Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ!

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ!
Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017 - 15:35

ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ

Το ότι ολόκληρο το σύστημα που προσπαθεί να επιβληθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει στήσει βρόμικη παγίδα σήμερα στον Ολυμπιακό, είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Οπως βεβαίως και ότι ανάλογες ή και χειρότερες παγίδες πρόκειται να στηθούν και στο μέλλον, είναι ηλίου φαεινότερο.

Ομως, στον σημερινό Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να περάσουν αυτές οι παγίδες που γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλές δεκαετίες πίσω, στις εποχές που μεσουρανούσαν ο Θωμάς και η παράγκα του. Σήμερα, ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ καμία παγίδα, διότι είναι ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΣ όσο ποτέ άλλοτε, σε όλους τους τομείς.

Και η σημερινή παγίδα, όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, πράγμα που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη θέση τους, τόσο επικοινωνιακά όσο και αγωνιστικά, αφού ακόμα και οι πιο φανατισμένοι και άλογοι εκ των οπαδών τους, θα καταλάβουν ότι την αδυναμία αυτών που τους κοροϊδεύουν, παίζοντάς το «επενδυτές» και δη… «παντοδύναμοι». Ετσι, το πιο πιθανό είναι να πέσουν οι ίδιοι στην παγίδα που έστησαν, παρά ο Ολυμπιακός στη δική τους.

«Δικαιολογώ» σαν λογική τις τακτικές των απέναντι. Για να καταλάβεις τον εχθρό σου και να μαντέψεις τις επόμενες κινήσεις του, πρέπει να μπεις στο μυαλό του, να προσπαθήσεις να σκεφτείς σαν εκείνον.
Λες, για παράδειγμα, αν ήσουνα στη θέση του Μελισσανίδη ή του Ρώσου και των επιτελών τους και έβλεπες τις κινήσεις του Ολυμπιακού, τι θα έκανες;

Ομιλώ για βραχυπρόθεσμα, για τώρα, αυτές τις ημέρες, όχι για το απώτερο μέλλον. Το να προσπαθήσεις να συναγωνιστείς τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον μεταγραφικό τομέα, είναι σαν να προσπαθεί ο γείτονάς μου, ο κυρ Γιώργος, που έχει και πρόβλημα με τη μέση του, να ανταγωνιστεί τον Μπολτ στα εκατό μέτρα. Δεν γίνεται, δηλαδή με τίποτα. Οσα ξόδεψε ο Μαρινάκης π.χ. για τον Ενγκελς είναι περισσότερα από όσα ξόδεψαν για μεταγραφές ΟΟΟΛΕΣ οι ελληνικές ομάδες!

Και δεν είναι πλάκα αυτό, Στοιχείο είναι, επίσημο και αναμφισβήτητο. Κάτι πρέπει όμως να κάνεις, κάτι για να αντιπαρατεθείς, πριν σε πάρουνε χαμπάρι οι οπαδοί ότι τους δουλεύεις αγρίως και χάσεις στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ τομέα, που στο κάτω-κάτω είναι και Ο ΜΟΝΟΣ που σε ενδιαφέρει, για πολλούς, γνωστούς και ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ακόμη, λόγους.

ΤΗΝ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Ερχόμαστε, λοιπόν, στο τώρα. Λίγο πριν την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ΗΔΗ ο Ολυμπιακός προηγείται με δύο νίκες επί δύο αγώνων. Πότε έχουμε το πρώτο ντέρμπι; Την 5η αγωνιστική, το Αεκούλα-Ολυμπιακός. Στο ΟΑΚΑ. Εκεί θα κριθούν ΠΟΛΛΑ. Και η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρχίσει και το δουλεύουμε το παιχνίδι αυτό. Είχαμε μία ποινή από πέρυσι, λόγω της οποίας θα έπρεπε να παίξουμε εναντίον του Ολυμπιακού χωρίς θεατές. Και… σιγά μην το επιτρέπαμε, κάτι τέτοιο, με την ΕΠΟ ΓΕΜΑΤΗ από δικούς μας τσάτσους. Τι κάναμε; Εύκολα τη βρήκαμε τη λύση. Ορίσαμε το Κύπελλο να ξεκινήσει έναν μήνα πριν από το κανονικό, οπότε η ποινή μας να λήγει σε αγώνα Κυπέλλου, ΠΡΙΝ από το ντέρμπι. Γνωστά αυτά και χιλιογραμμένα, αλλά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Το αντίθετο.

