Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΟ «ΚΟΨΙΜΟ» ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΟ «ΚΟΨΙΜΟ» ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 - 15:29

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Χάρη στην αβάντα των λαμόγιων της ΦΙΦΑ και της κυβέρνησης, το θράσος των ΑΡΔοΜΜΕδων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Αποθρασύνθηκαν εντελώς τα πληρωμένα με ρούβλια του ρώσου ΑΡΔοτσατσόνια μετά την δημοσίευση των πινάκων του εκτελούντος χρέη αρχιδιαιτητή Αλέξη Δέδε–που θεωρούν και ολίγον… προσωπική τους επιτυχία και επαίρονται πλέον ανοιχτά γι’ αυτό–και άρχισαν τις ΕΥΘΕΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ εναντίον έστω και αυτών των ολίγων, των ελαχίστων διαιτητών ,που πιστεύουν ότι δεν έχουν ακόμη ποδηγετήσει.

Χθεσινό άρθρο στο γνωστό σκατοσάιτ, είναι απόλυτα κατατοπιστικό του ψυχολογικού ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ στον οποίο έχουν επιδοθεί οι εκφραστές των βουλών της λαθρεμπορώσικης σπείρας, κατά των διαιτητών. Τίτλος, «έρχονται νέες αλλαγές σε πίνακες διαιτησίας και διεθνείς»!

Και μέσα στο κείμενο τα εξής καταπληκτικά: «Οσοι παρέμειναν στον πίνακα διαιτητών Σούπερ Λίγκ, αλλά κατά το παρελθόν έχουν προκαλέσει την φίλαθλη κοινή γνώμη, θα είναι υπό στενή παρακολούθηση και στο πρώτο «φαλτσοσφύριγμα» θα τεθούν εν τοις πράγμασι στο περιθώριο»!

Είναι ξεκάθαρο, για την τσατσίστικη γραμμή του εν λόγω βρόμικου σάιτ, ότι όταν ομιλούν για αυτούς πού «έχουν προκαλέσει στο παρελθόν την (…) φίλαθλη κοινή γνώμη», εννοούν τους διαιτητές αγώνων πού κέρδισε ο Ολυμπιακός, διότι με την πάγια ελεεινή τακτική του σκατοσάιτ για κάθε νίκη του Ολυμπιακού υπήρχε πάντοτε και… πρόκληση εκ μέρους του διαιτητή! Και αυτό, ακόμα και όταν κατά την κοινή αντίληψη, η μόνη ομάδα πού αδικείτο από τη διαιτησία ήταν ακριβώς… ο Ολυμπιακός!

Η απειλή, λοιπόν είναι ΕΥΘΕΙΑ και ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ. Μην τυχόν και διαιτητής δώσει έστω και ένα ανάποδο αράουτ στη σέντρα υπέρ του Ολυμπιακού, διότι ΑΜΕΣΩΣ θα τον βγάλουν από τους πίνακες.

Ποιοι θα το κάνουν αυτό; Μα βεβαίως, ο αρχιδιαιτητής Δέδες, ο άνθρωπος του Μελισσανίδη και οι χρυσοκάνθαροι σε βαθμό υπερσκανδάλου Τριτσώνης και Κουκουλάκης.

Ο πρώτος είναι αυτός πού κάνει κουμάντο και οι άλλοι πού υλοποιούν τις απαιτήσεις του. Οσο για εκείνο τον Πορτογάλο, τον Περέιρα, που ΔΗΘΕΝ θα αναλάμβανε την ελληνική διαιτησία, ο ρόλος του αποκαλύφθηκε μαζί με την προσωπικότητά του: Ενας κοινός «λαμόης» είναι, μία θλιβερή φυσιογνωμία εύκαμπτης και απολύτως… «προσιτής» σε διαφόρων ειδών «πιέσεις» συνείδησης. Με λίγα λόγια, ένας «φτωχοδιαβολάκος» από την Πορτογαλία, έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε Ελληνα νταραβεριτζή που θα… έβρισκε το… «κουμπί» του. Ας τον αφήσουμε λοιπόν αυτόν στην τραγική του πραγματικότητα, δεν έχει ουδεμίαν ανάμιξη. Μόνο την (φτηνή) υπογραφή του βάζει.

Πρωταγωνιστής αρχαίας τραγωδίας

Βεβαίως, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ του ελληνικού ποδοσφαίρου πού λέγεται Ολυμπιακός, με τις δεκάδες εκατομμυρίων επενδύσεις, θα βρεθεί στα χέρια του κάθε «Δέδε» της πιάτσας. Τέτοιους τύπους μπορεί να τους συντρίψει μέσα σε λίγα λεπτά.

