Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ: ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ, ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ!

ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ: ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ, ΓΙΑΡΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ!
Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017 - 15:31

Η ΝΟΣΗΡΗ «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ» ΤΗΣ ΕΠΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΥΛΛΟΡΟΕΙ

Ετοιμος για έκπτωση και ο φανατικός Αεκτζής των Εθνικών ομάδων που μιλάει καθημερινά με παίκτες του Ολυμπιακού!

Ακόμα δεν χειμώνιασε και έχουν αρχίσει να φυλλοροούν. Να πέφτουν σαν τα ξερά φύλλα, τα πολυκαιρισμένα, που έχασαν κάθε φρεσκάδα, κάθε ίχνος υγείας από την οντότητά τους.

Η περίπτωση του Κουπτσίδη, προέδρου της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλους της Γραμμένης διοίκησης της ΕΠΟ, ο οποίος διώκεται για κακουργηματική πράξη, είναι η πιο γνωστή διότι έτυχε μεγάλης προβολής και δημοσιότητας. Δεν είναι, όμως, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία.

Πρώτη χρονολογικά είναι η καταδίκη του Γιαρένη, προέδρου της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, φανατικά και πρωταγωνιστικά προσκείμενης στην Γραμμένη παράταξη, αλλά και στενού προσωπικού φίλου του Μελισσανίδη.

Δεύτερη έρχεται η περίπτωση του Κουπτσίδη και αναμένεται εντός των ημερών μία τρίτη περίπτωση, που όταν σκάσει σύμφωνα με τα προσδοκώμενα, θα κάνει μεγαλύτερο πάταγο από τις δύο προηγούμενες. Η περίπτωση του Παναγιώτη Παπαχρήστου, προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, πρωτοπαλίκαρου του Μελισσανίδη, πιστού στρατιώτη της Αεκ και τώρα πλέον, μέλους του Δ.Σ. της Γραμμένης διοίκησης, αλλά ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ!

Είπατε τίποτα; Ναι, ο Παν. Παπαχρήστου, γνωστός και μη εξαιρετέος, με τη γνωστότατη και αμφιλεγόμενη δράση στον προεκλογικό αγώνα της «εξυγιαντικής» παράταξης, κυρίως παρασκηνιακά, είναι αυτήν τη στιγμή «πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ», δηλαδή ΑΡΧΗΓΟΣ όλων των Εθνικών ομάδων. Και θα είναι, προφανώς, αρχηγός και της αποστολής που φεύγει για την Κύπρο, κοντά πάντα στους διεθνείς, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Προσωπική κρίση αυτό: Πιο ήσυχος θα αισθανόμουν αν κοντά στους διεθνείς του Ολυμπιακού, δηλαδή τον ΦΟΡΤΟΥΝΗ, τον ΚΑΠΙΝΟ, και τον ΤΑΧΤΣΙΔΗ, βρισκόταν ο ίδιος ο Μελισσανίδης, παρά τώρα που είναι ο… «αντ’ αυτού».

ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ

Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω για να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση του Παπαχρήστου.

Ο εν λόγω, λοιπόν, ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της ΕΠΟ τον περασμένο Ιούλιο, την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ που δικαζόταν και ο Γιαρένης.

Οι κατηγορίες που τον βάρυναν προέρχονται από καταγγελία προερχόμενη από τρία μικρά σωματεία της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα, τη Φλόγα Παλαιομανίνας, τον ΠΑΟ Αγρινίου και τον Χρυσό Αστέρα Παντάνασσας.

Τα τρία αυτά, μικρούλικα και άσημα σωματεία, για λόγους που δεν γνωρίζουμε ζήτησαν να γίνει διαχειριστικός έλεγχος τριετίας στα οικονομικά στοιχεία της ΕΠΣ, διότι είχαν καταγγελίες πως ο πρόεδρος Παπαχρήστου χωρίς να έχει απόφαση του Δ.Σ. της, έκανε ταξίδια στην Αθήνα και επισκεπτόταν την ΕΠΟ χωρίς να υπάρχει κάποιο θέμα που να αφορά την Ενωσή του.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας τον κάλεσε σε απολογία και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Παπαχρήστου ισχυρίστηκε ότι τα έκανε όλα αυτά επειδή ήθελε να ρίξει τη διοίκηση Γκιρτζίκη. Η δικαστής του παρουσίασε έξι τιμολόγια εξόδων του (δηλαδή από χρήματα των σωματείων της Ενωσής του) και η απάντησή του μπορεί να συνοψιστεί στο «ό,τι έκανε, το έκανε για το καλό του ποδοσφαίρου»!