Πάμε παρακάτω. Είμαστε λοιπόν ΤΩΡΑ δύο βαθμούς πίσω. Και μετά από δύο αγωνιστικές πάμε για το ντέρμπι. Τι χρειαζόμαστε; Βασικά, να μην υπάρχει διαφορά βαθμών μεταξύ μας, όταν θα παίξουμε. Και πώς θα γίνει αυτό; Με το να κάνουμε Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για να ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ τον Ολυμπιακό να στραβοπατήσει στα ΔΥΟ παιχνίδια που μεσολαβούν. Φυσικά, δεν είναι εύκολο. Δυσκολότατο έως αδύνατο, με αυτό το δυναμικό που διαθέτει ο Θρύλος. Θα το παλέψουμε, όμως. Με τι όπλα; Με τη διαιτησία. Με το ΣΤΗΣΙΜΟ κάθε παράγοντα του αγώνα. Με την εκμετάλλευση όποιου αδύνατου σημείου παρουσιαστεί, όπως π.χ. επεισοδίων δηλώσεων κ.λπ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Ετσι νομίζω ότι σκέπτονται, φίλοι μου. Και όλες αυτές τις μέρες, εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή του πρωταθλήματος, έχουν φροντίσει να είναι όλα γαϊδουροδεμένα. Με πρώτη και καλύτερη, φυσικά, τη διαιτησία, αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Ας τα δούμε, λοιπόν, πιο αναλυτικά. Εχουμε και λέμε, διαιτητές Καλογερόπουλος, κολλητός φίλος του Θωμά και του Γιαννάκη. Εκλεκτό μέλος της κίτρινης διαιτητικής παροικίας. Κορυφαία η διαιτησία του στο Αεκούλα-Ολυμπιακός του Φεβρουαρίου του 2015, όπου ΑΛΛΟΙΩΣΕ το αποτέλεσμα με τρόπο ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ και ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΟ, παρέχοντας έτσι μία ΑΠΟΔΕΙΞΗ σ’ εκείνους που ΗΘΕΛΕ να αποδείξει ότι «ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ».

Χαρακτηριστικά εγκλήματα εκείνης της διαιτησίας του είναι η αποβολή του Μποτία με απευθείας κόκκινη και η αποβολή με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη του Μιλιβόγεβιτς.

Ο Καλογερόπουλος είναι ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Εξαρτάται από το κύκλωμα που διοικείται από την Αεκ και το… διοικητήριό της. Το ότι επαγγέλλεται τον αστυνομικό, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Στη δημοσιογραφική μου παρουσία έχω γνώση ΔΕΚΑΔΩΝ (αν όχι εκατοντάδων) αστυνομικών που αποδείχτηκαν μεγαλύτερα ΛΑΜΟΓΙΑ από τα «κοινά» λαμόγια.

Το επάγγελμα ούτε καταδικάζει ούτε και αθωώνει κάποιον. Οι πράξεις μετράνε. Και οι εντός γηπέδου (αν πρόκειται για διαιτητή) και οι εκτός. Η λεγόμενη έξωθεν καλή μαρτυρία. Εν προκειμένω, έχουμε έξωθεν ΚΑΚΗ μαρτυρία. Ο Καλογερόπουλος από την αρχή της καριέρας του ως διαιτητής ήταν πάντα ο κολλητός - του κολλητού - Ω κολλητέ! Πολλών και διαφόρων. Αν δεν ήταν ο καθ’ έξιν «κολλητός» κάποιων δεν θα γινόταν ποτέ διαιτητής Superleague, πολλώ μάλλον και… διεθνής, διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ διαιτητής.