Και επειδή ομιλούμε για τον συγκεκριμένο τύπο, πού έχει την ιδιότητα να ελίσσεται και να ισορροπεί ανάλογα με την περίσταση, θα ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ότι τις πρώτες ημέρες πού ανέλαβε καθήκοντα μέσω Κοντονή, Κουτσοκούμνη και βεβαίως Μελισσανίδη, είχε διαβεβαιώσει, σε τόνο πρωταγωνιστή τραγωδίας στο θέατρο της Επιδαύρου ότι… «αν δεν με θέλει ο Ολυμπιακός, ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΜΕΣΩΣ»!

Αυτό το είχε πει ΣΕ ΔΥΟ από τα ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της διοίκησης του Ολυμπιακού, μέσα στα γραφεία της ΕΠΟ!

Δεν ξέρω βέβαια αν εξακολουθεί αυτός ο «ευέλικτος» και «πειστικός» - σε όσους δεν τον ξέρουν – τύπος να έχει την ίδια… άποψη. Και φυσικά, δεν γνωρίζω… πολλούς πού θα άφηναν ΔΕΚΑΕΞΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ το μήνα, επειδή… «δεν θα τους ήθελε ο Ολυμπιακός»!

Τα ξεβρακώματα τώρα αρχίζουν

Ο Ολυμπιακός λοιπόν και ΜΠΟΡΕΙ και ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ θα αντιδράσει, έτσι και τον προκαλέσει η λαθρεμπορώσικη σπείρα με τη διαιτησία. Και δεν θα διστάσει να το πράξει, αν δει ότι οι απέναντί του πάνε να… ισοφαρίσουν τις μεταγραφικές του επενδύσεις με τις ΣΤΗΜΕΝΕΣ διαιτησίες των λαθρεμπορώσων. Απλά, δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να ασχοληθεί.

Οσο γιά τον «κόκκινο Τύπο» πού διαβάσαμε χθες στο ίδιο βρωμοσάιτ ότι… «βράζει», τους πληροφορώ ότι ΝΑΙ, και ΒΡΑΖΕΙ και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να βράζει, όσο το κάθε ΑΡΔολαμόγιο, ο κάθε πληρωμένος τσατσογράφος, ο κάθε λαδιάρης παράγων της διαιτησίας, ο κάθε χρυσοκάνθαρος δούλος πολλών αφεντικών θα προσπαθεί να ΒΛΑΨΕΙ τον Ολυμπιακό.

Ακόμα, αγαπητά μου ΤΣΑΤΣΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Το βράσιμο ακόμα καλά –καλά ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ. Και… πού ‘στε ακόμα! Ναι, όπως ακριβώς το γράφω: Πούστε ακόμα!

Θα στριφογυρνάτε στα κρεβάτια σας κάθε βράδυ και θα ξυπνάτε μέσα στην αγωνία για το ΤΙ ΓΡΑΨΑΜΕ πάλι για σας και τα τσατσιλίκια σας. Τίποτα δεν θα περνάει «έτσι».

Τα ξεβρακώματα, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ… ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ!

*** Στη χειρότερη μοίρα, κατά την άποψή μου, βρίσκεται ο Κουκουλάκης. Στις περίπου ΠΕΝΤΕ δεκαετίες πού ασχολούμαι με το χώρο, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο πρόσωπο του ποδοσφαίρου πού να «κατάφερε» (γιατί περί… κατορθώματος πρόκειται) να ξεσηκώσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ εναντίον του! Και μάλιστα… Κρητικός ων και ο ίδιος!

*** «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος», είπε για τον Κουκουλάκη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, ο Νίκος Τζώρτζογλου. Και γιά να το λέει, ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ, δεν μπορεί να το λέει ξεκάρφωτα.

*** Και ιστορικά να το πάρεις πάντως, είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία της ελληνικής διαιτησίας πού ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΡΗΤΗ, όλο το νησί, δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ διαιτητή στην μεγάλη κατηγορία! Απίστευτο;

*** Και με… Κρητικό αρχιδιαιτητή. Απίστευτο;

*** Φυσικά, για όλα υπάρχει μία εξήγηση: Από τις τέσσερις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Νομού Κρήτης, ΟΥΤΕ ΜΙΑ δεν πήγε με την παράταξη Γραμμένου. Ναι, ΟΥΤΕ ΜΙΑ.

Και γι’ αυτό, βεβαίως, ΟΥΤΕ ΜΙΑ έχει διαιτητή Σούπερ Λίγκας. Απλά πράγματα.

*** Στις συγκεντρώσεις το έχει ρίξει η παράταξη Γραμμένου. Συγκέντρωση εδώ, συγκέντρωση εκεί, συγκέντρωση παραπέρα. Με κάθε συγκέντρωση των βλαχοπρόεδρων να στοιχίζει και καμιά πενηντάρα, στο νερό.