ΤΑ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΟΥΡΟΠΑΛΑΤΗ;

Οπως είπαμε, ο Παπαχρήστου δικάστηκε την ίδια μέρα με τον Γιαρένη, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή διετούς απαγόρευσης να ασχολείται με το άθλημα. Η δική του απόφαση, όμως, δεν έχει ακόμα εκδοθεί, ή τουλάχιστον, δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Και ο τύπος, βεβαίως, αρμενίζει τους αιθέρες σε ταξιδάκια με την Εθνική ομάδα, καμαρώνοντας σε ρόλο ηγέτη των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων.

Να πούμε, όμως, και μερικά ακόμα πραγματάκια γύρω από τη συγκεκριμένη προσωπικότητα. Ο τύπος αυτός είναι ο παράγοντας που τον περασμένο Δεκέμβριο παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης της Αεκ σχετικά με το πρόστιμο που της είχε επιβάλει η Ομοσπονδία και εκείνη είχε υποβάλει έφεση.

Πολλά επίσης λέγονται ότι τις τελευταίες εκλογές τις κέρδισε με… ευχές από τον Βορρά, αλλά επειδή ως γνωστόν το αίμα νερό δεν γίνεται, έχει τεθεί στη σφαίρα επιρροής του πανίσχυρου στην ΕΠΟ, Δέδε.

Οπως προαναφέραμε, ο Παπαχρήστου δικάστηκε την ίδια μέρα με τον Γιαρένη της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Η απόφαση για Γιαρένη εκδόθηκε, για Παπαχρήστου ακόμα δεν βγήκε, ή δεν δημοσιοποιήθηκε. ΑΛΛΟ πράγμα το ένα και ΑΛΛΟ, εντελώς διαφορετικό, το έτερον. Και εδώ, πρέπει να επισημάνω μερικά πραγματάκια που αντιλήφθηκα κατά την πολύμηνη παρατήρησή μου στο έργο των Δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ.

Η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας έχει το μέγιστο «προνόμιο» να προεδρεύεται από μία ΔΙΚΑΙΗ, ΑΔΕΚΑΣΤΗ και προσεκτική στις αποφάσεις της δικαστίνα, την κυρία Μαρία - Λουΐζα Ιωαννίδου. Ναι, καλά το προσέξατε, είναι η δικαστής για την οποία ο Κοντονής παραλίγο να τινάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο στον αέρα, για τον λόγο ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ την είχε μεταφέρει σε άλλη θέση απ’ αυτή που εξακολουθεί και σήμερα να κατέχει.

Εχει αποδειχθεί, λοιπόν, ότι ΑΥΤΗ η συγκεκριμένη επιλογή του Κοντονή ήταν σωστότατη. Η κυρία Ιωαννίδου όχι μόνο δεν δίνει δικαιώματα, αλλά σχολιάζεται με θαυμασμό για τη λειτουργία της Επιτροπής της.

Με βάση όλων αυτών, δεν τολμώ να πιστέψω ότι η μη έκδοση της απόφασης για τον Παπαχρήστου οφείλεται σε πρόθεση «κουκουλώματος» ή κάτι τέτοιο. Και θα προσθέσω ότι οι αποφάσεις των Δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ μπορεί να έχουν εκδοθεί, αλλά να ΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ! Ολες, μα ΟΛΕΣ καταλήγουν στο συρτάρι του Δέδε, ο οποίος τις «επεξεργάζεται» κατά βούληση και εντέλει, είναι αυτός που αποφασίζει για την επικοινωνιακή τους συνέχεια.

ΜΠΟΡΕΙ, λοιπόν, διόλου απίθανο και η απόφαση για τον Παπαχρήστου να ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ και να βρίσκεται υπό την… Ιεράν Σκέπην του Αλεξίου Δέδε, «Υψηλού Βοηθού του Αρχοντος Κουροπαλάτη».

ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΝΟ!

Αυτός, λοιπόν, ο Παπαχρήστου, ως νέος ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ των Εθνικών ομάδων, έχει την ευχέρεια ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ με ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΚΑΠΙΝΟ (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό) Ταχτσίδη, που τους έχει και τον έχουν κοντά-κοντά καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια της εθνικής μας αποστολής.

Και εδώ, θα ομιλήσω ως… Ογκουντσότο: «Ποτς γκένεν αυτό;».

Ή, πιο… ελληνικά, τι… χαμπάρια, μάστορες; Τι δουλειά μπορεί να έχει άραγε ο Παπαχρήστου με τους διεθνείς του Ολυμπιακού; Τους μιλάει, κατ’ αρχήν; Και αν τους μιλάει, τι τους λέει; Πώς τους αντιμετώπιζε πριν το 3-2 και πώς θα τους αντιμετωπίζει τώρα; Τι θα τους λέει; Πώς θα τους πιπιλίζει τ’ αυτιά; Ή μήπως θα κάνει τον… μουγκό και δεν θα τους μιλάει καθόλου για να μην… τον παρεξηγήσουν;

Ερωτήσεις κάνω, φίλοι μου. Ερωτήματα που με απασχολούν, ως απλό παρατηρητή των δρωμένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να εκμαιεύσω απαντήσεις, ούτε να επιβάλω ερωτήσεις. Ελπίζω μόνο να ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ -από Ολυμπιακό, μεριά. Ελπίζω να ΜΗΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ και να ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ, χωρίς να το ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΛΑ.

