Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ;

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ;
Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 - 15:37

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Τι ανακάλυψε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν της έδωσε άδεια;

Συνεδριάζουν σήμερα πάλι για να βρουν πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και να της επιτρέψουν να ξεκινήσει από την 1η αγωνιστική

Παραμονή της εορτής της Παναγίτσας η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέδωσε το εξής δελτίο Τύπου: «Λόγω έλλειψης απαρτίας ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για την Πέμπτη 17/08/2017 και ώρα 12:00 με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης». Υπογράφει ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Γεώργιος Ζώης, πράγμα που σημαίνει ότι μεταξύ των απόντων μελών της ΕΕΑ συμπεριλαμβανόταν και ο πρόεδρός της.

Οπως και να έχει, η ΕΕΑ θα συνεδριάσει πλέον σήμερα Πέμπτη, για να συζητήσει «τα ίδια θέματα», τα οποία… δεν μας λέει ποια είναι. Τότε θα μου πείτε, γιατί βγάζει δελτίο Τύπου αφού δεν μας λέει τα θέματα; Σωστή η απορία, η οποία με οδηγεί σε άλλου είδους σκέψεις. Λέω δηλαδή, ότι κάποιοι περίμεναν πώς και πώς τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, διότι θα υπήρχε πολύ σοβαρό θέμα προς συζήτηση. Και επειδή δεν μπορούσαν να τους παίρνουν τηλέφωνο έναν προς έναν, εξέδωσαν το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου. Δηλαδή, απευθύνονταν στους ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ και όχι στην πλατιά μάζα του Τύπου.

Και πάλι καταλαβαίνω την απορία σας: «Εμάς, τι μας ενδιαφέρουν όλα αυτά;».

Πιθανόν να έχετε δίκιο. Πιθανόν όμως και να μην έχετε και όλα αυτά να ΕΠΡΕΠΕ να τα δημοσιοποιήσω, διότι ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, πάλι, μπορεί να αφορούν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ θέμα, όπως το δικαίωμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚούλας στο πρωτάθλημα, που ξεκινάει το Σάββατο!

Γιατί το λέω αυτό;

Ας τα πάρουμε, λοιπόν, απ’ την αρχή. Την περασμένη Παρασκευή 11 Αυγούστου, οι 14 από τις 16 ομάδες της Superleague πήραν το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, που εκδίδει η επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Δύο από τις 16, η ΑΕΚούλα και η Λαμία, ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Τυπικά, ότι ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ η απόφαση της ΕΕΑ, ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, που ξεκινάει το Σάββατο (για την Κούλα, Κυριακή). Επομένως, αυτό που ΕΠΕΙΓΕΙ για την ομάδα του Μελισσανίδη, είναι να ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ η ΕΕΑ μέχρι το Σάββατο και να ΑΛΛΑΞΕΙ την απόφασή της, η οποία ελάχιστοι γνωρίζουν σε τι οφείλεται, εκτός βεβαίως των ολίγων… «μυημένων».

Στο σχετικό ρεπορτάζ κάποιων -πολύ ολίγων- σάιτ, διαβάζουμε τα εξής: «Νομιμότατες είναι ήδη οι 14 από τις 16 ομάδες της Superleague, αφού εξασφάλισαν το πιστοποιητικό συμμετοχής τους για τη σεζόν 2017-18 από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εκτός της λίστας, όμως, βρίσκονται η ΑΕΚ και η Λαμία, για τις οποίες δεν ανακοινώθηκε ακόμα η παροχή της άδειας, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό… Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, οι «κιτρινόμαυροι» και οι νεοφώτιστοι στη μεγάλη κατηγορία έμειναν έξω για τυπικούς λόγους, που αφορούν εσωτερικής φύσεως θέματα της ΕΕΑ και όχι εξαιτίας ελλείψεων στους φακέλους τους. Ετσι, αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα -και φυσικά πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος στις 19 Αυγούστου-, να υπάρξει νέα ανακοίνωση, στην οποία θα επισημοποιείται η παροχή πιστοποιητικού τόσο στην ΑΕΚ όσο και στη Λαμία, ώστε να μην έχουν το παραμικρό πρόβλημα» (a-sports.gr).

ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΟ ΠΕΠΛΟ

Αναρωτιέμαι, αφού η μη παροχή πιστοποιητικού δεν οφείλεται σε άλλο λόγο, παρά σε… «εσωτερικής φύσεως θέματα της Επιτροπής», γιατί τότε ΠΗΡΑΝ το πιστοποιητικό οι άλλες ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ομάδες; Γι’ αυτές η ΕΕΑ δεν αντιμετώπιζε… «εσωτερικής φύσεως θέματα»;

Δεν θέλω να πω τίποτα, δεν εννοώ τίποτα. Απλά επειδή υπάρχει ένα ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΟ ΠΕΠΛΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ και έλλειψης ενημέρωσης, δημιουργούνται διάφορες σκέψεις και ερωτηματικά. Φυσικά, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τα μέλη της ΕΕΑ θα… ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ να δώσουν το πιστοποιητικό στην ΑΕΚ, διότι το αντίθετο θα ήταν αδιανόητο. Και πάλι όμως, ο καθένας μας που ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει το δικαίωμα και τις σκέψεις του να κάνει και τα συμπεράσματά του να βγάλει.

«ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ» ΕΦΑ!

Ας δούμε λοιπόν, τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως διαμορφώθηκε ύστερα από ΕΞΙ αυξήσεις κεφαλαίου, από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι και τον Ιούλιο του 2017 (17 Ιουλίου, που έγινε και η πιο πρόσφατη).

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε λοιπόν το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΑΕΚ είναι 9.110.000 ευρώ.

Εξ αυτών, το 84,03% ανήκει στη λεγόμενη «Ενωση Φίλων ΑΕΚ». Το 5,9% στον κ. Γάντζουλα και το υπόλοιπο 10% στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η «Ενωση Φίλων ΑΕΚ», η οποία αποτελείται βασικά από κάποιους επώνυμους οπαδούς της, με πρόεδρο της κ. Αγγελική Αρκάδη, κόρη του ιστορικού στελέχους και πρώην προέδρου της ΑΕΚ. Αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ αν έχει πάρει την απαιτούμενη ΝΟΜΙΚΗ του ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

Προσέξτε τώρα μερικά ασαφή μέρη της ιστορίας με το Μετοχικό κεφάλαιο της Κούλας. Οι πληροφορίες μου λένε ότι εξαιτίας μιας μεταβιβάσεως στην Ενωση Φίλων των μετοχών του κ. Μάκη Αγγελόπουλου, υπάρχει νομικό πρόβλημα που λήγει ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, δηλαδή σε ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ από τώρα. Ομως, το πρωτάθλημα ΞΕΚΙΝΑΕΙ το Σάββατο, όντως υπάρχει πρόβλημα στην έκδοση του πιστοποιητικού, το οποίο εξετάζεται πώς θα ξεπεραστεί.

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΕΑ;

Και εδώ δεν μπορώ να μη σταθώ στον ΡΟΛΟ που παίζει αυτή η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τον ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ της. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΤΕ, ρε μάστορες; Για να παρακολουθείτε και να εφαρμόζετε τους νόμους, ή για να ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ να ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ;

Πάμε παρακάτω. Οταν λέμε Ενωση Φίλων ΑΕΚ, ομιλούμε για μία αρλούμπα τύπου «σαπόρτερς» ή «παναθηναϊκής συμμαχίας», που δημιουργήθηκαν ακριβώς για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των πραγματικών ιδιοκτητών και μεγαλομετόχων. Με τη λογική αυτή, η Ενωση Φίλων ΑΕΚ δεν είναι παρά ένας ακόμη ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ του Μελισσανίδη, ένας ακόμη τρόπος για να ΔΙΟΙΚΕΙ χωρίς να φαίνεται ο ίδιος, καθ’ ότι δεν του το επιτρέπει ο νόμος.

Αυτά, προς πληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού, χωρίς βεβαίως –επαναλαμβάνω- να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η ΕΕΑ, κατά την αυριανή συνεδρίασή της, θα χορηγήσει το πιστοποιητικό στην ΑΕΚ, προκειμένου να μετάσχει κανονικά στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Φυσικά, χωρίς ποτέ να μάθουμε ΠΟΙΟΣ ήταν ο πραγματικός λόγος που δεν πήρε το πιστοποιητικό εξαρχής, μαζί με τις άλλες.

