Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ!

ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ!
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 - 15:34

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΕΔΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αύριο θα απολογηθεί η Αεκ για τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της κατά τη διάρκεια του ντέρμπι και συγκεκριμένα, όταν προσπάθησαν να κάνουν ντου στο γήπεδο αμέσως μετά το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με την κλήση σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή, η Αεκ θα απολογηθεί βάσει των όσων περιλαμβάνονται στην έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, την έκθεση της αστυνομίας, αλλά και στο οπτικοακουστικό υλικό, δηλαδή το βίντεο του αγώνα.

Οι δύο εκθέσεις, του παρατηρητή και της αστυνομίας, δεν είναι γνωστές. Φυλάσσονται επιμελώς να μη διαρρεύσουν, προφανώς λόγω της επικινδυνότητας του περιεχομένου τους. Το οπτικοακουστικό υλικό, είναι αγνώστου (σε μένα) προελεύσεως, άρα δεν μπορώ να το αξιολογήσω ως πειστικό κριτήριο.

Πέρα απ’ αυτά, άλλη καταγγελία δεν υπάρχει ,τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω, αν και -πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη- θα έπρεπε να έχει παρέμβει και ο Ολυμπιακός.

Είναι βέβαιο ότι η Αεκ θα υποστηρίξει πως η προσωρινή διακοπή του αγώνα δεν οφείλεται σε επεισόδια, αλλά στις συνθήκες που επικρατούσαν και ήταν βλαβερές για την υγεία των ποδοσφαιριστών, διαιτητών και θεατών, λόγω της χρήσεως χημικών αερίων από την αστυνομία. Και ακόμα, επικουρικά, που λένε οι δικηγόροι, ότι δεν υπάρχει αντικειμενική ευθύνη της ομάδας της, διότι ό,τι έγινε που προκάλεσε τη χρήση χημικών, συνέβη εκτός του χώρου του γηπέδου, ο οποίος προβλέπεται από τον Πειθαρχικό Κώδικα.

ΟΙ «ΛΟΙΠΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ»

Και εδώ βεβαίως, πρέπει να επισημάνουμε την αξία της εκθέσεως της αστυνομίας -η οποία όπως είπαμε δεν δίνεται στη δημοσιότητα- όπου θα υπάρχει σίγουρα και ένας καθορισμός των σημείων του ΟΑΚΑ όπου έγινε η σύγκρουση αστυνομίας - οπαδών.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, «αν τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Ποιοι είναι λοιπόν οι «λοιποί χώροι του γηπέδου»; Είναι οι χώροι που έγινε η σύγκρουση; Αναμφισβήτητα ναι. Διότι αν τα επεισόδια έγιναν σε χώρους ΜΑΚΡΙΑ από το γήπεδο, τα δακρυγόνα δεν θα έμπαιναν μέσα σ’ αυτό εν ριπή οφθαλμού και δεν θα προκαλούσαν τις συνθήκες που όλοι παρακολουθήσαμε με τη διακοπή του αγώνα και που -ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ- συνέβαλαν στην καταρράκωση της ψυχολογίας των παικτών του Ολυμπιακού.

Δεν έγιναν λοιπόν, ούτε στον… σταθμό Ειρήνη, ούτε στα πάρκινγκ, ούτε στην… αγιασοφιά την τσιπρανέλισσα, βοήθειά μας. Εγιναν ΣΤΟΝ ΠΕΙΒΑΛΛΟΝΤΑ το γήπεδο χώρο. Εκεί δηλαδή απ’ όπου ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, και ΟΝΤΩΣ επέτυχαν, να ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ τη διεξαγωγή του αγώνα.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ

Τι θα κάνουν οι αθλητικοί δικαστές; Δεν χρειάζεται φίλοι μου ούτε να… ακούσω τα επιχειρήματα, ούτε βεβαίως και να… περιμένω να γίνει η δίκη. Η Αεκ θα τιμωρηθεί με ένα ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. Ούτε καν με το πενηντάρικο που προβλέπεται ως μίνιμουμ χρηματικής ποινής. Κάτι θα βρούνε, κάποιο άλλο άρθρο, να της ρίξουν ένα προστιματάκι, ακριβώς για τις κακές γλώσσες.

