, πού ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ εδώ και δύο χρόνια από το… Πρυτανείο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μόνο και μόνο για να εκτελούν ΕΝΤΟΛΕΣ των «εξυγιαντών» φίλων της κυβέρνησής σου; Ποιο νέο είδες, τον Καλογερόπουλο, τον Σιδηρόπουλο, τον Κομίνη, τον… Καραντώνη, τον Γκράνα και τον Θάνο πού απέτυχαν στα τεστ αλλά τους κρατάνε μέσα προφανώς γιατί έχει… βύσμα ;

Ποιες είναι οι «νέες αρχές» πού… «ικανοποιήθηκαν» και ΠΩΣ ικανοποιήθηκαν; Με το «Εξω ΟΟΟΛΟΙ οι διαιτητές πού δεν ήθελαν ο Ιβάν και ο Νιάου ; Με έξω τον διαιτητή (Δελφάκης) πού είχε ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ευθέως ο Μελισσανίδης ότι από τον Οκτώβριο θα σφυρίζει στα τρένα;

Αυτές είναι οι… «νέες αρχές» πού «πρεσβεύεις», υφυπουργέ; Αν αυτές εννοείς, στο γράφω ΕΥΘΕΩΣ κι’ εγώ και με το συμπάθιο, δηλαδή: Να τις ΧΕΣΩ τις αρχές σου.

Και τηλεφωνήματα από κότερα έχει ο μπαχτσές

Και να σου πω τώρα και το πιο σημαντικό, πού αφορά την τελευταία παράγραφο του μηνύματός σου.

ΚΑΝΕΝΑΣ, μα ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως παράγοντας δεν πρόκειται να… «βοηθήσει» τη νέα ΚΕΔ, του Αλέξη Δέδε. Μπορεί τα άμεσα και έμμεσα αφεντικά του να επιχαίρονται και να συμπαρίστανται (με την ευκαιρία, κύριε υφυπουργέ, έμαθα ότι έλαβες και… συγχαρητήρια τηλεφωνήματα χθες το πρωί από κάποια ΚΟΤΕΡΑ, προφανώς για την ΣΥΜΒΟΛΗ σου σ’ αυτό το διαιτητικό ανοσιούργημα), αλλά αργά ή γρήγορα (πολύ γρήγορα και θυμήσου με) αρχίσουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ την γκρίνια. Διότι στο άθλημα του ποδοσφαίρου, υφυπουργέ, αρκεί ένα ανάποδο αράουτ καμιά φορά για να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος ακόμα και μεταξύ συμμάχων.

ΚΑΙ φωνές λοιπόν θα έχεις ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ και να εύχεσαι να είναι ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ πού θα αντιμετωπίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου στη συνέχεια. Κι’ όταν θα «σκοτώνονται» στους δρόμους, ίσως καταλάβεις το ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ είσαι, πόσο πέφτεις έξω στους υπολογισμούς σου.

Και για να το κλείσουμε για σήμερα, κύριε Βασιλειάδη. Ηταν ΛΑΘΟΣ, ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ το να αφήσεις να συνεχίσουν στην ΚΕΔ οι ΧΙΛΙΟΤΡΑΓΟΥΔΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ της διαιτησίας Τριτσώνης και Κουκουλάκης, ως άνθρωποι – μαριονέτες του Ιβάν Σαμπίντι και του Μελισσανίδη. Δυστυχώς, ούτε και αυτό το ανδρείκελο (όπως αποδεικνύεται) εκ Πορτογαλίας έχει πείσει γιά την ανεξαρτησία της κρίσης του. Οργανο έγινε και αυτός και – ομολογώ – ούτε εγώ δεν περίμενα… τόσο γρήγορα!

Μα ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ;

ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΧΕΙ… ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΔΕ!

Και ενώ η παρουσία πλέον της δοτής διοίκησης στην ΕΠΟ, τυπικά λήγει στις 18 του μηνός, με τις εκλογές, τα σκάνδαλα ολκής δεν λένε να κοπάσουν.

Τελευταίο… κατόρθωμα των δοτών είναι η αυθαίρετη ετσιθελική και χωρίς κανένα νομικό υπόβαθρο «απόφαση» να συμπληρωθούν οι ομάδας της Β’ Εθνικής μετά από αγώνες μπαράζ μεταξύ των ομάδων πού τερμάτισαν δεύτερες στους τέσσερις ομίλους της Γ’ Εθνικής, δηλαδή την Δόξα Δράμας, τον Καραϊσκάκη, τον Ιωνικό και την Χαλκίδα.

Με την απόφαση αυτή, βεβαίως δεν συμφώνησε ούτε η διοργανώτρια του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Φούτμπολ Λίγκ, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει για τα ΣΧΕΔΙΑ του Αλέξη Δέδε, πού – σύμφωνα με τις πληροφορίες μου – αποβλέπουν στην ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ του Ρώσου επενδυτή του Πάοκ.

Ιδού λοιπόν πως έχει το θέμα, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες μου.