*** Δεν ξέρω πού ακριβώς γίνονται οι συγκεντρώσεις, πού γράφουν οι εφημερίδες, αλλά νομίζω ότι πανεύκολο είναι να βρεθεί το στίγμα τους.

Σε όποιο ξενοδοχείο δείτε απ’ έξω τον «Αχόρταγο» και τον «Φαταούλα» να περιμένουν παρκαρισμένοι, είναι βέβαιο ότι μέσα θα έχουν συγκεντρωθεί οι υποψήφιοι της παράταξης.

*** Και ο Κάκος στον πίνακα των παρατηρητών. Και σιγά... μη δεν ήτανε! Αυτό δα… έλειπε, να απουσίαζε.

Ειδικά γι’ αυτόν, μου είπαν, θα ισχύσουν άλλοι κανόνες. Θα παρακολουθεί από τη σουίτα του Ρώσου και θα τον ρωτάει πριν βαθμολογήσει.

*** Οπως αποδείχτηκε λοιπόν ο Πορτογάλος Περέιρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία γλάστρα του Ιβάν!

Κάθε πότε την… ποτίζουν;

*** Και ο Μάνταλος και ο Ακρίβος είναι μέσα στους πίνακες. Θυμίζω. Μάνταλος και Ακρίβος είχαν παραπεμφθεί από τον παρατηρητή Γιώργο Μπίκα γιά την διαιτησία τους στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός τον περασμένο Φλεβάρη.
Και τι… έγινε, θα μου πείτε; Σωστοί.

*** Ο επόπτης Ακρίβος ΚΟΠΗΚΕ στα πρόσφατα τεστ. Δεν κατάφερε να τα περάσει. Για τον Δέδε όμως δεν έτρεξε τίποτα. Τον έβαλε με… αστερίσκο, που σημαίνει ότι… «εκκρεμούν τα αγωνιστικά τεστ»!

*** Μα… πως εκκρεμούν, αφού πήγε να τα περάσει και δεν τα κατάφερε; Ενας… Δέδες ξέρει !

*** Ο ίδιος αυτός κύριος Ακρίβος ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ στον Αγιο Ιερόθεο (βοήθειά μας). Μα ΚΑΘΕ απόγευμα, σας λέω. Αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε στα τεστ. Να το κοιτάξει.

*** Και ξέρω κάποιους Ολυμπιακούς, που του έχουν πετάξει ήδη κάτι σπόντες για τις υποδείξεις του, αλλά αυτός κάνει το βαρύ πεπόνι και δεν δίνει σημασία.

*** ΤΕΡΑΣ… ψυχραιμίας ο Ακρίβος.

*** Ερώτηση: Ηταν ποτέ δυνατόν διαιτητές και επόπτες πού ΑΔΙΚΗΣΑΝ πέρυσι τον Ολυμπιακό, να… κοπούν από τους ανθρώπους της Κούλας; Α, όλα κι’ όλα. Εκεί, ξέρουν να… «βάζουν πλάτη» στους δικούς τους ανθρώπους.

*** Επομένως και να μην καταφέρει να περάσει και τα δεύτερα τεστ ο Ακρίβος, πάλι θα είναι μέσα στον πίνακα. Το πολύ – πολύ να του βάλουνε… και δεύτερο αστέρι !

*** Μέσα και ο Ζαχαριάδης της Μακεδονίας, ο γιός του Θανάση. Αν δεν κάνω λάθος αυτός μπήκε με το… ένστικτο του Περέϊρα !

*** Μέσα και εκείνος ο Μπαουμγκάρτντερ, πως τον λένε, πού ήταν επόπτης του Διαμαντόπουλου στο φιλικό με τον Ατρόμητο. Σιγά μην τον άφηναν απ’ έξω.

*** Είναι ο τύπος πού έβλεπε μπροστά του τους τρείς του Ατρομήτου, Χατζηησαΐα, Κυβρικίδη και Ούμπιντες, να… χορεύουν με τον Φιγκέιρας πιάνοντάς τον απ’ το λαιμό.

Ο Μπρουξλάιτνερ, πως τον λένε, παρακολουθούσε όπως η αγελάδα παρακολουθεί το τρένο να περνάει.

*** Και ο Θάνος είναι μέσα χωρίς να περάσει τα τεστ. Ηταν, λέει, τραυματίας. Χτύπαγε το χέρι του δυνατά όποτε έκανε ξερή και τελικά εξάρθρωσε τη χούφτα του.

Κατανοητό, αλλά το θέμα είναι ότι Η ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ γίνεται κάθε χρόνο! Πάντοτε όταν είναι να γίνουν τα τεστ, ο Θάνος έχει κάποιο προβληματάκι τραυματισμού και δεν μετέχει.