ΚΑΙ Ο… ΤΕΤΑΡΤΟΣ;

Πάμε παρακάτω. Επόπτες οι Ευθυμιάδης και Καρατζίκας. Γνωστό το (διαιτητικό) ποιόν τους, δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες. Να θυμηθούμε ότι εκείνος ο απερίγραπτα τρισάθλιος υφυπουργός Κοντονής, για χατίρι του Ευθυμιάδη παραλίγο να ακυρώσει ολόκληρο ποδοσφαιρικό θεσμό!

Υπάρχει και άλλο πρόσωπο με… ενδιαφέρον. Ο… τέταρτος! Ποιος είναι ο τέταρτος; Κουμπαράκης, λέει. Νέο πρόσωπο και δεν βιάζομαι να τον χαρακτηρίσω. Ομως, πρόκειται για διαιτητή της ΕΠΣ Θράκης! Σε αγώνα της Ξάνθης και μάλιστα στην έδρα της, έβαλαν τέταρτο διαιτητή από τη Θράκη. Πώς σας φαίνεται; Χαριτωμένο, ε; Και αναρωτιέμαι, σε μία πιθανή περίπτωση αμφισβήτησης κρίσιμης φάσης, που ο διαιτητής θα πάει να ζητήσει τη γνώμη του τέταρτου, ποια θα είναι η κρίση του Θρακιώτη; Εναντίον της Ξάνθης;

ΔΑΓΚΛΗΣ - ΓΚΛΗΣ - ΓΚΛΗΣ

Γαϊδουροδεμένο είπα, φίλοι μου. Και ο παρατηρητής, αυτός που θα κρίνει και θα βαθμολογήσει τη διαιτησία του Καλογερόπουλου, από την ΕΠΣ Μακεδονίας έρχεται. Από την Ενωση του Γραμμένου προέδρου της ΕΠΟ. Ο κ. Δαγκλής - γκλης - γκλης (κατά το Παρασκευάς - βας - βας). Τι θα έχει στο μυαλό του ο διαιτητής, στοχεύοντας σε καλή βαθμολογία;

Οχι δηλαδή ότι θα κριθεί από την έκθεση του παρατηρητή, αλλά το βάζουμε κι αυτό μέσα στην κυρίως συνταγή, σαν πρόσθετο… μυρωδικό.

ΜΑΛΑΜΑΣ… ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ!

Προχωράμε. Την περασμένη αγωνιστική, στο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι της Τούμπας Μπάουγκ - Κέρκυρα, παρατηρητής ήταν ο Βέλλιος. Απ’ την Ξάνθη. Τυχαίο;

Δεν ξέρω, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ΔΙΠΛΑ στον παρατηρητή Βέλλιο καθόταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και συζητούσε μαζί του ο… Τεβεκέλης! Μάλιστα κύριοι, ο Μάλαμας Τεβεκέλης, ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του Μπάουγκ, που κάνει και… δηλώσεις για τη διαιτησία. Διαβάστε το σχετικό κείμενο του Βάϊου Μπαλάφα στο sfyrigmata.gr και θα καταλάβετε.

Τι κάνει ο Πανόπουλος; Εχει πιει το αμίλητο νερό;

Και ο Μπάουγκ στο κόλπο; Εκδρομή των οπαδών στην Ξάνθη!

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ΚΑΙ Ο ΜΠΑΟΥΓΚ είναι ανακατεμένος με όσα ετοιμάζονται να γίνουν σήμερα στην Ξάνθη. Κατ’ αρχήν, περιμένω τους μπουγάτσες θερμοκέφαλους οπαδούς να κατακλύσουν το γήπεδο. Η ομάδα τους παίζει στην Αθήνα, αλλά Δευτέρα βράδυ, επομένως έχουν ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΟΝΟ να πάνε εκδρομούλα στην Ξάνθη, να κάνουν αυτά που θα τους πούνε να κάνουν και τη Δευτέρα να είναι στη Ριζούπολη να… εμψυχώνουν την ομάδα τους.