Σκοτώνονται όλες οι ομάδες της Κλαουζούρα για τη μοιρασιά της… προκαταβολής!

Αντρες Τσάβες: Η μεγαλύτερη μεταγραφή του Πόα μετά από εκείνη του Βαγγελίστρα

«Δικαιώματα» έχουν η Μπόκα, η Μπάνφιλντ, η Σάο Πάολο, η Σάο Διάολο, η Μαριάνα Ροντρίγκεζ κ.ά.!

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι οπαδοί του Ουζουνίδη. Ο Παναθηναϊκός, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Μαρίνου, πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη μεταγραφή του, μετά από εκείνη του Βαγγελίστρα.

Απέκτησε τον Αντρές Τσάβες, από τη Σάο Πάολο, την Μπόκα Τζούνιορς, την Μπάνφιλντ και μερικές ακόμα ομάδες του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, που δικαιούνται ποσοστά από το ποσόν της πώλησής του.

Ο γείτονάς μου, ο Γιώργος, που ξέρει πολλά από την Κλαουζούρα (επιμένει να την αποκαλεί Κλασούρα) μου είπε ότι οι… «ιδιοκτήτες» του Τσάβες είναι περισσότεροι και από τους… μετόχους της ΠΑΕ Κούλα, μέλη της Ενωσης Φίλων Αεκούλας!

Η προκαταβολή της προκαταβολής

Τέλος πάντων, με την απόκτηση του Τσάβες ο Πόα δικαίωσε ακόμη μια φορά όσους ισχυρίζονται πως τα συμβόλαια που υπογράφει με ξένους παίκτες αποτελούν μνημεία παροχών και… φερεγγυότητας!

Μια ματιά στους όρους του συμβολαίου κάνει να γελάσει και το πιο πικραμένο χείλι. Το γνωστό σκατοσάιτ μας δίνει όλες τις λεπτομέρειες.

Η προκαταβολή που «θα πάρει» η Μπόκα, ανέρχεται σε 400.000 ευρώ. Φυσικά, η προκαταβολή της… προκαταβολής θα είναι πολύ μικρότερη, σε μικρές δόσεις και θα περατωθεί «στα βάθη τριετίας». Δηλαδή… ποτέ.

Σε βάθος… τριμηνίας

Πάμε παρακάτω.

Ο Παναθηναϊκός, λέει, «θα πληρώσει» 1,3 εκατομμύρια ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη και ισόποσο ποσόν είτε στο βάθος της τριετίας είτε στο τέλος της χρονιάς, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις… επιδόσεις του Τσάβες!

Παρατήρηση: Για τις… «επιδόσεις» του Τσάβες, νομίζω ότι πιο ειδική να μιλήσει είναι η κυρία Μαριάνα Ροντρίγουεζ, γνωστή τραβεστί της Αργεντινής, για την οποία οι φήμες λένε πως είχε αναπτύξει τρυφερό ειδύλλιο με τον παίκτη.

Αν παρά ταύτα θέλετε και τη δική μου γνώμη, τα… «σε βάθος τριετίας» είναι υπεραισιόδοξα και καλύτερα να τα ξεχάσετε. Αν έγραφε… «σε βάθος τριμηνίας», θα ήταν πολύ πιο ρεαλιστικό.

Ολο… «θα» και «θα» και «θα»!

Πάμε τώρα στο κυρίως μενού, που αφορά -τι άλλο;- τα μπόνους που «ΘΑ πάρει» ο Τσάβες. Στη σχετική λίστα μεσουρανεί ο όρος των γκολ που θα επιτύχει. Και η σημασία κρύβεται πίσω από τη λεπτομέρεια. Ο αρχικός όρος για το μπόνους σε περίπτωση ανάδειξής του ως πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, βγήκε από τη λίστα και αντικαταστάθηκε από τον όρο να επιτύχει 15 γκολ (δεν διευκρινίζεται αν στα 15, ή πάνω από τα 15, αλλά δεν έχει σημασία, ένα γκολ και στο δρόμο να ψάξεις θα το βρεις).