Θα σας πω κάτι, που είμαι βέβαιος θα το ακούσετε πρώτη φορά από μένα, βάσει της επί δεκαετίες τριβής και εμπειρίας μου στην αθλητική Δικαιοσύνη:

Δεν υπάρχει καλύτερος και πιο αποτελεσματικός δικηγόρος από έναν «καλοπροαίρετο» ΔΙΚΑΣΤΗ.

Και αυτό, κρατήστε το, αφού βεβαίως αλλάξετε κατά βούληση τον επιθετικό προσδιορισμό που χρησιμοποίησα.

Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΝΙΕΣ

Γενικότερα, όμως, θα έλεγα, φέτος και με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί με την ποδοσφαιρική «μαφία» της «εξυγιαντικής» διοίκησης στην ΕΠΟ, είναι εντελώς απίθανο να τιμωρηθεί για οτιδήποτε κάποιος εκ των Αεκ και Πάοκ. Πάντα θα υπάρχει η νομική διέξοδος, πάντα θα υπάρχει το πέπλο μυστικότητας ή και αδιαφορίας, πάντα θα υπάρχει η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ των αθλητικών εισαγγελέων και των πάσης φύσεως δικαιοδοτικών μηχανισμών.

Τα παραδείγματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους μέσα σε μόλις πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος και αυξάνονται σαν τα επιθετικά καρκινικά κύτταρα σε εξασθενημένο οργανισμό.

Να μιλήσουμε για ένα απ’ αυτά; Στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής Αεκ –-Παναιτωλικός, ο Λιβάγια γύρισε ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΕΩΣ και ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝ ΨΥΧΡΩ και ΜΕ ΕΚΔΗΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Χαντάκια, ο οποίος μάλιστα σωριάστηκε κάτω τραυματισμένος.

Ο διαιτητής Τζήλος «δεν είδε» το χτύπημα. Οπως επίσης οι επόπτες Ιορδάνης Δημητριάδης και Καλφάκης. Κανένας δεν το είδε και αν αυτό μπορεί κάποιος εξαιρετικά καλοπροαίρετος, ή αφελής το θεωρήσει απλή και μη παρεξηγήσιμη αβλεψία, κανείς δεν μπορεί να συμπεράνει το ίδιο και για τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ο οποίος ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να παρεμβαίνει σε τέτοιου είδους αβλεψίες ή παραλείψεις των διαιτητών, που βεβαίως ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ μετά τον αγώνα από τα ΜΜΕ. Θα μου πείτε… εξαρτάται σε τι… «ΜΜΕ πιστεύει» ο κάθε εισαγγελέας.

Τέλος πάντων, ο Λιβάγια δεν τιμωρήθηκε (τρεις αγωνιστικές προβλέπονται για το παράπτωμά του) και αυτή η ατιμωρησία βεβαίως ήταν μοιραίο ότι θα εκτιμάτο… ανάλογα από το σύνολο σχεδόν των ποδοσφαιριστών της ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ και ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ομάδας του Μελισσανίδη.

ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΣΝΙΟ ΒΡΑΝΙΕΣ

Ετσι, μόνο σαν μοιραίο επακόλουθο της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ και της ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ που έχουν εμφιλοχωρήσει στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της Αεκ μπορούμε να κατανοήσουμε την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ φωτογραφία ΦΑΣΗΣ του ντέρμπι, που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Σλάβος Βράνιες. Σ’ αυτήν ο Βράνιες εμφανίζεται να «επιβάλλεται» ολοκληρωτικά επί του μαύρου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού καταφέρνοντάς του χτύπημα στο κεφάλι. Η έντονη αποφορά ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ διάθεσης από τον Βόσνιο-ερζεγοβίνιο αμυντικό, που κορυφώθηκε με την φράση «συγγνώμη, Σεμπά», που είχε προσθέσει με το ίδιο του το χέρι, κατέπνιξε το διαδίκτυο σε βαθμό ασφυξίας, αφού, πριν το «κατεβάσουν» από την προσωπική του σελίδα, η φωτό είχε δημοσιευθεί και κοινοποιηθεί σε αμέτρητες σελίδες όλων των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Ο Βράνιες, προς το παρόν έχει μείνει ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ, διότι ΚΑΝΕΙΣ δεν τον κάλεσε σε απολογία. Το ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ και ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΟ παράπτωμά του, μπορεί να είναι από αυτά που ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΟΠΑΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ με μοιραίο επακόλουθο τη ΓΗΠΕΔΙΚΗ ΒΙΑ, αλλά ΔΕΝ προκάλεσε την παρέμβαση ΚΑΝΕΝΟΣ οργάνου απονομής δικαιοσύνης, ή καταλογισμού ευθυνών.

Και το πιο παράξενο; ΟΥΤΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (μέχρι χθες τουλάχιστον) είχε ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ τον απαράδεκτο Βράνιες για τη συμπεριφορά του. Το ότι κατέβασε την ανάρτηση πολύ γρήγορα, μόλις έγινε αντιληπτή από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, δεν λέει απολύτως τίποτα: Κάνε εσύ την καταγγελία και μετά ας έρθει ο… πολύ αρσενικός τραμπούκος των γηπέδων να ισχυριστεί ότι «κάποιο λάθος έγινε» και «δεν ήταν δικό του» και διάφορα τέτοια.

Για τον Σιδηρόπουλο, που επίσης δεν είδε» τη ΓΡΟΘΙΑ του Βράνιες στον Σεμπά, δεν νομίζω ότι προκαλεί κάποια έκπληξη σε κανένα. Οπως δεν είχε δει τη σφαλιάρα του Παλτίτο στον Φιγκέιρας, πέρυσι, έτσι δεν είδε και αυτό. Ούτε και πρόκειται να δει, διότι ο καλός Θεούλης τον έχει… προικίσει, μεταξύ άλλων, και με την ιδιορρυθμία της όρασης που επιστημονικά καλείται «επιλεκτική στραβωμάρα».

ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΗΣ… «ΥΓΕΙΑΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ… ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΥ!

ΔΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΙΝΗΣΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗΝ UEFA NA TON ANTIKATΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ… ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΣΑΡΡΗ!

Μένος, μίσος, εκδικητικότητα, κακότητα, χαιρεκακία, κόμπλεξ...

Και όλα τα παρεμφερή δεν μπορούν να περιγράψουν τα αισθήματα που φωλιάζουν στα σωθικά της συντροφιάς της ΕΠΟ, για όποιον θεωρούν εχθρό τους, για όποιον τους πήγε κόντρα, για όποιον πιστεύουν ότι δεν ανήκει στο «εξυγιαντικό» τους άρμα. Δηλαδή, στην ποδοσφαιρική «μαφία» που έχει συσταθεί για να κυβερνάνε ανενόχλητοι και ασύδοτοι το ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τις εντολές που δέχονται από τα διάφορα ρώσικα και ντόπια «διοικητήρια».

Τελευταίο «θύμα» ας το πούμε, αυτής της παλιανθρωπίστικης τακτικής, ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος, ο οποίος κατέχει εδώ και δύο περίπου χρόνια μία τιμητική για την ελληνική δημοσιογραφία θέση στην Επιτροπή Επικοινωνίας της UEFA.

Ο Καρπετόπουλος, δημοσιογράφος ηπίων τόνων γενικότερα, αλλά και ευρύτατων ποδοσφαιρικών γνώσεων, όσον αφορά σε πρόσωπα και καταστάσεις του χώρου, εξαρχής αντιλήφθηκε τους πραγματικούς σκοπούς της συντροφιάς των «εξυγιαντών» και όπως ήταν φυσικό, η κριτική του ήταν και αυστηρά επικριτική, και αποκαλυπτική ως προς τα σχέδιά τους. Και αυτό βεβαίως, αρκούσε για να μπει στον μαυροπίνακα της εξυγιαντικής μαφίας και να αντιμετωπίζει, σήμερα, το μένος και την εκδικητικότητα του συστήματος που διοικεί την ΕΠΟ.