Εδώ, όμως, γεννάται τεράστιο θέμα ΕΥΘΥΝΗΣ ή και ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ. Υπεύθυνη, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αλλά και ΤΥΠΙΚΑ, για το τι θα συμβεί στον αγώνα εξαιτίας των ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΟΥΓΚ, είναι η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΞΑΝΘΗΣ. Η δικαιολογία ότι «δεν ήταν δικοί μας οπαδοί, αλλά άλλης ομάδας», δεν στέκει. Διότι σε αυτές τις περιπτώσεις και με την κατάσταση που έχει σήμερα διαμορφωθεί, ΟΦΕΙΛΕΙΣ ως γηπεδούχος να λάβεις τα μέτρα σου από ΠΡΙΝ και είχες άφθονο χρόνο για να κάνεις αυτό που πρέπει.

Αντ’ αυτού, όμως, βλέπω έναν… Πανόπουλο, αμίλητο και γενικά εξαφανισμένο από προσώπου γης. Κανένα σχόλιο, καμία θέση, καμία παρέμβαση. Και οι φίλοι του Βρύζα (ίσως και ο ίδιος, δεν ξέρω) ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ, όπως μαθαίνω στην ακριτική πόλη. Είναι αυτοί οι ίδιοι που έφαγαν τον Γκιρτζίκη στις εκλογές της ΕΠΣ υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση των ανθρώπων του ΜΠΑΟΥΓΚ. Κάνω κανένα λάθος;

Ρώτησα τον Σάββα αν και τι σκοπεύει να κάνει, προληπτικά, για την περίπτωση που ο Ολυμπιακός συναντήσει κατάσταση κόλασης στην Ξάνθη. Μου είπε πως είχε μία συζήτηση με τον γενικό αρχηγό της Ξάνθης, που είναι πρώην ποδοσφαιριστής της (αριστερό μπακ, δεν θυμάμαι το όνομά του) και που «είναι καλό παιδί» και τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένα έκτροπο και ότι ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί όπως όλες οι ομάδες.

Sorry, Σάββα μου, αλλά εγώ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Αν τον προσλάμβανε ο Ολυμπιακός, ο «έντιμος Σαραϊδάρης» θα ήταν… «λαμόγιο» και «πιανόλα»!

Προχθές ανακοινώθηκε από τον Μπάουγκ με κάθε… επισημότητα η πρόσληψη του Σαραϊδάρη, που θα τακιμιάσει με τον Τεβεκέλη και τον Μίχελ συμπληρώνοντας τριάδα ομοούσια. Από την ημέρα που ανακοινώθηκε, τα ΑΡΔοΜΜΕμέδια δεν σταμάτησαν να εκθειάζουν το ήθος του και την εντιμότητά του.

Για να το λένε, ή συμφέρον θα έχουν ή κάτι θα ξέρουν εξ ιδίας αντιλήψεως. Δεν μας ενδιαφέρει. Εγώ όμως ξέρω κάτι άλλο. Οτι αν ο Σαραϊδάρης προσλαμβάνονταν π.χ. από τον Ολυμπιακό, οι ίδιοι που σήμερα επαινούν το ήθος και την τιμιότητά του, λαμόγιο θα τον ανέβαζαν, πιανόλα θα τον κατέβαζαν.

Μπουγάτσες με γέμιση από ΑΡΔίδια.

ΣΕΚΑΠ… ΣΟΥΡΩΤΗ… ΗΡΑΚΛΗΣ…

Προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στον Ηρακλή εμφανίζεται ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, ο οποίος προτίθεται να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

Νομίζω ότι την ξέρω τη λύση που θέλει ο Σαμπίντι. Είναι σαν αυτή που δόθηκε στο Μακεδονία Παλλάς, τη ΣΕΚΑΠ, τη Σουρωτή κ.λπ.

Το ερώτημα είναι τι λέει… Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, που εκπροσωπείται από τον ΚΟΣΜΟ του και ΜΟΝΟ.

Είδες η… πουτάνα η Αθήνα!

