Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ: «ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ»!

ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ: «ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ»!
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 - 15:35

«Απαγορεύτηκε» κάθε σχόλιο θετικό ή αρνητικό για να περάσει ο ορισμός-σκάνδαλο σαν τυπική διαδικασία

Η εντολή που δόθηκε στους πάσης φύσεως και διαλογής ΑΡΔίτες από το γνωστό «διοικητήριο», ήταν σαφής και συγχρόνως αποκαλυπτική για τον σχεδιασμό: Μην «σηκώσετε» το θέμα του διαιτητή του ντέρμπι. Μην ασχοληθείτε ιδιαίτερα και κυρίως, μην δώσετε καμία έκταση. Να το περάσετε σαν ένα εντελώς τυπικό, διαδικαστικό θέμα. Χωρίς κανένα σχόλιο, είτε θετικό, είτε αρνητικό. Να τον αφήσουμε τον Σιδηρόπουλο να κάνει τη δουλειά του. Ξέρει αυτός, δεν χρειάζεται ούτε συμβουλές, ούτε υποδείξεις και επισημάνσεις.

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά την «υποδοχή» πού έκανε το εξυγιαντικό σύστημα στον Ορισμό του Σιδηρόπουλου, θα αντιληφθείτε την μεθόδευση. Να μη δοθεί καμία έκταση, να μην ασχοληθεί κανένας μαζί του, να ξεπεραστεί σαν εντελώς φυσιολογικό, δηλαδή και ΑΘΩΟ, χωρίς καμία σκοπιμότητα γεγονός. Και μετά τον αγώνα, ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ θα τον καλύψουν, πως θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει εντελώς ανώδυνα την περίσταση.

Το… τρίξιμο των δοντιών

Εγώ, επιμένω να γράφω για τον Σιδηρόπουλο. Για τον οποίο έχουν ήδη ανοίξει οι ομπρέλες της εξυγιαντικής προστασίας. Αν δεν πάει καλά, σου λένε, θα έχει να κάνει με τον «μοναδικό αρμόδιο και υπεύθυνο για τη διαιτησία» (λες και νομίζουν ότι… πιπιλάμε δάχτυλο!), τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή Δεδέιρα.

Ναι, φίλοι μου, με αυτόν τον αυστηρό και αδέκαστο αρχιδιαιτητή θα έχει να λογαριαστεί ο Σιδηρόπουλος μετά το ντέρμπι, για ό,τι έκανε και δεν έκανε.

Ωραία. Και τι ακριβώς θα του κάνει ο Δεδέιρα του Σιδηρόπουλου; Θα του… τρίξει τα δόντια, λέει! Σωπάτε, καλέ! Θα είναι πολύ δυνατό το τρίξιμο; Πόσο; Θα το ακούει ο Σιδηρόπουλος την ώρα πού ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ για την Ινδία, για το μεγάλο τουρνουά που θα του ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΕΙ τις τσέπες;

Τι θα του κάνει μωρέ ο κάθε Δεδέιρα, του κορυφαίου, που ξέρει καλά πως και πότε θα ελιχθεί, για να ξεπερνάει τα προβλήματα και να… «προσφέρει» στη… διαιτησία;

Θα τον βγάλει από διεθνή; Η θα πει στην FIFA να τον βγάλει από την «ελίτ» της;

Τρίχες κατσαρές λέω εγώ. Ο Σιδηρόπουλος με τους απαράμιλλους βοηθούς του, θα είναι ο μέγας άρχων του ντέρμπι. Με ένα–δύο σφυρίγματα και υποδείξεις, μπορεί να βγάλει νοκ-άουτ ακόμα και την ομάδα με το πιο πανάκριβο ρόστερ.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ

ΕΝΑΣ… «ΕΛΙΤ» ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Τι μπορεί να κάνει ένας διαιτητής με… «στοχευμένη» θέληση; Για να δούμε, εξ αρχής.