*** Πάει αργότερα, όταν είναι μόνος του και… τα περνάει πανεύκολα.

*** Και ο Σελίμος στους κομμένους; Τα παράπονά του (αν έχει) στον Κωνσταντινέα! Την ώρα πού με την παρέα τους ανεβοκατέβαιναν τα σοκάκια της Μυκόνου, οι Δέδηδες και οι Τριτσώνηδες εδώ είχαν πάρει το χειρουργικό νυστέρι και πετσόκοβαν.

*** Και καλά, ρε Κωνσταντινέα, δεν σου περνάει καθόλου εσένα, ολόκληρο βουλευτή των συριζανέληδων; Ούτε ένα φιλαράκι διαιτητή δεν μπορείς να επιβάλεις; Πως μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σε… έχουν γραμμένο (γενικώς και ειδικώς);

*** Δεν ξέρω αν το προσέξατε. Πρώτος φιλικός της Κούλας με ομάδα Σούπερ Λίγκας προχθές, πρώτος διαιτητής πού επέλεξαν οι άνθρωποί της, ο Τάσος Παπαπέτρου!

Βρε. Βρε, βρε… Σαν τα χιόνια!

*** Πρώτος αγώνας του Τάσου, πρώτο πέναλτυ υπέρ της Κούλας!

Βρε, βρε, βρέεε! Καλορίζικος!

*** Πεναλτάκι με τη μία. Με το πού μπήκε ο Λάζαρος στην περιοχή και σκόνταψε σε μια λακκούβα, αμέσως ο Τάσος τη σφυρίχτρα στο στόμα. Πανελτ…άρα!

*** Πιάσανε τα κονέ πιάσανε τα σούξου – μούξου του Παναγιώτη με τον Νιάου. Και ο πατέρας ο Γιάννης δικαίως αισθάνεται πανευτυχής. Όλα καλά, όλα ωραία. Μπράβο ρε Τάσο και πιο πολλά μπράβο στο φίλο μου (κατά… εποχές) τον Γιάννη, για τις επιλογές τους.

*** Μπράβο και στον Παναγιώτη τον Δημητρίου. Το project του έπιασε τόπο.

*** Ταπεινή συμβουλή. Στο επόμενο της Κούλας πού θα οριστεί ο διεθνής Τάσος, έτσι και του τύχει καμιά δουλειά και δεν μπορεί να πάει, να μη δηλώσει κώλυμα.

Να στείλει ο Γιάννης καμιά μαϊμού από το Αττικό Πάρκο να πάει να σφυρίξει. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ… ΤΕΛΙΚΟΥ!

ΘΑΥΜΑ! Παραδόθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου οι 3000 καθίσματα πού είχε παραγγείλει η ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου!

Ομιλώ βεβαίως για τον τελικό Κυπέλλου περιόδου 2016–17, αυτόν πού έγινε μεταξύ Μπάουγκ και Κούλας. Είχαν μείνει βλέπετε κάτι εκκρεμότητες, όπως τα καθίσματα, οι οποίες σιγά – σιγά έχουν αρχίσει να… τακτοποιούνται.

Λοιπόν, για να τα λέμε ως έχουν. Τα καθίσματα δεν παραλήφθηκαν τώρα, αλλά μερικές μέρες… ΜΕΤΑ τον τελικό! Η παραγγελία είχε γίνει αρκετές μέρες πριν, αλλά η εταιρεία πού είχε αναλάβει τη δουλειά δεν την προχωρούσε αν δεν έπεφτε το χρήμα!

Λίγες μέρες πριν και μη έχοντας τρόπο να αντιδράσει, η δοτή διοίκηση της ΕΠΟ αναγκάστηκε να ΠΛΗΡΩΣΕΙ την εταιρεία η οποία ξεκίνησε και την ετοιμασία της παραγγελίας. Την ημέρα του τελικού, τα καθίσματα δεν είχαν φτάσει στο στάδιο και βεβαίως, δεν υπήρχαν την ημέρα για την οποία είχαν παραγγελθεί. Παραδόθηκαν αργότερα, αρκετές μέρες ΜΕΤΑ τον τελικό αν και προορίζονταν… για τον τελικό!

Οι αστείοι δοτοί της ΕΠΟ, σε μία ακόμη επίδειξη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, σκόρπισαν το χρήμα της Ομοσπονδίας άνευ λόγου και αιτίας. Και όταν το θέμα έφτασε σε συζήτηση, το έκλεισαν με την απίστευτη δικαιολογία:

«Καλά, δεν πειράζει, θα χρειαστούν για άλλη διοργάνωση».

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/08/2017)

Διαβάστε επίσης