Ντουντούκα
Πρώτα Λουκέρνη και μετά πλέι οφ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ!

ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ!
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017 - 15:40

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

«Επιβραβεύονται» οι κακοί, διώκονται οι σωστοί!

Αλλος πληρώνει να πάρει παίκτες, κι άλλος για να πάρει διαιτητές! - Εκβιασμοί συνεχώς και με όλα τα Μέσα διαιτητών και παρατηρητών.

Λίγες ώρες μετά τη λήξη του αγώνα Λάρισας - Πάοκ, το γνωστό για την αντικειμενικότητα και αμεροληψία του sκατοdna δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα την «είδηση»: «Παραπέμπεται ο διαιτητής Κατσικογιάννης»! Ακολουθούσαν διάφορες λεπτομέρειες για τους λόγους που ο Κατσικογιαννης «παραπέμπεται».

Η απορία όλων ήταν πώς και κατάφερε το συγκεκριμένο site να ανιχνεύσει την απόφαση του παρατηρητή διαιτησίας, να παραπέμψει τον διαιτητή, μετά από λίγες μόλις ώρες. Και βέβαια, αν είχε συμβεί αυτό, έκθετος πλέον θα ήταν ο ίδιος ο παρατηρητής, αφού δεν θα ήταν άμοιρος ευθυνών για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε η απόφασή του, πράγμα που απαγορεύεται αυστηρώς (ΚΑΚΩΣ, ΚΑΚΙΣΤΑ, κατά τη γνώμη μου, αλλά απαγορεύεται).

Ηρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου και η «αποκλειστική είδηση» του sκατοsite αποδείχτηκε σκέτη ΜΟΥΦΑ. Δηλαδή, ΨΕΥΤΙΑ. Δηλαδή, σκόπιμα αναληθής και ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα (προς τον παρατηρητή) ενέργεια, που σκοπό είχε ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ στον παρατηρητή Σπυρόπουλο να παραπέμψει τον διαιτητή Κατσικογιάννη, επειδή έτσι γούσταρε το sκατοsite ή επειδή έτσι γούσταρε το αφεντικό του sκατοsite.

Η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Σπυρόπουλου ΔΕΝ ΗΤΑΝ παραπεμπτική για τον Κατσικογιάννη, ο οποίος ΑΔΙΚΑ κατηγορήθηκε από τον Πάοκ και το κονγκλάβιο διαιτητομουτσούνων τους οποίους σιτίζει. Αντιθέτως, ο παρατηρητής διαιτησίας Σπυρόπουλος χαρακτηρίζει τη διαιτησία του Κατσικογιάννη ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ, κρίση η οποία είναι και αυτή ακριβώς που δημιουργήθηκε και σε ΟΛΟΥΣ όσοι είδαν τον αγώνα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΠΗΓΕ ΠΙΟ ΜΕΣΑ

Επανάληψη του ίδιου φαινομένου ΕΚΒΙΑΣΗΣ είχαμε και μετά τον αγώνα της Κυριακής Ολυμπιακού - Ατρομήτου, με την γνωστή σε όλους ΑΘΛΙΑ διαιτησία του Αρετόπουλου.

Το ίδιο sκατοsite ανήρτησε άρθρο, με το οποίο πραγματοποιούσε… προληπτική επίθεση κατά του παρατηρητή διαιτησίας Καλαθενού, γνωρίζοντας βεβαίως ότι δεν θα υπήρχε περίπτωση να μην παραπέμψει τον διαιτητή με την έκθεσή του.

Φυσικά, παρά τον ΩΜΟ και ΣΤΥΓΝΟ εκβιασμό, ο Καλαθενός έκανε απλά τη δουλειά του και βεβαίως ανέφερε τα ΦΡΙΧΤΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ και… «ΠΡΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ» σε ΓΝΩΣΤΟ μαγαζί που παρασκευάζουν «βρόμικα» λάθη του Αρετόπουλου.