Πάντως αυτήν τη στιγμή ο Μπάουγκ έχει δικούς του τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον γενικό διευθυντή της Superleague και τρεις πρώην διαιτητές για να τον βοηθάνε στον τομέα της σφυρίχτρας.

Οπως θα διαπιστώνετε, τον έχει… ξακωλιάσει η πουτάνα η Αθήνα, το κράτος του Νότου και το αθηνοκεντρικό κατεστημένο.

Μαύρα!

Η διαφορά του με τον Νιάου είναι ότι ο Ιβάν τους ανακοινώνει επίσημα αυτούς που προσλαμβάνει στη δούλεψή του.

Ενώ ο άλλος τους έχει και δουλεύουν «μαύρα».

Και Κάκος!

Μην ανησυχείτε, μου είπαν ότι και ο Κάκος έχει επίσης προσληφθεί.

Οχι για τη διαιτησία. Για πωλητής στην μπουτίκ.

Δημοσιοχεσίτης

Η επίσημη ιδιότητα που θα έχει ο Σαραϊδάρης στον Μπάουγκ θα είναι οι δημόσιεςχέσεις.

Δημοσιοχεσίτης!

Διέψευσε

Διέψευσε εγγράφως ο Μιχάλης Τζανόπουλος ότι σε δηλώσεις του στον αγώνα της Εθνικής καταφέρθηκε εναντίον της δοτής διοίκησης της ΕΠΟ.

Κρίμα, πάνω που ετοιμαζόμουν να του στείλω συγχαρητήρια.

Για τις… σφαίρες που έπεφταν σαν το χαλάζι…

«Αγαπητέ Μανώλη, σου γράφω αναφορικά με το αστείο περιστατικό που περιέγραψες στον “ΓΑΥΡΟ” σχετικά με την... επική ταινία “οι σφαίρες πέφτουν σαν το χαλάζι”... κ.λπ., κ.λπ. Η ταινία αυτή προβλήθηκε για 1η φορά στην τηλεόραση, στην ΕΡΤ 2 επί εποχής... Πασοκιστάν στις 28/04/1984. Θα αναρωτηθεί κανείς πώς είναι γνωστή και η ημερομηνία... Μα η ταινία κατέχει πανευρωπαϊκό ίσως και... παγκόσμιο ρεκόρ. Διεκόπη η μετάδοσή της στον αέρα! Δεν έχει ξαναγίνει! Φυσικά ο... απίθανος σκηνοθέτης λεγόταν Αλευράς... Ισως σου διαφεύγει ότι ήταν ανιψιός του προέδρου της Βουλής, αειμνήστου Γ. Αλευρά. Ούτε αυτός δεν έσωσε την... ταινία!!!!» (Κονδύλης Σπύρος).

Αλλος Αλευράς

«Καλημέρα, κύριε Μανώλη. Τη συγκεκριμένη ταινία την είχε προβάλει Κυριακή βράδυ αν θυμάμαι καλά τη δεκαετία του ’70 η κουλτουριάρα η ΕΡΤ... Σταμάτησαν άρον-άρον την προβολή της ύστερα από μόλις ένα τέταρτο γιατί κόντεψαν να σπάσουν τα τηλέφωνα και το κτίριο της Αγ. Παρασκευής αγανακτισμένοι τηλεθεατές διαμαρτυρόμενοι για το θέαμα που αντίκριζαν... Αυτός ο σκηνοθέτης λοιπόν έδωσε την πρόσφατη συνέντευξη την οποία φιλοξένησε με μεγάλη του χαρά το βοθροσάιτ» (Τάσος Καλλίρης).

-Οχι, δεν είναι αυτός, φίλε. Συνωνυμία είναι ή συγγένεια, δεν ξέρω. Εκείνος ο Αλευράς, πρέπει να είναι σήμερα άνω των εβδομήντα. Μου είπαν ότι είναι ανεψιός εκείνου του Αλευρά του Πασόκ, που εξηγεί ορισμένα πράγματα.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/09/2017)

Διαβάστε επίσης