Εδώ και λίγο καιρό, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο διευθυντής της ΕΠΟ Δέδες, πρώην κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της Αεκ και πάντα στενός συνεργάτης του Μελισσανίδη, αυτός που… όλο παραιτείται αλλά ουσιαστικά εξακολουθεί να διοικεί την Ομοσπονδία, έχει αποστείλει σειρά επιστολών στην UEFA με τις οποίες ζητάει την αντικατάσταση του Καρπετόπουλου από την επιτροπή της οποίας είναι μέλος. Και επειδή το αίτημά του δεν έβρισκε εύκολα ανταπόκριση, αποφάσισε να το στηρίξει και… αυτοπροσώπως στο πρόσφατο ταξιδάκι του στην UEFA παρέα με τον Γραμμένο πρόεδρο.

Εκεί, πάντα όπως λένε οι πληροφορίες μας, ζήτησε επίμονα, τόσο από τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, όσο και από άλλους παράγοντες της UEFA, να αντικαταστήσουν τον Καρπετόπουλο με άλλο δημοσιογράφο, φυσικά από αυτούς που σιτίζονται από το επικοινωνιακό σύστημα των δύο «εξυγιαντών». Και προφανώς, τα κατάφερε, ποιος ξέρει με τι παραχωρήσεις. Η σχετική είδηση δημοσιεύτηκε στο γνωστό πουλημένο site, φυσικά ανώνυμα, όπως πάντα.

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα αναφέρεται ως «αιτία» της αντικατάστασης του Αντώνη Καρπετόπουλου το γεγονός ότι… «ήταν ένας από τους φανατικότερους υποστηρικτές της διοίκησης Σαρρή στην ΕΠΟ και γενικότερα της κατάστασης που επικρατούσε στο ποδόσφαιρο κατά την τετραετία 2012-2016»!

Και η σχετική είδηση αποδίδεται ως εξής: «Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση στην UEFA που έδωσε η διοίκηση Σαρρή στον Καρπετόπουλο, θα πάψει να υφίσταται, αφού η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας έχει κάνει τις δικές της προτάσεις, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται ο εν λόγω δημοσιογράφος».

ΟΥΤΕ ΕΝΑ… ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ;

Εδώ λοιπόν θα πρέπει να σημειώσουμε μερικά πράγματα, που βεβαίως έχουν τη σημασία τους.

Πρώτον, η θέση αυτή δεν είναι αμειβόμενη, αλλά μόνον «τιμητικού» χαρακτήρα.

Δεύτερον, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι ο Καρπετόπουλος θα αντικατασταθεί πριν λήξει η θητεία της Επιτροπής, δηλαδή μετά περίπου δύο χρόνια.

Τρίτον, ο ίδιος -με τον οποίο επικοινωνήσαμε και δεν γνώριζε τίποτα, ούτε και έχει ειδοποιηθεί για τίποτα- δεν πρόκειται να δεχτεί χωρίς αντίδραση ένα γεγονός που -με τον τρόπο που δημιουργήθηκε- τον θίγει προσωπικά και επαγγελματικά, αλλά είναι αποφασισμένος να αντιδράσει, με επιστολές του προς συγκεκριμένες εφημερίδες, αλλά και στον υπεύθυνο της Επιτροπής της UEFA κ. Τσέσεριν.

Και βέβαια, αυτό που πραγματικά τον ενόχλησε περισσότερο είναι ο τρόπος που μεθοδεύτηκε η -ακόμα όχι επίσημη- αντικατάστασή του από μέλος της Επιτροπής.

«Καλά, ένα τηλεφώνημα δεν μπορούσαν να μου κάνουν;» είναι το παράπονό του.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 28/09/2017)

Διαβάστε επίσης