Τι έχουμε λοιπόν ως εδώ; Μία παραπομπή ΣΩΣΤΗ που έγινε και μία παραπομπή ΛΑΘΟΣ που ΔΕΝ έγινε.

Ωραία. Και… λοιπόν;

Παραπέμφθηκε ο Αρετόπουλος. Και… λοιπόν; Τι σημαίνει αυτό, «πρακτικώς», μπορεί να μας πει κανένας; Δηλαδή… τιμωρήθηκε ο Αρετόπουλος; Μήπως τον… καρατόμησαν ή αναμένεται η καρατόμησή του; Μήπως θα αργήσει να ξανακοιμηθεί ξένοιαστος τον ύπνο του Δικαίου, ήσυχος ότι έκανε το καθήκον του; Ή μήπως τον απέλασαν από τον χώρο της διαιτησίας;

Τίποτα απ’ αυτά, βεβαίως. Ούτε καν ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ δεν τον έβγαλαν. Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ μάλιστα συνέβη: Με αυτή τη διαιτησία του εναντίον του Ολυμπιακού, ο Αρετόπουλος από την… «άκρη - άκρη» του πίνακα των διεθνών που βρισκόταν, μετακινήθηκε προς τα μέσα. Και «έπιασε» τα μόρια που χρειάζονταν για τη σταθεροποίησή του εκεί.

Τα ίδια με Καλογερόπουλο, τα ίδια με Βάτσιο, τα ίδια με Σιδηρόπουλο, τα ίδια και με Αρετόπουλο. Τρεις διεθνείς και ένας υποψήφιος για διεθνής (Βάτσιος). Παραπομπές για όλους τους. Και… τι βγήκε; Ποιο το όφελος; Ποια η πάταξη της διαιτητικής ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ;

Κάθονται εκτός ορισμών για δύο-τρεις αγωνιστικές και επανέρχονται… «δημήτριοι». Δεν ξέρω δηλαδή, για ΤΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΑ περνάνε τον κοσμάκη σερβίροντάς του κάθε φορά γενναία δόση παραφιλολογίας περί «παραπομπών»;

«ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΤΙ»!

Αλλο τίποτα, πιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, δεν υπάρχει, ρε λαμόγια; Αλλά… ξέχασα, βεβαίως και υπάρχει.

Υπάρχει η… «παρέμβαση» του «αρχιδιαιτητή», που είναι ο υπεύθυνος της Ουέφας για την ελληνική διαιτησία στο σύνολό της. Μόνον αυτός, ο Πορτογάλος νταλαβεριτζής (αναγνωρισμένος στη χώρα του) Περέιρα.

Αυτός ξέρει τι θα κάνει για να σωθεί η ελληνική διαιτησία, από τα λαμόγια, τα παρτάλια, τα κομάντα και τα εργαλεία.

Θα τους καλέσει ΟΟΟΛΟΥΣ μαζί, πάλι, να… συζητήσουν! Ναι, όπως σας το γράφω και το διαβάζετε. Θα τους φωνάξει, θα τους αναφέρει τα λάθη τους (λες και… δεν τα ξέρουν) και μετά θα τους ρωτήσει το γιατί. Και αυτοί θα του απαντήσουν γιατί κλάνει το γατί. Και κάπου εκεί θα λήξει και αυτή η ωραία και… αποτελεσματικότατη ενέργεια του αρχιδι-αιτητή, ο οποίος βεβαίως την 1η του μηνός θα περάσει από το υπερήφανο και αξιοπρεπές ταμείο της ΕΠΟ να εισπράξει τα μηνιαία «γαμησιάτικά» του.

ΤΩΡΑ… ΣΩΘΗΚΕ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

ΠΛΑΝΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ - ΔΟΜΑΖΟ

Με κάθε ειλικρίνεια σας διαβεβαιώνω. Ποτέ, ούτε για μια στιγμή δεν έχασα την αισιοδοξία μου για το μέλλον του Παναθηναϊκού!