Μπορεί ας πούμε μέχρι το δέκα–δεκαπέντε να σου βγάλει ένα παίκτη (κατά προτίμηση αμυντικό) με δύο κίτρινες ή με απ’ ευθείας αποβολή;

Μπορεί να σου κιτρινίσει από το πρώτο τέταρτο τους τέσσερις αμυντικούς σου, μαζί και κανένα μέσο, ώστε να «μπλοκαριστούν» στα μαρκαρίσματά τους;

Μπορεί να σου σταματήσει με ψεύτικα οφσάιντ όποιες αντεπιθέσεις επιχειρήσεις;

Μπορεί να κρίνει ως φάουλ υπέρ της αντιπάλου όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις σε επικίνδυνα σημεία κοντά στην περιοχή σου και να σου δίνει μόνο κάτι φάουλ πίσω απ’ τη σέντρα, για να δείξει… αντικειμενικότητα;

Μπορεί να κάνει ότι δεν είδε φάση πέναλτι υπέρ σου (μέχρι και να δείξει κίτρινη για θέατρο μπορεί, για να σου κόψει το βήχα) και να «ανακαλύψει» πέναλτι υπέρ της αντιπάλου, σε κατά φαντασίαν ανατροπή ή ακούσιο και από κοντά κολλημένο στο σώμα «χέρι»;

Μπορεί να επιτρέψει την πλήρη εξουδετέρωση των καλύτερων παικτών σου, από εγκληματικά μαρκαρίσματα ποδοσφαιριστών πού διακρίνονται για την αλητεία;

Ναι, αγαπητοί, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ πολλά μπορεί ο «ΠΙΑΣΜΕΝΟΣ» (από την υγρασία και τις απότομες αλλαγές καιρού) διαιτητής.

Από εκεί και πέρα, η καταγραφή θα γίνει μετά το τέλος του αγώνα και θα δούμε, τότε, ποια και πόσα από τα παραπάνω θα ταιριάζουν με τα σφυρίγματα και τις υποδείξεις του Σιδηρόπουλου.

Σκέψεις και σημειώσεις: Περί Μπεν, Φορτούνη, Φιγκέιρας, Μάνταλου και… «νέου Γιαγιά Τουρέ»!

Μερικές σημειώσεις για το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι, μετά από όσα είδαμε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Κατ’ αρχήν, δεν μπορώ να φανταστώ τον λόγο γιά τον οποίο ο Μπεν δεν θα μετέχει στην αρχική σύνθεση. Νομίζω ότι είναι υπερ – πολύτιμος για ΟΛΑ τα συστήματα πού πιθανότατα θα εφαρμόσει ο Χάσι. Είναι γρήγορος, πεισματάρης, εργατικός και επίμονος στα μαρκαρίσματά του, ενώ και επιθετικά έχει αντίληψη του χώρου και μπορεί να σου βγάλει φάση από εκεί πού δεν το περιμένεις.

Είμαι βέβαιος, ότι θέλει – δεν θέλει η Αεκ θα αφήσει κενούς χώρους στην άμυνά της, διότι δεν μπορεί να παίξει όπως ο Αστέρας, με δύο και τρείς γραμμές άμυνας και δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα. Είναι επόμενο ότι θα ανοιχτεί και θα αφήσει χώρους για αντεπιθέσεις. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο Εμενίκε είναι η πιο σωστή επιλογή, λόγω της ταχυδύναμης που τον διακρίνει.

Επίσης, ο Πάρντο μπορεί να είναι πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, αφού και πρωτοβουλίες παίρνει και σουτάρει καλά και ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού, βεβαίως, είναι ότι ακόμα (Παρασκευή απόγευμα) είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Κώστα Φορτούνη, που στον αγώνα Κυπέλλου έδειξε ότι ξαναβρίσκει την φόρμα του. Ελπίζω να παίξει και κυρίως, να παίξει ΣΟΒΑΡΑ, χωρίς να δίνει δικαιώματα στους αντιπάλους για αντεπιθέσεις, χάνοντας εύκολα τη μπάλα.