Ο Δέδες (και λέω μόνον αυτός, διότι οι υπόλοιποι της δοτής έχουν ήδη λακίσει με ελαφρά πηδηματάκια και είναι ο μόνος πού ασχολείται) θέλει να εξυπηρετήσει τον Σαμπίντι, για να του δείξει πόσο… χρήσιμος είναι και να τον κρατήσει στην ομοσπονδία, επειδή κάποια στιγμή στις αρχές, ο Ρώσος είχε εξαγριωθεί μαζί του και ζητούσε να απομακρυνθεί.

Ξέρει λοιπόν ο Δέδες ότι γιά να εξυπηρετήσει τον σαμπίντι πρέπει βασικά να εξυπηρετήσει τον Χατζησαρόγλου, πού είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, πιστός στον Σαμπίντι και βεβαίως, υποψήφιος με τον συνδυασμό Γραμμένου.

ΤΟ σχέδιο λοιπόν του Δέδε, είναι ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ πάση θυσία η Δόξα Δράμας Και ο μόνος τρόπος για να το επιτύχει, ήταν ακριβώς αυτός: Να… εκδώσει απόφαση, βάση της οποίας οι τέσσερις δεύτερες θα διαγωνισθούν σε μπαράζ, απ’ τα οποία (εντάξει, ο τρόπος θα βρεθεί, πού θα πάει) θα αναδειχθεί μεγάλη νικήτρια και θα ανέβει στη Β’ Εθνική μετά… βαΐων και κλάδων.

(Για… κανονισμό πού να προβλέπει αυτή τη διαδικασία, μην… ψάχνετε. Απλά… δεν υπάρχει ).

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!

Ηρθε η ΩΡΑ να… ξεμπουκώσει ο Μάρκο!

Το είδα ρε παιδιά ξαφνικά στο περίπτερο και σοκαρίστηκα : «Η ώρα του Μάρκο», ήταν ο τίτλος της πολύ καλής εφημερίδας των ζητιάνων «ΩΡΑ για σπορ».

«Τι έγινε με τον Μάρκο και… ήρθε η ώρα του; Κρίμα το παιδί, κρίμα τα νιάτα του», σκέφτηκα.

Μόλις όμως το βλέμμα μου στάθηκε στα μικρά γράμματα, ησύχασα. Δεν συνέβαινε τίποτα κακό - στον Μάρκο Λιβάδια, τουλάχιστον.

«Ο Λιβάγια δείχνει στις τελευταίες προπονήσεις να βρίσκει πατήματα και το φονικό του ένστικτο και ετοιμάζεται να ξεμπουκώσει με τη Μπρίζ» !

Καταλάβατε; Περί… αυτού πρόκειται. Και ειλικρινά, σκέπτομαι την φουκαριάρα τη Μπριζ, τι έχει να πάθει, εκεί πού δεν το περιμένει : Θα ξεμπουκώσει… πάω της ο Μάρκο Λιβάδια και όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό ! Αλλοίμονό της, μαύρο φίδι πού θα τη φάει!

Πέρα όμως από την τύχη της άμοιρης της Μπριζ, εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα από το… κρεσέντο ξεμπουκώματος του Λιβάδια, είναι ότι… ακόμα ένα παραμύθι, εκείνο με τον Αραούχο, ΟΡΙΣΤΙΚΑ και αμετάκλητα ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και ας λέει ο Μανόλο ό,τι θέλει. Παίκτης χωρίς λεφτά δεν έρχεται στην Κούλα! Οπως μας τελείωσε (ολίγον απότομα και εκείνο) το παραμύθι με τον Σκόκο, τον υδραυλικό πού υπόσχονταν ότι θα τον έφερναν από την Αργεντινή.

Και να σας πω κάτι; Ούτε καν εναλλακτική, για φορ στην Αεκούλα δεν εμφανίζεται πλέον, ας έχει τραυματιστεί σοβαρά ο Γιακουμάκης. Είναι σφιχτός ο διοικητής, βλέπετε, αλλά έχει και το σκεπτικό του. Με Μπριζ παίζουμε, σου λέει, οπότε ή θα περάσουμε, ή δεν θα περάσουμε και θα αποκλειστούμε.

Αν περάσουμε, θα σημαίνει ότι δεν έχουμε πρόβλημα επιθετικό, οπότε δεν θα χρειάζεται να ξοδευτούμε γιά να πάρουμε κι’ άλλο φορ.

Αν, πάλι, δεν περάσουμε, τι να τον κάνουμε τον ακριβό φορ, αφού θα είμαστε… εκτός Τσάμπιονς Λιγκ; Ασε πού δεν θα προλαβαίνουμε κι’ όλας γιατί τελευταίες ημέρες της περιόδου η μεταγραφική αγορά θα είναι κορεσμένη.

Με τον Λιβάδια θα τη βγάλουνε λοιπόν, περιμένοντας εναγωνίως πότε θα… ξεμπουκώσει. Διότι αν δεν ξεμπουκώσει ο κίλλερ Λιβάδια, γκολ δεν μπαίνει ούτε του αγίου… Λούτσου ανήμερα.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η αξιόπιστη λύση του Αλμέιδα. Ο οποίος ετοιμάζεται έμαθα γιά να παλέψει στο ετήσιο φεστιβάλ Σούμο, στην Πιονγιάνγκ. Και μετά, θα είναι έτοιμος να βοηθήσει, αν κάτι δεν πάει καλά με τον… «μπουκωμένο» Λιβάδια.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/08/2017)

Διαβάστε επίσης