Ακόμα και στις χειρότερες στιγμές της κρίσης που βιώνει, σκεπτόμουν και έλεγα μέσα μου ότι δεν μπορεί, δεν γίνεται, κάτι ή κάποιος θα βρεθεί, σαν ο από μηχανής θεός, να σώσει την κατάσταση, να βοηθήσει τη διαχρονικά ξεφτιλισμένη ομάδα να ορθοποδήσει και τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που τη διοικούσαν όλα αυτά τα χρόνια και ΚΟΝΟΜΑΓΑΝ σε βάρος της να τη βγάλουν καθαρή.

Και να, λοιπόν, που οι εξελίξεις δικαιώνουν αυτές τις σκέψεις! Δεν ξέρω αν το μάθατε κι εσείς, αλλά ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να βρεθεί σύντομα στα στιβαρά χέρια των βετεράνων του! Δηλαδή, του… Αντωνιάδη, του Δομάζου και ενός δύο ακόμη, του Οικονομόπουλου και του Ροκίδη!

Βούρκωσα! Δάκρυσα! Αναθάρρησα συγχρόνως. Ε, αφού παρεμβαίνουν αυτοί έχοντας εκπονήσει ένα δικό τους πλάνο, τίποτα πλέον δεν πρέπει να φοβίζει, τίποτα δεν πρέπει να αγχώνει, τίποτα δεν πρέπει να προβληματίζει την ευρύτερη οικογένεια των ένδοξων Βάζελων, για το μέλλον της ομάδας τους. Η κατάσταση θα στρώσει, θα βελτιωθεί, θα εξομαλυνθεί.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, καλά ρε φίλε, ο Αντωνιάδης ήταν μέλος ΟΟΟΛΩΝ σχεδόν των διοικήσεων του Πόα, από εποχής πολυμετόχων και μετά. Κάποια στιγμή μάλιστα τον είχαν κάνει και αντιπρόεδρο, όπως έλεγαν τότε έμμισθο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ! Ή μήπως και ο Μίμης Δομάζος ο παιχταράς δεν ήταν και αυτός μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μη με ρωτάτε πότε ήταν και πότε δεν ήταν, γιατί αυτό δεν το βρίσκει ούτε ο εξελιγμένος MAC της NASA.

Μια έμπαινε, μια έβγαινε, σαν πασπαρτού. Το… «δεκάρι» του πράσινου Δ.Σ. ήταν.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η… ΒΡΑΣΗ

Τώρα λοιπόν, οι ένδοξοι βετεράνοι εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να σώσουν τον Παναθηναϊκό, έχοντας εκπονήσει το δικό τους πλάνο. Και εδώ ο περίεργος αναλυτής αναρωτιέται. Αφού είχαν ένα τέτοιο πλάνο, γιατί δεν το έδιναν και στον Αλαφούζο να το εφαρμόσει και να μη φτάσει ο άνθρωπος στην οδυνηρή παραίτηση;

Μπα, μάλλον θα το έφτιαξαν τώρα, που υπάρχει η βράση στην οποία πάντα κολλάει το σίδερο. Τώρα που ήρθαν τα πολύ ζόρικα για την ομάδα, κάθισαν και σκέφτηκαν πώς θα βοηθήσουν και τότε μηχανεύτηκαν το σωτήριο και ενωτικό πλάνο.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΣΤΑ ΥΠ’ ΟΨΙΝ»

Οχι βέβαια, μην περιμένετε να ασχοληθώ με την… ανάλυση του πλάνου των ένδοξων βετεράνων. Ούτως ή άλλως, στα… σκουπίδια θα καταλήξει, επομένως γιατί να σπαταλήσουμε χρόνο και κόπο;

Το θέμα εδώ είναι ότι και αυτοί οι ίδιοι, οι Αντωνιάδης, Δομάζος κ.λπ. ξέρουν πολύ καλά ότι το πλάνο και τα άλλα σχέδιά τους δεν έχουν καμία τύχη. Επρεπε όμως να προχωρήσουν στη δημοσιοποίησή του, για δύο λόγους. Ο ένας, για να δηλώσουν «παρών». Ο έτερος, για να τους έχουν πρόχειρους, στα υπ’ όψιν, για τη νέα κατάσταση που θα επέλθει, όποια και αν είναι αυτή.