Στην περίπτωση που ο Φορτούνης δεν παίξει, θα ηγηθεί της ομάδας ο υπεράσος Οτζίτζα, ποπουύ λογικά θα πρέπει επιτέλους να είναι ξεκούραστος. Αλλά και αν παίξει τελικά ο Κωστάκης, πάλι ο Οτζίτζα θα μπορεί να προσφέρει πολλά, ίσως τα περισσότερα όλων, λόγω της απίστευτης ποιότητάς του.

ΤΡΙΑ ΣΤΟΠΕΡ

Μεγάλο ρόλο αμυντικά θα παίξει η θέση του δεξιού μπακ, ο οποίος θα έχει να αντιμετωπίσει τον πάντα επικίνδυνο, ιδίως όταν παίζει στην έδρα του, Μάνταλο. Περισσότερη εμπιστοσύνη έχω στον Φιγκέϊρας, με μοναδικό «μείον» την «ροπή» προς τις «κίτρινες». Θα προκληθεί σίγουρα, αλλά δεν πρέπει να τσιμπήσει, διότι ο Σιδηρόπουλος πιο εύκολα θα βγάλει την κίτρινη… «σέλφι» στον εαυτό του, παρά να την δείξει στον Μάνταλο!

Και ναι, δεν το κρύβω, προτιμώ το σύστημα με τα τρία στόπερ. Τουλάχιστον για να μη βγει από την ομάδα ο Σισέ.

Ο «ΝΕΟΣ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ», όπως πολύ εύστοχα τον αποκαλούν, ήδη οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «ΠΛΗΣΙΑΣΕ» ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ Η ΚΟΥΛΑ!

Αυτό για το οποίο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Κούλα, είναι η έλλειψη προνοητικότητας και προγραμματισμού. Πάντα κοιτάνε στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, ένα ή δύο αγώνες παραπέρα. Και φροντίζουν καταλλήλως.

Εμαθα λοιπόν από Τρίπολη μεριά, ότι τις τελευταίες ημέρες «έχει εκδηλωθεί» - ανεπισήμως βεβαίως – ενδιαφέρον από πλευράς Αεκ για τον στόπερ, πρώην του Παναθηναϊκού, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο.

Δεν είναι κακό αυτό, θα μου πείτε. Μα δεν το λέω για κακό. Για τη σημειολογία των ημερών το γράφω: Την μεθεπόμενη αγωνιστική, μετά το αυριανό ντέρμπι, το Αεκ παίζει στην Τρίπολη με τον Αστέρα, που θα έχει στόπερ τον «θηριώδη» (αυτή ήταν η εικόνα του στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό τουλάχιστον) Τριανταφυλλόπουλο.

Κατά τα… λοιπά, άντε και… καλά στέφανα, παιδιά.

Ντόπινγκ

Είναι πλέον επίσημο. Από προχθές Πέμπτη, ξεκίνησε η συνεργασία του φυσιοθεραπευτή – πρώην του Παναθηναϊκού – Καρβουνίδη με την Αεκ. Τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν στο ντέρμπι. Αναμένονται οι δέουσες και ενδεδειγμένες ενέργειες του Ολυμπιακού.

Μπουμπλής

Είδηση: Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ανέλαβε προπονητής στη Ρούχ Χορζόφ, με βοηθό τον Κριστόφ Βαζέχα. Ο Μπουμπλής έμεινε στο Αιγάλεω.

Οργια Γιαννιώτα

Οργίασε ο δικός μας Γιάννης Γιαννιώτας στην προχθεσινή νίκη της Βαγιαδολίδ για το Κύπελλο Ισπανίας (0-4 επί της Κουλτουράλ Λεονέσα). Και γκολ έβαλε και πέναλτι κέρδισε (το οποίο στη συνέχεια έχασε) και γενικά, είχε καταπληκτική απόδοση.