Ελπίζω, λέμε…

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ… «ΥΓΕΙΑΣ» ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΦΕΡΕΤΖΕ

ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ!

Εφεση έχει καταθέσει ο Γιαρένης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, που όπως αναφέραμε παραπάνω έχει ήδη τιμωρηθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας με διετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Ο Γιαρένης είναι εξέχον μέλος της «εξυγιαντικής» παράταξης που κέρδισε τις εκλογές της ΕΠΟ. Ομως, δεν ευτύχησε να είναι και τακτικό μέλος του Δ.Σ. της, αλλά μόνον αναπληρωματικό. Στον… πάγκο της διοίκησης βρίσκεται δηλαδή, διότι εκεί επέλεξε να τον αφήσει ο προπονητής Θωμάς, που φτιάχνει την ομάδα. Και σιγά μην έβαζε ο Θωμάς στη σύνθεση του Δ.Σ. τον Γιαρένη. Και ο Μότσαρτ τι θα γινόταν δηλαδή; Γκαζιέρες θα επιδιόρθωνε;

Τέλος πάντων, ο Γιαρένης βρέθηκε στο «σκαμνί» του κατηγορούμενου ξαφνικά, όταν ο αρχιδιαιτητής της Ενωσής του, ο Αριστείδης Σπανέας, δεν δέχτηκε να πάρει το χαρτάκι με τα ονόματα που του έδινε, το θεώρησε υποτιμητικό και αποφάσισε να τον καταγγείλει. Και πώς την πάτησε τόσο άσχημα ο Γιαρένης; Ο Σπανέας δεν τα έσκιζε τα χαρτάκια που του έστελνε, αλλά τα… φύλαγε, να υπάρχουν για «κάθε ενδεχόμενο».

ΕΙΠΑΜΕ.

ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ, ΓΙΑΡΕΝΗΣ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ. ΤΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΤΗΣ… «ΥΓΕΙΑΣ»!

Και προχωράμε…

ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΤΟΥ ΠΟΑ!

Εδωσε αυστηρή εντολή στον Βασιλειάδη να… βρει αγοραστές-«επενδυτές»!

Στο μεταξύ, η κρίση στον Παναθηναϊκό, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν Ολυμπιακό, βαίνει ολοταχώς προς διευθέτηση. Αυτήν τη φορά δεν είναι μόνον οι ηρωικοί παλαίμαχοι που αποφάσισαν χωρίς να υπολογίζουν τις θυσίες τις οποίες θα υποστούν για να σώσουν την ομάδα.

Στην τεράστια κινητοποίηση για το σώσιμο του Πόα συμπαρατάχθηκε και ο πρωθυπουργός της χώρας, ο διαβόητος Τσίπρας!

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά, ούτε και θα είναι υποθέτω η τελευταία, που ο Τσίπρας παίρνει πάνω του την υπόθεση σωτηρία του Πόα. Πριν λίγες ημέρες, είχε ασχοληθεί πάλι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στου Γουδή. Ξέρετε ποιο. Αυτό που πριν από κάνα χρόνο είχε δώσει εντολή να ξεκινήσει, παραθέτοντας μάλιστα και την επαγγελματική του ιδιότητα ως πολεοδόμου (το ξέρουν οι… πολεοδόμοι;).

Παρά την εντολή του πρωθυπουργού, όμως, τίποτα δεν κουνήθηκε και αυτός είναι πάντα ένας θαυμάσιος, ένας άριστος τρόπος να επαναλαμβάνει ένας πρωθυπουργός τις ίδιες εξαγγελίες όποτε… το θυμάται!

Εξαγγέλλουμε δηλαδή το Γουδή (π.χ.) δεν προχωράει διότι είναι αδύνατον να προχωρήσει, το αφήνουμε λίγο να κοιμάται και μετά, όποτε κρίνουμε πως πρέπει, το… ξαναεξαγγέλλουμε! Αλάνθαστη μέθοδος των πρωθυπουργών τύπου Τσίπρα αυτή.

ΤΥΠΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ Η ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

Τέλος πάντων, χθες ο πρωθυπουργός ξαναμίλησε για το Γουδή, ξαναέδωσε εντολές να δρομολογηθεί το ταχύτερο δυνατό (δηλαδή σε μερικές δεκαετίες και αν) ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με τα τωρινά βάσανα του σωματείου του, στο οποίο πολύτιμες υπηρεσίες την εποχή των συνταγματαρχών είχε προσφέρει και ο αείμνηστος πατέρας του.