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΡΩΜΑ… «ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ»

Και επειδή δεν είναι δίκαιο, όποτε αναφερόμαστε σε βετεράνους του Παναθηναϊκού να εμφανίζεται μόνο το γνωστό δίδυμο, να προσθέσουμε ότι στην «τετραμελή επιτροπή» που παρουσίασαν στον… πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Βασίλη Κωνσταντίνου (άλλο… ανέκδοτο αυτό, χαχαχαχα!) μετέχουν και άλλοι δύο.

Ο ένας είναι ο δοξασμένος τερματοφύλακας Τάκης Οικονομόπουλος, ο οποίος τελευταία δραστηριοποιείται και ως πρόεδρος του ερασιτέχνη Πόα (tragic!), νομίζω και της αποθανούσης προσφάτως «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και δεν ξέρω ποίου άλλου βαζελικού σχήματος.

Ο έτερος, ο Γιώργος Ροκίδης. Τι αναμνήσεις, Θεέ μου, τι θύμισες, τι άρωμα… ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, αγαπητοί! Μπουκέτα ολόκληρα από «ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ» μιας παλιάς, ξεχασμένης εποχής.

ΑΠΟ ΕΦΤΑΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΚΑΣΤΟΣ

Και λέω, ρε παιδιά, με όλη την καλή διάθεση που με διακρίνει. Καταλαβαίνω την έφεση, καταλαβαίνω τη διάθεση, την πρόθεση, την απόφαση των ένδοξων βετεράνων να ΣΩΣΟΥΝ την ομάδα τους, που αυτή τη στιγμή (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών, για ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!

Ναι, για 30.000 χρέος στον Ταυλαρίδη κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός να χάσει βαθμούς. Να, λοιπόν, ένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ πεδίο δράσεως για τους ηρωικούς βετεράνους να βοηθήσουν έμπρακτα την ομάδα:

Τέσσερις είναι, από 7.500 χιλιάρικα να βάλει ο καθένας τους, να το το τριαντάρι, μαζεύτηκε. Φωνάζουν μετά τον δικηγόρο του… Ταύλα, του τα δίνουν και… πάπαλα. Ο Παναθηναϊκός γλιτώνει από αυτή την περιπέτεια και… πάει γι’ άλλα.

Τα λιγότερα εισιτήρια της τελευταίας τριετίας σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ Η ΚΟΥΛΑ

Μας είχαν ζαλίσει πριν από το ντέρμπι, με την κοσμοσυρροή του αεκτζήδικου λαού που θα πλημμύριζε τις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Μιλούσαν και παραμιλούσαν για… σαράντα χιλιάδες κόσμο και βάλε, που συνεπαρμένοι από την αίγλη του ασύγκριτου δίδυμου Αεριούχο και Λιβάδια θα έδιναν το βροντερό «παρών» σε μία κινητοποίηση άνευ προηγουμένου.

Τώρα λοιπόν, που βγήκαν τα εισιτήρια των αγώνων της 5ης αγωνιστικής, μπορούμε να δούμε τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αριθμό εισιτηρίων που έκοψε η γηπεδούχος Αεκούλα στο ντέρμπι με φιλοξενούμενο τον Ολυμπιακό.

Ηταν ΜΟΛΙΣ 25.156, ήτοι τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ από την ημέρα της επιστροφής της Κούλας στα μεγάλα σαλόνια !

Την πρώτη περίοδο, 2015-16, στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός της 13ης Φεβρουαρίου 2016 (22η αγωνιστική) τα εισιτήρια ήταν 31.121 και τη δεύτερη, στο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός 19 Φεβρουαρίου 2017 (21η αγωνιστική) τα εισιτήρια ήταν 28.046.