Τσιμίκας

Και άλλο ένα δικό μας παιδί, από τα μεγαλύτερα ταλέντα, διαπρέπει στην Ολλανδία. Ο Κώστας Τσιμίκας, που παίζει τώρα στη Βίλεμ, πέτυχε δύο γκολ στη νίκη εκτός έδρας της ομάδας του κατά της Απελντορν (2-4 ).

Ζαχαρωτά, όπως στα καλά σκυλάκια

Ωραία το πάνε. Με σύστημα, με προγραμματισμό, με συνέπεια και σταθερότητα. Ολα είναι προσεγμένα, στοχευμένα, μελετημένα, στη μεγάλη σκακιέρα των ορισμών.

Τρίτη, αγώνας Κυπέλλου Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, διαιτητής Νεοφυτιάδης, τέταρτος Κορδολαίμης. Κυριακή, αγώνας πρωταθλήματος Πανιώνιος – Λάρισα, διαιτητής Νεοφυτιάδης, τέταρτος Κορδολαίμης.

Ικανοποίηση, επιβράβευση. Τεχνική πού εφαρμόζεται στην εκπαίδευση κατοικίδιων. Οταν το καλό σκυλάκι τρέχει και σου φέρνει το κόκκαλο πού πέταξες μακριά, του δίνεις ένα ζαχαρωτό, του χαϊδεύεις το κεφάλι και τους λες, «μπράβο αγόρι μου».

Πάμε παρακάτω. Ατρόμητος – Λαμία, διαιτητής Παπαπέτρου. Πού σημαίνει, έληξε η τιμωρία. Ποια τιμωρία ; Για το Πλατανιάς – Πόα 1-1, όπου είχε κατακρεουργήσει τον βάζελο. Κάθισε δηλαδή δύο αγωνιστικές έξω και ξαναμπήκε. Και… «γαμώ τις τιμωρίες», έτσι;

Τα ίδια βεβαίως με τον Σιδηρόπουλο. Ορίστηκε την πρώτη αγωνιστική, εγκλημάτησε (διαιτητικά) στο Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα, κάθισε δύο αγωνιστικές έξω και… «επανήλθε δημήτριος». Κατ΄ ευθείαν στο ντέρμπι, γιατί θεωρείται ο… «κορυφαίος»! Προπαντός από τον… Κοντονή.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΜΕ ΒΟΥΡΒΑΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ!

Τον όρισαν παρατηρητή στο Πλατανιάς–Απόλλων χωρίς να δικαιούται

Αποκάλυψη υγιούς δραστηριότητας της εξυγιαντικής παρεούλας πού διοικεί την ΕΠΟ, από καλό φίλο της στήλης:

«Στον αγώνα Κυπέλλου Πλατανιάς - Απόλλων (διοργάνωση ΕΠΟ) ορίσθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων Γιώργος Βούρβαχης, ο οποίος δεν κατέχει θέση πουθενά πλέον πέραν μιας... επιτροπής Υγείας της ΕΠΟ και αυτή σαν απλό μέλος. Θέση που του προσφέρθηκε για τις υπηρεσίες του στις εκλογές στα συνεταιράκια. Ορίσθηκε λοιπόν ο κύριος ''Τίποτα'' απευθείας από την ΕΠΟ (ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ E-MAIL) και αγνοήθηκαν όλες οι ΕΠΣ Κρήτης ως είθισται να γίνεται. Φυσικά, επειδή δεν ανήκουν στο άρμα της ''Εξυγίανσης''. Πέραν του απαράδεκτου διορισμού του, ο κύριος αυτός δεν πληροί και τα ηλικιακά κριτήρια ορισμού παρατηρητών, που είναι 60 έτη (είναι 68)… Η ΕΠΣ Χανίων ήδη προέβη στα δέοντα. Τηλεφωνική διαμαρτυρία στην ΕΠΟ και σήμερα θα γίνει και εγγράφως η διαμαρτυρία -καταγγελία του κυρίου πρώην πολυθεσίτη (Διευθυντής ΙΚΑ, Πρόεδρος ΚΑΠΗ, Πρόεδρος Γηροκομείου, Πρόεδρος Τοπικής ΝΔ... και πρώην μόνιμος θαμώνας σε σουίτα στο Καραϊσκάκη, ...όταν έπαιζε διπλό ρόλο αλλά τον πήρανε χαμπάρι).