Γιατί, όμως, έσβησαν το «πρώτος σκόρερ» και έβαλαν το «πάνω από δεκαπέντε γκολ»; Δεν πάει ο νους σας, αγαπητοί. Κι όμως, είναι τόσο απλό. Για να βοηθήσουν τον παίκτη το έκαναν! Διότι για τη θέση του πρώτου σκόρερ, ελλοχεύει άλλος παικταράς. Ετσι δηλαδή και ξεμπουκώσει ο Λιβάδια και αρχίσει τους βομβαρδισμούς, η υπόθεση πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος είναι κλεισμένη. Ενώ με τα δεκαπέντε γκολ, ο δρόμος της επιτυχίας για τον Τσάβες μένει ορθάνοιχτος. Και σ’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να του καταβληθεί άμεσα το μισό του ποσού του συμβολαίου του.

Είναι, όμως, και το άλλο. Αν εκτός από τα δεκαπέντε γκολ, αγωνιστεί βασικός στο 75% των αγώνων πρωταθλήματος, «ΘΑ» του καταβληθεί ολόκληρο το ποσόν!

(Για να είμαι ειλικρινής, έτσι και φτάσει κοντά στα δέκα γκολ, ούτε τα… πέναλτι δεν αφήνει ο Μαρίνος να εκτελεί! Οσο για τις συμμετοχές, πάντα θα βρίσκει ο Μαρίνος κάποιο τρόπο να μην τις ολοκληρώσει).

Μπόνους και στη Μαριάνα!

Εκείνο που μπορεί να καταπλήξει ακόμα και τον πιο «μπασμένο» στα μεταγραφικά του Πόα, είναι ότι μετά την πώληση του Τσάβες πανηγυρίζει η… μισή Αργεντινή! Μια από τις παλιές του ομάδες, εκεί όπου άφησε το στίγμα του, η Μπάνφιλντ, ανέβασε και σχετική φωτογραφία του (όχι εκείνη με την τραβεστί Μαριάνα, αυτή έχει γίνει viral) με την ένδειξη «ΠΩΛΗΘΗΚΕ»!

Και μάλιστα, η Μπάνφιλντ ως ιδιοκτήτρια του 50% του παίκτη (50% από τη μέση και πάνω, διότι το άλλο 50% από τη μέση και κάτω, ανήκει στην τραβεστί Μαριάνα) πανηγυρίζει και για έναν άλλο όρο του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, που την αφορά άμεσα: Σε περίπτωση, λέει, κατάκτησης του πρωταθλήματος, θα εισπράξει κι εκείνη… μπόνους!

Συνιστώ στους Αργεντίνους, υπομονή, ψυχραιμία και… αισιοδοξία. Να είναι… σίγουροι ότι θα τα πάρουν όλα τα μπόνους, με πρώτο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Στο μεταξύ, ας το ρίξουν σε κανένα ταγκό, να ηρεμήσουν και να μην τους έρθει κατακέφαλα η ψυχρολουσία.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ Μ-ΠΡΙΤΣ:

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

Σε μία μεγαλειώδη και εμφατική κίνηση συμπαράστασης, ο διοικητής Νιάου επισκέφθηκε την ομάδα του στην τελευταία της, πριν το ταξίδι στο Μπριζ, προπόνηση.

Τα είπε με τον Μπάγεβιτς, τα είπε με τον Μαϊστόροβιτς, τα είπε και με τον Μανόλο. Η κουβέντα με τον τελευταίο ήταν πολύ σύντομη:

«Ή αποτέλεσμα θα πάρεις, ή το μπούλο».

Και με τον Λιβάδια

Λίγο πριν φύγει από την προπόνηση, μίλησε και με τον εκρηκτικό Λιβάδια. Σας παρουσιάζω κατ’ αποκλειστικότητα τον διάλογο:

«Τι έγινε, ξεμπούκωσες;».

«Οχι ακόμα, πρόεδρε».

«Κοίτα να ξεμπουκώσεις και να βάλεις κι εσύ πλάτη τώρα, που σε έχει ανάγκη η ομάδα. Ξέρω πού μένεις».

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/08/2017)

Διαβάστε επίσης