Η ΦΘΙΝΟΥΣΑ πορεία είναι εμφανέστατη. Η οποία και θα συνεχιστεί, όσο ο «επενδυτής» τη βγάζει χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη.

ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΕ ΑΛΛΟ Ο ΠΑΟΚ!

Εχουν βάλει χέρι και στην αθλητική Δικαιοσύνη;

Είναι αναμφισβήτητο ότι ο αθλητικός δικαστής έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να καλεί σε απολογία οποιονδήποτε κρίνει, με όποιο άρθρο Κανονισμών κρίνει.

Αυτό έπραξε και ο αθλητικός δικαστής της Super League στην περίπτωση του βοηθού του προπονητή του Πάοκ, ο οποίος σύμφωνα με το φύλλο αγώνα «απώθησε» τον διαιτητή Κατσικογιάννη. Τον κάλεσε σε απολογία με άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο ο παρεκτραπείς μπορεί να τιμωρηθεί με μία… ελαφρά επίπληξη, άντε με ένα προστιματάκι ποσού μικρότερου από εκείνου που στοιχίζει ένα μέτριο προφυλακτικό.

Ο αθλητικός δικαστής έκρινε όπως ήθελε. Το ίδιο έπραξαν και οι αθλητικοί δικαστές της ΕΠΟ, οι οποίοι προ ολίγων μηνών κάλεσαν σε απολογία τον Μοντέστο του Ολυμπιακού, για ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟ παράπτωμα. Κατηγορήθηκε ότι εθώπευσε το μαγουλάκι του παρατηρητή Βράκα, ύστερα από έντονο διάλογο που είχαν μεταξύ τους. Ο παρατηρητής Βράκας έγραψε στην έκθεσή του το περιστατικό και η Πειθαρχική της ΕΠΟ ΤΙΜΩΡΗΣΕ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με ποινή ΜΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ κεκλεισμένων των θυρών. Η ίδια ποινή, από ΤΗΝ ΙΔΙΑ Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, επιβλήθηκε και στον Ολυμπιακό, όταν ο διαιτητής Παπαπέτρου έγραψε στο φύλλο αγώνα πως κάποιοι του επετέθησαν λεκτικά.

Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ΜΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ, για παραπτώματα (εκτός του αμφιλεγόμενα) ηπιότερα εκείνου για το οποίο κατηγορείται ο βοηθός του Λουτσέσκου, ο οποίος ΑΠΩΘΗΣΕ τον διαιτητή!

Εχουμε λοιπόν δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ δύο Δικαιοδοτικών οργάνων, της ΕΠΟ και της Super League. Για ομοειδή παραπτώματα, ο μεν Ολυμπιακός τιμωρείται με ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΕΔΡΑΣ, ενώ ο Πάοκ μόνο με ένα προστιματάκι, και αυτό στη χειρότερη περίπτωση!

Οι δικαστές είναι διαφορετικοί, άρα και η κρίση τους διαφέρει. Ομως, πώς εξηγείται, στην εποχή της… «υγείας» που διανύουμε, οι κρίσεις να είναι ΠΑΝΤΑ σε βάρος του Ολυμπιακού και ΠΟΤΕ σε βάρος του Πάοκ;
Πώς εξηγείται εν ενεργεία αθλητικοί δικαστές να διατυπώνουν με τόσο ΩΜΟ τρόπο τις προτιμήσεις τους σε συγκεκριμένα… άρθρα, προκειμένου να εφαρμόσουν τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς;

Και κάτι τελευταίο. Πώς γίνεται ο Ολυμπιακός ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ στο επαίσχυντο κατηγορητήριο κατά του Πάοκ, όπως ανερυθρίαστα παρενέβαινε την περασμένη περίοδο ο Πάοκ σε ΚΑΘΕ ΔΙΚΗ του Ολυμπιακού;

Ελπίζω αυτήν τη φορά να εγκαταλείψει τη «στωική» αντίδραση και να περάσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ στην αντεπίθεση.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/10/2017)

Διαβάστε επίσης