Ερώτημα 1ον: Πως επελέγη ο Κ. Βούρβαχης και με ποια θεσμική ιδιότητα (θα αποζημιωθεί κανονικά και με εργόσημο πλέον, όπως προβλέπεται );

2ον: Γιατί αγνοήθηκαν οι ΕΠΣ Κρήτης, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, όπως προβλέπεται στο Κύπελλο ΕΠΟ;

3ον: Με τι ιδιότητα περιέφερε μαζί του στον αγωνιστικό χώρο τον πρώην Αντιπρόεδρό του, αφού δεν προβλεπόταν βοηθός παρατηρητή στον συγκεκριμένο αγώνα;

4ον : Πως ορίσθηκε, αφού είναι 68 ετών;

Και τέλος, γιατί αγνοήθηκε το κριτήριο ορισμού εντοπιότητας, ως προβλέπεται;»

  • Απάντηση στον φίλο (δεν θέλω να γράψω το όνομά του, για ευνόητους λόγους): Λοιπόν, νομίζω ότι οι ενέργειες της ΕΠΣ Χανίων, πού ανέφερες, δεν επαρκούν. Δεν ιδρώνουν τ’ αυτάκια τους από τέτοια. Εγώ θα πρότεινα, εφ’ όσον πρόκειται περί παραβάσεων ΝΟΜΟΥ, πέραν της τυπικής διαμαρτυρίας και ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΟΡΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά του συγκεκριμένου και των υπευθύνων πού τον όρισαν και ακόμη, ΑΝΑΦΟΡΑ στον Εισαγγελέα. Εχω βλέπεις πάντα στο μυαλό την ιδέα ότι οι εισαγγελείς δεν είναι μόνο για τις παλιές διοικήσεις, τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Είναι ΚΑΙ για τα μέλη της… «σπείρας των εξυγιαντών».

ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ!

ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΡΙΤΣΩΝΗ–ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ;

Ερώτηση: Η σύμβαση πού έχουν υπογράψει οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης, έχει καμία υπογραφή από εκπρόσωπο των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ; Ή μόνο από τους δοτούς της ΕΠΟ;

Αλλη ερώτηση: Την σύμβαση των Κουκουλάκη–Τριτσώνη με την ΕΠΟ, ΠΟΙΟΣ δικηγόρος την έφτιαξε; Μήπως έχει καμία ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ σχέση με τον ένα εκ των δύο «αρχιδιαιτητών»;

Ποιος θα… απαντήσει στα παραπάνω; Φυσικά, ΚΑΝΕΝΑΣ. Χαρακτηριστικό της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και των ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ διαδικασιών, είναι να μη δίνονται απαντήσεις. Το σκεπτικό είναι, «άσ’ τους να γράφουν, σύντομα θα ξεχαστούν κι’ αυτά».

Ερώτηση: Οι αστυνομικοί–διαιτητές, ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ για τις αποδοχές τους από τη διαιτησία;

Εχουν δηλώσει στο γενικό λογιστήριο του κράτους ότι λαμβάνουν και άλλες αμοιβές; Πως αλλιώς μπορεί να πληρώνονται, όντας δημόσιοι υπάλληλοι;

***Αποκαλύπτω το ακριβές ποσόν των χρεών του Παναθηναϊκού:

Πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες ευρώ!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/09/2017)

Διαβάστε επίσης