Πώς ασχολήθηκε; Φώναξε στο γραφείο του τον υφυπουργό Αθλητισμού Βασιλειάδη και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (μου διαφεύγει το όνομά του) και -σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ- έδωσε δύο εντολές:

Η μία, να βρεθούν σύντομα επιχειρηματικά σχήματα που θα αναλάβουν την ΠΑΕ Πόα και η δεύτερη, αυτή που σας έλεγα, «να προωθηθεί τάχιστα η κατασκευή του γηπέδου στο Γουδή».

Καταλάβατε, αγαπητοί, τι ακριβώς θέλει ο Τσίπρας; Να βρεθεί ένας ή δύο τύπου Σαββίδη ή Καλογρίτσα και να αναλάβουν τον Πόα για να μην κλείσει. Οσο για την κυβέρνηση; Αυτή θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της για να βοηθήσει. Οπως έκανε με τον Σαββίδη, όπως έκανε με τον Καλογρίτσα. Ισως και… χειρότερα, λόγω του ειδικού βάρους του μαγαζιού που λέγεται Πόα.

Θα αποδώσουν όμως οι εντολές του Πρωθυπουργού; Δεν έχει καταλάβει ακόμα ένα απλό πραγματάκι. Οτι με ΕΝΤΟΛΕΣ και ΔΙΑΤΑΓΕΣ, τα προβλήματα ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ σε μία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Οπως δεν έρχεται η ΑΝΑΠΤΥΞΗ με διαταγές, έτσι και ΔΕΝ ΣΩΖΟΝΤΑΙ οι καταχρεωμένες ΠΑΕ με ΕΝΤΟΛΕΣ και ΔΙΑΤΑΓΕΣ.

Ειδικά όταν για τη σωτηρία τους, προϋποτίθεται η ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Και αυτό βεβαίως αλλάζει, αν τα εκατομμύρια που απαιτούνται τα βάλει ο Τσίπρας από την τσέπα του, ή δοθούν από τα κέρδη του Καμμένου στη ρουλέτα.

Αν είναι έτσι, πάω πάσο.

Η ΤΣΑΤΣΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Από τον καλό, παλιό αναγνώστη μου Ζαχαρία Μιχαήλ ([email protected]) έλαβα το παρακάτω e-mail:

«Αγαπητέ Μανώλη, σας χαιρετώ. Δεν συμφωνώ με την άποψή σας ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά έως πολύ καλά διότι απλά όπως λέτε παρακάτω και το εντόπισε και ο κ. Λεμονής δεν υπήρχε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Γι’ αυτό και έπαιζε με σέντρες ο Ολυμπιακός και έκανε προπόνηση ο Ρισβάνης. Χωρίς δημιουργία δεν μπορείς να διασπάσεις την αντίπαλη άμυνα. Οι παίκτες έπαιζαν παράλληλο ποδόσφαιρο και έκαναν σέντρες, αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακοί. Οι παίκτες είχαν όρεξη, έτρεξαν, αλλά... συμφωνώ ότι η μπάλα είναι τσάτσα και πρέπει να της δείξεις τη μαγκιά σου για να σε παραδεχτεί. Πιστεύω ότι ρίσκαρε ο Ολυμπιακός μην κάνοντας κανονική προετοιμασία, αλλά προετοιμασία LIGHT όπως λέμε, για να είναι φρέσκοι οι παίκτες για τους ομίλους του Champions League, θεωρώντας ότι το πρωτάθλημα είναι του χεριού του όπως κάθε χρόνο. Ευτυχώς όλα αυτά συμβαίνουν τώρα και είναι στο χέρι του Λεμονή να φτιάξει την ομάδα, γιατί τους παίκτες τους έχει και με την επιστροφή Μποτία, Βούκοβιτς μαζί με Ενγκελς, Σισέ και Νικολάου να δέσει η άμυνα και με το φτιάξιμο της δημιουργίας μπροστά, είμαι σίγουρος ότι η τσάτσα θα πάρει σύνταξη και τότε θα ξεσπάσει ο Θρύλος, όπως λέτε, και αλίμονο στους άτυχους που θα βρεθούν στον δρόμο του. Ευχαριστώ, Μιχαήλ Ζαχαρίας, Μελίσσια».

-Τελικά, φίλε Ζαχαρία, δεν νομίζω ότι… διαφωνούμε κάπου.

*** Η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε χθες, ότι προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού για παλαιά χρέη ετοιμάζει και ο Μίμης Δομάζος, δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθεί.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/10/2017)

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ!

ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ!

Αλλος πληρώνει να πάρει παίκτες, κι άλλος για να πάρει διαιτητές - Εκβιασμοί συνεχώς και με όλα τα Μέσα διαιτητών και παρατηρητών – Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.